aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Hedumveien 275.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Hedumveien 275.

AURSKOG Hedumveien 275

Velholdt, praktisk enebolig med alt på en flate. Stor tomt, flott hage, garasje, uthus og stabbur. Landlig og solrikt.

 • kr 4 300 000
 • BRA 250 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 4 300 000
 • Omkostningerkr 124 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 424 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1979
 • Soverom5
 • ArealP-rom 152 m²
 • Tomt3 989.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 424 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning.
Hedumveien 275 er en velholdt enebolig med alt på ett plan. Boligen ligger usjenert til i landlige omgivelser med umiddelbar nærhet til skog og mark. Tomten er en solrik idyll på rett under 4 mål med barnevennlig hage, grønnsakshage og drivhus, samt garasje/carport, uthus, bod og stabbur/lekestue. Sommerdagene kan ellers tilbringes på en terrasse utenfor stuen. Planløsningen er praktisk og består blant annet av en luftig vinkelstue med klebersteinsovn og et stilrent kjøkken i delvis åpen løsning. Kjøkkenet var nytt i 2018, med halvøy mot stuen og alle hvitevarer integrert. Videre er det et bad fra 2010 med dusjkabinett fra 2020, et toalettrom og et separat vaskerom med egen dør ut til hagen. Boligen har hele fem soverom og ett kontor. Det er flere garderobeskap og stor, innvendig bod.
Boligen har et koselig inngangsparti med hellelagt dekke og hvitmalt ytterdør med glassfelt.

Hedumveien 275, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 161 kvm Krypkjeller har adkomst via luke i grunnmur og krypkjeller har ikke måleverdig areal. Kaldloft/kryploft har adkomst via loftsluke med nedfellbar stige og loft har ikke måleverdig areal.
  Primærrom
  1. etasje: 152 kvm Entré/gang, gang, kjøkken, stue, bad, toalettrom, vaskerom, kontor, 5 soverom.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 21 kvm Garasje med carport i tillegg.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 57 kvm Vedskjul, uthus, boder (1 av bodene opprinnelig hønehus)

  Bod
  Bruksareal
  1. etasje: 4 kvm Bod

  Stabbur/lekestue
  Bruksareal
  1. etasje: 7 kvm Lekestue - isolert  Tomt
  3989.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger landlig og solrikt til, med umiddelbar nærhet til skog og mark. Tomten er en usjenert idyll på 3 989,1 kvm med store plenareal, frodige prydbusker, hekker, velholdte bed og en hvitmalt flaggstang ? her er det nok av boltreplass for både to- og firbeinte. I tillegg er det en kjøkkenhage og drivhus hvor man kan glede seg over egenprodusert mat. Gårdsplassen er gruslagt, og som avgrensing til hagen er det forstøtningsmurer, trapp og gruslagte gangstier. Resten av tomten består av naturlig vegetasjon og trær. Foruten hagen kan fine dager tilbringes på en stor terrasse utenfor stuen. Terrassen har god plass til sofagruppe, spisebord og grill, og herfra er det fin utsikt utover den flotte hagen og skogen rundt. Utebelysningen sørger for lun steming i skumringen og det er trapp fra terrassen og ned til hagen. Taket på boligen ble tekket om i 2015, mens takrenner, nedløp og forkantbeslag er fra 2023. Flere av vinduene er også skiftet, deriblant seks stykker med produksjonsår 2022. I tillegg til eneboligen er tomten bebygget med frittstående garasje, bod, et sjarmerende stabbur/lekestue og et uthus. Uthuset er tilbygget flere ganger og består av vedskjul og flere boder, der én bod opprinnelig var et hønsehus.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landlig, rolig og solrikt område på Aurskog i Aurskog-Høland kommune, ca. 7 km nordøst for Aursmoen handelssentrum. Nærområdet har vakker natur med en rekke merkede turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til Ulviksjøen, Mangenskogen, Tævsjøen eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponniridning og stabburskafé. Haneborg skole 1-7. trinn ligger 3,5 km fra boligen og Mortenåsen naturbarnehage ligger ca. 200 m unna. Skolebuss passerer eiendommen morgen og ettermiddag. På Aursmoen er det 1-10 skole, som har vært fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. Imidlertid er ny 1-10 skole under bygging nå og skal stå ferdig i 2025. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytebaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Extra, hvor førstnevnte ligger på Aurskog Senter. Senteret har et fint utvalg med blant annet café, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Amfi Bjørkelangen torg et moderne kjøpesenter og spennende motehus som byr på unike forretninger og konsepter i en hyggelig atmosfære. I tillegg finner du også bibliotek i bygget. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter og bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss. Med bil tar det ca. 7 min. til bussholdeplassen Aurskog stasjon. Skolebuss til grunnskole og videregående skoler går forbi eiendommen. Videre tar det med bil ca. 10 min til Aursmoen sentrum, 10 min til Bjørkelangen, 30 min til Fetsund, 35 min til Lillestrøm, 40 min til Strømmen og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Haneborg skole 1-7. trinn ligger 3,5 km fra boligen og Mortenåsen naturbarnehage ligger ca. 200 m unna. Det er ca. 7 km til Aursmoen barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss. Med bil tar det ca. 7 min. til bussholdeplassen Aurskog stasjon.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av fjell og antatt fast grunn. Bygningen har krypkjeller. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av pappshingel. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Bad 2010 oppussing; vegger, fliser gulv, dusjkabinett. Arbeid utført av Bademiljø Aarstad & Sønner AS. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Arbeid utført av Bademiljø, Aarstad & sønner, Bjørkelangen. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Ja. Beskrivelse: Aarstad & Sønner har gjort det. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Sprekk i shingel, lagt nytt tak i 2015. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Nytt piperør sprukket etter pipebrann i 1992, ny klebersteinsovn satt inn 2013. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Sprekk i grunnmur etter frost. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Både mus og maur. Huset ligger i skogkanten. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: kontakter, lysbrytere, opplegg for lamper, bytte av lamper. Lagt inn kursfortegnelse sikringsskap. Arbeid utført av Aurskog Elektriske AS, og ElektroFagmannen AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Oppgradering v/tapet, nye gulv, nye dører, 6 stk nye vinduer. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Terrasse 2002, Garasje 2003. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse: Samtykkerklæring grunnvannsbrønn. Tilleggskommentar fra selger: Biovac renseanlegg installert 2010, jevnlig kontrollert av leverandør.

  Innhold
  Kort fortalt - Praktisk og velholdt enebolig. - God planløsning med alt på en flate. - Stor, solrik tomt i landlige omgivelser. - Skog og mark i umiddelbar nærhet. - Parkering i garasje og carport. - Sørvestvendt terrasse utenfor stuen. - Nydelig og velstelt hage med plen. - Uthus, bod og stabbur/lekestue. - Romslig entré med flere klesskap. - Stilrent kjøkken med alle hvitevarer. - Vinkelstue med klebersteinsovn. - Bad med dusjkabinett fra 2020. - Separat toalettrom og vaskerom. - Vaskerom med egen dør til hagen. - Fem soverom, ett kontor. - Flere klesskap og innvendig bod. - Fiber er lagt inn. Planløsning 1. etasje: Entré/gang, kjøkken, stue, bad, wc, vaskerom, 4 soverom, 2 innredede rom og bod. Annet: Uthus, bod og stabbur/lekestue. Entré Boligen har et koselig inngangsparti med hellelagt dekke, sortbeiset trapp i tre, utelys og hvitmalt ytterdør med glassfelt. På innsiden er det en romslig entré/gang ideell for barnefamilier. Her er det enstavs laminatgulv, gråmalt ferdigpanel på veggene og dagslys fra to vinduer, supplert med downlights i himlingen. Flere klesskap sørger for orden i yttertøy og sko, i tillegg er det rom for kommode, konsollbord eller lignende. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom med delvis åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen er fra 2018 og har en gjennomtenkt utforming med fin arbeidsflyt og takhøye skap som bidrar til godt med oppbevaringsplass. Ut mot stuen er det en halvøy som kan benyttes som anretning ved gjestebesøk. Innredningen har hvite, slette fronter, steinlignende benkeplater av laminat og nedfelt, dobbelt benkebeslag i stål. Mellom skap og benk er det belysning og sorte flisplater på veggene bak. Hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert. Over koketoppen er det ventilator med avtrekk og komfyrvakt som sikrer mot tørrkoking. Stue Stuen er lys og hyggelig med store og små vinduer som vender ut mot den flotte hagen på tre sider. Et vinkeldesign gir gode muligheter for ulike sittegrupper, der et spisebord får naturlig plass i grensen mot kjøkkenet. En pipevegg er forblendet med naturstein og tilkoblet en klebersteinsovn med glassfelt som holder ekstra godt på varmen. Stuen har videre parkettgulv, lyse vegger med tapet og panel, samt utgang til den store terrassen. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad, toalettrom og et separat vaskerom. Toalettrommet har inngang fra stuen og er innredet med gulvmontert toalett, speil og en rød, høyglanset skuffeseksjon med håndvask. På gulvet er det parkettlignende belegg og veggene er kledd med lysmalt panel. Baderommet ligger vegg-i-vegg med toalettrommet, med dør inn fra soveromsgangen. Badet ble pusset opp i 2010 og har lyse flisplater med grått mønster på veggene og hvite gulvfliser. Baderomsinnredningen har en nostalgisk stil med hvite, profilerte fronter og frostede glass. Den består av høyskap, benkeskap, overskap, speilskap og heldekkende servant. Badet har videre dusjkabinett fra 2020 med både hånddusj og deilig regnfallsdusj. Vaskerom Vaskerommet er praktisk tilknyttet entreen og har i tillegg dør ut til hagen på baksiden av huset. Rommet har lysmalt strie på veggene, rødt gulvbelegg, varmtvannsbereder, skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Langs veggene er det montert skohyller, knagger, overskap og høyskap med god oppbevaringsplass. Rommet har ellers naturlig avtrekk og adkomst til en romslig bod med ekstra lagringsmuligheter. Soverom og garderobe Eneboligen har fem soverom og ett innredet rom som av eier benyttes som kontor. Tre av soverommene ligger i samme fløy mens de to andre ligger i samme ende som kontoret. Det er garderobeskap på tre av soverommene, på vaskerommet og i entreen. I tillegg er det gode lagringsmuligheter i innvendig bod. For mer lagring har boligen et uthus på 57 kvm, en bod på 4 kvm og isolert stabbur/lekestue på 7 kvm.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Utvendige trapper: Entre har tretrapp. Utenfor vaskerom er det trapp av strekkmetall. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Avvikene gjelder strekkmetall trapp utenfor vaskerom. Rekkverk på repó er ca. 80 cm. Trapp mangler rekkverk. Konsekvens/tiltak Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller/gulv i 1. etasje er av trebjelkelag. Gulvkonstruksjoner fra respektive byggeår. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Det er generelt noe planavvik i boligen og det største avvik er i tilbygd del. Det er stedvis gulvknirk. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Andre tiltak: Det bør gjøres tiltak mot gulvknirk. Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerom består av: Vaskekum av metall. Opplegg for vaskemaskin. Høyskap og overskap. Varmtvannstank. Gulv: Gulvbelegg. Gulvet har fall til sluk. Vegger: Malt strie. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Naturlig avtrekk via himlingsventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet har standard fra byggeåret med normal slitasje og har nådd forventet levetid som våtrom. Det er svelleskade i himlingsplater rundt ventil. Rommet har god funksjonalitet iht. dagens bruk. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Takrenner, nedløp og forkantbeslag er fra 2023 iht. fremvist faktura. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Avviket gjelder: Pipebeslag og beslag på lufting over tak er av eldre dato og har begrenset gjenværende brukstid. (Takrenner, nedløp og forkantbeslag er fra 2023 iht. fremvist faktura) Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. Utskifting bør vurderes. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Takkonstruksjoner fra respektive byggeår. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler vindsperre på gavlvegger. Det er stedvis misfarget undertak - antas pga. tidligere lekkasje fra gammel taktekking. Undertak/trepanel er skadet ett sted - underpanel har glipe. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Underpanel med glipe bør utbedres. Vindsperre på gavlvegger bør monteres. Loft er konstruksjon som jevnlig bør kontrolleres og besiktiges. Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og med 3-lags glass. Vinduene har produksjonsår 1977/1983/1984. Vindusglass i de 2 store vinduene i stue ble skiftet for ca. 5 år siden iht. eier. 6 stk. vinduer har produksjonsår 2022. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduene fra byggeåret har begrenset gjenværende brukstid og punkteringer av vindusglass av denne alder kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utskifting av vinduene fra byggeåret må påregnes i nær fremtid. Utvendig > Dører: Entredører i malt slett utførelse med glassfelt (skiftet i senere tid). Terrassedør i malt trekonstruksjon med brystning og glassfelt med 2- lags glass prod. 2008. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrassedør subber noe i terskel. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Terrassedør bør justeres. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde er ca. 78 cm. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Innvendig > Overflater: Gulv: Laminat, gulvbelegg, parkett og fliser. Vegger: Panelplater, malte flater/plater, malt strie, tapet, trepanel og baderomsplater. Himling: Himlingspanel og himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er stedvis noe ufagmessig utførelser med bla. gliper i laminat og veggplater. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Innvendige dører: Hvite 3-speils formpressede dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører subber i terskel/karm. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Vegger: Baderomsplater. Himling: Himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Baderomsplatene mangler tettelist i bunn. Det er slitasjemerker i nedre kant av baderomsplatene. Himlingsplater har slitasje etter fuktpåkjenning/vanndamp. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulv: Fliser. Gulvet er flatt/har marginalt fall mot sluk. Total fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til sluk er ca. 5mm. Lokalt fall på gulvet under dusjkabinett var ikke mulig å måle på befaringen. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Det er sprekker i fuger ved sokkelfliser mot dørterskel. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett. Dersom våtrommet en gang skal renoveres må fallforholdet utbedres. Dørterskel med sokkelfliser bør utbedres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er plastsluk antas fra byggeåret og det antas å være smøremembran fra 2010 (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke mulig å se membranen i sluket. Konsekvens/tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Naturlig avtrekk via himlingsventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom består av: Gulvmont. wc og servantskap. Ventilasjon: Naturlig avtrekk via himlingsventil. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er svelleskade i himlingsplater ved avtrekksventil. Antas pga. taklekkasje eller kondens. Konsekvens/tiltak Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Himlingsplater bør skiftes ut. Årsak til skaden bør konstateres og utbedres. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Elektrisk anlegg dels fra byggeåret og dels fra 2017 iht. eier. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid utført på soverom. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på øvrig arbeid og dette bør innhentes om mulig. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på el-kontroll i boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen. Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Bygningen har krypkjeller. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendig vannledning antas av plast (PEL). Fra byggeåret. Privat avløpsanlegg (minirenseanlegg) på eiendommen. Privat vannforsyning fra privat grunnvannsbrønn. Vurdering av avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Foreta kontroll av brønnvann. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - enebolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kommentar: Det foreligger tegninger av opprinnelig del som hovedsaklig stemmer med dagens bruk. Det foreligger ikke plantegning av tilbygd del og denne bør innhentes om mulig. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Kommentar: Skiftet kjøkken i 2017. Fakturaer på innredning, elektriker og rørlegger er fremvist. Skiftet takrenner, nedløp og forkantbeslag i 2023 - Faktura er fremvist. Skiftet utvendig vannpumpe i 2022. Rørlegger Aarstad og Sønner AS. Lovlighet - garasje og bod: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Lovlighet - uthus: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kommentar: Bygningen er vesentlig tilbygd og forandret i forhold til tegningen. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 26.06.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2017, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere oppl

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er innlagt fiber.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter på romslig, gruslagt gårdsplass og i frittstående garasje. Garasje er uten port og har en tilbygget carport. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 424 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen oppvarmes med panelovner, supplert med klebersteinsovn i stuen. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via veggventiler/vindusspalter og naturlig avtrekk fra ventiler i himlinger på toalettrom, bad og vaskerom. På kjøkkenet er det avtrekk fra ventilator. Det elektriske anlegget er dels originalt og dels fra 2017. Varmtvannsberederen er fra 1979 og har en kapasitet på rundt 200 liter.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  11301

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 3 650 eiendomsskatten inneværende år.

  Info formuesverdi
  Tallene er hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 918 277. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 3 489 453.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, serviceavgift minirenseanlegg, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/179/7: 28.11.1997 - Dokumentnr: 8175 - Rettsbok Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr:179 Bnr:3 Plikt om varsling m.v. Jfr. rett tgl. på bnr.3. 16.01.1990 - Dokumentnr: 431 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:179 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 422293 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:179 Bnr:7 28.11.1997 - Dokumentnr: 8175 - Rettsbok Rettighet hefter i: Knr:3026 Gnr:179 Bnr:3 Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Med flere bestemmelser

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning via privat stikkvei. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm. Tilknytning vann og avløp: Privat vannforsyning fra privat grunnvannsbrønn. Privat avløpsanlegg (minirenseanlegg) på eiendommen. Eiendommen er ikke tilknyttet verken kommunal vannforsyning, eller kommunalt avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså den til en hver tid eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma og bestilles og betales av den enkelte anleggseier.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 424 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  124542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr  22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 47 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 33 300,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligajson. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et evt. vederlag begrenset oppad. Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev