aktiv-eiendomsmegling
Idyllisk, solrikt og med nydelig utsikt ? Velkommen til «Fjellborg» på Nystølen!
Idyllisk, solrikt og med nydelig utsikt ? Velkommen til «Fjellborg» på Nystølen!

AURDAL Nystølvegen 161

Koselig hytte idyllisk beliggende i utkant av stølsvoll. Solrikt med nydelig utsikt! Sommervei. Solcelle/aggregat.

 • kr 1 650 000
 • BRA 69 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 650 000
 • Omkostningerkr 58 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 708 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1953
 • Soverom2
 • ArealP-rom 64 m²
 • Tomt1 550.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,00))   58 292,- (Omkostninger totalt)   1 708 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
Idyllisk, solrikt og med nydelig utsikt ? Velkommen til «Fjellborg» på Nystølen! Med sin åpne og frie beliggenhet i et eldre stølslag er det nydelig utsikt til Makalausfjellet, Golsfjellet og ikke minst, til fjellene i Jotunheimen. Her er det usjenert stille og fredelig. Eiendommen har trivelig naturtomt med fine terrasseplattinger hvor familie og venner kan samles på varme sommerdager og lune høstkvelder. I tilknytning til den ene plattingen er det også en vedfyrt badestamp. Den eldste delen av hytta er fra 50- tallet og er en laftet hytte med sjel. Her er det vakre tømmervegger og bjelker i himlingene. En stor gruepeis, og en eldre svartovn gir god varme og hyggelig stemning. I hyttas tilbygde del er det et praktisk bad med dusj og vakuumtoalett. Velkommen på visning!
Her er det stille og fredelig, og med flere store terrasser og fine uteplasser på tomta, er det bare å glede seg til gode dager i klar, frisk fjelluft!

Nystølvegen 161, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Hytte:
  Bruksareal
  1. etasje: 64 kvm Hytte i en etasje + hems med lav takhøyde (ikke målbart areal - gulvflate ca. 36 m²) Se kommentar under "Diverse"
  Primærrom
  1. etasje: 64 kvm Gang, stue, kjøkken, to soverom og bad.

  Uthus:
  Bruksareal
  1. etasje: 5 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 5 kvm Bod-/lagerrom.  Tomt
  1550.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Åpen og solrik naturtomt beliggende i utkant av stølsvoll. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. Eiendommen har kun grønne linjer.

  Beliggenhet
  Idyllisk, solrikt og med nydelig utsikt ? Velkommen til «Fjellborg» på Nystølen i Nord-Aurdal kommune! «Fjellborg» er en eldre hytte åpent beliggende i utkanten av stølsvoll, ca. 975 moh. Her kan midtsommersolen nytes fra klokken fem om morgenen og til klokka ti på kvelden, mens det vinterstid er det sol fra ni/ti-tida på formiddagen og til langt utpå ettermiddagen, dvs. i fem/seks -tida. Med sin åpne og frie beliggenhet i et eldre stølslag er det nydelig utsikt til Makalaus, Golsfjellet og ikke minst, til fjellene i Jotunheimen. Her er det stille og fredelig, og med flere store terrasser og fine uteplasser på tomta, er det bare å glede seg til gode dager i klar, frisk fjelluft! I områdene rundt Nystølen er det fint og variert turterreng. Turer opp på Makalausfjellet (1.099 moh) kan anbefales, samt turer inn til Kranketjernet hvor en kan prøve fiskelykken eller ta seg et friskt bad. Ta gjerne en sykkeltur på stølsveiene i området, eller hva med en trugetur en frisk vinterdag? Mulighetene er mange! Det er sommervei inn til hytta, mens en vinterstid parkerer ca. 2 km fra eiendommen, og går på ski eller leier snøscootertranport. Om noen ønsker en dag i alpinbakken er det ca. 20 minutters kjøring fra parkeringen og opp til Valdres Alpinsenter, som er det av Valdres største alpinanlegg med 5 skiheiser og 14 løyper/nedfarter, servering m.m. Vi nevner også at en av Norges fineste golfbaner ligger vakkert til nede ved Aurdalsfjorden. Her er det varierte utfordringer, og flere av hullene er ute på små øyer. Fra hytta er det ca. 20 minutters kjøring til Tisleidalen med butikker, servering og ulike aktivitetstilbud. Til kommunesenteret Fagernes er det ca. 30 minutter.

  Adkomst
  Grunnet ødeleggelser under uværet "Hans" har eiendommen nå en annen /litt lengere adkomst enn normalt. I Aurdal sentrum tar en av E16 ved Aurdal kirke og følger Vestringslinna ca. 6,2 km. Ta opp til vestre på Åbjørsvegen og følger denne ca. 630 m. Ta til venstre inn på Moaraste og kjør ca. 1,2 km opp på Mønavegen og følg denne oppover i ca. 2,7 km. Ta til venstre inn på Tverrslagvegen (bomveg ved elva ) og følg denne ca. 2,6 km. Ta til høyre inn på Tørkjellstølvegen, ca. 2 km. Sving til høyre inn på Nystølvegen og følg denne ca. 1,7 km fram til eiendommen som er merket "Aktiv til salgs!" God tur!

  Bebyggelse
  Hytte og uthus.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Eiendommen består av selveiet tomt, bebygd med hytte og mindre uthus. - Tomt: Tomten måler 1550,6 kvm og ligger åpent til på egen stølsvoll med panoramautsikt. Naturtomt. Sommervei - scootertransport og ski på vinter. - Hytte: Hytten er bygd i 1953 Byggeår hentet fra eiendomsmatrikkelen Tilbygd i 2012 av dagens eier. Hytten er tilbygd med ett areal på 20 kvm utv. bruttoareal bestående av ny gang, ett soverom samt vaskerom. Opprinnelig del oppført som en laftet primærkonstruksjon, hvorav gavlveggene er utlektet og tilført liggende tømmerpanel - tilbygd del i tradisjonelle bindingsverkskonstrukjsoner med liggende tømmerpanel som utv. kledning. En og to-fags vinduer. Det er etablert større hems/ett hemsrom på ca 36 kvm målt gulvareal og en største innvendige høyde på 170 cm i midtpartiet av rommet med skråtak og lavere knevegger. Hemsen strekker seg over både opprinnelig og tilbygd del med adkomst via stige fra gang. mt saltak tekket med tretak. Bygget er fundamentert til terreng med tørrstablet natursteinsmur på opprinnelig del og støpte platefundamenter på tilbygd del. Innvendige overflater fra byggeår og senere renoveringer og tilbygg med heltre lakkerte gulv i både ny og gammel del. Laftet tømmer i opprinnelig samt trepaneler på alle vegg- og himlingsoverflater i tilbygd del. Bad/hyttebad med frittstående dusjkabinett, jets toalettsystem samt servantskap. Kjøkken med eldre og enklere innredninger med frittstående gasskomfyr og gasskjøleskap. Ihht stedlige måltagninger, ses hytten å måle 64 kvm innvendig bruksareal med tillegg av 36 kvm gulvareal på hems. Endel utv. terrengplattinger. - Uthus: Byggeår: 1953. Antatt byggeår. Enklere, uisolert bygg for ved og redskaper samt ett rom for aggregatet. Ingen videre vurderinger av dette bygget. STANDARD: Generelt vil tilstanden på bebyggelsen betegnes som 'fra byggeår', men med senere tilførte renoveringer og oppgraderinger samt event. påviste skader og avvik. Bygningene er oppført etter den byggeskikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, og det vil normalt alltid kunne registreres enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er normalt strengere enn de som gjaldt da bygningen ble bygget. Det henvises spesielt til påviste forhold med bla uisolerte gulv i opprinnelig del Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Er dusjkabinett på bad. Ikke våtnormstandard. Pkt. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. Pkt. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Ja. Nybygg Pkt. 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utført av eier. Pkt. 14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Utført av eiger Pkt. 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utført av eiger Pkt. 22 Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Mangler ferdigattest på tilbygg Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Gang, stue, kjøkken, to soverom og bad. Hems med lav takhøyde, gulvareal ca. 36 m² Uthus: Ved- /redkapsbod og aggregatrom.

  Standard
  Om du drømmer om stillhet, sol og utsikt , gjerne et eldre stølsområde og i en hytte med sjel, ja da bør du ta turen opp til eiendommen "Fjellborg" på Nystølen. Her er det åpent og fritt med nydelig utsikt helt til Jotunheimen, Eiendommen har trivelig naturtomt med fine terrasseplattinger hvor familie og venner kan samles på varme sommerdager og lune høstkvelder. I tilkytning til den ene plattingen er det også en vedfyrt badestamp. Hytta er velholdt og fin hvor en praktisk stalldør ønsker alle "Velkommen inn!" Inne i hytta finner en de opprinnelige tømmerveggen i de fleste rom. Her er det også bjelker i himlingene, slik byggeskikken var på 50-tallet. Stua er lys og luftig med store vinduer som slipper naturen inn. En stor, hvitmalt peis, sammen med en Jøtul vedovn, gir lun og god varme til rommet. På kjøkkenet er det eldre innredning og stor, gammel svartovn hvor en gjerne kan lage dagens middag. Rommet har god plass til gasskomfyr og gasskjøleskap m.m., og gjerne en liten sittegruppe foran vinduet. På kjøkkenet er det også eldre utslagsvask med vannkran. I hytta er det to soverom, hvor hovedsoverommet er lyst og romslig med god plass til dobbeltseng. På det andre soverommet er det plassbygd enkeltseng. Opplegg for vannsystem er også plassert her, Hytta har et pent, nyere bad med servantskap, frittstående dusjkabinett og Jets toalettsystem. I gangen er det god plass til yttertøy og sko. Det er også stige opp til romslig og trivelig hems. Hemsen har lav takhøyde (ikke målbart areal), men gulvareal på ca. 36 m². Hytta har belysning fra solcelle og aggregat. På tunet er det også uthus med god plass til ved, redskap, ski ol. Til uthuset er det også bygd eget aggregatrom. -- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG Nedløp og beslag - TG: 2 Takrenner, takfotbeslag, nedløpsrør samt kroker med bærende stag i svartlakkert stål. Nedløpsrør som veggklamret og ført ned til murliv med vannutkast til terreng. - Kommentar: Nye takrenner sammen med taktekket fra 2016. Vurdering av avvik: - Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke montert stigetrinn/takstige eller feierplattform for feier. Kravet til dette er en direkte følge av ny Forskrift om brannforebygging som kom i 2016. Der blir tilsyn av ildsted og feiing av piper på hytter og fritidsboliger lovpålagt, og det er kommunene sitt ansvar at dette gjennomføres. Dette har tilbakevirkende kraft. Konsekvens/tiltak: - Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Kommunen har tilsynsansvar i forbindelse med tilkomst og sikkerhet for feier og vil kunne pålegge stigetrinn og feierplattform montert. Veggkonstruksjon - TG: 2 Opprinneoig del av bygget er oppført i og holdt i laftet tømmer i all hovedkonstruksjon over grunnmur, hvor begge gavlvegger er lektet ut og liggende tømmerpanel som utv. kledning. Innvendig i opprinnelig del med synlige tømmerkonstruksjoner. Tilbygd del med liggende tømmerpanel som utv. kledning. Årstall: 2012 Kilde: Eier Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: Mindre partier med påviste råteskader underside av bunnstokk på vegg ut for kjøkken. Konsekvens/tiltak: - Andre tiltak: Det anbefales å legge på beslag som slisses inn i bunnstok ett stykke opp på vegg og føres ut over murkrone. INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn - TG: 2 Opprinnelig del med etasjeskiller bygd opp som bærende trebjelkelag, hvor dette forutsettes oppspent til bærende vegg og dragersystem samt punktfundamenter. Konstruksjonsmessig er dette en kjent løsning, og det beregnes at konstruksjoner er dimensjonert og innenfor lengdekrav mht. naturlige belastninger jfr. byggeårets krav. Merk alder. Tilbygd del med støpt plate til grunn. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: Bjelkelagsløsningen på opprinnelig del er fra byggeåret og opplyses utført og holdt som en usiolert konstruksjon. Påvist dels noe mindre skjevheter. Konsekvens/tiltak - Andre tiltak: Ingen konsekvens - merk behov for utbedring med isolering ved ønske. Radon - TG. 2 1. juli 2010 ble regelverket med hensyn til radon endret ved at grenseverdiene ble forskriftsfestet, og det ble innført spesifikke krav til radonforebyggende tiltak ved oppføring av nye bygninger. Preaksepterte ytelser Det er ikke påkrevet med tiltak etter annet ledd i bygning a. som står på pilarer eller stripefundamenter som gir gjennomlufting under bygningen b. som står i vann c. som har godt ventilerte kryperom der ventilene har tilstrekkelig areal og plassering slik at god gjennomlufting sikres uavhengig av klimatiske forhold, for eksempel med snø opp mot grunnmuren d. med et ventilert grunnplan som ikke har rom for varig opphold, der grunnplanet er avgrenset mot øvrige plan med betong eller annet skille med tilsvarende lufttetthet, inkludert tetthet ved gjennomføringer, sjakter, trapperom og dører. Denne hytten/opprinnelig del er bygd i 1953 og har luftet krypkjeller, hvor det da ikke er videre krav til tiltak. Tilbygd del bygd i 2012, hvor det forutsettes ihht byggeårets krav at det er lagt ned radonduk. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. TOMTEFORHOLD Grunnmur og fundamenter - TG: 2 Bygget er fundamentert til terreng med tørrstablet natursteinsmur på opprinnelig del og støpte platefundamenter på tilbygd del. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: Merk at fundamentene ligger etablert direkte til terreng, uten drenering og frostsikring av terrenget. Konsekvens/tiltak: - Andre tiltak: Ingen umiddelbar konsekvens. Eiers ettersynspunkt. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Møbler og innbo avtales direkte med selger. Det samme gjelder for hvitevarer. Aggregat medfølger i handelen. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Sommerparkering ved hytta. Vinterparkering på stølslag, ca. 2 km. fra hytta.

  Forsikringsselskap
  Klp

  Polisenummer
  105556039

  Diverse
  Det er ikke strøm i området pr idag. Eiendommen er ferdig vasket til visning, og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse. Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Kommentar i Tilstandsrapport vedr areal: Arealberegningen er foretatt ut fra mål hentet på stedet av takstmann med henvisning til og ihht Norsk Standard NS 3940 nyeste utgave, videre er takstbransjens retningslinjer ved arealmålinger av boliger -2015 lagt til grunn. Det tas forbehold om arealavvik pga byggets spesielle egenart. Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler. Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA). Arealopplysninger er gitt i samsvar med bruken av rommene på befaringsdagen. Hems: Det er etablert større hems/ett hemsrom på ca 36 kvm målt gulvareal og en største innvendige høyde på 170 cm i midtpartiet av rommet med skråtak og lavere knevegger. Hemsen strekker seg over både opprinnelig og tilbygd del med adkomst via stige fra gang. Etter dagens regelverk kan loftsareal i fritidsbolig med høyde under 1,9 meter benyttes til sovealkove/hems. Krav til brannsikkerhet må da være ivaretatt slik at rømning kan skje via underliggende plan og/eller via godkjente rømningsvinduer i rom som blir benyttet til f.eks overnatting. Det må derfor være åpen forbindelse til underliggende plan for å sikre at det er mulig å oppdage brann i en tidlig fase. Krav til romhøyde og brannsikkerhet innebærer således at hemsen ikke kan etableres som ett lukket rom. For småhusbebyggelse ellers er utgangspunktet at det skal være minst en utgang fra hvert plan, men det er altså gitt unntak for mellomplan med sovealkove/hems. Denne hemsen tilfredsstiller i utgangspunktet kravet til rømning jfr. at det er åpen forbindelse ned til gang. Det skal merkes at vinduene som er etablert/montert oppe på hemsen ikke tilfredsstiller rømningskravet. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,00))   58 292,- (Omkostninger totalt)   1 708 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Peis og vedovn.

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Feie- og tilsynsavgift: kr. 320,-. Renovasjon pr. år: kr. 2.055,-. Eiendomsskatt pr. år: kr. 837,-.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt for boliger, våningshus og fritidseiendommer er 4 promille.

  Formuesverdi primær
  450000

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Bomavgift Heimårvegen: kr. 700,- pr. år. Bomavgift sist del av veg inn til hytta: kr. 1.000,- pr. år. I tillegg kommer kostnader til forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/96/115: 15.06.2010 - Dokumentnr: 432148 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3451 Gnr:96 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 1433482 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:96 Bnr:115

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Kommentar fra kommunen: Ut ifra vårt eiendomsarkiv kan vi ikke se at det er utsendt midlertidig bruksattest eller ferdigattest for bygg på eiendommen. Ut fra kart kan vi se at fritidsbygget har status: tatt i bruk. Hytta ble tilbygd i 2012 med ny gang, ett soverom og vaskerom. Det er gitt igangsettingstillatelse for tilbygg, men det foreligger ikke ferdigattest. For tiltak gjennomført etter 1998 skal det foreligge ferdigattest. Dette blir kjøpers ansvar, risiko og evt. kostnad å påse. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Lovlighet (jfr. takst). Fritidsbolig - Det foreligger ikke tegninger

  Vei, vann og avløp
  Sommervei. Vintervei til tilliggende stølslag og ski inn. Evt. leie av snøscootertransport. Privat vanntilknyttet via egen borebrønn på tomten. Vannet er lagt inn i hytten til trykktank og varmtvannsbereder, hvor dette er aggregatstyrt. Enklere gråvannsutslipp til terreng fra kjøkken og vaskerom. Eget lukket avløpssystem/tank for jetstoalettet. Gråvannsutslippet defineres som ulovlig tiltak, da det ikke foreligger utslippstillatelse. Når det er innlagt vann, skal det foreligge utslippstillatelse. Det foreligger ikke utslippstillatelse på denne eiendommen. Dette blir kjøpers ansvar, risiko og evt. kostnad å påse.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan, vedtatt 11.09.2014. LNFR for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med kommunen for nærmere informasjon. Kopi av arealdelen til kommuneplan følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,00))   58 292,- (Omkostninger totalt)   1 708 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  58292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.742,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 3,3% av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev