aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Korsmostubben 4 og 6.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Korsmostubben 4 og 6.

AURSKOG Korsmostubben 4 og 6

Koselig småbruk på ca. 24 mål med fulldyrka jord og tun. Hovedhus, kårbolig og uthus. Landlig, solrikt og idyllisk.

  • kr 6 250 000
  • BRA 456 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 6 250 000
  • Omkostningerkr 173 292
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 423 292
  • ObjektstypeLandbruk
  • EierformSelveier
  • Byggeår1979
  • Soverom5
  • ArealP-rom 268 m²
  • Tomt24 510 m²
  • Eierform tomtEiertomt
  •  6 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 250 000,00))   173 292,- (Omkostninger totalt)   6 423 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
I landlige og idylliske omgivelser ligger Korsmostubben 4 og 6 ? et koselig småbruk med hovedhus, kårbolig og et stort uthus med dobbelgarasje. Tomten er solrik og har et areal på litt over 24 mål, som i tillegg til bebyggelsen, består av tun og fulldyrka jord. Rundt husene er det fine hager med gress, prydbusker og fine terrasser, passende skjermet fra hverandre. Hovedboligen er fra 1979, med utvidet stue fra 1995 og modernisering av deler av første etasje i nyere tid. Boligen består av et pent kjøkken og to stuer med peis, samt et flislagt bad fra 2007, vaskerom, toalettrom og tre soverom ? ett med skap. Hovedstuen er romslig og har dels åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet har spiseplass og enkelte integrerte hvitevarer. I kårboligen er det kjøkken, spisestue, stue, bad og to soverom
Entréen har laminat på gulvet og lysmalt panel på veggene.

Korsmostubben 4 og 6, Viken

  • Arealbeskrivelse
    Korsmostubben 4:
    Bruksareal
    Kjeller: 0 kvm Kjeller har trapperom og 1 kjellerrom med takhøyde hhv. ca. 1,40 meter og 1,67 meter. Kjellerrom har ikke måleverdig areal. Kjeller har adkomst via lem i gulv under trapp.
    1. etasje: 54 kvm
    2. etasje: 38 kvm
    Primærrom
    1. etasje: 54 kvm Entré/gang/trapperom, kjøkken, spisestue, stue, bad/wc/vaskerom.
    2. etasje: 38 kvm Trapperom/gangrom, 2 soverom.

    Korsmostubben 6:
    Bruksareal
    Kjeller: 101 kvm
    1. etasje: 119 kvm
    Primærrom
    Kjeller: 57 kvm Entré/trapperom, gang, trapperom, kjellerstue, vaskerom.
    1. etasje: 119 kvm Entré, trapperom, gang, kjøkken, stue, bad/wc, toalettrom, 3 soverom, entre 2/trapperom til kjeller.
    Sekundærrom
    Kjeller: 44 kvm Boder, teknisk rom/fyrrom.

    Uthus/garasje
    Bruksareal
    1. etasje: 144 kvm Garasjerom, boder, verksted.



    Tomt
    24510m²

    Beskrivelse av tomt
    Småbruket ligger solrikt, rolig og barnevennlig til omgitt av landbruk og noe skog. Tomten er på ca. 24 510,6 kvm og består blant annet av 22 000 kvm fulldyrka jord og 200 kvm skog. Ca. 2 300 kvm av tomten består av bebygd areal med hovedhus, kårbolig og et stort uthus/garasje. Byggene danner et koselig tun med gruslagt gårdsplass og frodig beplantning som blant annet hekker, syriner, bærbusker, løvtrær og bartrær. Rundt begge boligene er det også hager med plen som ligger slikt til at man fint kan nyte dagene ute, uten å få følelsen av å være oppå hverandre. Uthuset på gården er fra 1970, ble tilbygget i 1992 og har i dag et areal på 141 kvm. Det består av 2 garasjerom og bod, samt en bod/verksted som er isolert og innvendig kledd med panel. Hovedboligen ble oppført i 1979 og i 1995 ble stuen utvidet. I tillegg er enkelte rom i første etasje modernisert i nyere tid. Fra det ene soverommet er det utgang til en overbygd balkong, og i tilknytning til entré og stue har boligen en stor, deilig hjørneterrasse. Den fine hjørneløsningen gir god plass til ulike sittegrupper og det er utelys som danner god stemning i kveldsmørket. Fra terrassen er det også trapp ned til hagen. Kårboligen ble bygget rundt 1920 og tilbygd/ombygd rundt 1980. Taktekkingen er av betongtakstein som var ny i 2018. Kårboligen har sin egen, fine terrasse med utgang fra spisestuen i første etasje. Terrassen dekker hele gavlveggen og har god utsikt mot vakkert åkerlandskap som endrer seg i takt med årstidene.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et landlig område på Aurskog i Aurskog-Høland kommune, grensende til dyrket mark. Nærområdet har vakker natur og en rekke merkede turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til Tevsjøen, Mangenskogen eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburskafé. På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra, hvor førstnevnte ligger på Aurskog Senter. Senteret har et fint utvalg med blant annet café, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter og bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Killingmo veikryss som ligger i Kompveien, ca. 800 meter unna boligen. Med bil tar det ca. 15 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 25 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 50 min til Oslo Lufthavn.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av eneboliger, spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eiendommen er det ca. 3 km til Aursmoen barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.

    Offentlig kommunikasjon
    Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Killingmo veikryss som ligger i Kompveien, ca. 800 meter unna boligen.

    Byggemåte
    Korsmostubben 4: Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Bygningen har grunnmur av betong. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med 1 arkutbygg. Kaldloft/møneloft med adkomst via enkel loftsluke. Forøvrig kneloft/blindloft uten tilgang. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har dels tømmerkonstruksjon, dels reisverk og dels trebindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Etasjeskiller: Gulv og etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv under baderom er av betongdekke. Korsmostubben 6: Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Valmet takkonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trepanel. Taktekkingen er av pappshingel. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon.Fasade/kledning har stående og liggende trebordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv i kjeller er av betong med tilfarergulv i trekonstruksjon i flere rom.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Totalrenovert bad i hovedhus i 2007. Arbeid utført av: En fra Setskog - husker ikke navn. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Hele badet totalrenovert. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. Beskrivelse: Har hatt tilbakeslag av avløpsvann en gang, etter dette ble utløpet utbedret og det har ikke skjedd senere. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Ble etablert Biovac anlegg til 5 personer som begge boligene er koblet til. Arbeid utført av Biovac - Kjetil Gjersøen. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Se tilstandsrapport. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Har hatt mus inne en gang. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Brenner er byttet på oljefyr. Arbeid utført av: Sveistrup AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Har hatt jevnlig kontroll på oljefyringsanlegg av Sveistrup AS. 15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. 15.1. Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei. 15.2. Er tanken plombert? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Tak på kårbolig ble lagt nytt i ca. 2018. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse Dør til fyrrom var godkjent når hovedboligen ble bygget, men har nå fått mangel fra Brann og Feiervesen at den bør være bredere. Tilleggskommentar fra selger: Selger har selv bodd i hovedboligen, men ikke i kårboligen på mange år. Selger har derfor begrenset kunnskap om kårboligen. Eiendommen har adresse Korsmostubben 6 til hovedbolig og Korsmostubben 4 til kårbolig.

    Innhold
    I landlige og idylliske omgivelser ligger Korsmostubben 4 og 6 ? et koselig småbruk med hovedhus, kårbolig og et stort uthus med dobbelgarasje. Tomten er solrik og har et areal på litt over 24 mål, som i tillegg til bebyggelsen, består av fulldyrka jord og noe skog. Rundt husene er det fine hager med gress, prydbusker og fine terrasser, passende skjermet fra hverandre. Hovedboligen er fra 1979, med utvidet stue fra 1995 og modernisering av deler av første etasje i nyere tid. Boligen består av et pent kjøkken og to stuer med peis, samt et flislagt bad fra 2007, vaskerom, toalettrom og tre soverom ? ett med skap. Hovedstuen er romslig og har dels åpen kjøkkenløsning. Kjøkkenet har spiseplass og enkelte integrerte hvitevarer. I kårboligen er det kjøkken, spisestue, stue, bad og to soverom. Kort fortalt - Koselig småbruk på litt over 24 mål. - Fulldyrka jord. - Hovedbolig, kårbolig og uthus/garasje. - Landlig og idyllisk beliggenhet. - Solrikt og pent opparbeidet tun. - Gress og variert, frodig beplantning. - Hovedhuset er noe modernisert. - Kjøkken med halvøy mot stuen. - Mikro og kjøleskap er integrert. - Romslig vinkelstue med peis. - Trivelig kjellerstue med lukket peis. - Bad, toalettrom og eget vaskerom. - Baderommet ble fornyet i 2007. - Tre soverom, ett med klesskap. - Seks boder i kjelleren for lagring. - Vannbårne radiatorer. - Eldre kårbolig med to soverom. - Kjøkken med spiseplass. - Bad med vaskemaskinopplegg. - Luftig stue og spisestue. - Varmepumpe i stuen. Planløsning, hovedhus 1. etasje: Entré, 2 trapperom, gang, wc, bad/wc, stue, kjøkken og 3 soverom. Kjeller: Entré/trapperom, gang, vaskerom, kjellerstue, 4 boder og fyrrom. Entré Ved hovedhuset er det steinbelagt gangareal frem til en trapp opp til velkomstterrasse. Selve inngangsdøren er trukket noe inn under tak og har både utelys og glassfelt på siden. Entreen har laminat på gulvet, lysmalt panel på veggene og downlights i himlingen. Herfra er det dør med trapp ned til kjelleren og dør med glass inn til en romslig gang i tilsvarende stil som entreen. Gangen har blant annet adkomst til bad og wc og nisje med plass til yttertøyet. Over nisjen er det to plassbygde overskap for mer oppbevaringsplass. I tillegg til innvendig trapp har boligen også egen inngang ned til kjelleren, noe som gir økt fleksibilitet med tanke på innredning og bruk. Kjøkken Kjøkkenet har inngang fra gangen i første etasje og ligger også åpent mot stuen, med en halvøy som et naturlig skille. Veggene er malt i en lys beigefarge og på gulvet er det parkett. Himling er pent lyssatt med downlights, supplert med benkebelysning og dagslys fra to vinduer som vender ut mot gårdstunet. Selve kjøkkeninnredningen er fra 1995 og har en god utforming med fin arbeidsflyt og mye plass til kjøkkenutstyret. Den har profilerte eikefronter, vitrineskap med lys og lyse benkeplater i laminat med eikelist på ytterkant. Nedfelt i benken er det dobbel kum med avrenningsfelt, og over er det hvite, rustikke fliser med stedvis dekor. Kjøleskap og mikro er integrert, og ved komfyrs plass er det avtrekk fra ventilator. Kjøkkenet har også opplegg for oppvaskmaskin. Stue Stuen utenfor kjøkkenet ble tilbygget i 1995 og har en stor og fin romstørrelse i L-form. Vinduer på tre sider gir herlig dagslys og en dobbel glassdør fører ut til solrik terrasse. Parkettgulvet fra kjøkkenet flyter sømløst over i stuen, mens veggene består av hvitmalt panel, hvitmalt brystningspanel og grønnmalte flater. Det er velplasserte downlights i himlingen, og i den ene enden av rommet er det en oppbygd peis med innsats som gjør det varmt og koselig på hustrige dager. Den romslige utformingen danner for øvrig gode soner for ulike møbelgrupper som blant annet sofa, tv-benk, lenestoler og fullt spisestuemøblement. Kjellerstue Boligen har også en koselig, tradisjonell kjellerstue med rutete, heldekkende teppe, panelkledde vegger og teglsteinspeis med lukket innsats. To kjellervinduer gir godt dagslys og det er ellers god plass til sofagruppe og litt til. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad, toalettrom og vaskerom. Toalettrommet og badet ligger i første etasje, begge med inngang fra gangen. Toalettrommet har gulvbelegg, tapet på veggene, håndvask og et frittstående toalett. Badet ble oppgradert i 2007, og har lune, sandfargede fliser på vegger og gulv. Det er velplasserte downlights i himlingen, varmekabler og et gulvmontert toalett. Baderomsinnredningen har fronter i profilert bjørk, bestående av et høyskap, benkeskap med heldekkende servant, vitrineskap med lys og speil med belysning. Videre er rommet utstyrt med dusjhjørne bak skyvedører og et innfliset badekar. Et vindu og elektrisk styrt vifte sørger for dagslys og god ventilasjon. Vaskerom Vaskerommet ligger i kjelleren, med flislagte vegger og belegg på gulvet. Av installasjoner er det benkeskap med skyllekum i stål, et høyskap og opplegg for vaskemaskin. Som oppvarming har rommet vannbåren radiator. Soverom og garderobe Boligen har tre soverom som alle er plassert i samme ende, noe som er kjekt med småbarn i huset. Det er garderobeskap på ett soverom og nisje til yttertøy i gangen utenfor. For øvrig har boligen rikelig med lagringsplass i seks kjellerboder og i uthuset på tunet. Planløsning, kårbolig Kjeller: Trapperom og kjellerrom med lav takhøyde. 1. etasje: Entré/gang/trapperom, bad/wc/vaskerom, kjøkken, spisestue og stue. 2. etasje: Trapperom, 2 soverom og 2 kott. Entré Entreen i kårboligen får fint dagslys inn fra to vinduer, plassert på hver sin side av ytterdøren i edeltre. På gulvet er det blått vinylbelegg og veggene er kledd med panel. En hattehylle til yttertøyet er montert på veggen, og en trapp med tettet trinn svinger seg opp til andre etasje. Under trappen er det adkomst til bad, og i den andre enden er det rom for garderobeskap om man ønsker det. Kjøkken Fra entreen kommer man rett inn på et eldre, men koselig kjøkken. Her er det blomstret tapet på veggene, gulvbelegg og plass til frokostbord ved et vindu. Kjøkkeninnredningen har to høyskap og plassbygde skap med beige, glatte fronter. Overskapene er bygget helt opp til taket, og to av dem har skyvedører. Videre er det benkeplater i laminat, heldekkende benkebeslag og belysning. Over benkene er det belegg og fliser på veggene, samt ventilator med avtrekk. Stue og spisestue Innenfor kjøkkenet er det spisestue med tilliggende stue. Begge rommene har parkettlignende gulvbelegg og nydelig, landlig utsikt via gode vinduer. I spisestuen er det panel på veggene, tofløyet glassdør ut til terrasse og naturligvis plass til et spisebord. En bred åpning fører inn til stuen som har to ulike tapeter på veggene, pent, hvitmalt tak og god plass til sofa med tilhørende møblement. Som oppvarming har stuen panelovn og varmepumpe. Bad/wc/vaskerom Baderommet har sandfarget gulvbelegg og marmorlignende våtromsplater på veggene. Det er gulvtoalett, åpent dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av benkeskap med nedfelt servant og et speilskap med belysning. Som oppvarming er det elektrisk stråleovn, og ventilasjonen er basert på naturlig utlufting via et vindu med tilluft via en lufteventil. Soverom og garderobe I andre etasje har boligen to soverom med skråhimling og gulvbelegg. Det ene rommet har en liten vedovn og på det andre rommet er det garderobeskap. For øvrig har boligen noe lagringsplass i et kjellerrom med lav takhøyde og adkomst via lem i gulv under trapp.

    Standard
    Korsmostubben 4: Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Innvendig > Etasjeskille - gulv i 1. og 2. etasje: Gulv og etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv under baderom er av betongdekke. Gulvkonstruksjoner er fra respektive byggeår. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare og vesentlige skjevheter/planavvik på gulv i begge etasjer. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Rom Under Terreng: Kjellerrom har gulv av betong og vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Våtrom > Generell > Bad/wc/vaskerom: Bad/wc/vaskerom består av: Gulvmont. wc. Dusj på vegg. Baderomsinnredning med servantskap og speilskap. Opplegg for vaskemaskin. Gulv: Gulvbelegg. Gulvet har fall til sluk. Vegger: Baderomsplater. Oppvarming: Elektrisk stråleovn. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet har bruksslitasje og har nådd forventet levetid som våtrom. Sluket er uhensiktsmessig plassert i forhold til dusj. Adkomsten til baderommet har lav frihøyde (under trapp). Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Røykvarslere og slukkeapparat. 1. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er kun snøfangere over del ved inngangsparti. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har dels tømmerkonstruksjon, dels reisverk og dels trebindingsverkskonstruksjon fra respektive byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjon av tre med 1 arkutbygg. Kaldloft/møneloft med adkomst via enkel loftsluke. Forøvrig kneloft/blindloft uten tilgang. Loftet ble begrenset besiktiget fra loftsluke stående på gardintrapp. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Loftsluke er av enkel, uisolert og utett standard, som vil ha varmetap og fare for kondens på loftet. Det mangler vindsperre på gavlvegger. Undertaket av tre er av eldre dato og har stedvis misfarging, antas pga. tidligere lekkasjer. Det er begrenset med isolasjon på loftet. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør monteres isolert og tett loftsluke. Loftet bør etterisoleres. Utvendig > Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass prod. 1987 og 1990 og malte trevinduer med koblet glass. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduene har generell slitasje (stedvis stor slitasje). Vinduene har begrenset gjenværende brukstid. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Dører: Entredør i edeltre utførelse. Terrassedør er 2-fløyet i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod,. 1976. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Entredør har utvendig slitasje og behov for overflatebehandling. Terrassedør har stor utvendig slitasje. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Entredør bør overflatebehandles. Terrassedør bør skiftes ut. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Terrasse bør skiftes ut. Innvendig > Overflater: Gulv: Gulvbelegg og teppe. Vegger: Trepanel, finerte plater, tapet og baderomsplater. Himling: Trepanel, malte plater/flater og himlingsplater. Kjeller er uinnredet og har betonggulv og betongvegger. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. Tilkoblet vedovn på 1 soverom i 2. etasje. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det er påvist andre avvik: Det er åpent røykrør til pipe i stue 1. etasje. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må foretas lokal utbedring. Røykrør må forblendes forskriftsmessig. Innvendig > Krypkjeller: Del av bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik: Krypkjeller har en uavklart situasjon, konstruksjon med skadepotensiale. Det er ingen tilgang til krypkjeller. Konsekvens/tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders tretrapp mellom 1. og 2. etasje. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører: Finerte slette dører. 1 dør med glassfelt. 1 innebygd skyvedør. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Innvendig > Andre innvendige forhold: Det er spor etter mus på loftet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er spor etter mus på loftet. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøres tiltak mot mus i boligen. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/wc/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våt sone er mot yttervegg og mot vegg som antas å være av tømmer. Hulltaking er dermed ikke foretatt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier i gulv på baderommet. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Våtrommet må rehabiliteres. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med malte skrog og malte slette fronter. Laminat benkeplate og oppvaskbenk av metall. Ventilator med avtrekk. Komfyr. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av plast og jern. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmesentral: Luft til luft varmepumpe i stue. Vurdering av avvik: Det er avvik: Varmepumpen er tilkoblet stikkontakt uten jording. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Elektrisk tilkobling bør undersøkes nærmere og bør utbedres. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg. Alder på anlegget er ikke kjent. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet- Elektrisk anlegg. Alder på anlegget er ikke kjent. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriskeanlegget ha en utvidet el-kontroll?Ja Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på el-kontroll i. boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen. Dersom boligen skal renoveres må det påregnes fornyelse av det elektriske anlegget. Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur av betong. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten rundt boligen er hovedsaklig flat. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrenget har dårlig fall fra grunnmur (relativt flat tomt). Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør antas av plast og utvendige vannledninger er av jernrør. Alder er ukjent, men antas å være fra 1970-1980 tallet. Boligen er tilknyttet privat avløpsanlegg/minirenseanlegg sammen med naboboligen. Boligen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Avløpsanlegget har ikke kapasitet til normal bruk av 2 eneboliger. Avløpsanlegget har totalkapasitet til husholdning på 5 personer. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det må påregnes oppgradering av avløpsanlegget. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Korsmostubben 6: Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Utvendige trapper: Trapp og repó i trekonstruksjon. Spaltegulv av tre og rekkverk av tre. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konstruksjonene har skjevheter. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på 1 side. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav påyggemeldingstidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Lokal utbedring må utføres. Innvendig > Rom Under Terreng - 2: Kjellerstue har gulv med teppe og vegger med trepanel. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det ble ved hulltaking ikke påvist tegn på fuktskader. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er isopor mellom trepanel og grunnmur. Dette antas å være i alle rom i kjeller som har trepanel på vegger/grunnmur. Isopor er brannfarlig og avgir helseskadelig gass ved brann. Det er montert dampsperre/plast bak trepanel på utforet grunnmur og dette er ikke anbefalt løsning. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Isopor må enten fjernes eller tildekkes med ubrennbart materiale. Da må dampsperren fjernes samtidig. Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerommet består av: Benkeskap med vaskekum av metall. Høyskap. Opplegg for vaskemaskin. Gulv: Gulvbelegg. Vegger: Fliser. Oppvarming: Radiator. Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet har standard fra byggeåret og har nådd forventet levetid som våtrom. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Det er plastsluk (i dusjnisje) og det antas å være underliggende membran/banemembran. Sluk og membran antas å være fra 2007. Det antas å være plastsluk også under badekar. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Type membranløsning er ukjent (det er ikke fremlagt noe dokumentasjon). Sluk under badekar er ikke tilgjengelig (inspeksjonsluke er fuget fast med flisfuge). Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Innhent dokumentasjon på membranløsningen om mulig. Kostnadsestimat er satt i forhold til å lage tilgang til sluk under badekar. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Røykvarslere og slukkeapparater. 1. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Slukkeapparat bør fornyes. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av pappshingel og er fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Taktekkingen bør skiftes ut i nær fremtid. Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp av plast. Beslag av metall. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bør skiftes ut i forbindelse med utskifting av taktekkingen. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående og liggende trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Valmet takkonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trepanel. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Undertaket er stedvis misfarget. Antas pga. lekkasje fra taktekking/beslag og/eller kondensskade. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Årsak bør undersøkes nærmere og utbedres. Utvendig > Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass og 3-lags glass. Vinduene er fra byggeåret og har normal slitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduene har nådd forventet brukstid. Konsekvens/tiltak Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører: 2 entredør i edeltre utførelse. Balkongdør i malt trekonstruksjon med 2-lags glass. Terrassedør er skyvedør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 3- lags glass. Dørene er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dørene har utvendig slitasje og har nådd forventet brukstid. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Dørene har behov for utvendig overflatebehandling. Terrassedør og balkongdør bør skiftes ut i nær fremtid. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Balkong i frittbærende trekonstruksjon. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Konstruksjonene er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverkshøyde er ca. 82-90 cm. (kravet på byggetidspunktet var 90 cm). Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: 2-løps elementpipe. Tilkoblet oljefyr med oljebrenner for bioolje. Tilkoblet murte peiser i hhv. stue 1. etasje og kjellerstue. Pipe og ildsteder ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utdrag fra rapport fra Nedre Romerike Brann- og Feiervesen: 19.12.2022 Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Under tilsynet oppdaget vi at døren til fyrrommet ikke tilfredsstiller kravet til brannmotstand. For å unngå rask spredning av røyk- og branngasser, må døren ha tilfredsstillende brannmotstand. 19.12.2022 Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Under tilsynet oppdaget vi at døren til fyrrommet ikke er selvlukkende. For å unngå rask spredning av røyk- og branngasser til nærliggende rom i en brannsituasjon, må døren være utstyrt med en selvlukker. Døren skal også åpnes inn i rommet, der fyringsanlegget står. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Innvendig > Rom Under Terreng: Bod har gulv av betong og vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i kjelleretasje. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper på vegg bør monteres. Innvendig > Innvendige dører: 1. etasje har malte tredører hvorav 1 dør har glassfelt. Kjelleretasje har 3-speils tredører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres. Innvendig > Andre innvendige forhold: Det er spor etter mus på loftet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er spor etter mus på loftet. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøres tiltak mot mus. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vaskerommet har vegger av lettklinkerblokker og hulltaking er dermed ikke mulig. Vurdering av avvik:: Det er påvist andre avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på grunnmur og i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør gjøres tiltak med fuktsikring av kjelleretasjen. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Vegger: Fliser. Himling: Himlingspanel/mdf. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist avvik i fuger. Det er stedvis riss i flisfuger og sprekker i silikonfuger. Konsekvens/tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må foretaes lokal utbedring et må gjøres lokal utbedring av fuger. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulv i dusjnisje har lokalt fall til sluk. Øvrig gulv er hovedsaklig flatt/har marginalt fall mot dusjnisje. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Dusjnisje har tett terskel slik at eventuelt lekkasjevann fra andre installasjoner ikke vil finne vei til sluket. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Sluk, membran og tettesjikt Det er plastsluk (i dusjnisje) og det antas å være underliggende membran/banemembran. Sluk og membran antas å være fra 2007. Det antas å være plastsluk også under badekar. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom består av: Gulvmont. wc og servant. Oppvarming: Radiator. Ventilasjon: Naturlig avtrekk via himlingsventil. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber og er fra byggeåret. Vannrør til bad i 1. etasje er av plast - rør-i-rør fra 2007. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder vannrør fra byggeåret. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmesentral: Det er installert oljefyr for bioolje. Oljefyren er fra byggeåret og det er skiftet brenner i fyranlegget i senere tid. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Varmtvannstanken er skiftet i senere tid dog er årstallet ukjent. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Vannbåren varme via radiatoranlegg spredt i boligen. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må anlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at anlegget dokumenteres av fagperson. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg hovedsaklig fra byggeåret. Det er gjort enkelte arbeider på anlegget i senere tid bla. i forbindelse med oppussing av baderom og andre rom. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 1979. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Samsvarserklæring på arbeid utført i forbindelse med oppussing av enkelte rom bør innhentes. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på el-kontroll i boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen. Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør av plast rundt grunnmur. Dreneringen er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler topplist/klemlist på grunnmursplate. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten rundt boligen er hovedsaklig flat. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrenget har dårlig fall fra grunnmur (relativt flat tomt). Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet minirenseanlegg (sammen med eneboligen i nr. 4). Boligen er tilknyttet kommunalt vann via private stikkledninger. Vurdering av avvik:: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Det er avvik: Avløpsanlegget har ikke kapasitet til normal bruk av 2 eneboliger. Avløpsanlegget har totalkapasitet til husholdning på 5 personer. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tiltak: Det må påregnes oppgradering av avløpsanlegget. Tomteforhold > Oljetank: Det er nedgravd 3000 liters oljetank i glassfiber. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. Type lekkasjesikring fra oljetank er ikke kjent og dette bør undersøkes nærmere. Konsekvens/tiltak: Ytterligere kontroll må foretas. Innhent dokumentasjon om mulig. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - Korsmostubben 4: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Kommentar: Installert varmepumpe. Dokumentasjon er ikke fremvist. Skiftet taktekking i 2018 - Dokumentasjon er ikke fremvist. Lovlighet - Korsmostubben 6: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Tilbygd stue i 1. etasje er ikke beskrevet på tegningen. Terrasse er ikke beskrevet på tegningen. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kommentar: Rom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til lysforhold/rømningsvei/takhøyde for boligrom. Lovlighet - uthus/garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Tilbygd del er bygget marginalt større enn på tegningen. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 22.09.21 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Iht. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen (NRBR)ble det under etter tilsyn i 2022 funnet følgende avvik: Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Under tilsynet oppdaget vi at døren til fyrrommet ikke tilfredsstiller kravet til brannmotstand. For å unngår rask spredning av røyk- og branngasser, må døren har tilfredsstillende brannmotstand. Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Under tilsynet oppdaget vi at døren til fyrrommet ikker selvlukkende. For å unnga rask spredning av røyk- og branngasser til nærliggende rom i en brannsituasjon, må døren være utstyrt med en selvlukker. Døren skal også åpnes inn i rommet, der fyringsanlegget står. Følgende avvik er også registrert: H11: Skorstein pusses i kjeller. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men det har ikke blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

    Innbo og løsøre
    Hovedboligen: Det er naturlig ventilasjon med elektrisk avtrekksvifte på badet og ventilator på kjøkkenet. Sikringsskapet har skrusikringer. For øvrig er det gjort enkelte arbeider på det elektriske anlegget i senere år i forbindelse med oppussing av bad og andre rom. Vannrør til badet er skiftet ved oppgradering av rommet. Varmtvannsberederen er skiftet i senere tid og har et volum på 200 liter. Kårboligen: Det er naturlig ventilasjon, og sikringsskap med skrusikringer. Boligens 120 liters varmtvannsbereder fra 2004 er plassert i kjeller. Ellers er begge boligene tilknyttet et felles, privat avløpsanlegg/minirenseanlegg. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er gode parkeringsmuligheter på gruslagt tun og i to garasjerom i tilknytning til uthuset. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
     6 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 250 000,00))   173 292,- (Omkostninger totalt)   6 423 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Hovedboligen oppvarmes med vannbårne radiatorer tilknyttet oljefyr med bioolje. Dette suppleres med varmekabler på badet, samt peis i stue og kjellerstue. Kårboligen oppvarmes med enkelte panelovner, varmepumpe i stuen, stråleovn på badet og vedovn på ett soverom.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    10225

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Ingen eiendomsskatt i 2023

    Info formuesverdi
    Opplysningene er hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Korsmostubben nr. 4: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 667 443. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 2 536 284. Korsmostubben nr. 6: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 007 932. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 3 830 140.

    Andre utgifter
    Strøm, forsikring, tv/internett mm.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/208/21: 26.11.1949 - Dokumentnr: 2687 - Utskifting 03.01.1986 - Dokumentnr: 42 - Livsvarig borett RETTIGHETSHAVER: SÆTRA ERLING OG ESTER 21.11.1931 - Dokumentnr: 900050 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:208 Bnr:1 08.05.1948 - Dokumentnr: 798 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:208 Bnr:23 02.01.1979 - Dokumentnr: 31 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3026 Gnr:208 Bnr:33 01.01.2020 - Dokumentnr: 981659 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:208 Bnr:21

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse.

    Vei, vann og avløp
    Adkomstvei: Privat veitilknytning. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Privat avløpsanlegg med minirenseanlegg på eiendommen. Felles minirenseanlegg for begge boligene.

    Regulerings- og arealplanner
    Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Verneklasse/sefrak
    Det gjøres oppmerksom på at kårboligen er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
     6 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 250 000,00))   173 292,- (Omkostninger totalt)   6 423 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    173292

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  22 500,- og visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 33 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev