aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av presentere Langbråtaveien 67.
Aktiv Eiendom har gleden av presentere Langbråtaveien 67.

AURSKOG Langbråtaveien 67

Pen halvpart m/solrik terrasse, inngjerdet hage og garasje. Lekkert kjøkken fra 2018, 4 soverom, peisovn og varmepumpe.

 • kr 3 560 000
 • BRA 152 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 560 000
 • Omkostningerkr 106 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 666 042
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2002
 • Soverom4
 • ArealP-rom 118 m²
 • Tomt879.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 560 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 560 000,00))   106 042,- (Omkostninger totalt)   3 666 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Dette er en pen halvpart av vertikaldelt tomannsbolig, omkranset av skog og jorder. Boligen har en tomt på 880 kvm som er opparbeidet med stor, gruset gårdsplass og en solrik terrasse med god plass til flere sittegrupper, grill og middagsgjester. På andre siden av huset er det en inngjerdet hage hvor små og firbente kan leke trygt. I 2010 ble det oppført en garasje med bod. Boligen har et lekkert kjøkken med høyglansinnredning og integrerte hvitevarer fra 2018. Det er bred åpning mot spisestuen som har både peisovn og varmepumpe. Spisestuen og stuen ligger i åpen løsning, og har pent gjennomgående lys. Entreen og tre av fire soverom har garderobeskap, og det er lagringsplass i flere boder. Videre har boligen bad og vaskerom med toalett. Badet fikk nytt inventar i 2023. Velkommen!
Entréen er i duse, behagelige farger og har plassbygd skyvedørsgarderobe.

Langbråtaveien 67, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  1. etasje: 61 kvm
  2. etasje: 61 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 61 kvm Entré/gang/trapperom, kjøkken, spisestue, stue, vaskerom/wc.
  2. etasje: 57 kvm Trapperom/gang, bad/wc, 4 soverom.
  Sekundærrom
  2. etasje: 4 kvm Bod.

  Sportsbod
  Bruksareal
  1. etasje: 6 kvm Sportsbod.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 24 kvm Garasje, bod.  Tomt
  879.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er 880 kvm stor og har landlig beliggenhet omkranset av skog og jorder. De idylliske omgivelsene kan nytes fra en sørvestvendt terrasse med adkomst fra kjøkkenet og en stor, gruset gårdsplass. Terrassen er utstyrt med markise, belysning og stikkontakt, og legger alt til rette for utvendig hygge med både familie og venner. I enden av gårdsplassen er det en garasje med bod og videre adkomst til inngangspartiet. Her er det også en hage som innbyr til ballspill, lek og moro. Hagen er gjerdet inn med hvitt stakittgjerde, slik at små og firbente kan leke trygt.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Finstadbru, rett nord for Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet har vakker natur og en rekke merkede turstier og skiløyper, og i umiddelbar nærhet finner man et flott golfanlegg, med flere baner, driving range og treningsområder. Legg gjerne turen til Mangenskogen, Tævsjøen eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponniridning og stabburskafé. På Aursmoen bygges det idag en helt ny barne-/ungdomsskole som skal stå ferdig høsten 2025. Det vil også bli en ny barnehage i tilknytning til den nye skolen. I tillegg har Aursmoen et samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Det er også skytebaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000, Kiwi og Coop Extra. Ønsker du ytterligere tilbud har Aurskog Senter et fint utvalg butikker, café, bank, apotek, frisør for å nevne noe. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil, og byr på shoppingsenter og de fleste bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Finstadbru som ligger i gangavstand. Med bil fra Finstadbru tar det ca. 15 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 25 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 45 min til Oslo lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gang-/sykkelavstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Finstadbru som ligger i gangavstand.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur av betongdekke. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre. Kaldloft/kryploft. Undertak av sutaksplater. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har liggende trebordkledning. Etasjeskiller: Gulv i 1. etasje er av betongdekke. Etasjeskiller/gulv i 2. etasje er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Sprekker i enkelte fliser på bad i 2. etg. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Kjøkken i 2018. Arbeid utført av Hugo Beck Installasjon AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

  Innhold
  Kort fortalt - Pen halvpart over 2 plan. - Vertikaldelt tomannsbolig. - Omkranset av skog og jorder. - Gode solforhold. - Terrasse og inngjerdet hage. - Garasje fra 2010 med bod. - Entré med skyvedørsgarderobe. - Lekkert høyglanskjøkken fra 2018. - Samtlige hvitevarer integrert. - Stue og spisestue i åpen løsning. - Bad med nytt inventar i 2023. - Vaskerom med toalett. - Tre av fire soverom har garderobe. - Sportsbod på ca. 6 kvm. - Peisovn, varmepumpe og gulvvarme. - Sikringsskap med automatsikringer. Planløsning 1. etasje: Entré, stue, spisestue, kjøkken og vaskerom/wc. 2. etasje: Gang, bad/wc, 4 soverom og bod. Annet: Sportsbod og bod i garasjen. Entré Boligen har en overbygd velkomstterrasse med belysning og dør inn til en sportsbod. En hvit ytterdør med glassfelt og kodelås fører inn til en innbydende entré med flislagt gulv og brunmalte vegger. Entreen har plassbygd skyvedørsgarderobe og god plass til annet møblement. Stue og spisestue Stuen og spisestuen ligger i åpen løsning og har pent gjennomgående lys. Veggene er malt i en kombinasjon av hvit og blå, og gulvet har enstavs laminat som er lagt sømløst mellom rommene for et helhetlig inntrykk. Spisestuen ligger utenfor kjøkkenet og har peisovn med flammebilde som kan ses fra alle vinkler. I tillegg er det montert varmepumpe for ekstra komfort gjennom året. Kjøkken Kjøkkenet har lekker høyglansinnredning fra 2018 med integrerte hvitevarer. Gulvet har enstavs laminat, veggene er blåmalte og det er dør ut til terrassen, noe som gjør det enkelt å ta med måltider ut i solen. Innredningen er montert langs to vegger, og har i tillegg høyskap med integrert stekeovn og mikrobølgeovn. Skap og skuffer har hvite fronter, benkeplatene er i mørk laminat og over er det glassplater. I benken er det nedfelt oppvaskkum, samt induksjonstopp med ventilator over. Det er for øvrig integrert kjøl/frys og opplegg for oppvaskmaskin. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad i andre etasje og vaskerom med toalett i første etasje. Badet har flislagte overflater og varme i gulvet, og ble oppgradert i 2023 med ny innredning og nytt dusjkabinett. Innredningen har hvite skuffefronter og heldekkende servant med speilskap over. Toalettet er gulvmontert. Vaskerom/wc Vaskerommet er utstyrt med gulvmontert toalett, vegghengt håndvask og utslagsvask, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning. Gulvet har fliser og varme, mens veggene er lysmalte. Soverom og garderobe Boligen har fire gode soverom i andre etasje, med laminatgulv og vegger malt i ulike farger for et mer personlig preg. Det ene soverommet var opprinnelig loftstue, men er gjort om i senere tid. Tre av soverommene har garderobeskap, og det er for øvrig lagringsplass i en innebod, i sportsboden og boden i garasjen. Sportsboden er på ca. 6 kvm.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Innvendig > Etasjeskille/gulv i 2. etasje: Etasjeskiller/gulv er av trebjelkelag. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Gulv mot grunn: Gulv er av betongdekke. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell er ca. 15mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Totalt fall/høydeforskjell er kun ca. 15mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Dersom våtrommet en gang skal renoveres, bør fallforholdet utbedres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom/wc: Det er plastsluk og det antas å være smøremembran i gulv (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er ingen synlig slukmansjett/membran under klemringen i sluket. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør gjøres lokal utbedring med slukmansjett/tetting i sluket. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 20 mm. I tillegg er det synlig oppkant på membran ved dørterskel. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist sprekker i fliser. Enkelte fliser har bom (hulrom under) og riss i fuger. Det er sprekk i 1 gulvflis. Det er stedvis dårlig lokalt fall rundt sluket (God funksjonalitet med dusjkabinett). Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Dersom våtrommet en gang skal renoveres, bør fallforholdet utbedres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (Ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Det er synlig membran under klemringen i sluket. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det anbefales å opprettholde bruk av dusjkabinett. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er plassert på vaskerom. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Vegger: Fliser. Himling: Malte slette flater/plater. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Konsekvens/tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Opprinnelig loftstue er ombygd til soverom. Iht. tegningen er det åpent mellom kjøkken og spisestue og her er det i dag vegg. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Montert utekran av rørlegger Aarstad og Sønner AS i 2021. Skiftet 1 vindu i boligen og montert gangdør i garasje av svigersønn som er tømrer og byggingeniør. Dusjkabinett er montert av eier selv i 2023. Lovlighet - sportsbod: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 10.07.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2011, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Boligen har garasje og god plass til flere kjøretøy på gårdsplassen. Øvrig parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser. Garasjen var ny i 2010, er på ca. 24 kvm og har port med elektrisk åpner. I tilknytning til garasjen er det et overbygd garasjerom og bod.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 560 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 560 000,00))   106 042,- (Omkostninger totalt)   3 666 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming er med peisovn i stuen, varmepumpe i spisestuen, gulvvarme på begge våtrom og panelovner i øvrige rom. Varmtvann er fra en 200 liters bereder. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via vindusspalter og veggventiler, og det er avtrekk fra kjøkken og våtrom. Sikringsskapet har automatsikringer. I 2021 ble det montert utekran.

  Energiklasse
  C

 • Kommunale avgifter
  20522

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 2 904 eiendomsskatten inneværende år.

  Info formuesverdi
  Tallene er hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 803 702. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 3 054 069.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/193/74: 19.12.2002 - Dokumentnr: 10676 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:193 Bnr:58 01.01.2020 - Dokumentnr: 564274 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:193 Bnr:74

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på nybygg, datert 28.02.02. Det er utstedt ferdigattest på tilbygg til bolig (garasje og carport), datert 01.03.12.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Tilknytning vann: Tilknytning avløp:

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 560 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 560 000,00))   106 042,- (Omkostninger totalt)   3 666 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  106042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr  2500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 31 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev