aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Preståsen 6 ? en stor enebolig midt i Aurskog sentrum.

Aursmoen - Pen enebolig m/inngjerdet hage, store terrasser, hagestue og dbl. garasje. 5 soverom og lekkert bad fra 2015

 • 4 950 000
 • BRA 217 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING4 950 000
 • OMKOSTNINGER139 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 089 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 956
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 204 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 487 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  139 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 089 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Preståsen 6 er en pent oppusset enebolig med sentral beliggenhet i Aurskog sentrum. Boligen har en skjermet og idyllisk hage som nylig er inngjerdet. Hagen har stort plenareal, fin beplantning, fjell i dagen og en nyere terrasse med hagestue. Solforholdene er meget gode, da det er uteplasser på tre sider av huset. Gårdsplassen er singlet og det er oppført dobbelgarasje.

I senere år er det gjort større påkostninger med nytt elanlegg, nye overflater i de fleste rom, samt skifte av flere vinduer og dører. Likevel må det påregnes ytterligere oppgraderinger. Boligen har god planløsning med fem soverom (ett i 1.etg.) og et stort, lekkert bad i andre etasje. På hovedplan er det wc-rom, et flott kjøkken med spiseplass og stue/spisestue med peisovn. Kjelleren har enkel standard og er innredet med kjellerstue.

Kort fortalt
- Stor enebolig med flott tomt.
- Inngjerdet, koselig hage.
- Store terrasser og en hagestue.
- Veranda ved inngangspartiet.
- Balkong/altan i andre etasje.
- Gårdsplass og dobbelgarasje.
- Fleste overflater fornyet etter 2014.
- Utbredt bruk av downlights.
- Stilig kjøkken med spiseplass.
- Stue/spisestue med peisovn.
- Fem soverom hvorav ett i 1.etg.
- Lekkert bad modernisert i 2015.
- Dobbel dusjnisje og hjørnebadekar.
- Flere Elfa skyvedørsgarderober.
- God lagringsplass i kjelleren.
- Kjeller er innredet med kjellerstue.
- Eldre vaskerom og bad i kjeller.
- Skjult elanlegg fra 2015.
- Sentralstøvsuger.

Planløsning
1. etasje: Entré, hall/trapperom, wc, soverom, kjøkken og stue/spisestue.
2. etasje: Trappegang, bad/wc, bod og 4 soverom.
Kjeller: Trapperom, kjellerstue, vaskerom, bad/wc og 3 boder.
Synlige fjellpartier i kombinasjon med trær og prydbusker gir et ekstra, hyggelig preg på hagen.

Preståsen 6, Viken

 • Entré
  Boligen har inngang fra en østvendt veranda med downlights i tak over inngangsdøren. Døren var ny i 2015 og har sidefelt i glass. Entreen gir et godt førsteinntrykk med lysegrå gulvfliser, lysmalte panelplater og himling med downlights. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy i en skyvedørsgarderobe med speilfronter.

  Fra entreen er det dør med stort glassfelt inn til en gang med takhøy skyvedørsgarderobe. Gangen har enstavs laminatgulv, lysmalte panelplater, downlights og trapp med folierte trinn. Innerdørene i første og andre etasje er kompaktdører med ett speil, og er fra ca. 2015.

  Kjøkken
  Boligen har et stort, flott kjøkken med god plass til spisebord for mange personer. I tilknytning til spiseplassen er det laget plassbygd sittebenk av samme type som kjøkkeninnredningen, noe som binder hele rommet sammen. Rommet har også parafinkamin og varmepumpe.

  Kjøkkeninnredningen er stilfull med trefolierte fronter og hvite laminatbenkeplater med kantlist. Den er montert i hesteskoform, slik at alt er lett tilgjengelig i en armlengdes avstand. Langs den ene benken er det nedfelt en bred induksjonstopp, på kortveggen er det underlimt oppvaskkum i sort kompositt, mens det på den tredje veggen er høyskap med integrert stekeovn og mikrobølgeovn.

  Innredningen har også integrert kjøl/frys og opplegg til oppvaskmaskin, samt en lekker, hvit ventilatorhette med avtrekk ut. Veggene over kjøkkenbenk har lekre, lyse fliser i storformat. Kjøkkenet har for øvrig malte panelplater på veggene, enstavs laminat på gulvet og hvit mdf-panel i himling med innfelt downlights.

  Stue/spisestue
  Boligen har en romslig, vinkelformet stue/spisestue med store vinduer som gir lys inn fra flere retninger. Stuen har enstavs, hvitmalt himling med velplasserte downlights og vegger malt i mørkeblått og grått. Den grå veggen har betong-look. Stuen har også en moderne peisovn med glass på tre sider, som gir god varme og hyggelig flammebilde til alle deler av rommet. Fra stuen er det tofløyet dør fra 2015 ut til terrassen.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har to bad, et vaskerom og wc-rom. Badet som ligger i andre etasje ble renovert i 2015 og er utstyrt med både hjørnebadekar og dobbel dusjnisje med to regnfallsdusjer. Gulv og vegger har fliser i beige og grått.

  Gulvet har varmekabler og i taket er det downlights. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og en vegghengt baderomsinnredning med mørke folierte fronter. Innredningen består av skuffemøblement med heldekkende servant, tredørs speilskap og et høyskap.

  Boligens andre bad ligger i kjelleren og må påregnes renovering. Badet er utstyrt med toalett, servant og dusjnisje med kun et lite hull i gulvet. Rommet har fliser på gulvet, malte murvegger og noe flis i dusjnisjen.

  Wc
  Wc-rommet ligger i første etasje og er pent pusset opp med lyse gulvfliser, lysmalte panelplater og en flislagt vegg bak et vegghengt toalett. I himling er det hvitt panel med innfelt downlights. Rommet er også utstyrt med håndvask på et smalt skap.

  Vaskerom
  Vaskerommet ligger i kjelleren og er å regne som vaskekjeller med betonggulv og malte murvegger. Rommet har god størrelse og er utstyrt med varmtvannsbereder, vegghengt skyllekar i stål og opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Boligen har fem soverom samlet hvorav ett er i første etasje og resterende i andre etasje, alle med hvert sitt særpreg med tanke på veggfarger. Hovedsoverommet skiller seg ut med sin gode størrelse og flotte Elfa skyvedørsgarderobe. I tillegg har soverommet utgang til en sørvendt balkong/altan med supre solforhold. Terrassedøren er fra 2010. Boligen har Elfa skyvedørsgarderober både i entré og gang, samt lagringsplass i bod i andre etasje og i kjellerboder.
 • Boligen ligger i et barnevennlig og sentralt boligområde på Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Området har umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, daglige servicetilbud og gode rekreasjonsområder. Legg gjerne turen til Speiderhytta, Mangenskogen, Tævsjøen eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburscafe.

  På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. I kommunesenteret Bjørkelangen tilbyd også et lite alpinanlegg.

  Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. I tillegg finner vi Trento Aurskog, nærområdets treningssenter som ligger vis a vis kjøpesenteret.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000, Kiwi og Coop Extra, og i hjertet av Aurskog finner vi et kjøpesenter med ulike typer butikker, café, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og siden boligen ligger i sentrum er det flere bussholdeplasser i umiddelbar nærhet. Med bil fra Aurskog tar det ca. 9 min til Bjørkelangen, 21 min til Fetsund, 27 min til Lillestrøm og 43 min til Oslo lufthavn.

  Fra boligen er det kort gangavstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole, og i tillegg til at det ligger barnehage rett borte i gata, finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i nærområdet. Nærmeste videregående skoler er Kjelle og Bjørkelangen videregående skoler.
 • Området består hovedsaklig av villa og småhusbebyggelse, i tillegg leilighets-/gårdsbebyggelse.
 • På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!
 • Iflg. tilstandsrapport foretatt 01.08.22 av Kåre Anders Fossum Orderud: Yttertaket er tekket med sort betongstein. Takstein fra ca. 1985 iht. tidligere takst. Sorte stål takrenner og nedløp på hovedtak. sort plast takrenner og nedløp på tak over entre/vf. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra
  byggeår, utvendig kledd med liggende bordkledning. Betongdekke i etasjeskiller til 1.etg. Trebjelkelag til 2.etg. Konstruksjoner fra byggeår. Byggegrunn består hovedsakelig av fjell. Skrånende tomt. Lite flatt terrengparti mot syd mot boligen. Drenering antatt fra byggeår. Se forøvrig vedlagte tilstandsrapport. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne samt selgers egenerklæring før visning og gjør oppmerksom på anmerkninger fra takstmann med tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og TG3).

  I tilstandsrapporten er følgende bemerket med tilstandsgrad 2 og 3:

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 iht. tilstandsrapporten: (Avvik som kan kreve tiltak)
  Utvendig > Nedløp og beslag - Sorte stål takrenner og nedløp på hovedtak. sort plast takrenner og nedløp på tak over entre/vf. Takstige opp til pipe. Sorte beslag på vindskier.
  Tiltak: Det anbefales montering av snøfangere på tak med hensyn til takvinkel.

  Utvendig > Veggkonstruksjon - Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, utvendig kledd med liggende bordkledning. Kledning antatt fra byggeår. En vegg ved stue forblendet med tegl.
  Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Det må påregnes noe utskifting av kledning. Vegger må påregnes overflatebehandlet.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon (A-tak) fra byggeår. Noe misfarget undertak i deler av loft, ukjent årsak.
  Tiltak: Ingen umiddelbar kostnad vedrørende lufting av skråhimlinger. Det anbefales nærmere undersøkelser vedrørende misfarget undertak.

  Utvendig > Dører - Entredør med slett innside, profilert utside og glassfelt. Sidefelt med glass. Fra 2015. Dobbel terrassedør med høy brystning og glassfelt i stue 1.etg. Fra 2015. Terrassedør med høy brystning og glassfelt i soverom 2.etg. Fra 2010
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Beslag må settes tilbake for tilstrekkelig tetting. Det bør monteres ny tetting under terrassedør i 2.etg.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Balkong med tilgang fra soverom 2.etg.. Stue under hoveddel av balkong. Tekket med papptekking, innbygget takrenne. Rekkverk i tre.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det anbefales nærmere undersøkelser av tettesjikt og oppbygning av konstruksjon over innredet boligrom. Takrenner må renses.

  Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted - Mursteinspipe med luftekanal. Parafinkamin på kjøkken. Peisovn for vedfyring i stue/spisestue.
  Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Pipevange bør gjøres synlig.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2.etg. - Bad bygget etter teknisk forskrift 2010. Det foreligger ingen dokumentasjon på utførelse, med unntak av banemembran. Flis på vegger og MDF smarttak i himling. Vurdering av avvik: Svertesopp er registrert. Det ble registrert noe svertesopp i dusjnisje.
  Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Det bør foretas lokal utbedring, vask/rens av fuger med svertesopp.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Flislagt gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv tilnærmet flatt. Kun 5mm fall til sluk. 6 cm høy flislagt kant opp til terskel/dør. Flere fliser med bom/løse fliser ved innredning. Ukjent årsak.

  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Rommet fungerer med dette avviket da det er forhøyet terskel til rommet. Det anbefales reparasjon av løse fliser i gulv.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad - Servantskap med 2 skuffer med slette fronter og heldekkende servant, høyskap. Vegghengt wc, dujsvegg i glass med skyvedør og hjørnebadekar. Badekar satt inn i senere år. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje
  fra innebygget sisterne.

  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det bør utføres ytterligere undersøkelser vedrørende etablering av lekkasjesikring. Om mulig bør det anskaffes dokumentasjon på utførelse av innbygget del av wc.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad - Mekanisk avtrekk med vifte i himling over dusjnisje. Avtrekk ikke funksjonstestet av takstmann grunnet fuktstyring av vifte. Det er påvist uisolerte ventilasjonskanaler i kalde rom. Ventilasjonskanal fra avtrekksvifte er uisolert gjennom kaltloft.
  Tiltak: Ventilasjonskanalene må isoleres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc - Servantskap med heldekkende servant og slette fronter. Vegghengt wc. Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Manglende dokumentasjon på løsning med innbygget sisterne og manglende synlig drenering fra innbygget sisterne. Manglende fuging i overgang vegg/sokkelflis.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Andre tiltak: Om mulig bør det fremskaffes dokumentasjon på løsning på innbygget del av wc. Konstruksjonen bør overvåkes jevnlig. Det bør påregnes fuging av overgang vegg/sokkelflis.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Det er avløpsrør av plast innvendig i boligen. Ukjent alder. Avløpsrør byttet ut til bad i 2. etg. kjøkken og wc i 1.etg. Kjeller med avløpsrør antatt fra byggeår. Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det ble opplyst om at avløpsrør tidvis går tett ved utløp av boligen grunnet 90gr. bend ut under gulv i boligen. Avløpsrør/lufting av avløp på kaltloft er ikke isolert.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det anbefales nærmere undersøkelser av gamle avløpsrør i kjeller, evt. bør det påregnes utskifting av noe avløpsrør. Lufterør til avløp på kaltloft må isoleres.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Oppvarming av tappevann med varmtvannstank på ca. 200 liter. Plassert i vaskerom i kjeller. Bereder fra ca. 2007 iht. tidligere takst/eier. Avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er koblet opp med vanlig stikkontak.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det anbefales direkte kobling av bereder. Henviser til tidligere El-rapport fra elektriker angående el-anlegg.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Skjult El-anlegg i boligen. Noe åpent anlegg i kjeller. Sikringsskap plassert i bod 2.etg. med automatsikringer. El-anlegg oppgradert i hele boligen i 2015. ved renovering av kjøkken og bad og generelt i boligen.
  Det foreligger ikke eltilsynrapport de siste 5 år. Det foreligger ikke samsvarserklæring på sist utført jobb på el-anlegg. I kjeller er det løse rør til El-anlegget. Dette må festes tilstrekkelig. Det foreligger rapport fra elektriker fra 20.09.2017. Det er noe punkter som bør utbedres iht. rapport. Anbefales og lese gjennom rapport. Må påregnes noe utbedringer på el-anlegg.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger - Bygningen har utvendig avløpsrør av ukjent type, antatt støpejern. Vannledning antatt av plast (PEL) offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Ukjent alder.
  Vurdering av avvik: Det har forekommet avvik, tegn på svekkelser på utvendig avløpsledning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Det ble opplyst om at avløpsrør tidvis går tett ved utløp av boligen grunnet 90gr. bend ut under gulv i boligen.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 iht. tilstandsrapporten: (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak)
  Utvendig > Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekking har slitasje grunnet alder.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Terrasse - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Overflater - Laminatgulv i hall og kjøkken med til del mye knirk. Generell slitasje på flere overflater.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ikke umiddelbar kostnad. Det anbefales dog nærmere undersøkelse av mulig årsak. Bør påregnes noe overflatebehandling.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Betongdekke i etasjeskiller til 1.etg. Trebjelkelag til 2.etg. Konstruksjoner fra byggeår.
  Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 10mm planavvik innenfor 2m lengde i trapperom 2.etg.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Rom Under Terreng - 2 - Øvrige rom i kjeller. Betonggulv og betong/mur-vegger. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig i murvegger. Høyt fuktnivå i kjellervegger. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Kjellere fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av kjellere fra denne byggetiden er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Det ble utført enkelt overflate fuktsøk i flere rom i kjeller.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det er viktig med god lufting av kjeller.

  Tomteforhold > Drenering - Drenering antatt fra byggeår. Det ble ikke funnet grunnmurplast/utvendig tettesjikt rundt grunnmur. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det ble målt forhøyede fuktverdier i kjellervegger og gulv.
  Tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det kan ikke utelukkes redrenering av boligen. Bruk av kjeller vil også være avgjørende. Derfor er TG satt med ingen umiddelbar kostnad.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 3 iht. tilstandsrapporten: (Store eller alvorlige avvik)
  Utvendig > Vinduer - Vinduer med enkelt glass i stue og vindfang. Blyglass vinduer i stue med råteskader i ramme og utvendig omramming. Vinduer antatt fra byggeår. Koblede vinduer i kjeller, fra byggeår.
  Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det bør påregnes utskifting av råteskadede vinduer og omramming.

  Innvendig > Innvendige trapper - Boligen har malt 180° Tett tretrapp til 2.etg.. Håndrekke/rekkverk en side. Manglende håndrekke på vegg. Folierte trinn. Trapp til kjeller: 180° lakkert tretrapp. Åpen trapp. Manglende rekkverk og håndrekke på vegg. Trapper antatt fra byggeår.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det må påregnes montering av rekkverk kjellertrapp.

  Våtrom > Generell > Vaskerom - Vaskerom i kjeller antatt fra byggeår. Byggeforskrifter fra før 1997. Det er ingen dokumentasjon på vaskerom. Vaskerom i kjeller med betonggulv og malte murvegger. Vegghengt skyllekar i stål og opplegg for vaskemaskin. Rommet fungerer med dagens bruk. Det bør etableres vanntett sjikt på vegger og gulv i rommet. Kjellere fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av kjellere fra denne byggetiden er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader.

  Våtrom > Generell > Bad i kjeller - Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Bad med fliser på gulv, malt murvegger og noe flis i dusjnisje. Gulvstående wc og vegghengt servant. Dusjnisje har ikke sluk, kun lite hull i gulvet. Det er ikke anlagt membran på gulv eller vegger. Kran på servant med stor lekkasje. Kran må skiftes.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger - Åpne kobberrør i kjeller til bad og vaskerom fra inntak. Rør i rør system i 1.- og 2.etg. Samleskap plassert i wc-rom 1.etg. Synlig drenering til rom med sluk. Wc-rom har sluk i gulvet. Kobberrør antatt fra byggeår. Rør i rør system fra ca. 2015 ved modernisering av boligen.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold - Seriekoblede brannvarslere i alle etasjer. 2 stk.pulver apparater. Ett i trapperom 1.etg. og et i bod 2.etg.. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn
  10 år? Ja Begge brannslukningsapparater er eldre enn 10 år. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei.
 • 1.etg.: 88 kvm. Bra.
  2.etg.: 72 kvm. Bra.
  Kjeller: 57 kvm. Bra.

  Totalt: 217 kvm. Bra. iflg. tilstandsrapport.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg.: Entré, Hall m/trapp, Kjøkken, Stue/spisestue, Wc, Soverom.
  2.etg.: Trapperom, Bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4.
  Kjeller: Trapperom, Stue, Vaskerom, Bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen har oppvarming med strøm og vedfyring. Badet i andre etasje har varmekabler i gulvet. I kjøkkenet er det både varmepumpe og parafinkamin, mens stuen har peisovn. Det er olje/parafintank i glassfiber i egnet kar i kjelleren.
 • Eiendommen består av en eiet tomt på ca. 1487 kvm, i et veletablert boligområde like ved Aurskog sentrum. Tomten er flott opparbeidet og oppleves svært usjenert og idyllisk. Hagen har stort plenareal og er inngjerdet med solid flettverksgjerde i galvanisert stål - her kan små barn og firbente leke trygt.

  Hagen har også synlig fjell i dagen, fine prydbusker, trær og diverse beplantninger, samt en rekke fine uteplasser. Fra stuen i første etasje er det tofløyet dør ut til en støpt terrasse med skiferheller og en stor, nyere treterrasse med god plass til sittegrupper og grill. Skiferterrassen er overbygd og i taket er det innfelt downlights. På treterrassen er det en flott hagestue fra 2015, med plassbygd hjørnesofa og en liten kjøkkenbenk med utslagsvask.

  Boligen har også uteplass i tilknytning til inngangspartiet, en østvendt veranda med trapp opp fra singlet gårdsplass. I andre etasje er det utgang fra ett av soverommene til en stor, sørvendt balkong/altan. Solforholdene er gode gjennom hele dagen. Gårdsplassen har plass til flere biler og i tillegg er det dobbelgarasje.
 • Bilene kan parkeres på singlet gårdsplass og i en frittstående, eldre dobbelgarasje. Garasjen har to vippeporter og innlagt strøm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig vei.
  Offentlig vann.
  Offentlig avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1 234 161,- pr. 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 442 980,- pr. 31.12.21.
  Opplysninger om formuesverdi iflg. Skatteetaten sin boligkalkulator.
 • Kommunale avgifter Kr. 20 442 pr. år. Eiendomsskatt utgjør kr. 4 048,- av nevnte beløp. Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune. Det tas forbehold om endringer av gebyrer.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring, strøm, tv/internett, m.m..
 • Det finnes ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune. Se vedlegg.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Nåværende eiere har utført i senere år.:
  - Lagt El-varmekabel og flis i trapperom i kjeller.
  - Satt opp gjerde rundt hele eiendommen.
  - Lagt spaltegulv i hagestue og mot boligen.
  - Delt av og laget ekstra soverom i 2.etg.
  - Satt inn badekar i bad 2.etg.
  - Montert ny varmepumpe i kjøkken 1.etg.
  - Malt vegger i flere rom.
  - Montert skyvedørgarderobe i "nytt" soverom 2.etg.

  På vaskerom i kjelleren er det varmtvannsbereder på 200 liter fra 2007. Ventilasjonen er naturlig med ventiler i vegger/vinduer, men på bad i andre etasje er det mekanisk avtrekk. Elanlegg i boligen ble oppgradert i 2015 og sikringsskapet har automatsikringer. Det er for det meste skjult elanlegg, men noe åpent i kjeller. I alle etasjer har boligen seriekoblede brannvarslere.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  - Dagboknr.: 1955/1512-1/9 tinglyst 20.03.2018 21:00 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser.
 • Eiendommen beliggende i sentrum av Aurskog og har i følge kommunens arealplan en utnyttelsesgrad på inntil 45% og kan bebygges i inntil
  3etg.. Kilde: Aurskog-holand.kommune.no. Kartportal med arealplan.
 • Gnr. 192 Bnr. 155 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørsgebyr/tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger kr. 2 500,- pr. visning. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 000,-. Utleggene omfatter innhenting av opplysninger, fotograf, sikringsobligasjon, grunnboksutskrift og markedsføring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Julie Melgård
  Marius Nordeng Ekeberg
Gisle Spidsberg

Megler

Gisle Spidsberg

90 29 55 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev