aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Bogstadsvingen 28.

Romslig, lys og koselig enebolig i barnevennlig område. Stor tomt, solrike uteplasser og garasje.

 • 2 990 000
 • BRA 164 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 990 000
 • OMKOSTNINGER90 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 080 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 968
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 152 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 494 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))
  --------------------------------------------------------
  90 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 080 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Bogstadsvingen 28 er en romslig, lys og koselig enebolig over to plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Aurskog, med kort vei til skole, barnehage og dagligvare. Boligen har en stor og pen tomt på nesten 1,5 mål, som sammen med stor terrasse kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser. Det er parkering i frittstående garasje med motorisert port, samt på asfaltert gårdsplass.

Eneboligen har behov for noe modernisering/oppussing, og er for det meste holdt i tidsmessige og behagelige farger. Innvendig er det romslig stue med gode vindusflater, koselig kjøkken av god størrelse og hyggelig kjellerstue. Videre er det to bad, separat vaskerom og tre fine soverom. Boligen har også innredet rom/kontor og gode lagringsmuligheter i kjellerboder.

Planløsning:
1. etasje: Vindfang, trapperom, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
Kjeller: Trapperom, gang, bad, vaskerom, kjellerstue, kontor og 3 boder.
Ved det overbygde inngangspartiet er det etablert et hyggelig uteareal med plass til kafésett.

Bogstadsvingen 28, Viken

 • Kort fortalt
  - Romslig, lys og koselig enebolig.
  - Bolig har noe oppussingsbehov.
  - Sentralt og barnevennlig område.
  - Kort vei til skole og barnehage.
  - Garasje og asfaltert gårdsplass.
  - Stor, pen tomt på nesten 1,5 mål.
  - Romslig terrasse, gode solforhold.
  - Koselig kjøkken av god størrelse.
  - Romslig stue, gode vindusflater.
  - Hyggelig kjellerstue med peis.
  - To bad og separat vaskerom.
  - Tre fine soverom, samt kontor.
  - Lagring i bl.a. tre kjellerboder.
  - Taket fikk nye stålplater i 2012.
  - Kledning mot sør fra ca. 2012/13.
  - Vinduer i første etasje fra 2014.
  - Terrasse- og ytterdør fra 2015.
  - Varmtvannsbereder er fra 2020.
  - Luft-til-luft varmepumpe fra 2015.
  - Sikringsskapet er skiftet i 2015.

  Vindfang
  Eneboligen har adkomst via overbygd inngangsparti, og i tilknytning til dette er det overbygd uteplass. Inne har boligen et hyggelig vindfang som gir et godt førsteinntrykk. Rommet har vindu i endevegg og ytterdør, åpen garderobeløsning og gråmalte vegger.

  Kjøkken
  Boligen har et lyst og koselig kjøkken av god størrelse. Rommet har plass til frokostbord eller lignende i hjørnet ved vindu, og det er også vindu over benk som gir bra arbeidslys. Innredningen er takhøy og har profilerte fronter i heltre, fliser over benk, lys under overskap og laminert benkeplate med nedfelt benkebeslag. Kjøkkenet har også ventilator over kokesone, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer.

  Stue
  Eneboligen har en romslig og tiltalende stue hvor det er god plass til både spisebord og sofaløsning. I rommet er det gode vindusflater som supplerer bra med naturlig lys, lysmalte veggflater og parkettlaminat på gulv. Stuen har også nyere luft-til-luft varmepumpe og peisovn som varmer godt, og fra rommet er det utgang til en romslig og solrik terrasse.

  Kjellerstue
  I tillegg har boligen en hyggelig kjellerstue på det nederste planet, noe som gir ekstra spillerom til liten og stor. Kjellerstuen har bar i det ene hjørnet, og i motsatt hjørne er det en stor, kombinert peis/parafinkamin (parafinkamin er frakoblet). Rommet har også trepanel på vegg, kjellervindu og god plass til sofaløsning.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom er det to bad og separat vaskerom. Badet i første etasje har fliser på gulv med varme, samt en kombinasjon av hvite- og grønne våtromsplater på veggene. I rommet er det servant, hvitt servantskap, speilskap, speil med lys, toalett, dusjkabinett og mekanisk avtrekk.

  Det eldre badet i kjelleren har belegg på gulv og baderomsplater på veggene. Her er det veggmontert servant, speilskap, toalett og badekar med dusjgarnityr.

  Vaskerommet ligger også i kjelleren, og har gråmalt betong på gulv og hvitmalte murvegger. Rommet er utstyrt med varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.

  Soverom, kontor og garderobe
  Eneboligen har tre fine og gode soverom som alle ligger i første etasje, og i kjelleren er det et innredet rom/kontor av god størrelse. Soverommene er holdt i lyse og behagelige farger, har gode vindusflater og parkett/teppe på gulv. På hovedsoverommet er det montert plassbygde garderobeskap. Boligen har også gode lagringsmuligheter, med blant annet tre boder i kjelleren.
 • Boligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Aurskog i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet har vakker natur, og en rekke merkede turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til Speiderhytta, Mangenskogen, Tævsjøen eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponniridning og stabburskafé.

  På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport.

  Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytebaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Coop XL, hvor førstnevnte ligger på Aurskog Senter. Senteret har et fint utvalg med blant annet café, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter, samt bymessige fasiliteter.

  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Bogstad som ligger ca. 350 meter unna boligen. Med bil tar det ca. 10 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 25 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 45 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Aursmoen barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. ukjent fundament.
  Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Konstruksjon fra byggeår. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater.
  Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Fleste vegger er kledd om og etterisolert etter byggeår.
  Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt plate på grunn i kjeller. Fra byggeår.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Overflater, kjeller: Rom/overflatebehandling kjeller: Gulv: Laminat, malt/umalt betong, furugulv og belegg. Vegger: Malt/umalt trepanel, sporfreste plater, baderomspanel og malt mur. Himling: Malt/umalt trepanel og himlingsplater.
  Vurdering av avvik: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er registrert svertesopp på overflater. Belegg med stor slitasje og løse skjøter. Synlig fuktmerker/svertesopp på trepanel i bod.
  Tiltak: Overflater må rengjøres, for å fjerne svertesopp. Overflater må utbedres eller skiftes. Fuktskadet overflater må skiftes ut, årsak til fukt må fjernes. Det bør påregnes noe utskifting av gulv.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt plate på grunn i kjeller. Fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist fuktskader i etasjeskiller Fuktskade i bjelkelag rundt sluk til bad 1.etg. Ble målt 16% fuktighet i treverk her. Målt planavvik i stue 1.etg. Her ble det målt 20mm planavvik innenfor 2m. mot soveromsvegg. Ukjent årsak.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
  tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Råteskadet treverk må skiftes. Det bør utføre tiltak/utskiftninger av bjelkelag rundt sluk. Det må utføres nærmere undersøkelser.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Rommet har furugulv og panel på vegger. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det ble boret hull i påforet yttervegg i bod mot syd-øst.
  Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist fuktighet i oppforet tregulv i underetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader.
  Høye fuktverdier i panel på vegg og i tregulv i rommet.
  Tiltak: Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene Påviste skader må utbedres. Det må foretas utbedring av skade og årsak må avdekkes.

  Våtrom > Generell > Vaskerom: Aktuell byggeforskrift og dokumentasjon: byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Vaskerom med malt betong i gulv, malte murvegger og trepanel i himling. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert her.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ujevnheter i gulv, maling flasser på gulv.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Andre tiltak: Bad må påregnes renovert.

  Våtrom > Generell > Bad: Bad bygget etter byggeforskrifter fra før 1997, foreligger ingen dokumentasjon. Bad med belegg på gulv, baderomsplater på vegger. Vegghengt servant, gulvstående wc og badekar med dusjarmatur. Bad har oppnådd forventet levealder.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Belegg er ikke klemt i sluk og det er sprekker/skader og synlig svertesopp på overflater. Det ble målt forhøyde fuktverdier med overflatemålinger på gulv, ekstra høyt fuktnivå rundt sluk.
  Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Det ble målt forhøyde fuktverdier med overflatemålinger på gulv, ekstra høyt fuktnivå rundt sluk.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Bad må renoveres.

  Tomteforhold > Drenering: Drenering hovedsakelig fra byggår. Deler av drenering utbedert på 2000 tallet iht. tidligere takst.
  Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er målt forhøyde fuktverdier i kjeller som tilsier at drenering har
  begrenset effekt. Utvendig fuktsikring av grunnmur er mangelfull.
  Tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det må påregens redrenering av boligen.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Svakt skrånende tomt. Asfaltert gårdsplass og plen.
  Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. På bakside av boligen er deler av tomt med fall mot grunnmur.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det bør foretas terrengjusteringer. Det anbefales endring av terrengforhold. Dette vil være naturlig og utføre ved redrenering av boligen.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Sort stål takrenner og nedløp. Takstige til feier og snøfangere på tak mot gårdsplass. Manglende snøfangere på tak over terrassse.
  Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takvann er ført i rør ut på plen. Manglende snøfangere på tak over terrasse.
  Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det anbefales etablering av bedre bortledning av vann fra grunnmur. Det anbefales montering av snøfangere på tak over terrasse.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Fleste vegger er kledd om og etterisolert etter byggeår. Ukjent alder på vegger. Opplyst om at sydvegg skiftet i ca. 2012/13.
  Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Synlig skjevhet i vegg mot trapperom. Ukjent årsak. Noe oppsprukket/vridd tre-panel flere steder rundt boligen. Begrenset luftespalte i nedre kant av kledning.
  Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Det anbefales nærmere undersøkelser/avdekke årsak til skjevhet i yttervegg ved trapperom. Vridd/oppsprukket treverk bør vurderes skiftet. Luftespalte kun mellom over/underligger på vegg.- Ingen umiddelbar kostnad knyttet til dette.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Konstruksjon fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Begrenset lufting av takkonstruksjon ved takfot. Misfarget undertak flere steder på loft mot takfot.
  Tiltak: Andre tiltak: Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Det anbefales etablering av tilstrekkelig lufting ved takfot på loft. Det bør gjøres nærmere undersøkelser av misfarget undertak og foretas utbedring.

  Utvendig > Kjellervinduer, stort vindu vf: Trevinduer med koblet glass i kjeller. Fra byggeår. Stort vindu i vindfang 1.etg. Fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Kondensmerker rundt karm på stort vindu i vindfang 1.etg. Kjellervinduer fra byggeår med til del stor værslitasje.
  Tiltak: Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer/dører. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det bør påregnes utskifting av noe vinduer.

  Utvendig > Dører: Entredør med sporfrest utside, slett innside og glassfelt. Fra 2015 Terrassedør med lav brystning og glassfelt fra 2015
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.Entredør mangler beslag under terskel og det er glippe mellomdekkbord/omramming og karm.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Andre tiltak: Det bør monteres beslag og utføres tilstrekkelig tetting rundt dør.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse med tilgang fra stue. Fundamentert på støpte pilarer, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag,
  spaltegulv og rekkverk i tre.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverk er 90cm høyt. Synlige skjevheter i terrasse/konstruksjon.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Andre tiltak: Det bør utføres oppretting av terrasse.

  Utvendig > Utvendige trapper: Trapp fra terrasse til terreng i treverk. Rekkverk i tre.
  Vurdering av avvik: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rekkverk mangler spiler/tetting.
  Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det må monteres rekkverk med tilfredsstillende åpninger.

  Utvendig > Bærende søyle utlegg terrasse: Søyle/stolpe på mur ved terrasse, takutlegg over terrasse. Konstruksjon fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Innfesting til grunnmur med skjevheter.
  Tiltak: Andre tiltak: Det bør foretas oppretting av fundament/søyle.

  Innvendig > Overflater: Rom/overflatebehandling: Gulv: Laminat, belegg og teppe. Vegger: Slette malte plater, tapet og malt panel. Himling: Slette malte plater, malt strie og himlingsplater.
  Vurdering av avvik: Det er påvist heksesot/støvkondens på overflater. Det er påvist skader på overflater. Heksesot/støvkondens på himling i gang. Laminatgulv med stor slitasje flere steder. Ett soverom med topping i skjøter på laminat.
  Tiltak: Overflater må rengjøres, for å fjerne heksesot/støvkondens, årsak må og fjernes/elimineres. Andre tiltak: Det må påregnes overflatebehandling og noe
  utskiftinger av overflater.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er
  definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Mursteinspipe med luftekanal. Peisovn i stue 1.etg. Plate på gulv. Stor kombinert åpen peis og parafinkamin i kjellerstue.
  Vurdering av avvik: Pipa har rennemerker etter sotvann. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Plater på gulv under peis i kjellerstue er løse. Mye sotrenner under feieluke i kjeller. Ble opplyst om defekt grep på åpnemekanisme på peisovn i 1.etg.
  Tiltak: Det bør monteres ildfast plate under ildsted. Tettingen rundt pipa må undersøkes. Plater under peis i kjeller må festes tilstrekkelig. Tetting rundt piperør på tak må undersøkes og evt tettes. Det må utføres reparasjon av peisovn 1.etg.

  Innvendig > Innvendige trapper: Malt tett 90° tretrapp til kjeller. Håndrekke på vegg en side.
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Mangler håndløper på en side av trapp.
  Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendig > Innvendige dører: 3-speil hvite fyllingsdører i 1.etg. En slett malt finert dør. Ukjent alder. En dør med glassfelt og sidefelt med glass, antatt fra byggår.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere døre tar i karm. To dører er montert opp-ned. Dør til kjøkken med svelleskader i nedre kant.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører må justeres og dører må monters riktig vei. Dør til kjøkken må påregnes skiftet.

  Innvendig > Innvendige dører, kjeller: 3-speil heltre dører med spon i "speiler". Antatt fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Fleste dører tar i karm og noen går ikke og lukke.
  En dør til bad mangler dørvrider og har svertesopp i treverk.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Enkelte dører må justeres. Det bør påregnes utskifting/renovering/justering av dører.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Rommet har baderomsplater på vegger og himlingsplater på innvendig tak.
  Vurdering av avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Manglende fuging mellom plate og bunnlist på plater.
  Tiltak: Andre tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes fuging av plate i nedre kant.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulvet er flislagt, oppvarming med elektriske varmekabler.
  Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fuger. Det er kun 6mm fall på gulv. Ved mye vannsøl kan vann renne ut i gang. Misfargede fuger i gulv.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Overflater må utbedres eller skiftes. Det må foretas utbedring av fallforhold. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Det anbefales utbedring av fallforhold. Dusjkabinett i rommet må opprettholdes ved videre bruk. Fuger i gulv bør utbedres.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er eldre soilsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Sluk antatt fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Ikke dokumentasjon på membran. Det er ikke klemt mansjett i sluk.
  Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det må foretas utbedring for å unngå fuktskader i konstruksjonen. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet
  for når dette er nødvendig. Med hensyn til forhøyet fuktverdier i bjelkelag rundt sluk i kjeller, anbefales det utskifting av slukløsning og tettesjikt. Dusjkabinett må opprettholdes ved videre bruk.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Lite servantskap med heldekkende servant. Gulvstående wc og dusjkabinett.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på innredning. Svelleskader i innredning.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Andre tiltak: Det bør påregnes utskiftning av servantskap.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad: Det er mekanisk avtrekk med vifte i luftekanal på pipe.
  Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det er ingen luftespalte i dør.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Folierte skrog med 1-speil heltre fronter. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag med 2 kummer i stål. Plass til komfyr, kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin. Flis over benk. Ventilator for avtrekk.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Svelleskader i benkeskap under oppvaskkum. Ukjent årsak. Svertesopp i silikonfuger mellom benk og fliser.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør utføres lokal utbedring. Kjøkken fungerer med dette avviket.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern innvendig i boligen. Antatt fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Lufting av avløpsanlegg avsluttet på kaltloft.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er opplyst av eier om at det ikke er lufting av avløpsanlegget. Dette bør etableres. Lufting av anlegg må utbedres. Lufting må føres over tak. Avløpsrør bør vurderes skiftet.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstank på 167 liter fra 2020, plassert i vaskerom i kjeller.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet vanlig stikk.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det må etableres direkte tilkobling etter gjeldene forskrift.

  Tomteforhold > Byggegrunn: Det er byggegrunn av leirholdige masser.
  Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. ukjent fundament.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk ved utvendig hjørne ved vindfang og i vaskerom. Ukjent årsak.
  Tiltak: Andre tiltak: Det bør utføres nærmere undersøkelser av dette og evt, utføre tiltak.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Stoppekran plassert i vaskerom i kjeller. Røropplegg antatt fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør av plast. Vannledning av jernrør. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Andre tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 04.07.22 av Kåre Anders F. Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Sprekk i murvegg på vaskerom. Lekkasje fra pipeluke på vaskerom.
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Tegn til mørkere flekker i kjellerbod på øvre side av murvegg, noe fukt på gulv i kjellerbod og vaskerom.
  7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Defekt håndtak på vedfyringsovn.
  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Sprekk i kjellerbod på murvegg, sprekk på murvegg på vaskerom, skjevt gulv på bad nede og skjevt gulv på bakrom i kjeller, sprekker i grunnmur på utsiden av bolig.
  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Har obsertvert noe sølvkre på bad.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Ja, kun av faglært
  Beskrivelse: Installasjon av ny strømmåler. Arbeid utført av Slorbak & Thoresen AS.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Se vedlegg. (Rapport fra risikovurdering og sluttkontroll, denne kan fås ved henvendelse til megler).
  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Ny trapp til inngangsparti og beiset garasje og hus i 2021.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2019, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  1.et.: 85 kvm Bra
  Kjeller: 79 kvm Bra
  Av dette er 12 kvm sekundærareal - boder.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et.: Vindfang, trapperom, gang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom.
  Kjeller: Trapperom, gang, kjellerstue, kontor, bad, vaskerom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger i kommunens arkiver. Det forekommer at det mangler tegninger på boliger fra denne byggetiden.

  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kjeller er innredet med oppholdsrom. Kjeller er ikke egnet for varig opphold med hensyn til lysforhold og rømning. Det må gjøres nærmere undersøkelser med offentlig myndighet hva gjelder tiltak som ikke er byggemeldt/godkjent og konsekvens av dette.

  Garasje:
  Etasje: 27 kvm Bra.

  ht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger i kommunens arkiver. Det forekommer at det mangler tegninger på boliger fra denne byggetiden.
 • Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og ett bad. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en 167 liters varmtvannsbereder fra 2020, utelys og utestrøm.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler på bad i første etasje. I tillegg er det varmepumpe og peisovn i stue i første etasje, og kombinert peis/parafinkamin i kjellerstue.
 • Eiendommen har en stor og pent opparbeidet tomt på nesten 1,5 mål, som sammen med stor terrasse kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser. Tomten består for det meste av en romslig hage med plen, trær, prydbusker og blomster. I forkant av garasjen og huset er det asfaltert gårdsplass.

  Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse mot sør, som har god plass til hagemøbler på terrassebord. Terrassen er delvis overbygd av gesims, har rekkverk rundt hele og trapp ned til hage. I forbindelse med inngangspartiet er det overbygd uteplass.
 • Det er parkering i frittstående garasje med motorisert port, samt flere biloppstillingsplasser på asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig vei eller gate.
  Tilknytning vann: Eiendommen tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 023 532 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 684 716 per 31.12.21
 • Kr. 17 663 pr. år
  Av dette utgjør kr. 1 814 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Lysekrone stue medfølger ikke salget.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen.
 • Gnr. 188 Bnr. 47 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 400,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Maria Hammond Berg
  Tom Erik Østli Berg
Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev