aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Regnbuen 5.

Spennende og innholdsrik enebolig. Fine og solrike uteplasser, to garasjer og sentral, barnevennlig beliggenhet.

 • 4 300 000
 • BRA 212 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 300 000
 • OMKOSTNINGER123 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 423 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 967
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 181 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 076 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-))
  --------------------------------------------------------
  123 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 423 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Regnbuen 5 er en lys, innholdsrik og spennende enebolig over to plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig område på Aurskog, med gangavstand til barnehage, skole og servicetilbud.

Hjemme kan du kose deg på en romslig tomt med gode solforhold og fine uteområder. Du har flere solrike uteplasser, med bl.a. takterrasse over garasjen og sørvendt terrasse med utepeis. Det er parkering i integrert garasje, i tilbygd garasje og på gårdsplass.

Boligen fremstår som normalt vedlikeholdt, men noe oppussing bør påregnes. I første etasje er det en stor stue og velholdt kjøkken, og i kjeller med egen adkomst er det innredede rom og praktisk kjøkken. Kjeller er dog ikke godkjent for varig opphold. Videre er det to bad, vaskerom og tre gode soverom. Boligen har også gode lagringsmuligheter i innebod, utebod og på loftet.

Planløsning:
1. etasje: Entré, gang, trapperom, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
Kjeller: Entré/trapperom, gang, trapperom, to innredede rom, kjøkken, bad, vaskerom og bod.
Annet: Uthus på ca. 16 kvm, og lagringsloft.
Fra stuen er det utgang til en sørvendt terrasse med utepeis.

Regnbuen 5, Viken

 • Kort fortalt
  - Innholdsrik, tiltalende enebolig.
  - Noe oppussing bør påregnes.
  - Sentralt, barnevennlig område.
  - Nærhet til skole og barnehage.
  - Det er parkering i to garasjer.
  - Pen tomt med fine uteområder.
  - Romslige, solrike uteplasser.
  - Velholdt og velutstyrt kjøkken.
  - Stor stue med gode vindusflater.
  - Kjøkken i kjeller.
  - To bad, samt separat vaskerom.
  - Boligen har tre soverom.
  - Innebod, utebod og lagringsloft.
  - Automatsikringer i to sikringsskap.
  - Deler av kledning er skiftet 2014.
  - Garasje og takterrasse fra 2016.

  Entré
  Eneboligen har en hyggelig entré i første etasje, og det er også separat entré i kjelleren. Entreen i første etasje har en tidsmessig gråfarge på vegg, noe som harmonerer godt med øvrige rom. Rommet har videre åpen garderobeløsning, pent gulv og trappeløp til soverommet over garasjen.

  Kjøkken
  Boligen har et pent og velholdt kjøkken i første etasje, hvor det er god skapplass og integrerte hvitevarer. Rommet har downlights i himling, skråstilte fliser over benk, åpen karm mot stue og to vinduer.

  Innredningen har mørkbeisede, profilerte fronter, vitrineskap, lys under overskap og benkeplater av stein med nedfelt oppvaskkum. Hvitevarer består av platetopp, stekeovn, mikro og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har også ventilator over kokesone, samt nisje til kjøleskap.

  Kjøkken 2
  I tillegg er det et praktisk kjøkken i kjelleretasjen. Innredningen har blå, glatte fronter, lys under overskap, laminerte benkeplater og nedfelt kum av porselen. Ellers er det ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer.

  Stue
  Eneboligen har en stor og hyggelig stue i første etasje. Rommet har gode vindusflater som supplerer rikelig med naturlig lys, parkett på gulv og gråmalte veggflater. I stuen er det også en koselig peisovn tilknyttet pipeløp i teglstein, skyvedør til terrasse, samt god plass til spisebord og sofaløsning.

  Kjellerrom
  I kjelleren har boligen et romslig, innredet rom med god plass. Rommet er utstyrt med en klassisk peisinnsats som varmer godt, og har parkettlaminat på gulv, gråmalte vegger og to kjellervinduer.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom er det to bad og separat vaskerom. Det pene badet i første etasje har downlights i himling, beige fliser på gulv med varme og også beige fliser på vegg. Innredning består av to toppmonterte servantboller, sort servantmøblement, høyskap og speilskap med belysning. Videre er det badekar med dusj og dusjvegger, toalett og elektrisk vifte.

  I kjelleren er det et eldre bad med lyse fliser på gulv og vegger. Dette badet har servant, hvitt servantskap, speilskap, toalett, dusjhjørne med skyvedør, opplegg for vaskemaskin, varmekabler og elektrisk vifte.

  Vaskerommet ligger også i kjelleren, og har lyse fliser på gulv med varme og gulmalt murpuss på veggene. Rommet er utstyrt med vaskekum, benkeskap, overskap, opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel og elektrisk vifte.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre gode soverom, alle i første etasje. Det store soverommet over garasjen ble etablert i 2004, og har downlights i himling og utgang til takterrasse. Fra ett av de andre rommene i første etasje er det utgang til egen luftebalkong. Boligen har også gode lagringsmuligheter, med bl.a. bod i kjeller, utebod på ca. 16 kvm og lagringsloft.
 • Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Aurskog i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet kan by på vakker natur med en rekke merkede turstier, samt sykkelterreng og fine skiløyper. Legg gjerne turen til Mangenskogen, rundt Tævsjøen eller til populære Killingmo gård - sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburskafé.

  På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport.

  Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Coop XL, hvor førstnevnte ligger på Aurskog Senter. Senteret har et fint utvalg med blant annet café, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter og bymessige fasiliteter.

  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Aurskog kirke som ligger ca. 400 meter unna boligen. Med bil tar det ca. 12 min til Bjørkelangen, 23 min til Fetsund, 29 min til Lillestrøm, 32 min til Strømmen og 51 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole, og i nærområdet ligger Aursmoen barnehage. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur antas av lettklinkerblokker.
  Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstrukson av tre med kaldloft. Yttertaket er tekket med betongtakstein.
  Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med stående trebordkledning.
  Etasjeskiller: Gulv i 1. etg. er konstruert med betongdekke, antas med tilfarergulv i trekonstruksjon. Gulv i trekonstruksjon med trebjelkelag over garasje.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Våtrom > Generell > Bad/wc: Bad/wc består av: Gulvmont. wc. Dusjnisje med skyvedør. Servantskap og speilskap. Opplegg for vaskemaskin. Gulv: Fliser. Vegger: Fliser. Oppvarming: Elektriske varmekabler i gulv. Ventilasjon: Elektrisk vifte i yttervegg. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 25mm. fra gulv ved dør til opp
  slukrist.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet fremstår med enkel standard, ufagmessig utførelse og
  skader. Det er kun sluk i dusjnisje som har tett terskel og evt. lekkasjevann fra andre installasjoner vil ikke finne vei til sluk. Det er bom (hulrom) og sprekker i fliser. Det er ingen synlig membran eller slukmansjett i sluk (ufagmessig tettet med silikon).
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerommet består av: Benkeskap med vaskekum. Overskap. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Gulv: Fliser.
  Vegger: Malt murpuss. Oppvarming: Elektriske varmekabler i gulv. Ventilasjon: Elektrisk vifte i yttervegg. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 30mm. fra gulv ved dør til opp slukrist.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet fremstår med enkel standard, ufagmessig utførelse og
  slitasje. Det er pløser i maling og malingsflass på vegger. Flisarbeidet fremstår som ufagmessig. Det mangler membran/slukmansjett i sluk.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc: Ingen ventilering.
  Vurdering av avvik: Ingen ventilering utover åpning av vindu.
  Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Avtrekk med vifte bør etableres.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vannrør er kobberrør. Antas fra byggeåret. Vannrør til bad 1. etg. er rør-i-rør fra bod i kjelleretg.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Hovedstoppekran lar seg ikke stenge. Rør-i-rør anlegg til bad i 1. etg. går fra bod uten sluk og evt. lekkasjevann vil ikke finne vei til sluk.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Hovedstoppekran må utbedres/skiftes.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er snøfangere på deler av taket ved inngangssiden. Det mangler vannbrett/beslag i overgang tak/vegg over stue.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med stående trebordkledning. Trekledning er hovedsaklig fra byggeåret og deler er fra 2014 iht. tidligere takst. Yttervegger ble besiktiget fra bakkenivå.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Trekledning fremsår stedvis som matt og med behov for overflatebehandling.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Trekledning bør stedvis overflatebehandles.

  Utvendig > Del av grunnmur med fliser: Fliser på grunnmur ved entre kjeller.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Flisarbeidet fremstår med enkel og ufagmessig standard.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utbedringer bør vurderes. Krav til standard vil være avgjørende.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Takoverbygd inngangsparti bygget som en forlengelse av yttertaket.
  Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Synlig nedbøyning i takkonstruksjonen over takoverbygd inngangsparti.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Ytterligere undersøkelser og utbedring anbefales.

  Utvendig > Takkonstruksjon/takoverbygd inngangsparti: Takoverbygd inngangsparti bygget som en forlengelse av yttertaket.
  Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Synlig nedbøyning i takkonstruksjonen over takoverbygd inngangsparti.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Ytterligere undersøkelser og utbedring anbefales.

  Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Det ble påvist vindusglass med produksjonsår 1998, 2001, 2002, 2003 og 2008.
  Enkelte vindusglass mangler datostempel og antas å være av eldre dato. 1 vindu i kjeller er med koblet glass antas fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er råteskader i enkelte vindussprosser. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke
  utelukkes. 1 vindu i kjeller er fra byggeåret, har slitasje og har nådd forventet levetid.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Noe vedlikehold og utskifting må påregnes.

  Utvendig > Dører: Entredør i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass prod. 1999. Terrassedør er skyvedør i trekonstruksjon med 2-lags glass prod. 2014. Balkongdør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2013. Dørene har normalt god funksjonalitet med normal bruksslitasje.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler terskelbeslag på entredør i 1. etg.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Terskelbeslag bør monteres.

  Utvendig > Balkongdør til veranda over garasje: Malt verandadør i trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 2003.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Utvendige tørkesprekker og råteskade i sprosser. Treg dørvrider.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Vedlikehold må utføres. Sprosse må skiftes.

  Utvendig > Entredør til kjeller: Entredør i trekonstruksjon.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Døren mangler terskelbeslag/tetting i bunn. Det er glipe mellom dørblad og karm.
  Tiltak: Dører må justeres. Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Utskifting av døren bør vurderes.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i 1. etg. med betongdekke og fliser. Rekkverk i trekonstruksjon. Terrassemarkise.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Fliser har bom (hulrom), enkelte fliser er løse og det er sprekker i enkelte fliser. Noe malingsflass og vedlikeholdsbehov av rekkverk.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utbedringer må påregnes. Fliser utvendig er risikokonstruksjon og har fare for å løsne over tid.

  Utvendig > Veranda over garasje og svalgang: Veranda i trekonstruksjon bygget ovenpå garasjetaket og inntil eneboligen. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Rekkverkshøyde er ca. 100cm. Rett tretrapp.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Gulv har malingsflass. Trapp har for lavt rekkverk og trapp har åpne trinn som ikke er barnesikret.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Trapp bør utbedres.

  Utvendig > Balkong i 1. etg.: Balkong i frittbærende trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Markise.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist andre avvik: Malingsflass på rekkverk.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Bør overflatebehandles.

  Utvendig > Utvendige trapper: Takoverbygd inngangsparti med trapp og veranda. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon ca. 88cm. høyde.
  Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

  Utvendig > Garasje i opprinnelig del, integrert i eneboligen: Garasje i mellomplan mellom kjeller og 1. etg. Gulv er konstruert med betongdekke. Vegger er oppført med trebindingsverk som utvendig er kledd med stående trekledning. Doble hengslede vinduer med enkle glass, antas fra byggeåret. Leddport i trekonstruksjon med motorisert åpner.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Betonggulvet har slitasje, sprekker og er ujevnt. Vinduer og garasjeport har slitasje og begrenset gjenværende levetid.
  Tiltak: Utbedringer bør vurderes nærmere. Krav til standard vil være avgjørende.

  Innvendig > Overflater: Gulv: Laminat, parkett, fliser, gulvbelegg og betong. Vegger: Malt strie/flater, trepanel, fliser og murpuss. Himling: Trepanel, himlingsplater, malte slette flater/plater og betong.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater har bruksslitasje. Stedvis noe gjenstående arbeider. Laminatgulv har stedvis svelling i skjøter, gliper og er ufagmessig lagt.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Modernisering av boligen må påregnes. Krav til standard vil være avgjørende.

  Innvendig > Gulv mot grunn: Betonggulv i kjelleretasje. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Det er merkbare skjevheter/planavvik i gulv i kjelleretasje.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv i 1. etg.: Gulv i 1. etg. er konstruert med betongdekke, antas med tilfarergulv i trekonstruksjon. Gulv i trekonstruksjon med trebjelkelag over garasje. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/svikt. Det er stedvis noe merkbare planavvik/skjevheter i gulv.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
  godkjente måleavvik. Det er stedvis noe gulvknirk.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Utbedring av gulvknirk bør vurderes nærmere.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: 2-løps mursteinspipe. Tilkoblet peisovn i stue 1. etg. og murt peis i stue kjelleretg. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester.
  Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Ildfast plate foran peis er enkel metallplate som er dårlig tilpasset.
  Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Det bør monteres ildfast plate under ildsted. Pipevanger må gjøres tilgjengelig.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Stue i kjelleretasje har laminat på gulv og plater på vegger. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen.
  Med stikkelektrode ble det målt ca. 21% (vektprosent) i vegg/trelekt, som er forhøyet fuktverdi.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble påvist plast/dampsperre på innvendig vegg/grunnmur, og dette er ikke hensiktsmessig/anbefalt løsning. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av kjelleretasje/rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ved evt. oppussing av boligen bør plast/dampsperre mot grunnmur fjernes. Konstruksjonen bør endres. Tiltak/fuktsikring av kjeller bør vurderes.

  Innvendig > Rom Under Terreng - 2: Bod/kjellerrom har betonggulv betong/mur-vegg og Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner.
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i kjelleretg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig > Innvendige trapper: Rett tretrapp mellom halvplan i boligen (til soverom). Rett tretrapp mellom kjelleretg. og 1. etg. Rett betongtrapp med fliser til kjellerinngang.
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper til trapp ved inngang kjeller.
  Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Utbedringer må påregnes.

  Innvendig > Innvendige dører: Malte og beisede 3-speils tredører. Dører av enkel/normalt god standard med normal slitasje.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har 2 sluk. Fall til slukene er på hhv. 10mm. og 15mm. fra gulv
  ved dør til topp slukrister.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er sprekker i silikonfuger stedvis. Fliser med bom (hulrom) kan løsne over tid.
  Tiltak: Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Det må foretas utbedring av fallforhold. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Fuger bør skiftes ut.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Badet har plastsluk. Badet antas å ha smøremembran. (ukjent utførelse, det er ikke fremlagt dokumentasjon).
  Sluk og membran antas å være fra 2002.
  Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Innhent dokumentasjon om mulig.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør opprettholdes bruk av kabinett/kar.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og slette hvite fronter. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum av porselen. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator med avtrekk.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er noe gjenstående arbeider. Innredningen mangler sokkel, det mangler fuge/tetting ved benkeplate og det mangler foring over overskap.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Avløpsrør av plast fra byggeåret.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 200 liter og er produsert i 1998.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt).
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør av plast rundt grunnmur. Drenering ble utbedret i 1999 iht. tidligere takst. Det er synlig drensplate/grunnmursplate med klemlist.
  Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  Tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmur antas av lettklinkerblokker.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det ble påvist sprekk i grunnmur i bod i kjeller. Øvrig grunnmur er hovedsaklig utforet/kledd og inspeksjon er dermed ikke mulig.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Ytterligere undersøkelser anbefales.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør antas av plast fra byggeåret. Vannledning antas av plast (PEL) fra byggeåret. Tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 29.06.2022 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2017, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Iht. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen (NRBR) ble følgende avvik funnet ved tilsyn i 2006:
  F2: Alle fire sider av en tegl-skorstein, og to av sider av en element-skorstein skal ha tilsynsmuligheter i hele sin lengde.
  K2: Brennbart materiale skal ikke komme nærmere sot- og feieluke enn 300mm.

  NRBR opplyser om at avvikene kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  Kjelleretasje: 83 kvm Bra
  1.etasje: 106 kvm Bra
  1.etasje/garasje: 23 kvm Bra
  Av dette er 23 kvm sekundærareal - garasje.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjelleretasje: Entré/trapperom, gang, trapperom, kjøkken, to innredede rom, bad/wc, vaskerom.
  1. etasje: Entré, gang, trapperom, kjøkken, stue, bad/wc, 3 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er ikke søkt om bruksendringer. Rom i kjelleretasje er ikke godkjent for beboelse/varig opphold. Rom i kjeller har takhøyde som varierer mellom ca. 1,94 - 2,01 meter.
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja.

  Garasje:
  1. etasje: 24 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, med det er avvik fra disse. Avvik på størrelse.
  På tegningen er bygningen beskrevet som carport, men er i dag oppført som garasje.

  Uthus:
  16 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
  Opprinnelig del er bygget større enn på tegning. Tilbygd del med bod er ikke byggemeldt/godkjent.
 • Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler/vindusspalter, med mekanisk avtrekk fra begge kjøkken, bad i kjeller og vaskerom. Det er to sikringsskap med automatsikringer. Videre har boligen en ca. 200 liters varmtvannsbereder og terrassevarmer.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er elektrisk oppvarmet og har gulvvarme på enkelte rom i kjelleren, samt på bad i første etasje. Det er også peisovn i første etasje og peisinnsats i kjeller.
 • Eiendommen har en romslig tomt på 1076 kvm, hvor det er fine uteområder og gode solforhold. På tomten er det en pen hage med plen, et stort tre, prydbusker og annen diverse beplantning. Tomten har også barkede bed, hagelampe, steinlagte arealer, utebod og gruset gårdsplass.

  Fra ett soverom er det utgang til stor takterrasse fra 2016 over garasje, som har fin utsikt til nærområdet. På takterrassen er det etablert en hyggelig hagestue, hvor det er perfekt for venner og familie å samles på lange sommerkvelder. Fra stuen i første etasje er det adkomst til en romslig terrasse mot sør, som kan by på gode solforhold. Uteplassen har utepeis i hjørnet, fliser på dekke, markise og levegg.

  Fra ett annet soverom i første etasje er det utgang til egen luftebalkong i trekonstruksjon mot sør. For øvrig er det overbygd adkomstterrasse ved inngangspartiet i første etasje, og i forkant av denne er det steinlagt uteplass.

  Tomten er kun skylddelt i 1967. Avvik må forventes ved evt digital oppmåling, noe hverken selger eller megler står ansvarlig for.
 • Det er parkering tilbygd garasje fra 2016 og i integrert garasje. Det er også flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning avløp via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 143 751 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 117 503 per 31.12.21
 • Kr. 19 777 pr. år
  Av dette utgjør 3 928 eiendomsskatten i 2022.
 • Komm. avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er utstedt ferdigattest på tilbygg bolig i 2019.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 192 Bnr. 213 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,30% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 400,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bente Kristin Falch
  Thomas Lee Dahmer
Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev