aktiv-eiendomsmegling
Elvebakken 19 er en stor og stilfull enebolig over ett plan, med moderne fargevalg og god standard fra 2021.

Aurskog Elvebakken 19

Flott enebolig fra 2021, med god standard og alt på en flate. Stor tomt, ny varmepumpe og integrert dobbelgarasje.

 • 5 990 000
 • BRA 195 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 990 000
 • OMKOSTNINGER165 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 155 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 021
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 147 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 059 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 5 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  165 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 155 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Elvebakken 19 er en stor og stilfull enebolig over ett plan, med moderne fargevalg og god standard fra 2021. Her bor man i landlige og barnevennlige omgivelser, like ved buss og flotte turmuligheter i marka. Det er kort vei til skole og matbutikker. Eneboligen ligger på en stor tomt, og utelivet kan nytes til fulle på en romslig terrasse utenfor stuen. Det er parkering på en stor, asfaltert gårdsplass og i en integrert dobbelgarasje med direkte inngang til huset.

Vel inne får man en virkelig lekker stue med peisovn, ny varmepumpe og imponerende takhøyde, mens kjøkkenet har moderne innredning med integrerte hvitevarer og mye skapplass. Badet er stilrent med både dusjnisje og hjørnebadekar. Videre har boligen et gjestetoalett, tre delikate soverom og et eget vaskerom med dusjkabinett.

Kort fortalt
- Flott enebolig over ett plan.
- Integrert dobbelgarasje.
- Stor, asfaltert gårdsplass.
- Romslig terrasse ved stuen.
- Stor tomt med gressplen.
- Landlig og barnevennlig.
- Vindfang med gulvvarme.
- Moderne kjøkken i hvitt.
- Mye skap- og benkeplass.
- Det er integrerte hvitevarer.
- Lekker stue med peisovn.
- Varmepumpe fra 2022.
- Svært god takhøyde i stuen.
- Store vinduer og mye plass.
- Stilrent bad med gulvvarme.
- Både dusjnisje og boblebadekar.
- Vaskerom med dusjkabinett.
- Tre soverom, ett med stort skap.
- Lagring på loft og i to boder.

Planløsning
1. etasje: Vindfang, wc, gang, stue/kjøkken, bad/wc, vaskerom, 3 soverom, garasje og 2 boder.
Annet: Kaldloft.

Vindfang
Eneboligen har trappefri adkomst via et overbygget inngangsparti med belysning og rom for et kafésett. Vel innenfor døra møtes man av et innbydende vindfang med grå gulvfliser og veggflater malt i beige. Her passer det fint å innrede med skohyller og knaggrekker.

Det er gulvvarme, downlights i himlingen og dør inn til et praktisk gjestetoalett. Vindfanget ligger i tilknytning til en stor gang med 1-stavs høytrykkslaminatgulv, downlights og god plass til skap eller andre garderobeløsninger. Tilliggende gangen finner man en bod - perfekt for oppbevaring av yttertøy og utstyr.

Kjøkken
Et moderne og stilrent kjøkken har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Innredningen har hvite, håndtaksløse fronter og benkeplate av laminat med oppvaskkum i sort utførelse. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet.

Over benken er det belysning, og over kokesonen er det installert en ventilator. Downlights rundt deler av himlingen tilfører ekstra lys til arbeidsflatene. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, kjøleskap og fryser.

Ovnene er praktisk plassert i et høyskap.

Stue
Stuen er virkelig et romslig og lekkert allrom med flotte lysforhold via store vindusflater. En tofløyet glassdør fører ut til terrassen, og dagslyset suppleres ypperlig av downlights i deler av himlingen. Det er imponerende takhøyde i stuen, noe som bidrar til en luftig atmosfære.

Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet. På gulvet er det 1-stavs høytrykkslaminat, mens både taket og veggflatene er malt i en trendy beigetone. Stuen er et lunt oppholdsrom med både peisovn og ny varmepumpe. Ildstedet er plassert slik at stemningen kan nytes fra både spiseplassen og sofakroken.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen et stort bad, et wc-rom og et eget vaskerom med dusjkabinett. Badet er lekkert innredet med store vegg- og gulvfliser i ulike gråtoner. Det er gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Badet har både en dusjnisje og et boblebadekar med dusjløsning. Dusjnisjen er utstyrt med sort regnfallsdusj og svingbar glassdør.

Den øvrige innredningen består av heldekkende servant med fire hvite skuffer og et speilskap med integrert belysning. Wc-rommet har grå gulvfliser og veggflater malt i en moderne beigefarge. I rommet er det vegghengt toalett, et speil og en heldekkende servant med hvite skuffer.

Vaskerom
Vaskerommet har egen, praktisk utgang til garasjen. Det er grå fliser på både vegger og gulv. I rommet er det gulvvarme, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Videre har vaskerommet et stort garderobeskap og et vegghengt skyllekar i stål.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre stilfulle soverom med 1-stavs laminatgulv og veggflater malt i ulike tidsriktige fargetoner. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Både tak og vegger er malt i en mørk grønntone, noe som bidrar til en avslappende atmosfære og et stilrent, gjennomført uttrykk.

Det er downlights i himlingen, og langs den ene veggen er det et stort, plassbygget garderobeskap som er 4 meter bredt. Skapet har dels skyvedører og dels speilfronter. Ekstra lagringsplass finnes på loftet og i to boder - en ved gangen og en i bakkant av garasjen.

Elvebakken 19, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 20.10.21 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Ingen

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Ingen

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er begrenset/ingen lufting i nedre kant av kledning. Dette er vanlig byggemetode iht. utbygger.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Installasjon av elbillader utført av elektriker.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

  13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Zaptec-lader installert i garasje.

  Diverse;
  Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen: Brannforebygger var på tilsyn 2. november. Tilsynsrapport uten avvik. Følgende opplysninger er mottatt fra Elsikkerhet Norge AS: Det er ikke foretatt noen besiktigelse og det foreligger ingen pålegg om utbedring av det elektriske anlegget. Dette gir likevel ingen garanti for at anleggene er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Aurskog i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet kan by på vakker natur med en rekke merkede turstier, samt sykkelterreng og fine skiløyper. Legg gjerne turen til Mangenskogen, rundt Tævsjøen eller til populære Killingmo gård - sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponniridning og stabburskafé.

  På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport.

  Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000, Coop Extra og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Aurskog Senter i nærheten, med et fint utvalg butikker, kafé, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut.

  Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter og bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Øia, som ligger ca. 12 min unna. Med bil tar det ca. 14 min til Bjørkelangen, 22 min til Fetsund, 29 min til Lillestrøm, 32 min til Strømmen og 48 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eneboligen er det kort vei til Aursmoen barne- og ungdomsskole, og i nærområdet ligger Ole Brumm barnehage. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 20.10.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre med kaltloft. Undertak av "rupanel". Yttertak er tekket med sort betongstein. Tak besiktiget fra bakkenivå. Sort stål takrenner og nedløp. Stigetrinn til pipe/feier. Helbeslått pipe. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med liggende bordkledning. Det er begrenset luftespalte i nedre kant av kledning. Dører/vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Entredør med slett innside, sporfrest utside og smalt glassfelt. Dobbel terrassedør med helt glass. Dør mellom garasje og vaskerom i tett slett utførelse. Garasjeport: Dobbel isolert leddport med motor. Terrasseplatting med tilgang fra stue/kjøkken og hage/plen. Fundamentert direkte på singlet grunn, antatt fast grunn. Bjelkelag og spaltegulv i tre.
 • 1.et: 195 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Vindfang , wc, gang, stue/kjøkken, 3 soverom , bad, vaskerom.

  Lovlighet
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Det er et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, og aggregatet er installert i boden i bakkant av garasjen. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet, og her er det også montert et sikringsskap med automatsikringer.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes elektrisk med en varmepumpe fra 2022 i stuen, supplert av gulvvarme på badet, i vindfanget og på vaskerommet. I tillegg er det en peisovn i stuen.
 • Omgivelsene er landlige og barnevennlige, like ved flotte turmuligheter i skog og mark. Tomten er på over ett mål, opparbeidet med gressplen og diverse beplantning. Hagen byr på godt med boltreplass for både store og små, med god plass til trampoline, ballspill og andre aktiviteter året rundt.

  Foran garasjen og huset finner man en stor, asfaltert gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra stuen er det utgang til en 70 kvm stor terrasse, med direkte adkomst til hagen. Terrassen er utstyrt med belysning og utestikk.
 • Det er parkering i en integrert dobbelgarasje på ca. 44 kvm, og herfra kan man gå tørrskodd inn i huset. Garasjen har elektrisk portåpner og bod i bakkant. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en stor, asfaltert gårdsplass foran garasjen og huset.
 • Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet privat vei som skal tas over av kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 283 190 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 619 484 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 15 303 pr. år
  Eiendomsskatt vil påløpe i tillegg til kommunale avgifter når fritaksperioden for nye boliger utløper.
 • Strøm, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring, nett/tv osv.
 • Det foreligger ferdigattest for endring av fasade for enebolig med tilhørende garasje datert 26.05.2021.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1923/900190-1/9. Bestemmelse om veg. 20.06.1923. Overført fra: 3026-192/895. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1947/1882-1/9. Erklæring/avtale. 07.10.1947. Grensegangssak. Overført fra: 3026-192/895. Gjelder denne registerenheten med flere.

  1947/1883-1/9. Erklæring/avtale. 07.10.1947. Grensegangssak. Overført fra: 3026-192/895. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2005/5065-1/9. Erklæring/avtale. 16.06.2005. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 192 Bnr: 66. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Med flere bestemmelser. Gjelder også for senere fradelte tomter fra bnr 66. Overført fra: 3026-192/895. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2017/535738-1/200. Bestemmelse om vannledning. 22.05.2017 21:00. Rettighetshaver: Aurskog-Høland kommune. Org.nr: 948164256. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg. Overført fra: 3026-192/895. Gjelder denne registerenheten med flere.

  2017/706087-1/200. Bestemmelse om vannledning. 30.06.2017 21:00. Rettighetshaver: Aurskog-Høland kommune. Org.nr: 948164256. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Overført fra: 3026-192/895. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Området er regulert til boligformål. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikkog-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer
 • Gnr. 192 Bnr. 906 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk. med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markesføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ida Gjeilo
  Rolv Gjeilo
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev