aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Hedumveien 87 - en innholdsrik enebolig i landlige omgivelser.

AURSKOG Hedumveien 87

Pen og innholdsrik enebolig i landlige omgivelser. Solrik tomt på 1,35 mål, utleiemuligheter, stor garasje og usjenert.

 • kr 4 090 000
 • BRA 356 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 090 000
 • Omkostningerkr 119 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 209 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 947
 • Soverom4
 • ArealP-rom 239 m²
 • Tomt1 348.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 090 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 090 000,00))   119 292,- (Omkostninger totalt)   4 209 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
I landlige og naturskjønne omgivelser på Lierfoss, selges det en pen og innholdsrik enebolig på tre plan. Loftsetasjen er innredet til en romslig leilighet (ikke godkjent som egen enhet). Eiendommen har en stor tomt på ca. 1,35 mål med gode solforhold hele dagen, og tomten er omkranset av store jorder som gir fint privatliv og lite innsyn. Det er gangavstand til Haneborg barneskole. Parkering gjøres i garasje på 77 kvm og på gruset gårdsplass. Boligen fra 1947 fremstår som godt og jevnlig vedlikeholdt, hvor noe oppussing kan påregnes. Hovedboligen har stor stue som er oppusset i 2022, romslig kjøkken med ildsted, pen spisestue og også kjellerstue. Ellers har hovedboligen delikat bad som er oppusset i 2017, vaskerom/bad og tre store soverom. Leiligheten har kjøkken, stue, bad og soverom.

Hedumveien 87, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 86 kvm
  1. etasje: 141 kvm
  2. etasje: 52 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 46 kvm Trapperom, kjellerstue, vaskerom.
  1. etasje: 141 kvm Hoveddel: Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad, 3 soverom. Leilighet: vindfang, trapperom.
  2. etasje: 52 kvm Leilighet: trapperom, kjøkken, stue, bad, soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 40 kvm Hoveddel: bod. Leilighet: boder.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 77 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 77 kvm Garasje, boder.  Tomt
  1348.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger i landlige og naturskjønne omgivelser på Lierfoss, og har en stor tomt på ca. 1,35 mål med gode solforhold hele dagen. Tomten er omkranset av store jorder som gir fint privatliv, samtidig som det er gangavstand til den lokale barneskolen. På tomten har du en stor hage med plen, trær og hagelampe. Det er adkomst via gruset innkjørsel til gruset gårdsplass og vegg-i-vegg med garasjen er det hundegård. Fra stuen er det utgang til en sørvendt terrasse på ca. 50 kvm, som strekker seg rundt hjørnet mot inngangspartiene i vest. Her kan du nyte gode solforhold i fredelige omgivelser, og deler av terrassen er overbygd ved stuen. Uteplassen har også utelys og strømstikk.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et barnevennlig og landlig boligområde på Lierfoss i Aurskog-Høland kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Området har kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, skiløyper, alpinanlegg, idrettshall, tennisanlegg, svømmehall og treningssenter m.m. Røytjern tilbyr både badestrand, badebrygge og fiskebrygge. I tillegg byr Mangenskogen på flotte innsjøer og idylliske friluftsområder. På Aurskog finner du golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. På Aursmoen er det både idrettshall med to baneanlegg, samfunnshus og fritidsklubb. Bjørkelangen sportsforening tilbyr både svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. I tillegg har stedet et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland (holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum). Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Coop Extra og Rema på både Aurskog og Bjørkelangen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Amfi Bjørkelangen torg et moderne kjøpesenter og spennende motehus som byr på unike forretninger og konsepter i en hyggelig atmosfære. I tillegg finner du også bibliotek i bygget. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Lierfoss som ligger ca. 15 min gange fra boligen. Med bil fra Lierfoss tar det ca. 10 min til Bjørkelangen, 10 min til Aursmoen, 25 min til Fetsund, 30 min til Lillestrøm og 50 min til Oslo lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Eiendommen har gangavstand til Haneborg barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Aursmoen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Lierfoss som ligger ca. 15 min gange fra boligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Grunnmur av betong. Takkonstruksjon/taktekking: Flere saltak-konstruksjoner med arker og kaldt møneloft. Taktekking av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Yttervegger i trekonstruksjon med stående panel. Etasjeskiller: Bjelkelag av tre.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Bad hybel/ulteie del. sprekker. ikke merket lukt eller soppskader. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Total oppussing av bad. Arbeid utført av Strømmen Keramiske Håndverk AS. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Se FDV-Dokumentasjon. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. Beskrivelse: i sluk i kjeller viss det er tørt i vannlås. ikke merket noe etter vaskerommet ble tatt i bruk. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Se FDV-Dokumentasjon. Arbeid utført av Strømmen Keramiske Håndverk AS. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Vanlig salt utslag i kjeller (gamle delen) men ikke fukt, takstmann har ikke funnet fukt. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Fukt i tak på garasje. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Har vært mus i garasje og i kjeller i gamle delen, men ikke registrert noe etter tetting. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Skiftet vinduer stue og kontor samt kledning sørvegg. 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Beskrivelse: Hybel i andre etasje. 17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.

  Innhold
  I landlige og naturskjønne omgivelser på Lierfoss, selges det en pen og innholdsrik enebolig på tre plan. Loftsetasjen er innredet til en romslig leilighet (ikke godkjent). Eiendommen har en stor tomt på ca. 1,35 mål med gode solforhold hele dagen, og tomten er omkranset av store jorder som gir fint privatliv og lite innsyn. Det er parkering i garasje på 77 kvm og på gruset gårdsplass. Boligen fra 1947 fremstår som godt og jevnlig vedlikeholdt, hvor noe oppussing kan påregnes. Hovedboligen har stor stue som er oppusset i 2022, romslig kjøkken med ildsted, pen spisestue og også kjellerstue. Ellers har hovedboligen delikat bad som er oppusset i 2017, vaskerom/bad og tre store soverom. Leiligheten har velholdt kjøkken, stue, bad og soverom. Kort fortalt - Pen, innholdsrik enebolig fra 1947. - Innredet leilighet med egen inngang. - Landlig og naturskjønt område. - Gangavstand til bl.a. barneskole. - Stor garasje med hundegård. - Solrik tomt på omtrent 1,35 mål. - Tomt er omkranset av store jorder. - Romslig kjøkken med peisinnsats. - Stor stue som er oppusset i 2022. - Pen spisestue, samt kjellerstue. - Delikat bad, er oppusset i 2017. - Stort vaskerom/bad i kjelleretasjen. - Tre store soverom til hovedboligen. - Leiligheten har bl.a. bad og kjøkken. - Gode lagringsmuligheter i kjelleren. - Sørvegg i 1. etasje oppusset i 2020. - Elanlegget ble oppgradert i 2011. - Boligen er sist malt utvendig i 2022. Planløsning 1. etasje: Entré, stue, kjøkken, spisestue og 3 soverom, vindfang og trapperom. Loftsetasje: Trapperom, stue, kjøkken, bad og soverom. Kjeller: Trapperom, vaskerom/bad, kjellerstue og 3 boder. Entré Det er separat adkomst til hovedboligen og leiligheten, noe som er svært praktisk hvis det blir aktuelt med utleie. Entreen til hovedboligen ligger i første etasje, og har en tidsmessig gråfarge på veggene ? noe som harmonerer godt med øvrige rom. I entreen er det også naturlig plass til knagger på veggen, og ved den hvite ytterdøren har du frostet glassfelt. Kjøkken Hovedboligen har et romslig og velutstyrt kjøkken i første etasje. Rommet har egen spiseplass med en sjarmerende peisinnsats, og på motsatt vegg er det montert luft-til-luft varmepumpe. Innredningen har profilerte, trehvite fronter, laminert benkeplater og halvannen kum av metall. Over benkeplatene er det hvite fliser med koselig motiv, og over kokesone har du kullfilterventilator. Kjøkkenet har videre opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer. Stue Hovedrommet i første etasje er en stor og tiltalende stue som ble pusset opp i 2022. Rommet har gode vindusflater med fin utsikt til det landlige nærområdet, og vinduene supplerer rikelig med naturlig lys. I tillegg har du downlights i den hvite himlingen som gjør det lyst og fint. På veggene er det beiset trepanel som står godt til laminatgulvet og himlingen. Stuen har også moderne peisovn fra 2022, samt tofløyet terrassedør til solrik uteplass. Spisestue Ved kjøkkenet har du en lys og pen spisestue med god plass til langbord i hyggelige omgivelser. Her kan du nyte fin utsikt til måltidet via gode vindusflater i det ene hjørnet, og veggene er malt i en lys og tidsmessig farge. Kjellerstue I kjelleretasjen har du en hyggelig kjellerstue av god størrelse, noe som gir ekstra spillerom til liten og stor. Sentralt i rommet er det en hyggelig peisovn for varme og hygge, og i veggene er det kjellervinduer i to retninger. Ellers har kjellerstuen gråmalte veggflater og pent gulv. Bad/wc/vaskerom Boligen har et delikat bad i første etasje, samt et stort vaskerom/bad i kjelleren. Badet er pusset opp i 2017, og har grå fliser på gulv/vegger og downlights i hvit himling. Innredningen består av dobbel servant, trehvit skuffeseksjon, matchende høyskap og speilskap med lys. I rommet er det også veggmontert toalett, dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassvegger, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Vaskerom Vaskerommet ligger i kjelleretasjen, og i det ene hjørnet er det montert dusjkabinett. Rommet har utslagsvask av metall, og ved denne er det god plass til både vaskemaskin og tørketrommel. I rommet er det også mørke fliser på gulv og pussede murvegger. Soverom og garderobe Hovedboligen har tre store og fine soverom som alle ligger i første etasje. På to av rommene er det nisjer med garderobeløsning, og alle er holdt i tidsmessige og behagelige farger. Soverommene har også gode vindusflater med landlig utsikt, samt god plass til møblement utover seng. Videre har boligen gode lagringsmuligheter, med tre boder i kjelleren og stor garasje på 77 kvm. Leilighet Loftsetasjen er innredet til en romslig leilighet (ikke godkjent), noe som kan gi gode leieinntekter. Leiligheten har adkomst via vindfang og trapperom i første etasje, og i loftsetasjen har du stue, kjøkken, bad, soverom og trapperom. Stuen i leiligheten er lys og fin, og har god plass til sofaløsning og spisebord. I rommet er det montert en sjarmerende peisovn, og i gavlveggen har du to vinduer som gir bra med lys. Mellom stuen og trapperommet har leiligheten et velholdt og bruksvennlig kjøkken. Innredningen har hvite, glatte fronter, vitrineskap, benkeplate i heltre og dobbel kum av porselen. Over deler av benken er det sorte flisplater som backsplash. Kjøkkenet har også nisjer til komfyr og kjøleskap, og over kokesone er det kullfilterventilator. Badet i leiligheten har dusj på vegg med forheng, samt brunt belegg på gulvet og hvit våtromstapet på veggene. Rommet er videre utstyrt med servant på hvitt servantskap, hylle på vegg, toalett og panelovn. Leiligheten har et romslig soverom hvor det er god plass til dobbeltseng. I hjørnet er det plassbygd garderobeskap med forheng, og rommet har vindu av god størrelse som gjør det lett å holde det svalt. Til leiligheten medfølger det også to lagringsboder i kjelleretasjen.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Utvendige trapper: Tretrapper til terrasse. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Innvendig > Innvendige trapper: Leilighet har tett svingt tretrapp med belegg til loftetasjen og enkel tretrapp til kjelleretasje. Hoveddel har tett rett tretrapp med belegg til kjelleretasje. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er liten frihøyde i trappeløp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp til loftetasje leilighet har knirk og svikt i enkelte trinn. Trapp til kjelleretasje hoveddel mangler rekkverk og har liten frihøyde. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Trapper bør utbedres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad leilighet: Våtromstapet e.l. på vegger malte plater i himling. Vurdering av avvik: Overflaten har omfattende skader Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Tiltak: Badet/våtsonen står foran en full oppgradering. Våtrom > Overflater Gulv > Bad leilighet: Belegg på gulv. Det er målt ca. 1:100 fall lokalt rundt sluk, øvrig gulv tilnærmet flatt. Det er målt ca. 15 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist. I tillegg oppkant ved dør på ca. 40 mm. Varmekilde er panelovn. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er avvik: Det er registrert knirk i gulvet. Eldre belegg som stedvis har sluppet fra underlaget. Tiltak: Belegg må skiftes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad leilighet: Plastsluk med klemt belegg. Membran og tettesjikt på vegger er ikke tette. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er påvist utette rørgjennomføringer i våtsone. Tiltak: Badet/våtsonen står foran en full oppgradering. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad leilighet: Sanitærutstyr og innredning består av: Servant med underskap, frittstående toalett og dusjgarnityr på vegg med forheng. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på innredning. Servantskap har fuktskader, dusjløsning er ikke tilfredsstillende. Tiltak: Andre tiltak: Badet må helrenoveres. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag i metall utførelse. Takstige til piper. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takstige til opprinnelig bygning er rusten. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Takstige bør skiftes. Utvendig > Veggkonstruksjon: Yttervegger i trekonstruksjon med stående panel. Vindskier av tre med beslag. Besiktiget fra tak og bakkenivå. Eier opplyser at sørvegg 1.etasje er renovert med isolering, ny panel, det er også skiftet ut et vindu her og to på østvegg. Kledning ble sist malt i 2022. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Eldre panel er stedvis oppsprukket og har råtetendenser. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør påregnes at deler av panel må skiftes. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Opprinnelig boligdel har saltak med ark i trekonstruksjoner med kaldt møneloft, innvendig tilgang fra trapperom i leilighet. Møneloft er isolert med sagflis og Glavamatter, spor etter mus, lite ventilert. Besiktiget fra luke. Tilbygg del har saltak i trekonstruksjoner med kaldt møneloft, utvendig tilgang. Møneloft er isolert med sydde Glavamatter, ventilert ved takfot. Besiktiget fra luke. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Sagflis har begrenset isoleringsevne. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Isolering på opprinnelig del bør utbedres. Det bør gjøres tiltak for å holde mus ute av bygning. Utvendig > Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass og lufteventil, koblede vinduer og vinduer med enkelt glass. Alder på glass er datert: 1972, 88, 93 og udaterte. Nyere vinduer fra 2020 i stue og sov/kontor og pvc vindu på bad. 3-lags isolerglass fra 1981/82 på kjøkken hoveddel. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Eldre vinduer med slitasje, det er ikke registrert punktert glass, men dette kan ikke utelukkes ved eldre vinduer. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører: Ytterdør til entre hoveddel og vindfang leilighet. Dobbel hev og senk terrassedør fra stue. Vurdering av avvik: Det er avvik: Eldre terrassedør har slitasje. Tiltak: Terrassedør bør utbedres eller eventuelt skiftes. Utvendig > Andre utvendige forhold: Markiser på flere vinduer. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte markiser har skader i duk. Tiltak: Markiser med skader bør skiftes. Innvendig > Overflater: Leilighet. Gulv er i hovedsak av: Laminat. Vegger er i hovedsak av: Panelplater, tapetserte og malte plater Himlinger er i hovedsak av: Malte plater med synlige bjelker. Kjeller er vurdert under «Rom under terreng». Vurdering av avvik: Det er avvik: Slitasje og enkelte mindre skader på eldre overflater. Tiltak: Det er ikke behov for tiltak utover normalt vedlikehold. Innvendig > Rom Under Terreng: Leilighet. Uinnredet grovkjeller med gulv og vegger av murkonstruksjoner, stubbloft himling. Ved fuktmålinger i trevirke viste det ca.13 %, som er normalt. Det er noe saltutslag på vegger, ved fuktsøk ble avdekket noe fukt i gulv, som er normalt med denne type konstruksjon. Vurdering av avvik: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det bør etableres bedre ventilering. Innvendig > Innvendige dører: Tredører med speil, finerdører og formpressede dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere eldre dører i leilighet har slitasje. Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Pussede murvegger og trepanel i himling Vurdering av avvik: Det er avvik: Løs puss enkelte steder i nedkant på vegg. Tiltak: Puss bør utbedres. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Det er naturlig ventilering med ventil i vegg. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Våtrom > Ventilasjon > Bad leilighet: Det er naturlig ventilering med klaffeventil. Tilluft under dør. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken leilighet: Det er kjøkkenventilator uten synlig avtrekkskanal, kan være montert kullfilter. Vurdering av avvik: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tiltak: Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Leilighet har synlige vannrør av kobber. Hoveddel har synlige vannrør av kobber, rør-i-rør system fra renovert bad med fordelerskap i trappegang til kjeller. Felles stoppekran i kjeller til leilighet. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Hoveddel har ikke egen stoppekran. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Hver boenhet skal ha egen innvendig stoppekran. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Synlige avløpsrør av plast. Stakeluker i kjeller. Lufteventil for avløp er plassert i trappekott til leilighet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innvendig lufteventil er en sekundær løsning, lufteledningen for avløpssystemet bør føres til det fri over øverste installasjon der dette er mulig. Tiltak: Lufteledningen for avløpssystemet bør føres til det fri over øverste installasjon der dette er mulig. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjoner i hele fronten og sørsiden av bygning. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Bjelkelag av tre. Ved stikkprøve-målinger ble det registrert noe skjevheter på gulv i loftetasje, ca. 15 mm over hele stue. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Fliser på gulv med sokkel. Det er 1:100 fall på gulv. Det er målt ca. 12 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist, i tillegg er det terskel på ca. 50 mm, ukjent om membran er ført opp på terskel. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Plastsluk med synlig membranmansjett. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Felles varmtvannstank på ca. 200 liter er plassert kjeller til leilighet, eldre fra ukjent årstall. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer. Tomteforhold > Drenering: Det er observert grunnmursplast og singelgate mot bygning utenom mot sør. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det kan tyde på at det ikke er fuktsikret og drenert mot sør. Tiltak: Det bør undersøkes om det foreligger fuktsikring og drenering rundt hele bygning og at denne fungerer. Hvis ikke må det settes inn tiltak. Ved innredet og utforede vegger i kjeller er det viktig at fuktsikringen fungerer. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Innvendig > Krypkjeller; Iflg. tegning er det krypkjeller under vestre del av hoveddel. Det er ikke observert tilgang og er ikke vurdert. Det bør undersøkes om det er krypkjeller. Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Enebolig - lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kommentar: På grunnlag av plantegning 1.etasje datert 1.7.1992 er det registrert følgende endringer: Daglig rom og rom mot trapperom er endret til kjøkken. Rom bak trapperom er endret til spisestue. Kjøkken er endret til soverom. Innvendige dører i trapperom er tettet. Det foreligger også tegninger datert 1972 og 1996. Det er ingen tilgang mellom hoveddel og utleiedel og dette er da egen boenhet, som etter de opplysninger som foreligger ikke er godkjent. Det er ikke kjent om kjelleretasje hoveddel er godkjent for rom for varig opphold, som kjellerstue. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Ja. Iom leilighet er egen boenhet er det ikke godkjente branncellebegrensende bygningsdeler etter det som kan observeres. Hver boenhet skal være en egen branncelle. En del av bygningen som skal brukes til boligformål og som innehar alle nødvendige funksjoner, det vil si stue, kjøkken, soverom, bad og toalett, er en selvstendig og uavhengig del av bygningen for øvrig og utgjør en egen boenhet. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Renovering av utvendig vegg, vinduer, m.m. Foreligger ingen dokumentasjon. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Kommentar: Kjellerstue har ikke tilstrekkelig takhøyde i forhold til dagens krav. Garasje - lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 14.04.23 av Henning Fagersand. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2017, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler/vindusspalter, mens hovedbadet har mekanisk avtrekk. Sikringsskapene har automatsikringer. Videre har boligen en ca. 200 liters varmtvannsbereder, utelys og utestrøm. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i stor garasje på 77 kvm med to boder og tilliggende hundegård, og på gruset gårdsplass er det mange biloppstillingsplasser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 090 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 090 000,00))   119 292,- (Omkostninger totalt)   4 209 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Det er varmepumpe og peisinnsats i kjøkken, samt peisovn i stue, kjellerstue og leilighet. På badet i første etasje er det varmekabler.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  16616

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 4 556 eiendomsskatten inneværende år.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 224 251. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 4 652 154.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/172/21: 22.11.1948 - Dokumentnr: 2282 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:172 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1153452 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:172 Bnr:21

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest for garasje, datert 04.11.88. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for tilbygg , datert 24.04.74. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Tilknytning avløp: Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på eiendommen. Anleggseier, altså den til enhver tid eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma og bestilles og betales av den enkelte anleggseier.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 090 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 102 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 090 000,00))   119 292,- (Omkostninger totalt)   4 209 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  119292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 33 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev