aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Seljeveien 3.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Seljeveien 3.

AURSKOG Seljeveien 3

Innholdsrik enebolig i blindvei m/solrik, pen tomt på 1,3 mål, dobbelgarasje, drivhus og lekehus. Peisovn og varmepumpe.

 • kr 4 150 000
 • BRA 186 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 150 000
 • Omkostningerkr 120 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 270 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 976
 • Soverom3
 • ArealP-rom 148 m²
 • Tomt1 300.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,00))   120 792,- (Omkostninger totalt)   4 270 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. etasje.
Seljeveien 3 er en innholdsrik og velholdt enebolig over to plan. Eiendommen ligger i en blindvei i et barnevennlig område. Beliggenheten er landlig, men likevel sentral. Tomten er på 1,3 mål og pent opparbeidet med stor hage, solrike uteplasser og steinlagt gårdsplass med dobbelgarasje. Det er også oppført lekehus og drivhus. Boligen har en innbydende stue med peisovn og varmepumpe. Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og mellom rommene er det en hyggelig spisestue. Kjøkkenet har stor innredning med integrert stekeovn og koketopp. Videre har boligen kontor, tre sov og et trapperom som er ypperlig å benytte som tv-stue. Bad og toalettrom ligger i første etasje, og i kjelleren er det vaskerom og tre boder. 40 minutter til Oslo og Gardermoen, 2 min til Aurskog stasjon med bussavg.
Tomten er på hele 1,3 mål og pent opparbeidet med blant annet flotte blomsterbed.

Seljeveien 3, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  Kjeller: 88 kvm
  1. etasje: 98 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 50 kvm Trapperom, gang, vaskerom, soverom.
  1. etasje: 98 kvm Entré, gang, trapperom, kjøkken, stue, bad/wc, toalettrom, kontor, 2 soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 38 kvm Boder, garderobe.

  Garasje
  Sekundærrom
  1. etasje: 31 kvm Garasje  Tomt
  1300.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger i en blindvei, i et barnevennlig og landlig boligområde med sentrumsnær beliggenhet. Tomten er 1,3 mål stor og omkranset av hekk, samt skog. Her er det stor hage med plen, prydbusker, trær og flotte blomsterbed. Innkjørselen er gruslagt og fører inn til en steinlagt gårdsplass med dobbelgarasje. I tillegg er det oppført et lekehus og drivhus fra 2020 ? ypperlig for dyrking av kortreist mat. Hagen har plass til trampoline og annen moro, og mens ungene leker, kan de voksne slappe av på to uteplasser. Uteplassene ligger i tilknytning til hverandre, og består av en hellelagt markterrasse og stor vinkelveranda. Begge plassene nyter godt av solen fra tidlig formiddag til sent på ettermiddagen. Verandaen har en stor, overbygd del med endevegg i tre og screens som kan trekkes ned for et skjermet uterom. Med slike utefasiliteter er alt lagt til rette for utvendig hygge, uansett vær og vind.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Aurskog i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet har vakker natur og en rekke merkede turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til Mangenskogen, Tævsjøen eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburskafé. På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Coop XL, hvorav førstnevnte ligger på Aurskog Senter. Senteret har et fint utvalg med blant annet café, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil, og byr på shoppingsenter og bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Øia, ca. 5 min gange fra boligen. Med bil tar det ca. 15 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 25 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 45 min til Oslo Lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gangavstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Øia, ca. 5 min gange fra boligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Antas leirgrunn. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjoner av tre med kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående og dels liggende trebordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv i kjeller er av betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Flislagt wc-rom. Bad flislagt egeninnsats. Arbeid utført av Aarstad og sønner. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Ny membran på bad og wc. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Fukt i en kjellerbod. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Sprekk i pipe, er utbedret ned stålrør i pipe. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Skiftet sikringskap. Arbeid utført av Aurskog elektriske. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Kontroll av el-anlegg. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Overbygget terrasse, skiftet fra shingel til takstein, nytt vindu i kjellerstue. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Hobbyrom i kjeller omgjort til soverom. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Beskrivelse: Godkjent av kommunen 2023.

  Innhold
  Seljeveien 3 er en innholdsrik og velholdt enebolig over to plan. Eiendommen ligger i en blindvei i et barnevennlig område. Beliggenheten er landlig, men likevel sentral. Tomten er på 1,3 mål og pent opparbeidet med stor hage, solrike uteplasser og steinlagt gårdsplass med dobbelgarasje. Det er også oppført lekehus og drivhus. Boligen har en innbydende stue med peisovn og varmepumpe. Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og mellom rommene er det en hyggelig spisestue. Kjøkkenet har stor innredning med integrert stekeovn og koketopp. Videre kan boligen skilte med kontor, tre soverom og et trapperom som er ypperlig å benytte som tv-stue. Bad og toalettrom ligger vegg-i-vegg i første etasje, og i kjelleren er det vaskerom. Kjelleren har også tre boder. Velkommen til visning! Kort fortalt - Innholdsrik enebolig. - Velholdt gjennom årene. - Barnevennlig i blindvei. - Stor, pent opparbeidet tomt. - Dobbelgarasje på 31 kvm. - Hellelagt markterrasse. - Overbygd veranda m/screens. - Drivhus fra 2020 og lekehus. - Kjøkken m/god arbeidsplass. - Stue/spisestue i åpen løsning. - Peisovn og varmepumpe. - Bad/wc, wc-rom og vaskerom. - Tre soverom, to m/garderobe. - Lagringsplass i tre kjellerboder. - Elskap med automatsikringer. Planløsning 1. etasje: Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, bad/wc, wc, 2 soverom og kontor m/garderobe. Kjeller: Trapperom, gang, vaskerom, soverom og 3 boder. Annet: Drivhus og lekehus. Entré Boligen har trapp opp fra steinlagt gårdsrom til en velkomstveranda med plass til kafésett. Innenfor venter en lysmalt entré med dør inn til kjøkkenet og toalettrommet. Det er bred åpning mot gangen, hvor det er skohylle og klesoppheng, samt videre inn til kontoret. Kontoret har plassbygd skyvedørsgarderobe med speil. Stue og spisestue Boligen har en innbydende stue med flott lysinnslipp fra et stort vindu. Det er også dør ut til verandaen. Stuen har plass til sofamøblement og godstoler, og i det ene hjørnet er det en peisovn som skaper ekstra kos og varme på kjølige dager. Det er også montert varmepumpe. Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og mellom rommene er det en hyggelig spisestue. Gulvet har enstavs laminat som er lagt sømløst for et helhetlig inntrykk. Veggene har panel som er malt i en kombinasjon av hvit og beige. Trapperommet i kjelleren er stort og har gulvvarme, så det er ypperlig å benytte som tv-stue. Kjøkken Kjøkkenet har stor innredning med god skap- og benkeplass. Innredningen er montert langs to vegger i L-form og har profilerte fronter som ble malt grønne i 2019. Benkeplatene er i laminat og har nedfelt oppvaskkum, samt koketopp med ventilator over. Veggene mellom benk og overskap har fliser med motiv. Videre er innredningen utstyrt med integrert stekeovn, opplegg for oppvaskmaskin, nisje til mikrobølgeovn og avsatt plass til kjøleskap. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad og toalettrom i første etasje, samt vaskerom i kjelleren. Badet og toalettrommet ligger vegg-i-vegg og har gulvvarme. Sistnevnte har flislagt gulv, hvitmalte vegger, toalett, vegghengt servant og speilskap. Badet har flislagte overflater og nyere innredning. Innredningen består av et skuffemøblement med hvite høyglansfronter og heldekkende servant. Over er det speilskap med belysning. Badet er for øvrig utstyrt med dusjkabinett og gulvmontert toalett. Vaskerom Vaskerommet har god størrelse og er utstyrt med skyllekum av plast, to skap og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Det er også plass til annen innredning om ønskelig. Gulvet har blått belegg og veggene er lysmalte. Soverom og garderobe Boligen har tre gode soverom; to i første etasje og ett i kjelleren. Soverommene i første etasje har garderobeskap i ulik utførelse og det er for øvrig lagringsplass i tre kjellerboder. Den ene boden har flislagt gulv og hvitmalte vegger.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik:Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det bør monteres snøfangere. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående og dels liggende trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er stedvis slitasje med tørkesprekker og stedvis råteskader. Det er sydvegg som har størst slitasje. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. ? Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utvendig > Dører: Entredør i formpresset hvitmalt utførelse med sideglassfelt, fra 2006. Terrassedør i malt trekonstruksjon med lav brystning og glassfelt med 2-lags glassfelt prod. 1976. Vurdering av avvik: Terrassedøren har utvendig slitasje og har begrenset gjenværende brukstid. Konsekvens/tiltak: Utskifting av terrassedør bør påregnes i nær fremtid. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Del av terrasse er takoverbygd med tak i trekonstruksjon med betongtakstein. Solskjerming med screen. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonen har marginale skjevheter. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Lokal utbedring må utføres. Utvendig > Utvendige trapper: Trapp og repó i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konstruksjonene har skjevheter. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Innvendig > Overflater: Gulv: Fliser, parkett, laminat, heltregulv, gulvbelegg, malte plater og betong. Vegger: Trepanel, malte flater/plater, panelplater, fliser og murpuss. Himling: Himlingsplater og trepanel. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Enkelte rom har bruksslitasje og moderniseringsbehov for å møte dagens krav til standard. Parkettgulv har slitasje og slitasjemerker. Heltregulv på soverom i kjeller har skade. Det er svelling i panelplater på toalettrom. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Gulv mot grunn - gulv i kjelleretasje: Gulv er av betongdekke. Gulvkonstruksjonen er fra byggeåret. Enkelte rom har tilfarergulv i trekonstruksjon ovenpå betong. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Bod i kjeller har gulv av betong og vegger med malt murpuss. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i kjelleretasje. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Rom Under Terreng - 2: Soverom i kjeller har heltregulv og trepanel på vegger. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking ble foretatt i vegg/utforet grunnmur på soverom. Det ble målt relativ luftfuktighet i veggen og det ble gjort visuell inspeksjon. Det ble ved målinger og visuell inspeksjon ikke påvist tegn på fuktskader. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er skade i tregulv i soverom kjeller antas pga. fuktighet i betonggulv under. Det ble ved målinger i dag ikke påvist fuktighet eller forhøyede fuktverdier. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Konstruksjonen bør overvåkes jevnlig. Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders malt tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper på vegg bør monteres. Innvendig > Innvendige dører: Malte slette/finerte dører. Malte 3-speils tredører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Vegger: Fliser. Himling: Himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Konsekvens/tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har marginalt fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 10mm. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Det er plastsluk og det antas å være smøremembran (ukjent tettesjikt/membran - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc: Naturlig avtrekk. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Vaskerommet har naturlig avtrekk. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vaskerommet har vegger av mur/lettbetong. Hulltaking er dermed ikke mulig. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på grunnmur og i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Ved eventuell renovering av vaskerommet bør det gjøres tiltak med fuktsikring mot grunn. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom består av: Gulvmont. wc, servant og speilskap. Oppvarming: Elektrisk gulvvarme. Ventilasjon: Naturlig avtrekk. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 150 liter og er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg dels fra byggeåret og dels fra nyere tid. Sikringsskap med automatsikringer ble installert i 2012 iht. fremvist samsvarserklæring datert 26.11.2012. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?J a. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Det eksisterer samsvarserklæring på skifte av sikringsskapet. Det eksisterer ikke samsvarserklæring på øvrig arbeid på anlegget. Eksisterer det samsvarserklæring? Nei. 4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 5. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Da det ikke er fremlagt noe dokumentasjon på el-kontroll i boligen fra senere tid, anbefales det på generelt grunnlag utvidet el-kontroll i boligen. Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten rundt boligen er hovedsaklig flat. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrenget har dårlig fall fra grunnmur (relativt flat tomt). Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av jernrør. Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein og er fra år 2000. Undertak med takshingel er fra byggeåret. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Tegningene stemmer hovedsaklig med dagens bruk, det er kun mindre endringer på boligen i forhold til tegningene med bla.: Dagens vaskerom i kjeller er beskrevet som disponibelt rom på tegningen. Dagens kontor i 1. etasje som nå er åpent mot gang er beskrevet som soverom på tegningen. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Piperehabilitering i 2021 iht. eier - dokumentasjon ikke fremvist. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Tilbygd vedskjul er ikke beskrevet på tegningen. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 07.06.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2014, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Varmtvann er fra en 150 liters bereder. Boligen har naturlig ventilasjon, og det er avtrekk via ventilatoren på kjøkkenet. Sikringsskapet fikk automatsikringer i 2012. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Boligen har parkering på egen gårdsplass og i en dobbelgarasje. Garasjen er på 31 kvm og har vedskjul på siden. Øvrig parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,00))   120 792,- (Omkostninger totalt)   4 270 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner og varmepumpe, samt med gulvvarme på bad, wc-rom og i trapperommet i kjelleren. Stuen har supplerende oppvarming med peisovn, og pipen ble rehabilitert i 2021.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  21456

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 3 838 eiendomsskatten inneværende år.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 036 218. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 3 937 627.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/192/335: 24.10.1975 - Dokumentnr: 6975 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket 05.09.1975 - Dokumentnr: 5585 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:192 Bnr:262 01.01.2020 - Dokumentnr: 1825468 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:192 Bnr:335

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,00))   120 792,- (Omkostninger totalt)   4 270 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  120792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,15% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr, stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 47 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 33 550,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 25 000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev