aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Runden 2 A.

AURSKOG Runden 2A

Aurskog - Velholdt enebolig over to plan. Skjermet endetomt, dobbelgarasje og landlig utsikt. Nær sentrum og turterreng.

 • kr 3 690 000
 • BRA 167 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 690 000
 • Omkostningerkr 109 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 799 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 970
 • Soverom4
 • ArealP-rom 134 m²
 • Tomt1 287 m²
 • Eierform tomt -
 • 3 690 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  92 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000))

  109 292 (Omkostninger totalt)

  3 799 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Runden 2 A er en velholdt, pen enebolig over to plan, beliggende helt i ytterkant av boligfeltet, slik at tomten blir skjermet og utsikten fri. Tomten har stor gårdsplass, dobbelgarasje med elbillader, stor hage med tumleplass og to flotte terrasser, hvor den ene har landlig utsikt. Fra boligen er det også kort vei til sentrum, skole og servicetilbud, samt til flotte turomåder. I første etasje har boligen en stor og fin vinkelstue med nydelig utsikt, peisovn og spiseplass. Kjøkkenet ligger delvis åpent mot stuen og har integrerte hvitevarer fra 2021. Videre er det et pent bad og tre soverom, ett har skap. I kjelleren er det ett soverom med skap, i tillegg til bad tilknyttet vaskerom, to boder og et kott. Badet ble etablert i 2018 samtidig som vaskerommet ble pusset opp.

Runden 2A, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 79 kvm
  1. etasje: 88 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 46 kvm Gang , bad, vaskerom, soverom.
  1. etasje: 88 kvm Gang , kjøkken, stue, spisestue, bad, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 33 kvm Boder/ikke innredet/utgravet ferdig, kott.

  Garasje
  Sekundærrom
  1. etasje: 47 kvm Garasje  Tomt
  1287m²

  Beskrivelse av tomt
  Festet tomt. Boligen ligger flott plassert på en endetomt helt i ytterkanten av boligfeltet, med nydelig og fri utsikt utover naturskjønt landskap med åker og skog. Tomten er på romslige 1372,4 kvm, opparbeidet med stor, gruset gårdsplass ( plass til parkering av lastebil ), plen, prydbusker og variert beplantning. Store deler av hagen ligger skjermet til mot jordbruksarealet og gir rikelig med plass til utelek, trampoline og sittegrupper. Boligen har også to terrasser, én på hver side, så her er det lett å finne en plass i solen, eller sval skygge om ønskelig. Ved inngangssiden er det en terrasse på 18 kvm hvor man kan nyte kaffekoppen og på baksiden, utenfor stuen, er det en terrasse på ca. 30 kvm med kveldssol - perfekt for grilling og gjestebesøk. Begge terrassene har spaltegulv av tre, rekkverk med stående panel og tilpassede trapper. Terrassen ved stuesiden har i tillegg utsikt til det nærliggende åkerlandskapet rundt.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde, ca. 400 meter utenfor handelssentrum, på Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet har vakker natur og en rekke merkede turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til Mangenskogen, rundt Tævsjøen eller til populære Killingmo gård - sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponniridning og stabburskafe. På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytebaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000, Kiwi og Extra. Ønsker du ytterligere tilbud har Aurskog Senter et fint utvalg av butikker, café, bank, apotek og frisør for å nevne noe. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter og de fleste bymessige fasiliteter.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gangavstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole, og i gangavstand ligger Aursmoen barnehage. De nærmeste videregående skolene er Kjelle og Bjørkelangen.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Aurskog sykehjem som ligger ca. 260 meter fra boligen. Med bil fra Aursmoen tar det ca. 10 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 25 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 45 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Ukjent. Takkonstruksjon/taktekking: Fabrikkproduserte takstoler. Saltak tekket med takplater. Veggkonstruksjon: Bindingsverksvegger over grunnmur med stående panel som værhud. Etasjeskiller: Etg. skiller i treverk og støpt dekke på grunn.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kommentarer fra selgers egenerklæring: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Installerte nytt bad i kjeller, flyttet varmtvannstank. Arbeid utført av Baumah Krzysztof Zalewski. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Bad i kjeller ble etablert i 2018. Det ble da lagt fliser og nye sluk. Sluk mangler på vaskerom. Det har ikke vært problemer ved bruk. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Det er søkt bruksendring. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Skjult rørsystem i vegg bak fliser ved toalettet gir ikke inspeksjonsmuligheter og sjekk av riktig avløp eller vanntilførsel. Arbeid utført av Baumah Krzysztof Zalewski. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det er mye "bek" i pipa. Bør feies med bormaskin i følge feier. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det var mus på loftet høst/vinter 2019. Det ble tettet et hull i tettebånd mot mus under taket, og etter det har det ikke vært mus. Har også hatt mus i benkeskap under vask på kjøkkenet 2 ganger. Siste gang 2019. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet sikringsskap, la inn nye ledninger, stikkontakter, varmepumpe, opplegg til elbillader. Arbeid utført av Sørum Elektro og Slorbak og Thoresen AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Easee home ladeboks i garasje. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Snekkerfirma, usikker på om de har godkjent fagopplæring i Norge. Arbeid utført av Baumah Krzysztof Zalewski. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Det er etablert bad i kjeller, og satt inn store vinduer i forbindelse med soverom i kjeller. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Beskrivelse: Det er søkt om etablering av boligområdet mot sør, men dette ble ikke godkjent av Statsforvalteren. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse: Eiendommen er på festet tomt. Festeavtalen er tinglyst.

  Innhold
  Runden 2 A er en velholdt, pen enebolig over to plan, beliggende helt i ytterkant av boligfeltet, slik at tomten blir skjermet og utsikten fri. Tomten har stor gårdsplass, dobbelgarasje med elbillader, stor hage med tumleplass og to flotte terrasser, hvor den ene har landlig utsikt. Fra boligen er det kort vei til sentrum, skole og servicetilbud, samt til flotte turområder. I første etasje har boligen en stor og fin vinkelstue med nydelig utsikt, peisovn og spiseplass. Kjøkkenet ligger delvis åpent mot stuen og har integrerte hvitevarer fra 2021. Videre er det et pent bad og tre soverom, ett har skap. I kjelleren er det ett soverom med skap, i tillegg til bad tilknyttet vaskerom, to boder og et kott. Badet ble etablert i 2018 samtidig som vaskerommet ble pusset opp. Kort fortalt - Velholdt enebolig over to plan. - Flott beliggenhet helt i ytterkant. - Skjermet, festet tomt på 1372,4 kvm. - Parkering i dobbelgarasje og stor gårdsplass. - Elbillader er montert i garasjen. - Deilig hage med plenareal. - To terrasser, én på hver side. - Fri, vidstrakt, naturskjønn utsikt. - Entré med plass til garderobe. - Pent, velfungerende kjøkken i heltre. - Nye, integrerte hvitevarer i 2021. - Stor stue med peisovn og utsikt. - To bad og et separat vaskerom. - Bad i kjeller etablert i 2018. - Vaskerom pusset opp i 2018. - Fire soverom, ett med klesskap. - To boder og et kott i kjelleren. - Elanlegg noe oppgradert i 2021. - Varmepumpe ble montert i 2020. - Vinduer er datert 2004 og 2019. - Yttertaket ble tekket om i 2019. Planløsning: 1. etasje: Entré, bad/wc, stue, kjøkken og 3 soverom. Kjeller: Gang, soverom, bad/wc, vaskerom, 2 boder og kott. Entré Boligen har adkomst via en velkomstterrasse hvor det er en hvitmalt ytterdør med glassfelt. Vel innenfor er det en luftig entré som ligger åpen mot en gang. Rommene danner en fin vinkel og gir plass for stumtjener eller garderobeskap om man ønsker det. Begge rommene har ellers hvitmalte vegger og parkettgulv. Kjøkken Fra entreen kommer man inn på et pent kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen. Veggene er malt i en gråbeige farge og på gulvet er det parkett. Selve kjøkkeninnredningen er fra 2004, oppgradert med nye hvitevarer i 2021, og har en smart utforming med god skap- og benkeplass. Innredningen er av heltre og har takhøye skap, grå profilfronter, vitrineskap og benkeplater i heltre. Nedfelt i benkeplatene er det dobbel kum med avrenningsfelt og koketopp. Over kummen er det belysning og betonglignende plater på veggene bak. Kjøkkenet er videre utstyrt med belysning, avtrekk fra ventilator og innbyggingsovn. Det er også opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til kjøleskap. Stue Stuen har en luftig og fin L-form som gir en naturlig plass til spisebord, sofahjørne og tv-benk. Vinduer i tre himmelretninger fyller rommet med naturlig lys, der to store vinduer og en dobbel glassdør vender ut mot åpent landskap med buktende åkerlapper og skog. På gulvet er det parkett som flyter sømløst fra gang og kjøkken, og veggene er malt i samme farge som kjøkkenet, med unntak av en grønn kontrastvegg. Stuen har også åpen trapp til kjelleren og en hvitlakkert peisovn med stort flammebilde som gjør det ekstra koselig på kjølige dager. Bad/wc/vaskerom Boligen har ett bad i hver etasje. I tillegg er det et vaskerom på innsiden av badet i kjelleren. Badet i første etasje ligger i tilknytning til entreen. Her er det sandfargede fliser på gulvet og tilsvarende fliser på vegger i dusjhjørnet. Resten av veggene er kledd med gråmalt panel. Det er gulvvarme, downlights i hvitmalt himling og gulvtoalett. Baderomsinnredningen er en oppmurt modell i hjørneløsning med teglstein, hvit profilert front og nedfelt servant i hvit benkeplate. Over servanten er det speilskap. To vinduer og mekanisk avtrekksvifte sørger for dagslys og god ventilasjon. Bad 2 Bad i kjelleren ble etablert i 2018, og vaskerommet pusset opp samtidig. Baderommet har hvite fliser på veggene og sandfargede gulvfliser over gulvvarme. Baderomsinnredningen er i hvit, glatt utførelse og består av et høyskap, skuffeseksjon med heldekkende servant og et speilskap med belysning. Badet er videre utstyrt med et frittstående badekar, vegghengt toalett og et høytsittende vindu. Vaskerom Gulvflisene fra badet flyter sømløst over til vaskerommet, mens de hvite veggflisene er byttet ut med hvitmaling. Av installasjoner er det skyllekum i stål, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Soverom og garderobe Boligen har fire soverom, hvorav tre er i første etasje, og ett i kjelleren. Det er skyvedørsgarderobe med en speilfront på hovedsoverommet, og skap på soverom i kjelleren. For øvrig har boligen lagringsplass i to boder og et kott i kjelleren.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Utvendige trapper: Plassbygget tretrapp fra terrasser. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerom med flisbelagt gulv og malte vegger. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er bygget etter innføring av tek17, rommet er ikke etter tek17 krav, mangler sluk, membran på vegger m.m. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Malte vegger og tak. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ikke membran på vegger. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Fliser på gulv. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Rommet har ikke sluk. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må foretas utbedring av avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Vurdering av avvik: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er ikke sluk i rommet. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må foretas utbedring for å unngå fuktskader i konstruksjonen. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Ingen ventilering eller tilluft til rommet. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: https://dibk.no/regelverk/byggteknisk-forskrift-tek17/11/i/11-3/ 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Må kjøpe ny brannslukker. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp i stål/blekk. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Fabrikkproduserte takstoler. Taket/loft er etterisolert. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Lufting blir minimalt ved etterisolering rundt raften. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ytterligere ventilering av loft anbefales. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse på ca. 30 m² med adkomst fra stue og hage. Terrasse på ca. 18 m² ved inngangsparti. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Værslitte terrassebord. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes. Innvendig > Overflater: Gulv med parkett, belegg og laminat. Vegger med malte flater og malt panel. Tak med malt panel, malte flater og panel. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ujavnt gulv i gang i kjeller. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etg. skiller i treverk og støpt dekke på grunn. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Ikke fuktutslag/synlige fuktmerker på tilstøtende konstruksjoner Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er plast/fuktsperre på vegger i kjeller, dette er uheldig når det er plast til drenering på utsiden, skaper et tetteskikt. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing, rehabiliteringer og nærmere undersøkelser anbefales. Innvendig > Innvendige trapper: Lakkert innvendig tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Innvendig > Innvendige dører: Hvite profilerte dører. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Enkelte dører subber mot karmer. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Fliser samt malt panel på vegger og malt panel i tak. Downlights. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Badet er over 10 år, over 50% av forventet levetid er oppnådd, oppussing/rehabiliteringer må påregnes på sikt. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Ca. 3 mm fall til sluk fra terskel. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Ukjent sluk og membran. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Ca. 12 mm fall til sluk fra terskel. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må foretas utbedring av fallforhold. Det må foretas utbedring av avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Vurdering av avvik: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Bad med servant, vegghengt toalett og badekar. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Kobberrør og rør i rør system. Rør system montert 2019 iflg. rekvirent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Kobberrør er eldre. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Avløpsrør av plast og støpejern. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Tomteforhold > Drenering: Ukjent drenering. Trolig drenering med plastrør og knottplast som fuktsikring på mur. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det bør gjøres lokale tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Murvegger og bad med fliser mot vaskerom, hulltakning ikke mulig. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Ferdigattest slik boligen fremstår gitt mars 2023. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 17.11.22 av Gunnar Mårdalen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2017, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Det elektriske anlegget er oppgradert over tid, senest i 2021, og sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang. En 200 liters varmtvannsbereder fra 2003 er plassert på vaskerommet. Innvendig er det noe rør-i-rør system fra 2019 og utvendig ble vann- og avløpsledninger lagt nye i 2015. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Etablert bad og vaskerom i kjelleren. Etablert soverom i kjelleren.

  TV/Internett/bredbånd
  Eiendommen er tilknyttet fiber.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter på asfaltert gårdsplass og i tilbygget dobbelgarasje. Garasjen har to porter med elektrisk åpner, elbillader og gangdør på baksiden med adkomst til hagen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  WaterCircles

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 690 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  92 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000))

  109 292 (Omkostninger totalt)

  3 799 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  18453

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  972809

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3696675

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Kommunale avgifter, eiendomsskatt, festeavgift, strøm, forsikring, tv/internett mm.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/192/1/90: 18.07.1969 - Dokumentnr: 3687 - Urådighet Gjelder feste FESTERETTEN KAN IKKE OVERDRAS / FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER 18.07.1969 - Dokumentnr: 3687 - Bestemmelse om gjerde Gjelder feste Med flere bestemmelser 18.07.1969 - Dokumentnr: 3687 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 99 år ÅRLIG AVGIFT NOK 1,930 PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT MED PRIORITET ETTER OFFENTLIGE LÅN, BANKER M.FL. BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Nye vilkår ---------- Nye vilkår - feste Årlig festeavgift: 11977 Bestemmelser om regulering av leien i 2008. 01.01.2020 - Dokumentnr: 74293 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:192 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Privat via offentlig adkomst. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann iflg. rekvirent via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp iflg. rekvirent via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers regning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Grunneier av naboareal har søkt om å få omregulere jordet mot sør til boligutbygging, men har foreløpig fått avslag av Statsforvalteren.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 690 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  92 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000))

  109 292 (Omkostninger totalt)

  3 799 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  109292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse.  Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre, uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast pris pålydende kr. 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 22 500,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- (1. inkl. fra megler). Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 28 750,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev