aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Søndre Mangen Vei 143 - et trivelig og pent småbruk i grønne omgivelser.

Aurskog Søndre Mangenvei 143

Usjenert, trivelig småbruk med oppgradert enebolig og stor låve/garasje - 9,7 mål tomt - Ideelt for dyre-/hestehold

 • 5 990 000
 • BRA 134 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 990 000
 • OMKOSTNINGER165 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 155 892
 • EIENDOMSTYPEAndre
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 900
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 134 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT9 772 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 5 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-))
  --------------------------------------------------------
  165 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 155 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Søndre Mangen Vei 143 er et trivelig, lite småbruk som ligger grønt og usjenert til. Småbruket består av en velholdt enebolig over tre plan, en stor låve med garasje og en tomt på 9,7 mål. Tomten er pent opparbeidet med en hage som har masser av boltreplass, samt en svært stor terrasse - begge vendt mot syd. Det er gode muligheter for heste-/dyrehold på eiendommen. Det er parkering ute og i låven, som har et samlet areal på 153 kvm..

Siden 2013 er det gjort mange kostnadstunge oppgraderinger inne og ute. Dette har resultert i en pen og innbydende enebolig. Her får dere et romslig spisekjøkken med ubrukt innredning, samt en koselig stue med ildsted. Eneboligen har også en innredet kjellerstue. Det er flislagt bad fra 2015, vaskerom og nyoppusset wc-rom. Videre finnes det entré, fire store soverom og boder.

Kort fortalt
- Usjenert og pent småbruk.
- Godt oppgradert enebolig.
- Eiendom på ca. 9,7 mål.
- Låve/garasje på 153 kvm.
- M/strøm og innlagte rør.
- Stor hage og terrasse.
- Romslig spisekjøkken.
- Noen hvitevarer integrert.
- Koselig stue med vedovn.
- Også innredet "kjellerstue".
- Flislagt baderom fra 2015.
- Vaskerom og nytt wc-rom.
- Fire soverom av god størrelse.
- Masser av lagringsplass.
- Nyere elektrisk anlegg.

Planløsning - hovedbolig
1. etasje: Entré, hall, toalettrom, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.
Loft: Trapperom/gang og 2 soverom.
Kjeller: "Kjellerstue" og vaskerom. Kjeller er ikke godkjent for varig opphold.

Annet: Låve/garasje med 4 boder.
Innredningen er holdt i en klassisk pen stil med hvite profilfronter og vitrineskap.

Søndre Mangenvei 143, Viken

 • Entré: Fra gårdsplassen er det trapp opp til et overbygd inngangsparti. Entreen innenfor består av vindfang og hall, som begge gir et godt og riktig førsteinntrykk av eneboligen. Vindfanget har en hylle med knagger og oppheng, mens hallen har god plass til ekstra entrémøblement.

  I vindfanget er det downlights og et mønstret gulvbelegg som går ton-i-ton med laminatgulvet i hallen. Begge rom har vegger kledd med grå panelplater. Siden 2013 har entreen og de fleste andre rom i eneboligen blitt pent pusset opp. Dette inkluderer nye overflater, samt innerdører i første etasje og kjeller.

  Kjøkken: Eneboligen har et romslig og innbydende kjøkken med en helt ubrukt innredning. Kjøkkenet ligger i eget rom og har plass til et frokostbord foran det ene vinduet. Det lyse laminatgulvet i hallen er videreført og kombinert med vegger som er kledd i hvite panelplater.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Innredningen ble satt inn høsten 2021. Den er holdt i en klassisk pen stil, med hvite profilfronter og flere vitrineskap. Det er benkeplate i grått laminat med nedfelt, dobbel oppvaskkum i stål. Benken har også en nedfelt koketopp med ventilator over og integrert stekeovn under. Over benken er det et vindu, belysning, store fliser og glassplate. For øvrig har kjøkkenet opplegg til oppvaskmaskin og plass til kjøleskap.

  Stue: Tilknyttet kjøkkenet ligger det en stue av god størrelse. Stuen er koselig, men oppleves samtidig som lys og lett. Det er gode vindusflater i to himmelretninger, deriblant en skyvedør i glass ut til terrassen. En varmepumpe sørger for jevn og komfortabel temperatur, men på hustrige kvelder kan dere tenne opp i en etasjeovn. Stuen har trestavs parkettgulv og vegger med lysmalte panelplater. Det er god plass til å møblere med både spisebord og sofagruppe.

  Kjellerstue: I tillegg er det en innredet stue i kjelleren - et kjærkomment ekstrarom for barnefamilier. Her er det naturligvis plass til tv- og sofaløsning. Rommet har smale vinduer ut mot hagen, men er ikke godkjent for varig opphold. Gulvet er lagt med varmekabler og lyse fliser, mens veggene er slette og hvitmalte.

  Bad: Eneboligen har bad, toalettrom og vaskerom. Badet ligger i første etasje og ble pusset opp i 2015. Oppussingen ble gjort i regi av eier, men med faglært hjelp. Det er stilrent flislagt med mørke gulvfliser og hvite veggfliser. Badet har downlights, innsynsfritt vindu, varmekabler og en stor dusjnisje skjermet av glassdør og -vegg. Badet har også et speil med overlys og en hvit skuffeseksjon med heldekkende servant.

  Toalettrom: Det separate toalettrommet ligger vegg-i-vegg med badet og ble pusset opp i 2021. Det har samme gulvbelegg som vindfanget, mens veggene er slette og lysmalte. Foruten frittstående toalett har rommet innsynsfritt vindu, speilskap med overlys og et hvitt underskap med servant.

  Vaskerom: Vaskerommet ligger i kjelleren. Det har opplegg for vaskemaskin, samt en hvit arbeidsbenk med nedfelt oppvaskkum i stål. Det er hvitmalte, pussede vegger og et vindu. Gulvet har varmekabler og grå fliser, men eldre støpejernsluk og ingen membran.

  Soverom og garderobe: Eneboligen har hele fire soverom - to i hver etasje. Det ene loftsrommet har tapetserte vegger og de andre soverommene er holdt i lyse farger. Alle fire er romslige og enkle å møblere. Det er garderobeskap i alle fire, hvorav det ene loftsrommet har flere plassbygde skap. For lagring er det er det fire boder i garasjedelen av låven.
 • Småbruket ligger i et landlig og hyggelig boligområde, i rolige omgivelser ved Lierfoss i Aurskog-Høland kommune. Eiendommen ligger i underkant av 5 km nordøst for Bjørkelangen sentrum. Her bor du i en usjenert del av ei koselig grend som ligger tett på natur og flotte turløyper, samtidig som du har gode servicetilbud og skoler innenfor kort rekkevidde.

  Bjørkelangen er en koselig landsby under stadig utvikling, der det er blant annet akkurat bygd ny barne- og ungdomsskole og nytt helsehus. Bjørkelangen har en aktiv sportsforening som tilbyr svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. Ved den videregående skolen er det idrettshall og friidrettsanlegg, samt kunstgress-, sandvolleyball- og tennisbane. I 2018 ble det bygd skatepark ved skolen og en ny svømmehall med svømme- og terapibasseng.

  Det er gode turmuligheter i skogen som omkranser området. Blant annet har Mangenfjellet turlag et løypenett med oppkjørte skiløyper vinterstid. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere. Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser.

  Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor sentrum. Det er også skytterbaner i nærheten og en aktiv jakt- og fiskeforening. Alpinbakken er åpen når det er snørike vintre på Bjørkelangen.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Kiwi. I tillegg har Bjørkelangen egen ferskvarebutikk og Amfi Bjørkelangen Torg. I ytterkant av Bjørkelangen sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris. Det er også kort vei til Lillestrøm og Strømmen, eller til hyggelig grensehandel både i Töcksfors og Charlottenberg.

  Kollektivtilbudet i området består av buss, hvor nærmeste holdeplass er Mokroken som ligger ca. 300 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 30 min til Fetsund, 38 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S, 60 min til Oslo lufthavn og 60 min til Charlottenberg i Sverige.

  Fra eiendommen er det ca. 6,3 km til Bjørkelangen barne- og ungdomsskole som åpnet våren 2018. Ellers er det god barnehagedekning i Aurskog-Høland kommune, med både kommunale- og private barnehager. Bjørkelangen har også to videregående skoler.
 • Nærområdet består av spredt boligbebyggelse, jord og skogbruk.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Iflg. tilstandsrapport foretatt 10.11.21 av Kåre Anders Fossum Orderud: Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Sorte stål takrenner og nedløp. Helbeslått pipe, nytt i 2013. Saltak med sperrekonstruksjon i tre. Bygningen er oppført med tømmervegger i største deler av boligen, fra ca. 1920. Reisverk i tilbyggede deler fra 1974. Yttervegger er kledd med stående trekledning. Trebjelkelag i hele boligen, fra ca 1920. Tilbygg med trebjelkelag fra byggeår. Byggegrunn av løsmasser. Det ble opplyst av eier at grunn består hovedsakelig av stein og sand. Se forøvrig tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne samt selgers egenerklæring før visning og gjør oppmerksom på anmerkninger fra takstmann med tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og TG3).

  I tilstandsrapporten er følgende bemerket med tilstandsgrad 2 og 3:

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 iht. tilstandsrapporten: (Avvik som kan kreve tiltak)
  Utvendig > Takkonstruksjon - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det ble ikke funnet spalter i skråhimlinger for lufting av takkonstruksjon. Noe svertesopp i undertak på kaltloft. Tiltak: Det bør etableres lutfeventiler i gavler for lufting av kaltloft. Anbefaler nærmere undersøkelser av dette.

  Utvendig > Dører - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag under terrassedør. Værslitt overflate på utvendig deler av skyvedør. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Balkongdør må males, og beslag under terskel må monteres.

  Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det bør gjennomføres radonmåling av boligen.

  Innvendig > Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Manglende krypsikring i trinn på trapp til loft og manglende håndløper på vegg. Tiltak: Håndløper bør monteres på vegg. Krypsikring i trapp til loft bør monteres og håndløper på vegg.

  Innvendig > Innvendige dører - Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.. Dører i loftetasje med behov for justering. Tiltak: Enkelte dører må justeres.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Naturlig ventilasjon med ventiler i vegger. Det er begrenset med ventiler i soverommene i loftetasje. Bør etableres tilstrekkelig ventilasjon fra soverommene. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må etableres ventiler i soverommene i loftetasje.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 iht. tilstandsrapporten: (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak)
  Utvendig > Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid.

  Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverk bør gjøres høyere for og tilfredsstille dagens krav. Dog ingen umiddelbar kostnad.

  Innvendig > Etasjeskiller - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Bolig fra ca. 1920. Med hensyn til alder på boligen kan det forekomme noe planavvik/skjevheter i bjelkelagene. Det ble målt i stue 1.etg, gang og soverom i loft. Ble målt ca. 15mm planavvik i gang i loft. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må skjevheter rettes opp. Det vil
  imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Våtrom >Sluk, membran og tettesjikt > Bad - Det er påvist andre avvik: Manglende dokumentasjon på membran, utførelse av denne. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Tomteforhold > Drenering - Deler av drenering lagt ny på østvegg i forbindelse med montering av renseanlegg. Ukjent drenering rundt resten av boligen. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ikke funnet fuktsikring på utvendig grunnmur på eldste del av boligen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 3 iht. tilstandsrapporten: (Store eller alvorlige avvik)
  Innvendig > Overflater - Overflater har sterk slitasjegrad. Parkettgulv i stue med riper/skader utover normal slitasje. Lakkerte tregulv i loft med noe stor slitasje. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Parkettgulv og tregulv bør slipes og overflatebehandles.

  Våtrom >Generell > Vaskerom - Vaskerom med flislagt gulv, pusset og malte vegger. En vegg med MDF smartpanel. Gammelt støpejernsluk i gulv. Ingen membran i gulv.

  Spesialrom >Overflater og konstruksjon > Wc - Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Naturlig avtrekk fra wc-rom med ventil i yttervegg. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres mekanisk avtrekk fra rommet.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. Sprukket muffe/skjøt på avløpsrør i vaskerom i kjeller. Tiltak: Skadet del av sluk/avløpsrør må skiftes. Må skifte skadet rør i vaskerom.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold - Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav?1. Ja. Brannslukningsapparat vil følge med ved salg. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ikke aktuelt 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Ja Dette vil bli montert før salg iht. eier. 4. Er det skader på røykvarslere? Ikke aktuelt.
 • Kjeller: 20 kvm. Bra./P-rom
  1.etg.: 79 kvm. Bra./P-rom
  Loftsetasje: 35 kvm. Bra./P-rom

  Totalt: 134 kvm. Bra/P-rom iflg. tilstandsrapport.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: "Kjellerstue" , Vaskerom (Kjeller er ikke godkjent til varig opphold)
  1.etg.: Vindfang, Gang, Wc, Bad, Kjøkken, Stue, Soverom, Soverom 2.
  Loftsetasje: Trapperom , Gang , Soverom , Soverom 2.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, varmepumpe i stuen, samt varmekabler i kjeller og på bad. I stuen suppleres det elektriske med vedfyring.
 • Småbruket består av 2 bnr. som ligger inntil hverandre. Eiendommen er usjenert og omkranset av jordbruksarealer. Tomtene er på henholdsvis 1 655,5 kvm og 8116,5 kvm.. Totalt et areal på 9 772 mål iflg. kart fra kommunen. Tomten på 1655,5 kvm. har et koselig tun bestående av enebolig og en kombinert låve og garasje. Tomten på ca. 8 mål er et jorde ideelt for heste-/dyrehold.

  Eiendommen har gode sol- og lysforhold. Eneboligen ligger på et lite høydedrag, der tomten rundt er flat og pent opparbeidet. Her er det gruset gårdsplass, samt en hage med nyere gressplen og stor boltreplass. Ellers er det noe naturtomt. Plenen mot syd ble etterfylt og etablert i 2020. Hagen er sydvendt, det samme gjelder en svært stor terrasse med utgang fra stuen. Terrassen er oppført i trevirke, har trapp ned til hagen og var ny i 2014.
 • Eiendommen har gode parkeringsmuligheter ute og på låven. Låven har et garasjepåbygg med boder og motorisert leddport i stål.
 • Vei: Offentlig vei. Liten privat stikkvei frem til boligen. Må påregnes noe kostnader for veivedlikehold.
  Vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Avløp: Privat avløp til Biovac minirenseanlegg.

  I 2013 ble det lagt opp vann- og avløpsrør til garasjedelen, men disse er ikke koblet til.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 827 809,- pr. 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 980 111,- pr. 31.12.21.
  Opplysninger iflg. Skatteetaten sin boligkalkulator.
 • Kommunale avgifter ca. kr. 13 550,- pr. år. Av dette utgjør ca. kr. 3 900,- eiendomsskatt. Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring, strøm, tv/internett, veivedlikehold, m.m..
 • Etter søk i tilgjengelige arkiver har Aurskog-Høland kommune ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Låven antas å være fra 1940-45, men ble påbygd med boder og garasje rundt 1970-1980. Låven går over to plan med betongdekke, har låvebru og et samlet areal på 153 kvm. Låvetaket har blitt tekket om etter 2013 og østveggen har fått ny kledning. Ellers er det noe råte og behov for vedlikehold.

  Eneboligen ble beiset utvendig i 2013, hvorav sydveggen ble malt opp igjen i 2021. I 2013 ble også takkonstruksjonen rettet opp og etterisolert, inkludert nytt undertak. Samme år ble vinduene byttet.

  Det er mekanisk avtrekk fra badet og avtrekk ut fra kjøkkenet. For øvrig er det naturlig ventilasjon via veggventiler.

  El-anlegget i hele boligen, utenom ett soverom på loftet, er nytt. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i trapperommet. Siste el-kontroll ble utført i august 2021. Det er også innlagt strøm med eget sikringsskap og nyere el-anlegg i låven.

  Varmtvannsberederen er plassert i vaskerommet. Den rommer ca. 200 liter og er fra 2015. I forbindelse med oppussingen ble det etablert rør-i-rør-opplegg til bad og kjøkken. Det er åpne samlestokker i vaskerommet. Eiendommen har privat avløp og i 2014 ble det etablert et nytt Biovac-renseanlegg med nye utvendige rør. Videre ble det lagt inn fibernett i boligen i 2021.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Det er legalpant for kommunale avgifter.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 165 Bnr. 29 og Gnr. 165 Bnr. 35 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring på eneboligen som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. -, oppgjørshonorar kr. ,- og visninger kr. , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. ,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. ,-. Utleggene omfatter... Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Frank Anders Sørhaug
Gisle Spidsberg

Megler

Gisle Spidsberg

90 29 55 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev