aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Tonshøgde 6!
Velkommen til Tonshøgde 6!

AURDAL Tonshøgde 6

Koselig hyttetun med idyllisk beliggenhet nær Tonsvatnet. Egen brygge med båt. Strøm. Ca. 150 -200 m fra parkering.

 • kr 990 000
 • BRA 72 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 990 000
 • Omkostningerkr 41 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 031 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1968
 • Soverom3
 • ArealP-rom 66 m²
 • Tomt1 080 m²
 • Eierform tomt -
 • 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   41 792,- (Omkostninger totalt)   1 031 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning.
For den som drømmer om idyllisk og usjenert beliggenhet nær et lite vann, er dette et perfekt sted. Hyttetunet ligger kun få meter fra Tonsvatnet, har egen brygge med båt og koselige uteplasser både nede ved brygga og oppe ved bebyggelsen. Her kan en gjerne starte dagen med et friskt bad eller ro en tur utover vannet i egen båt, som følge følger eiendommen. Kanskje kan en være heldig å få fisk på kroken, og om en går en liten tur, finner en ofte gode bær til dessert. Om vinteren sørger Tonsåsen Hytteforening for flotte skiløyper ca. 200 m fra hyttetunet. Trivelig tomt og hyggelig uteplass med peis. Lys og trivelig hytte med stue/kjøkken, to soverom og enkelt vaskerom. Innebygd, uisolert veranda. Fin terrasse mellom koselig anneks (med soverom, bod og toalettrom) og uthus. Velkommen!
Hyttetunet består av hytte, anneks og uthus - alle oppført i en fin, helhetlig stil. Den er tilkoblet strøm, men ikke vann eller avløp/kloakk.

Tonshøgde 6, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 56 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 56 kvm Stue/kjøkken, vindfang, vaskerom og to soverom

  Anneks
  Bruksareal
  1. etasje: 16 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 10 kvm Wc og soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 6 kvm Bod

  Uthus/bod
  Bruksareal
  1. etasje: 0 kvm Bod har ikke målbart areal pga takhøyde.  Tomt
  1080m²

  Beskrivelse av tomt
  Festet tomt, ca. 1.080 m². Arealet er hentet fra festekontrakt. Bortfester er Gunnar Harald Heiene. Det er etablert festekontrakt for 99 år, gjeldende fra og med 8. oktober 1966. Årlig festeavgift utgjør kr . 250,-. Opplysninger er hentet fra festekontrakten, og har ikke latt seg kontrollere. § 32 Rett til innløsing av festetomt: Festaren kan krevje å få innløyse ei festetomt til bustadhus eller fritidshus når det er gått 30 år av festetida - om ikkje kortare tid er avtalt - eller når festetida er ute. Etter at det er gått 30 år av festetida, kan festaren også krevje å få innløyse ei festetomt til bustadhus kvar gong det er gått to nye år, og ei festetomt til fritidshus kvar gong det er gått ti nye år. I forhold til innløsing av tomten, må festeren framsette krav om innløysing skriftlig senest ett år før innløsingstiden er inne, jf. § 36 i lov om tomtefeste. § 33 Forlenging av festetomt: Når festetida er ute for festetomt til bustadhus eller fritidshus, og tomta ikkje blir innløyst etter § 32, lauper festet vidare på same vilkår som før, likevel slik at bortfestaren kan krevje regulering etter § 15 fjerde ledd. I tidligere telefonsamtale med bortfester, var bortfester usikker på adgangen til å regulere festeavgiften. De antydet at det er ønskelig å regulere denne, dersom det lar seg gjør. Ihht. til festekontrakt er det ikke tillatt å gjerde inn eiendommen. Nord-Aurdal kommune opplyser: "Dette er en matrikkelenhet som er registrert som festegrunn. Det finnes ikke målebrev over festetomta." Trivelig naturtomt beliggende i hellende terreng. Pent opparbeidet rundt bebyggelsen. Flaggstang og utepeis. Brygge og hyggelig uteplass nede ved Tonsvatnet.

  Beliggenhet
  For den som drømmer om idyllisk og usjenert beliggenhet nær et lite vann, er dette et perfekt sted. Hyttetunet ligger kun få meter fra vannet, har egen brygge med båt og koselige uteplasser både nede ved brygga og oppe ved bebyggelsen. Her kan en gjerne starte dagen med et friskt morgenbad eller ro en tur utover vannet i egen båt, da denne følger med eiendommen. En sommerkveld nede på den sjarmerende uteplassen ved brygga gir gode minner, og blir det etterhvert litt friskt, kan en sette seg nær utepeisen oppe ved hytta hvor det også er nydelig utsikt utover vannet. Hyttetunet, som ligger ca. 740 moh. har sol til omlag klokka åtte på kvelden om sommeren, mens det midtvinters er mer begrenset. Eiendommen har adkomst langs sti fra parkeringsplass ca. 150-200 m fra hytta. Hyttetunet ligger i et veletablert hytteområde med flott turterreng i umiddelbar nærhet. En tur opp på Jukamsknatten kan anbefales, og for den som ønsker å prøve fiskelykken er det mange fine småvann i området. I Tonsvatnet er det både ørret og abbor, bare husk og løse fiskekort før du prøver fiskelykken. Om en heller liker å plukke bær, er det ofte lett å finne både blåbær og villbringebær. Flere har også sikret seg multer til juledesserten nettopp i disse områdene. Det er også fint å sykle opp til Nordfjellstølen, og kanskje over til Danebu. I dette området er det blåmerkede turstier sommerstid, og skiløyper om vinteren. På Tonsåsen er det en aktiv hytteforening som skaper mye glede for både store og små! De sørger for både et godt turstinett og et flott skiløypenett. Det har også blitt satt opp gapahuk og laget flere fine turmål i området. Den nærmeste skiløypa går ca. 200 m fra hytta, så her er det bare å spenne på seg skiene for en fin dag ute i naturen, kanskje en tur rundt Øyangen eller opp på Bjørgovarden? Løypa som går til Danebu/ Aurdalsåsen via Bjørgovarden (1.138 moh), henger sammen med flere andre løypenett helt opp til Beitostølen, så mulighetene er mange for både store og små. På nettsiden www.tonsåsen-hytteforening.no finner en mer informasjon og turkart for området. Tonsåsen Hytteforening arrangerer også sosiale sammenkomster som årsmøte i påsken, dugnader vår og høst, og kulturdager som bli kjent i området, sommerfest, gapahukbesøk. mm. Et medlemskap og aktiv deltagelse i Tonsåsen Hytteforening gir mange sosiale gevinster. Om en ønsker alpint er det ca. 15 minutter til Valdres Alpinsenter i Aurdal, som er et flott anlegg for hele familien. I Aurdal, ca. 9 km fra hyttetunet, er det søndagsåpen Kiwibutikk og bensinstasjon, servering, bakeriutsalg m.m. Til Leira og Fagernes med et bredere utvalg av butikker og serveringssteder, kommuneadministrasjon m.m. er ca. 20 minutters kjøring.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre til Sandvika og følge E16 videre mot Fagernes. Ca. 11 km nord for Bagn (Bjørgo) tar en av til høyre på Fv. 33 mot Dokka. Følger Fv. 33, Tonsåslinna, ca. 5,1 km og tar av til høgre inn på Tonshøgde. Hytta er merket med "til salgs"-skilt. Alt: Fra Dokka følg Fv. 33 mot Fagernes. Etter ca. 32 km tar en av til venstre inn på Tonshøgde. God tur!

  Bebyggelse
  Hytte, anneks og uthus. Brygge i Tonsvatnet.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Hytte: Byggeår: 1968 Standard: Normal standard på bygget utifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG: Saltakkonstruksjon med sperrer og plassbygde takstoler. Taket er tekket med pappshingel. Takrenner med nedløp av rødlakkert stål. Yttervegger i bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Koblede 1+1-lags vinduer med sprosser i ytre ramme. Innebygget veranda har vinduer av tre i 1 -lags glass og gjennomgående sprosser. Stue har terrassedør av tre med 2-lags isolerglass. Ytterdører (vindfang og innebygd veranda) har malte trefyllingsdører som utvendig er panelt. Innebygd veranda på nedsiden på 11 m². Oppført i bjelkelag med terrassebord, uisolerte vegger. Trappetrinn av tre til inngang og fra terrasse, med terrassebord. INNVENDIG: Gulv har lakkerte tregulv. Vegger og himling har trepanel. Gulvkonstruksjon i trebjelkelag. Vedovn i stue og soverom tilknyttet samme teglsteinspipe. Trebjelkelag med stubbeloft av tre over ventilert krypkjeller. Fritidsboligen har malte fyllingsdører som innvendige dører. TOMTEFORHOLD: Fundamentert med betongfundament, lettklinkerblokker og stein på terreng med grunn av stedvis fjell ellers løsmasser. Anneks: Byggeår: 2010 Standard: Bygningen har normal standard sett i forhold til byggeåret. Se nærmere beskrivelse under punkt "konstruksjoner". Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Beskrivelse: Anneks med bod, toalettrom og soverom. Oppført i isolert bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Fundamentert på pilarer av tre satt på betongfundamenter. Saltakkonstruksjon av sperrer, tekket med asfaltshingel. Takrenner med nedløp av rødlakkert stål. Ytterdør av tre. Koblede 1+1-lags vindu av tre med sprosser i ytre ramme. Overbygd inngangsparti og terrasseplatting mellom anneks og uthus. Innvendig lakkerte tregulv, vegger og himling har trepanel. Innlagt strøm med hovedskap som har jordfeilautomater og AMSstrømmåler (2017). Bod har benk med skap og hyller. Toalettrom har montert forbrenningstoalett og urinal. Soverom har vedovn tilknyttet elementpipe i lettklinker. Ellers oppvarming med panelovn. Ordinær belysning og stikkontakter. Uthus/bod: Byggeår: 2013 Beskrivelse: Utedo med bod/vedlager. Oppført i uisolert bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Fundamentert på pilarer av betong. Saltakkonstruksjon av sperrer, tekket med pappshingel. Takrenner med nedløp av rødlakkert stål.Plassbygd ytterdør av tre. Plassbygd tradisjonell utedo. Innvendig terrassebord ellers uinnredet. Overbygd vedlager og terrasseplating tilknyttet anneks oppført i bjelkelag med terrassebord.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Skjeve gulv omtalt i egenerklæring ved forrige salg Pkt. 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Mus omtalt i egenerklæring ved forrige salg, men ikke observert siste år. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, stue med åpen løsning til kjøkken, enkelt vaskerom, vindfang og to soverom. Innebygd, uisolert veranda. Anneks: Soverom/oppholdsrom, toalettrom og bod. Overbygd inngangsparti. Uthus: Bod/vedlager og utedo. Brygge.

  Standard
  Koselig hyttetun med idyllisk beliggenhet nær Tonsvatnet. Eiendommen ligger fint og usjenert til med nydelig utsikt utover vannet hvor den også har egen brygge og båt, samt hyggelig uteplass. Hyttetunet består av hytte, anneks og uthus - alle oppført i en fin, helhetlig stil. Den er tilkoblet strøm, men ikke vann eller avløp/kloakk. Her er det pent opparbeidet uteareal med plen, peis og flaggstang, og det er platting som binder anneks og uthus sammen. Nede ved brygga er det laget en idyllisk uteplass, og skulle været ikke være det beste, kan en sitte i hyttas innebygde veranda og skue utover vannet! I hytta er det et lyst og praktisk vindfang med god garderobeplass. Det er også en hyggelig stue med åpen løsning til kjøkken. Her er det godt med vinduer og terrassedør med glassfelt ut til den innbygde verandaen, som har utgang videre til terreng. I stua er det både sofahjørne og en mindre sittegruppe. Det er også fin plass til spisegruppen. Fra alle sittegruppene kan en nyte varmen fra vedovn med skiferplate på gulv. På kjøkkenet er det kjøkkeninnredning fra Sivesind. Denne har lakkerte fronter i heltre på underskap og dører med blyglass i overskapene. Laminat benkeplate i trefylling. Frittstående komfyr. I hytta er det to soverom, begge med plass til dobbeltseng om ønskelig. På ett av soverommene er det vedovn og garderobeskap med skyvedører med speil. Frittstående garderobeskap på det andre soverommet. I hytta er det også et enkelt vaskerom innredet i 2012. Her er det lys baderomsinnredning med over-og underskap i folierte plater og laminat benkeplate, servant, speil og belysning. Frittstående dusjkabinett. På vaskerommet er det vannopplegg fra dunk med vannpumpe med vann til dusjkabinett og servant. Det er også en liten varmtvannsbereder. På tunet er det et hyggelig anneks med ekstra sengeplasser om en skulle ønske det. Annekset har overbygd inngangsparti, og en fin åpen terrasse med god plass til utemøbler. I det koselige oppholdsrommet/soverommet er det både køyeseng og plass til et par stoler. En vedovn gir lun og god varme til rommet. I annekset er det også et toalettrom med Cinderella forbrenningstoalett og urinal. I den romslige gangen er det en kjekk liten arbeidskrok, samt plass til ski, redskap e.l. Pent bundet sammen med anneksets terrasse er det et praktisk uthus med Separett utedo og god plass til ved. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i hyttas vindfang, mens hovedskap med automatsikringer med fjernavleser er i anneks. -------------------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Hytte: UTVENDIG: Veggkonstruksjon: TG 2 Yttervegger i bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Vurdering av avvik: - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Vedlikeholdsbehov. (sist vedlikeholdt i 2016) Takkonstruksjon/Loft: TG 2 Saltakkonstruksjon med sperrer og plassbygde takstoler. Vurdering av avvik: Fra luke i gavl ble det registrert begrenset ventilering av takkonstruksjon. Konstruksjonen er fra byggeår, men det er senere år foretatt bruksendring med innleggelse av strøm, ved kontinuerlig/mer oppvarming vinterstid gjør faren for kondens større. Det bør foretas tiltak med bedre ventilering, evt. etterisolering. Det ble registrert spor av mus/smågnagere på kaldtloftet, anbefaler nærmere undersøkelse og tiltak. (kostnadsestimat for dette er ikke medtatt, omfang/kostnad kan derfor avvike). Konsekvens/tiltak: Skjevheter i takflate har årsak med fundamenteringsmetode, men takkonstruksjonen bør ettersees vinterstid og det opplyses om at det er benyttet innvendigstøtte pga snøtyngde i stue pga av nedbøying/langt spenn/underdimmensjon i takkonstruksjonen. Anbefaler tiltak. (kostnad fra dette kan avvike, da det kun er medtatt lokal utbedring/støtning) Vinduer: TG 2 Koblede 1+1-lags vinduer med sprosser i ytre ramme. Innebygget veranda har vinduer av tre i 1-lags glass og gjennomgående sprosser. Vurdering av avvik: Vinduer fra byggeår (veranda 2009), registrert riss i kitt og stedvis slitasje. Konsekvens/tiltak: Må etter hvert påregnes vedlikehold/utskifting av enkelte vinduer. Dører - 2: TG 2 Ytterdører (vindfang og innebygd veranda) har malte trefyllingsdører som utvendig er panelt. Vurdering av avvik: - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Hovedytterdør: Årsaksammenheng med bevegelse i bygning som forandrer seg etter årstid pga fundament/grunnforhold. Ytterdør veranda: Utvendig overflate har en del værslitasje. Konsekvens/tiltak: Anbefaler montering av tettepakning eller justering av dør. Ytterdør til veranda har behov for utvendig vedlikehold. INNVENDIG: Etasjeskille/gulv mot grunn: TG 3 Gulvkonstruksjon i trebjelkelag. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Årsak med fundamenteringsmetode og grunnforhold under fundament som er utsatt for setninger/bevegelse i grunn. Ved kontroll av vegger og himling var det skjevhet/loddavvik også i disse som følgeskade av dette. Konsekvens/tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon: TG 2 Det foreligger ingen dokumentasjon på radonmålinger, og det var heller ikke vanlig å montere radonsperre på oppføringstidspunktet. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted: TG 2 Vedovn i stue og soverom tilknyttet samme teglsteinspipe. Vurdering av avvik: - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Registrert sprekker i pipe/overgang brannmur. Vedovn i soverom står for nært pipe/brannmur, dvs < 10 cm. Registrert sprekkdannelse og avskalling på pipe over tak. Konsekvens/tiltak: Vedovn på soverom må flyttes slik at avstand fra pipe/brannmur er tilstrekkelig (min. 10 cm). Pipe over tak bør vedlikeholdes. Sprekker i pipe/brannmur skyldes setninger. Forholdet bør holdes øye med, og ved eventuelle endringer må tiltak iverksettes. Innvendige dører: TG 2 Fritidsboligen har malte fyllingsdører som innvendige dører. Vurdering av avvik: Registrert at dørblad tar i karm på dør til vaskerom, årsaksammenheng med bevegelse i bygning som forandrer seg etter årstid pga fundament/grunnforhold. Konsekvens/tiltak: Innerdører som tar i karm må justeres. KJØKKEN: Avtrekk: TG 2 Ingen ventilator, kun naturlig avtrekk via vindusåpning fra kjøkken. Vurdering av avvik: - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Konsekvens/tiltak: - Mekanisk avtrekk bør etableres. TOMTEFORHOLD: Drenering: TG 2 Det er påvist terrengfall mot mur, jmf opplysninger fra tidl. eier er det foretatt drensgrøft på overside. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Det er avvik: Synlig terrengfall mot bygning, det kan forekomme vannansamling mot mur i vårløsningen og ved store nedbørsmengder. Konsekvens/tiltak: Forholdet må holdes under oppsikt, tiltak i form av drenering/terrengjustering må vurderes. Grunnmur og fundamenter: TG 2 Fundamentert med betongfundament, lettklinkerblokker og stein på terreng med grunn av stedvis fjell ellers løsmasser. Foretatt oppretting og nye pilarer mot sør/østre hjørne i 2008, ifølge tidl. eier. Vurdering av avvik: - Grunnmuren har sprekkdannelser. Synlig sprekkdannelse på steinmur. Pilarer/fundament har skjevheter og stedvis utgliding, utsatt for setninger og bevegelse fra grunn. Konsekvens/tiltak: - Lokal utbedring må utføres. Kun medtatt lokal/utskifting av enkeltfundament med støtte mot takkonstruksjonen. (som jmf referansenivå) Ved utskifting av flere eller fundamentering i sin helhet med utskifting av masser må det tas forbehold om økt kostnad. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges møblert med innbo og løsøre. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Hvitevarer følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Ingen parabol. Mobildekning ikke tilfredsstillende. Dekning oppnås enkelt ved oppgradering av mobilavtale.

  Parkering
  Helårsparkering ca. 150 - 200 m fra hytta. Sti videre ned til hytta. Kopi av avtale med Statens vegvesen om parkering ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Forsikringsselskap
  Eika.

  Diverse
  Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   41 792,- (Omkostninger totalt)   1 031 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  To vedovner i hytte og en i anneks. Panelovner. Flyttbar gassovn.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 513 kWh. Sist kontrollert og godkjent: 15.07.2016.

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Feie- og tilsynsavgift: kr. 320,-. Renovasjon pr. år: kr. 2.055,-. Eiendomsskatt pr. år: kr. 568.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt for boliger, våningshus og fritidseiendommer er 4 promille.

  Formuesverdi primær
  127736

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Festeavgift: kr. 250,- pr. år. Brøyting: ca. kr. 1.000,- pr. vinter. Frivillig velavgift: kr. 600,- pr år. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/103/11/4: 12.08.1967 - Dokumentnr: 2752 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 250 PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2020 - Dokumentnr: 1616259 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:103 Bnr:11 Gjelder denne registerenheten med flere 12.08.1967 - Dokumentnr: 2752 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:103 Bnr:11 Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:103 Bnr:128 Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på anneks. Se vedlagt dokument for utfyllende informasjon. I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på hytta, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Lovlighet: Hytte: - Det foreligger ikke tegninger. Normalt foreligger det ikke tegninger i kommunens byggesaksarkiv på bygninger av denne alder. Anneks: - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Bod: - Det foreligger ikke tegninger. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

  Vei, vann og avløp
  Helårsparkering ca. 150 - 200 m fra hytta. Sti videre ned til hytta. Drikkevann må medbringes, vaskevann hentes i Tonsvatnet. Avløp for gråvann/vaskevann til terreng. Toalettløsning er Cinderella forbrenningstoalett med urinal i anneks, avløp fra urinal til steinsatt grøft. Ellers utedo i uthus med separett biodo med dunk og gråvann til steinsatt grøft. Jfr. Forurensningsforskriften kap. 12 oppfattes ikke små innvendige beholdere/tanker på 20-25 liter som innlagt vann. Utslipp av gråvann fra bygning uten innlagt vann, regnes normalt som forurensning uten nevneverdig skade eller ulempe og trenger ikke utslippstillatelse, jf. forurensningsloven § 8 tredje ledd. Ved større beholdere/tanker vil det være kjøpers ansvar, risiko og kostnad å søke om utslippstillatelse.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan, vedtatt 11.09.2014. LNFR for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis. Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   41 792,- (Omkostninger totalt)   1 031 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  41792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 9.900,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 1,25% av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Kristjana Berg

Megler

Kristjana Berg

41 26 96 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev