aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Preståsen 3 ? en lys, hyggelig og familievennlig over tre plan med god planløsning.

Aurskog Preståsen 3

Lys og hyggelig enebolig i meget sentralt område. Pen tomt på ca. 2 mål, gode solforhold, fin terrasse og dobbelgarasje.

 • 4 000 000
 • BRA 130 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 000 000
 • OMKOSTNINGER116 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 116 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 949
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 130 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 998 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 4 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,-))
  --------------------------------------------------------
  116 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 116 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: Entré, stue, spisestue, kjøkken, gang og soverom.
2. etasje: Trapperom, bad/wc, 2 soverom og gang/kontor.
Kjeller: Entré, bad/vaskerom, wc og kjellerrom.

Annet: Utebod og garasjebod.
Eiendommen har en stor og pent opparbeidet tomt på nesten 2 mål, som kan by på gode solforhold dagen lang.

Preståsen 3, Viken

 • Entré
  Det er adkomst via overbygd inngangsparti med bred trapp opp fra gårdsplass. Innvendig har eneboligen en koselig entré som ønsker velkommen. Rommet har blant annet åpen garderobeløsning, et lite vindu og lysmalte veggflater.

  Kjøkken
  Boligen har et hyggelig og bruksvennlig kjøkken av god størrelse. I kjøkkenet er det god plass til spisebord ved vindu, og i hjørnet er det en klassisk vedkomfyr som gir et fint uttrykk. Rommet har også barløsning, grønnmalte veggflater og grønne fliser på deler av vegg.

  Innredningen har hvite, glatte fronter, lys under overskap og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. For øvrig er det ventilator over kokesone, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer.

  Stue
  Eneboligen har en romslig og lys stue med tilliggende spisestue i første etasje. I rommene er det gode vindusflater i tre retninger, og fra spisestuen er det utgang til terrasse. Stuen har en koselig peisovn og god plass til sofaløsning, mens i spisestuen er det varmepumpe og plass til spisebord. For øvrig er det parkett på gulv og lysmalte veggflater.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har to bad og en separat wc. Det pene badet i andre etasje er utstyrt med deilig hjørneboblekar for ekstra velvære. Rommet har downlights i himling, lyse fliser på gulv med varme, samt en fin kombinasjon av lyse og sorte fliser på vegg. Innredning består av servant nedfelt i benkeplate, hvitt servantskap, matchende veggskap og speil med lys. Badet har ellers toalett og mekanisk avtrekk.

  På det store badet i kjelleren er det opplegg for vaskemaskin og god plass til tørketrommel. Rommet har gråmalt betong på gulv og hovedsakelig hvitmalte betongvegger. Det er også noe fliser på veggene. Videre har badet bred servant, lyst servantskap, veggskap, speil med lys, dusjhjørne og utslagsvask.

  Soverom, kontor og garderobe
  Eneboligen har tre romslige og fine soverom, med ett i første etasje og to i andre. På soverommene i andre etasje er det skyvedørsgarderobe, og disse har også god plass til lenestol og annet møblement utover dobbeltseng. Soverommene er også holdt i behagelige farger og har gode vindusflater. Fra hovedsoverommet er det utgang til balkong. Videre er det mulighet for kontor i gangen i andre etasje.

  Boligen har også meget gode lagringsmuligheter i blant annet kjellerrom, utebod fra 2010 på ca. 12 kvm og bod i garasje.

  Uteområde
  Eiendommen har en stor og pent opparbeidet tomt på nesten 2 mål, som kan by på gode solforhold dagen lang. Tomten består for det meste av hage med store plenareal som egner seg meget godt til både lek og rekreasjon. Hagen har også trær, prydbusker, annen diverse beplantning og noe fjell i dagen. Det er adkomst via gruset innkjørsel, samt gode parkeringsmuligheter på gruset- og steinlagt gårdsplass.

  Fra stuen er det utgang til en vestvendt terrasse av god størrelse, som har god plass til hagemøbler i solrike og hyggelige omgivelser. Terrassen er stort sett overbygd av tak med plastplater, har tett levegg med to vinduer, hvitt rekkverk og terrassebord på dekke. Fra hovedsoverommet i andre etasje er det adkomst til vestvendt balkong som er bygd inn i huset.

  Kort fortalt
  - Hyggelig, familievennlig enebolig.
  - Bolig har behov for oppussing.
  - Meget sentralt, rolig boligområde.
  - Kort gangavstand til bl.a. skole.
  - Parkering i stor dobbelgarasje.
  - Stor og pen tomt på nesten 2 mål.
  - Med gode solforhold dagen lang.
  - En fin terrasse som er overbygd.
  - Hyggelig kjøkken med spiseplass.
  - Romslig stue, tilliggende spisestue.
  - Pent bad som har hjørneboblekar.
  - Stort bad/vaskerom, separat wc.
  - Det er tre romslige, fine soverom.
  - Meget gode lagringsmuligheter.
  - Pipeløpet ble rehabilitert i 2021.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et meget sentralt, men samtidig skjermet og rolig boligområde på Aurskog i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet har vakker natur og en rekke merkede turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til Mangenskogen, rundt Tævsjøen eller til populære Killingmo gård - sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburskafe.

  Fra boligen er det gangavstand til barne- og ungdomsskolen som er fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har området samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport.

  Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000, Kiwi og Extra. Ønsker du ytterligere tilbud har Aurskog Senter et fint utvalg butikker, café, bank, apotek, frisør for å nevne noe. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter og de fleste bymessige fasiliteter.

  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Aurskog sykehjem som ligger ca. 220 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 11 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 28 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 47 min til Oslo lufthavn.

  Fra eiendommen er det kort gangavstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole, noe det også er til Aursmoen barnehage. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.
 • Området består hovedsakelig av leiligheter, villaer og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av fjell. Synlig fjell i kjeller. Grunnmur av betong/sparesteinsmur.
  Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre. 1 arkutbygg. Yttertaket er tekket med betongtakstein.
  Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med reisverk i trekonstruksjon og trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning.
  Etasjeskiller: Gulv i 1. etg. er konstruert med betongdekke med tilfarergulv i trekonstruksjon. Gulv i 2. etg. er konstruert med trebjelkelag.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Beslag av metall. Takrenner og nedløp av plast.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Snøfangere over inngangspartiet/inngangsside var krav ved byggetidspunktet.
  Tiltak: Plattform for feier må monteres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav.

  Innvendig > Gulv mot grunn: Betonggulv. Stedvis fjell i dagen.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er stedvis fjell i gulv kjeller.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Etasjeskillere: Gulv i 1. etg. er konstruert med betongdekke med tilfarergulv i trekonstruksjon. Gulv i 2. etg. er konstruert med trebjelkelag. Gulvkonstruksjoner fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare planavvik/skjevheter stedvis i gulv i både 1. og 2. etg. Det er stedvis gulvknirk.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Det bør gjøres tiltak mot gulvknirk.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Kjeller har gulv av betong (dels med fjell i dagen). Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig.
  Vurdering av avvik: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Bad/vaskerom i kjelleretg. består av: Dusjnisje. Baderomsinnredning med servantskap, overskap, speil og lysarmatur. Opplegg for vaskemaskin. Gulv: Malt betong. Vegger: Malt betong. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventil. Gulvet har fall til sluk.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad/vaskerom fremstår med enkel standard, bruksslitasje og
  malingsflass. Rommet har ingen membranløsning.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Tomteforhold > Drenering: Det er ingen kjent drensfunksjon rundt grunnmur.
  Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Grunnmur står på fjell og vann vil da naturlig følge fjellet inn i kjeller.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Det bør gjøres lokale tiltak. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er skrånende ned mot nord.
  Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning.
  Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Terrengjusteringer bør foretas i forbindelse med evt. drenering rundt grunnmur.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking: Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taktekkingen/takstein er fra 1986 iht. eier. Taket ble besiktiget fra bakkenivå.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. På opprinnelig del er det ikke takpapp/undertaksbelegg på undertaket iht. eier.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 måtekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Det må påregnes utskifting av taktekking i nær fremtid.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjon av tre. 1 arkutbygg. Takkonstruksjoner fra respektive byggeår. Loft ble begrenset besiktiget fra loftsluke på veranda.
  Vurdering av avvik: Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter. Det er synlig skjevheter i takkonstruksjonen. Isolasjon ligger tett mot undertaket uten luftespalte. Det mangler vindsperre på gavlvegger.
  Tiltak: Lufting/ventilering må forbedres. Andre tiltak: Ved evt. arbeid med ny taktekking bør det gjøres tiltak for å rette opp skjevheter.

  Utvendig > Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags og 3-lags glass. Det ble påvist vinduer med produksjonsår 1978/1980/1985/1986/1992/2016/2019.
  Vurdering av avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist enkelte punkterte vindusglass. Enkelte vinduer har slitasje og har nådd forventet brukstid.
  Tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes utskifting av enkelte vinduer i nær fremtid.

  Utvendig > Dører: Entredør i kjeller i malt trekonstruksjon med lav brystning og glassfelt med 3-lags glass prod. 1983. Entredør i 1. etg. i malt trekonstruksjon, fra 1986. Terrassedør i 1. etg. er skyvedør i malt trekonstruksjon med 2-lags glass prod. 2016. Verandadør i 2. etg. i malt trekonstruksjon med lav brystning og
  glassfelt med 2-lags glass prod. 1980.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Entredør i kjelleretg. mangler utvendig beslag ved terskel, har slitasje
  og begrenset gjenværende brukstid. Entredør i 1. etg. har slitasje, subber i terskel og har begrenset gjenværende brukstid. Verandadør i 2. etg. har normal slitasje og begrenset gjenværende brukstid.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Utbedringer/utskiftinger må påregnes i nær fremtid.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Takoverbygd inngangsparti i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon (rekkverkshøyde ca. 90 cm.)
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Utvendig > Terrasse i 1. etg.: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon (rekkverkshøyde er ca.
  90 cm). Del av terrasse er takoverbygd med pulttak i trekonstruksjon tekket med profilerte plast takplater.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Utvendig > Veranda i 2. etg.: Takoverbygd veranda i trekonstruksjon. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon (rekkverkshøyde ca. 90 cm.)
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Overflater: Gulv: Fliser, parkett, laminat, heltregulv, gulvbelegg og betong. Vegger: Trepanel, malte flater, fliser og betong. Himling: Trepanel, himlingsplater og betong. Kjellerrom har stedvis synlig fjell i gulv. Kjellerrom har en uinnredet standard og benyttes hovedsaklig til lagringsplass.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er bom (hulrom) i enkelte fliser i entre. Laminatgulv har stedvis gliper i skjøter og svelling i skjøter. Heltregulv har bruksslitasje og sprekker i skjøter.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Krav til standard vil være avgjørende for evt. tiltak.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Innvendig trapp mellom 1. - 2. etg.: 90 graders malt tretrapp.
  Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

  Innvendig > Innvendig trapp mellom kjeller - 1. etg.: 90 graders malt tretrapp. Enkel standard.
  Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  Innvendig > Innvendige dører: Malte 3-speils tredører. Malte slette dører. Formpresset dør. 1 innebygd skyvedør.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Rommet har vegger av betong.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på grunnmur og i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør gjøre tiltak med fuktsikring før evt. rehabilitering av våtrommet.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Vegger: Fliser. Himling: Trepanel.
  Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall med ca. 20 mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. I tillegg
  er det oppkant med fliser mot dørterskel som har membran iht. eier. Lokalt fall på gulv rundt sluket ble ikke målt pga. plassering av badekar.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Fliser med bom har fare for å løsne over tid.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Badet har plastsluk fra 1986. Badet har smøremembran iht. eier.
  Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Eier opplyser at det er benyttet slukmansjett som er klemt fast i sluket/klemring (ikke mulig å se pga. sluktype).
  Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc: Bad/wc i 2. etg. består av: Gulvmont. wc. Hjørneboblekar med dusj. Baderomsinnredning med servantskap, overskap og speil.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på innredning. Det er svelleskade på servantskap.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og slette hvitmalte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum av metall. Ventilator med avtrekk. Opplegg for oppvaskmaskin. Innredningen er fra ca. 1986 iht. eier.
  Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredning har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder).
  Tiltak: Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Wc i kjelleretg. består av: Gulvmont. wc. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Veggventil.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Wc rom har enkel standard, bruksslitasje og moderniseringsbehov. Wc rom har lav takhøyde (ca. 181cm.) og rommet har ikke måleverdig areal.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vannrør av kobber, fra diverse årstall ca. 1970-1980 tallet.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Avløpsrør av plast, fra 1980-1990 tallet cirka iht. eier.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral: Luft-til-luft varmepumpe i spisestue 1. etg. Installert i 2007 iht. eier.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Prod. 1985.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt).
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL), fra 1991 iht. eier. Tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 29.08.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Info fra egenerklæring:
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, Eier har pusset opp selv.
  - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, smøremembran og flislagt
  - Siger inn fukt i kjeller rom
  - Pipe er repartert i 2021
  - Gammel gråsteinsmur i kjeller og skjeve gulv med fjell
  - Hadde stokk mauer men det er sanert av skadedyr firma
  - El anlegg byttet i 1990.
  - Kontroll utført av el tilsyn i 2018.
  - Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere? Snekring tilbygg og garasjer
  - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, Eier har snekret det selv.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Iht. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen ble følgende avvik registrert ved siste feiing - NRBR meddeler at avvikene trolig er rettet da de har mottatt tilfredsstillende tilbakemelding på avviket:
  Under feing oppdaget vi at teglskorsteinens fuger over tak er i dårlig forfatning. Vi oppdaget sprekt stein ca 2 meter lenger ned i skorstein. Følgende farer og ulemper kan oppstå hvis en skadet skorstein ikke blir utbedret:
  1. Ildstedene vil fungere dårlig på grunn av ujevn trekk.
  2. Deler av skorsteinen kan falle ned fra taket, og utgjør dermed et sikkerhetsproblem.
  3. Overflatetemperaturen mot brennbart materiale, spesielt i gjennomføringer gjennom etasjeskillere og tak, kan bli så høy at det er fare for antennelse hvis det oppstår sotbrann (pipebrann) i skorsteinen.
  4. Konstruksjoner inntil skorsteinen kan skades av fukt.
  5. Røykgasser kan trenge inn. Dette kan gi sotskader, og ved alvorlige tilfeller helseskader.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Enebolig:
  Kjeller: 12 kvm Bra
  1.et.: 74 kvm Bra
  2.et.: 44 kvm Bra
  Av dette utgjør 12 kvm sekundærareal - kjeller. Kjelleretasje har lav takhøyde og flere kjellerrom har ikke måleverdig areal og er ikke medtatt i bruksarealet. Det er kun entre og bad/vaskerom i kjelleretasje som er medtatt i bruksarealet. Deler av bad/vaskerom i kjelleretasje har takhøyde under 1,90 meter dog er hele rommet medtatt i bruksarealet.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et.: Entré, gang, kjøkken, spisestue, stue, soverom.
  2. et.: Trapperom, gang/kontor, bad/wc, 2 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, med det er avvik fra disse. Takoverbygd inngangsparti og takoverbygd terrasse er ikke beskrevet på tegninger.
  Nyere håndverksjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Kommentar: Pipen er rehabilitert med montering av nytt innvendig røykrør i oktober 2021 iht. fremvist dokumentasjon.
  Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kommentar: Kjelleretasje har lav takhøyde og flere kjellerrom har ikke måleverdig areal.

  Garasje:
  1. et.: 54 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tilbygd bod er ikke byggemeldt/godkjent.

  Bod:
  1. et.: 12 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler på bad i andre etasje. I tillegg er det luft-til-luft varmepumpe i spisestue, peisovn i stue og vedkomfyr i kjøkken. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler/vindusspalter, samt mekanisk avtrekk fra bad i andre etasje og kjøkken. Videre har boligen en ca. 200 liters varmtvannsbereder, utelys og utestrøm.
 • Det er parkering i stor dobbelgarasje med motoriserte porter, samt flere biloppstillingsplasser på gruset-/steinlagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Privat veitilknytning. Det må påregnes kostnader for veivedlikehold, snømåking mm.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 926 655 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 335 957 per 31.12.21
 • Kr. 18 549 pr. år
  Av dette utgjør 2 700 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse på garasjen fra 1993.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 192 Bnr. 124 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Dag Egil Sørli
  Kari Mette Haugen Sørli
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev