aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Solveien 4.

AURSKOG Solveien 4

Innholdsrik og familievennlig enebolig med tomt på 1,3 mål - to solrike verandaer, stor gårdsplass og dobbelgarasje.

 • kr 4 390 000
 • BRA 199 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 390 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 390 000
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 967
 • Soverom3
 • ArealP-rom 176 m²
 • Tomt1 167 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 390 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 109 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000)) 125 892 (Omkostninger totalt) 4 515 892 (Totalpris inkl. omkostninger)
Solveien 4 er en innholdsrik enebolig med familievennlig planløsning. Boligen går over to etasjer og har fått gode moderniseringer gjennom årenes løp, hvorav flere rom er pusset opp i nyere tid. Det er veranda ved hovedsoverommet og en stor, overbygget veranda utenfor stuen med trapp ned til hagen. Tomten er på nesten 1,3 mål og det er parkering i dobbelgarasje fra 2010 på ca. 50 kvm. Beliggenheten er sentral, men samtidig landlig, ca. 10 min gange til sentrum. Boligen har en luftig stue med peisovn og spiseplass. I tillegg er det en lys og trivelig kjellerstue med peis. Kjøkkenet ligger i eget rom og har en pen innredning fra 2008. Det er to bad, toalettrom og eget vaskerom, der ett bad og vaskerommet ble pusset opp i 2010. Videre er det fire gode soverom og rikelig med lagringsplass.

Solveien 4, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Underetasje
  Bruksareal
  Kjeller: 95 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 72 kvm Entré/gang/trapperom, stue, bad/wc, vaskerom, soverom
  Sekundærrom
  Kjeller: 23 kvm Bod

  1. etasje
  Bruksareal
  1. etasje: 104 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 104 kvm Trapperom, gang, kjøkken, stue, toalettrom, bad, 3 soverom.  Tomt
  1167m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er på 1 299,3 kvm, har gode solforhold, og skråner ned mot syd og vest. Det er pent opparbeidet med plen, prydbusker, trær og diverse beplantninger. Adkomst og gårdsplass er gruset. Det er uteplass ved inngangspartiet, veranda med adkomst fra soverom og en stor, overbygget veranda fra 2010 med adkomst fra stue. Verandaen ved stuen har trapp ned til hagen. Med slike fasiliteter blir det god plass for sittegrupper, grill og middagsgjester. Her kan man enkelt flytte seg etter solen eller finne en sval plass i skyggen. Den store verandaen lager en fin forlengelse av stuen om sommeren og legger alt til rette for utvendig hygge - selv på varme dager med regn i luften.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Aurskog i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet kan by på vakker natur med en rekke merkede turstier, samt sykkelterreng og fine skiløyper. Legg gjerne turen til Mangenskogen, rundt Tævsjøen eller til populære Killingmo gård - sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburskafé. På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag som tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Coop XL, hvor førstnevnte ligger på Aurskog Senter. Senteret har et fint utvalg med blant annet café, bank, apotek og frisør. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil og byr på shoppingsenter og bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Aurskog kirke som ligger ca. 400 meter unna boligen. Med bil tar det ca. 10 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 25 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 50 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gangavstand til Aursmoen barne- og ungdomsskole, og i nærområdet ligger Aursmoen barnehage. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Aurskog kirke som ligger ca. 400 meter unna boligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur antas å være av betong og murte lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Etasjeskiller: Gulv i U. etasje er av betong. Etasjeskiller/gulv i 1. etasje er av betongdekke med tilfarergulv av tre i opprinnelig del og det antas å være av trebjelkelag i tilbygd del.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kommentarer fra selgers egenerklæring: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: foreligger ikke dokumentasjon. Arbeid utført av TIVI eiendom. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Arbeidet gjelder bad i 1.etg, ble bygget nytt i 2010. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: I forbindelse med nytt bad i 1.etg 2010. Arbeid utført av TIVI eiendom. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Grunnmur øst, se tilstandsrapport. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Arbeid på el-anlegg SEKO elektro i 2010, Aurskog elektriske installasjon i 2022-23 og LH Elektro i 2023. Oljetank byttet i 2010, gravearbeid utført av Kjetil Gjersøyen Graveservice. Arbeid utført av SEKO elektro, Aurskog elektriske installasjon og LH Elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: El-anlegg i 2017. 15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. 15.1. Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei. 15.2. Er tanken plombert? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Terrasse/garasje/tak og fasade i 2010. Arbeid utført av TIVI eiendom. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: 1.etg er endret, men ikke søkt bruksendring. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Beskrivelse: Matrikkelrapport MAT0011 fra Kartverket.

  Innhold
  Solveien 4 er en innholdsrik enebolig med familievennlig planløsning. Boligen går over to etasjer og har fått gode moderniseringer gjennom årenes løp, hvorav flere rom er pusset opp i nyere tid. Det er veranda ved hovedsoverommet og en stor, overbygget veranda utenfor stuen med trapp ned til hagen. Tomten er på nesten 1,3 mål og det er parkering i dobbelgarasje fra 2010 på ca. 50 kvm. Beliggenheten er sentral, men samtidig landlig, ca. 10 min gange til sentrum. Boligen har en luftig stue med peisovn og spiseplass. I tillegg er det en lys og trivelig kjellerstue med peis. Kjøkkenet ligger i eget rom og har en pen innredning fra 2008. Det er to bad, toalettrom og eget vaskerom, der ett bad og vaskerommet ble pusset opp i 2010. Videre er det fire gode soverom og rikelig med lagringsplass. Kort fortalt - Innholdsrik, familievennlig bolig. - Pene moderniseringer i nyere tid. - Garasje fra 2010 på ca. 50 kvm. - Stor, overbygget veranda fra 2010. - Solfylt eiendom på nesten 1,3 mål. - Entré med gulvvarme og garderobe. - Kjøkken med innredning fra 2008. - Stue med peisovn og spiseplass. - Lys og trivelig kjellerstue med peis. - To baderom med gulvvarme. - Ett av badene ble pusset opp i 2010. - Vaskerom pusset opp i 2010. - Eget toalettrom med servant. - Fire soverom, tre med garderobe. - Ekstra lagringsplass i to boder. - Sikringsskap med automatsikringer. - Taktekkingen er fra 2010 i følge eier. - Sentralt, men landlig beliggenhet. Planløsning U. etasje: Entré/gang/trapperom, bad/wc, vaskerom, stue og soverom. 1. etasje: Trapperom, gang, wc-rom, bad, kjøkken, stue og 3 soverom. Annet: Boder og dobbelgarasje. Entré Fra gårdsplassen er det trappefri adkomst til overbygd inngangsparti med velkomstterrasse og belysning. Innenfor døren venter en lys og romslig entré med mørke gulvfliser, lysmalte panelplater på veggene, plassbygget skyvedørsgarderobe og et smart skoskap. Varme i gulvet tørker raskt opp etter våte klær og sko. Entreen gir et godt førsteinntrykk, og har dør til bad/wc og soverom, samt en tofløyet glassdør inn til kjellerstuen. I enden av entreen svinger en 180 graders tretrapp seg opp til første etasje. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom og har en takhøy innredning fra 2008 med hvite, sporfreste fronter, vitrineskap, belysning, heltre benkeplater og nedfelt oppvaskkum i porselen. Et vindu over benken gir supplerende arbeidslys. Kjøkkenet har integrert ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til hvitevarer. Det er mørkt gulvbelegg, lysmalte panelplater på veggene og innfelte spotter i himlingen. I tillegg er det lagt kledelige fliser på vegg mellom over- og underskap. Stue Boligen har en romslig vinkelstue som naturlig deles opp i tre soner. Dette skaper fleksibilitet med tanke på møblering, og gir god plass for sittegrupper, tilhørende møblement og spisebord. Man kan også etablere en mer skjermet tv-krok. En peisovn gir god varme til rommet, mens en luft-til-luft varmepumpe sørger for jevn komfort gjennom årstidene. Stuen har parkettgulv og lysmalte panelplater på veggene. Med vinduer på tre vegger fylles rommet med dagslys fra flere retninger og det er tofløyet dør til en stor veranda. Verandaen er overbygget og lager derfor en fin forlengelse av stuen på varme sommerdager. Kjellerstue Kjellerstuen har god plass for både sofa og tv-løsning. Dette kan gi ytterligere spillerom for alle i familien. Vinduene sørger for rikelig med dagslys, veggene er lysmalte, og en peis skaper ekstra kos og varme på kjøligere dager. Bad/wc/vaskerom Boligen har to bad, toalettrom med servant og eget vaskerom. Badet i første etasje har adkomst fra soveromsgangen og holder eldre standard. Rommet ble pusset opp i 2001 og har gulvfliser, baderomsplater på veggene, varme i gulvet og mekanisk avtrekk. Videre er det innfelte downlights i himlingen, et dusjkabinett, og en pen innredning med speil, overlys, heldekkende servant på baderomsmøblement og to tilhørende høyskap. Vegg-i-vegg med badet er det eget toalettrom med speilskap, overlys, møblement med servant og et gulvmontert toalett. Bad 2 Det andre badet ligger i underetasjen og har adkomst fra entreen. Badet ble pusset opp i 2010 og har flislagte overflater, varme i gulvet og mekanisk avtrekk. Innredningen har sorte høyglansfronter med heldekkende servant og over er det speil, samt downlights. Badet har også gulvmontert toalett og et dusjkabinett, og det er skyvedør til vaskerommet. Vaskerom Vaskerommet ble også pusset opp i 2010 og har samme fliser på gulv og vegg som badet. Rommet er praktisk innredet med vaskekum i metall, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder er plassert i det ene hjørnet. Soverom og garderobe Boligen har tre gode soverom, hvorav alle tre er plassert i første etasje. I tillegg er det ett innredet rom i underetasjen. Hovedsoverommet er malt i moderne farger og har utgang til en hyggelig veranda som vender mot gårdsplassen. Det innredede rommet underetasjen har varme i gulvet og utvendig adkomst via bod - perfekt for egen ungdomsavdeling - dette rommet er ikke godkjent for varig opphold. Tre av rommene har garderobeskap og det er skyvedørsgarderobe i entreen. I tillegg har boligen et kaldloft/kryploft med adkomst via loftsluke. Det er ytterligere oppbevaringsplass i bod tilknyttet soverommet i underetasjen, i en bod under verandaen og i den romslige dobbeltgarasjen.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Utvendig > Utvendige trapper: Trapp i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Tomteforhold > Oljetank: Nedgravd brenselstank av glassfiber på eiendommen. Fra 2010 iht. eier. Brenselstanken er ikke i bruk. Vurdering av avvik: Det foreligger krav om sanering av oljetank. Tiltak: Røropplegg og tank utvendig må fjernes/saneres. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra respektive byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Kledningen er matt, værslitt og har behov for overflatebehandling. Det er stedvis tørkesprekker. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utvendig fasade bør overflatebehandles. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trepanel. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det mangler vindsperre på gavlvegger. Tiltak: Andre tiltak: Det bør etableres vindsperre på gavlvegger. Utvendig > Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. Det er vinduer med forskjellige alder bla. fra: 1967, 1977, 1985, 2009. 3 vinduer i stue er av PVC med 2-lags glass, fra 2010 iht. eier. Enkelte vinduer er doble, hengslede og koblede med enkle glass, fra byggeåret. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Utvendig > Verandadører: Verandadør 1 er 2-fløyet i malt trekonstruksjon med lav brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 1997. Verandadør 2 er i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med koblet glass, fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er avvik: Verandadør 1 subber i terskel. Verandadør 2 har slitasje og har nådd forventet levetid. Tiltak: Verandadør 1 bør justeres. Verandadør 2 må påregnes å skiftes ut i nær fremtid. Utvendig > Veranda: Veranda dels i frittbærende konstruksjon med betongdekke og dels med trebjelkelag og stolpe til punktfundamentering. Spaltegulv av tre. Rekkverk i trekonstruksjon (høyde ca. 85cm.) Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Konstruksjonen bør overflatebehandles. Utvendig > Takoverbygd veranda: Takoverbygd veranda i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Takoverbygg med saltak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein. Konstruksjon fra 2010 iht. eier. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater: Gulv: Fliser, parkett, laminat, vinylbelegg og betong. Vegger: Panelplater, trepanel, malt strie/flater, baderomsplater, fliser og betong/murpuss. Himling: Himlingspanel/mdf, himlingsplater, betong og gipsplater. Flere rom er oppusset i senere tid og har normalt god standard. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Parkett har bruksslitasje Enkelte fliser har bom (hulrom). Bod i U. etasje har uinnredet og enkel standard og mangler bla. listverk. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Gulv i U. etasje er av betong. Etasjeskiller er av betongdekke med tilfarergulv av tre i opprinnelig del og det antas å være av trebjelkelag i tilbygd del. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/planavvik. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Det er stedvis gulvknirk. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. Tilkoblet elementpeis i stue U. etasje og vedovn i stue 1. etasje. Pipe og ildsteder ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Pipevanger er ikke synlige i hele pipens lengde. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Innvendig > Rom Under Terreng: Bod har gulv av betong og vegger med murpuss. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur i bod i U. etg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Tiltak:Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper: 180 graders tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Innvendig > Innvendige dører: Formpressede 3- og 4-speils dører. Flere dører med glassfelt. Malte slette dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører subber i terskel/karm. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Vegger: Baderomsplater. Himling: Himlingsplater. Vurdering av avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Våtromsplater mangler bunnlist (er kun fuget i bunn). Tiltak: Andre tiltak: Det bør opprettholdes bruk av dusjkabinett. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 15mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er kun sluk midt på gulvet og ikke under dusjkabinett. Det er avløpsrør i gulv under dusjkabinettet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Andre tiltak: Det bør etableres oppkant med membran ved dørterskel for lekkasjesikring. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er plastsluk. Det antas å være smøremembran (ukjent membranløsning - ikke fremlagt dokumentasjon) Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 15mm. fra gulv ved dør til topp slukrist ved servant. Deler av gulvet er flatt. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det bør opprettholdes bruk av dusjkabinett. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Det er plastsluk. Det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Sluk og membran antas å være fra 2010. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er ikke synlig membran/slukmansjett under klemringen i sluket. Tiltak Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc: Det er elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/wc: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Baderommet har murvegger/lecavegger. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier i gulv på baderom. Dette kan skyldes fuktighet mellom membran og flis. Eller det kan skyldes kapilærsug av fukt fra grunnen. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales og konstruksjonen bør overvåkes jevnlig. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Vegger: Fliser. Himling: Malt betong. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er støpejernsluk fra byggeåret. Det antas å være smøremembran (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Det er naturlig ventilering med veggventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vaskerommet har murvegger/lecavegger. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier i gulv på baderom. Dette kan skyldes fuktighet mellom membran og flis. Eller det kan skyldes kapilærsug av fukt fra grunnen. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales og konstruksjonen bør overvåkes jevnlig. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og profilerte hvite fronter. Heltre benkeplate med vaskekum av porselen. Ventilator med avtrekk. Opplegg for oppvaskmaskin. Innredningen er fra 2008 iht. eier og har normal bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er stedvis slitasjemerker på fronter og på innredningen. Tiltak: Krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom består av: Gulvmont. wc og servant. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Veggventil. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør av kobber. Antas å være fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør dels av plast fra nyere tid og dels av støpejern fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gjelder støpejernsrør iht. eier. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 300 liter og er fra 2010 iht. eier. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmur antas å være av betong og murte lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er sprekk i grunnmur på østsiden. Det mangler murpuss på 1 hjørne. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør antas av plast eller støpejern og utvendige vannledning er av plast (PEL), antas fra byggeåret. Det er offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt: Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet. Lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er avvik med bla.: Bredde på huset på sydøstlig del. Huset er bredere enn på tegningen. Opprinnelige garasjer er nå bod og soverom. Bad i U. etasje er på tegning beskrevet som bod. 1 soverom i 1. etasje er nå en del av stue.Takoverbygd veranda er ikke beskrevet på tegning. Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år?: Ja. Det er iht. eier gjort arbeid på det elektriske anlegget i senere tid, dog er ikke dokumentasjon på dette fremvist og dette bør innhentes. Det er iht. eier gjort arbeid på toalettrommet av rørlegger i senere tid, dog er ikke dokumentasjon på dette fremvist og dette bør innhentes. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde?: Ja. Soverom i U. etasje tilfredstiller ikke dagens krav til dagslysflate målt i forhold til rommets størrelse. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 28.02.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2017, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Iht. opplysninger fra NRBR (Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen) ble følgende avvik registrert under tilsyn i 2017: B11: Rørgjennomføring for oljetilførsel må ikke skjules i vegg- eller gulvkonstruksjon. F1: Skorstein av tegl skal ikke dekkes med brennbart materiale. F2: Alle sider av en teglskorstein, og to av sider av en elementskorstein skal ha tilsynsmuligheter i hele sin lengde. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men de har ikke blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Luftbehandling skjer ved naturlig og mekanisk ventilasjon. Det er delvis rør-i-rør system og varmtvannsbereder fra 2010 er på ca. 300 liter og plassert på vaskerommet. Sikringsskapet har automatsikringer og elanlegget hadde sist tilsyn i 2017. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i dobbelgarasje og på gårdsplassen. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser. Dobbelgarasjen er på ca. 50 kvm og ble oppført i 2010. Det er motorisert leddport i metall, gangdør i trekonstruksjon og flere vinduer som gir fin belysning.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 390 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 109 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000)) 125 892 (Omkostninger totalt) 4 515 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner, luft-til-luft varmepumpe i stuen, samt gulvvarme på begge badene, i entreen, i soverom i underetasjen og i tilstøtende bod. Det suppleres med peisovn i stuen og en peis i kjellerstuen.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  21700

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  1156825

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4395936

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/192/202: 11.11.1968 - Dokumentnr: 904742 - Elektriske kraftlinjer Gjelder denne registerenheten med flere
  17.08.1966 - Dokumentnr: 3177 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3026 Gnr:192 Bnr:201
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1578482 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:192 Bnr:202


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 1967. Det er også utstedt midlertidig brukstillatelse for tilbygget, datert 1979.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 390 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 109 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000)) 125 892 (Omkostninger totalt) 4 515 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,15% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 21 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 32 550,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev