aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å ønske velkommen til Tiurveien 16.
Aktiv Eiendom har gleden av å ønske velkommen til Tiurveien 16.

AURSKOG Tiurveien 16

Innholdsrik enebolig med 2 stuer, bad fra 2015, romslig terrasse, garasje og en solrik eiendom på over 1,2 mål.

 • kr 3 490 000
 • BRA 205 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 490 000
 • Omkostningerkr 94 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 584 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1970
 • Soverom2
 • ArealP-rom 157 m²
 • Tomt1 250 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   104 292,- (Omkostninger totalt)   3 594 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Dette er en innholdsrik enebolig med noe eldre standard. Unntaket er badet i første etasje som ble rehabilitert i 2015 med et flott resultat. Boligen går over to etasjer og har en god planløsning med blant annet to stuer, to bad/wc og store soverom. Eiendommen er på over 1,2 mål ? en velstelt hage med flotte solforhold og en romslig terrasse fra 2018. Det er parkering i garasje og beliggenheten er barnevennlig, ca. 10 min gange fra sentrum. Boligen har en lys og trivelig stue med spiseplass, peisovn og en luft-luft varmepumpe fra 2015. Det er kjøkken med spiseplass, kjellerstue som gir ytterligere spillerom, et praktisk kontor med vedovn og flislagte bad med gulvvarme. Boligen har to soverom, et innredet rom som benyttes som soverom og rikelig med lagringsplass
Deler av innkjørsel og inngangsparti er også hellelagt.

Tiurveien 16, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  Kjeller: 80 kvm
  1. etasje: 88 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 70 kvm Trapperom, kjellerstue, kontor, bad/wc/vaskerom, soverom.
  1. etasje: 87 kvm Entré/gang, trapperom, kjøkken, stue, bad/wc, 2 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 10 kvm Teknisk rom, bod. I tillegg er det en utvendig bod på 6 kvm.
  1. etasje: 1 kvm Kott.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 37 kvm Garasje  Tomt
  1250m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er på 1 250 kvm og har en solrik beliggenhet. Området er rolig og svært barnevennlig, ca. 10 min gange fra sentrum. Hagen er velstelt, og det er pent opparbeidet med hekk, åpent plenareal, frodige prydbusker, trær og noe fjell i dagen. Adkomst og gårdsplass er gruset, og det er lagt betongheller ved inngangspartiet, foran garasjen og ved terrassen. Stuen og hovedsoverommet har utgang til en romslig terrasse med hvitmalt rekkverk og trapp ned til hagen. Terrassen ble oppført i 2018 og har plass til sittegruppe, grilling og hyggelige sammenkomster. Solforholdene er gode, så det er bare å slå opp solstolene.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Nærområdet har vakker natur og en rekke merkede turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til Tevsjøen, Mangenskogen, eller populære Killingmo gård. Sistnevnte med kunstutstilling, olabilløp, ponnyridning og stabburscafe. På Aursmoen er barne- og ungdomsskolen fordelt på to bygg. Mellom byggene er det idrettshall med to baneanlegg, skøytebane og start på lysløype. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport. Aurskog har også et flott golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. Det er skytterbaner i nærheten, samt jakt- og fiskeforeninger. På Eksismoa motorpark, ca. 2 km utenfor Bjørkelangen sentrum, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000, Kiwi og Coop Extra. Ønsker du ytterligere tilbud har Aurskog Senter et fint utvalg butikker, café, bank, apotek, frisør for å nevne noe. Det er eget helsesenter i andre etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde med buss eller bil, og byr på shoppingsenter og de fleste bymessige fasiliteter. Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Aurskog sentrum som ligger ca. 400 meter fra boligen. Med bil fra Aursmoen tar det ca. 12 min til Bjørkelangen, 20 min til Fetsund, 25 min til Lillestrøm, 30 min til Strømmen og 45 min til Oslo lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca. 1,6 km til Aursmoen barne- og ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Aurskog sentrum som ligger ca. 400 meter fra boligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Antas av fjell og fast grunn da det er synlig fjell på tomten. Bygningen har grunnmur av lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trepanel. Taktekkingen er av pappshingel. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning hovedsaklig og stedvis liggende trebordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulv i kjeller er av betongdekke på mark.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Har vært problemer med frost mellom kjeller og baderom. Dette ble meldt i fra til entreprenør som rehabiliterte badet. De har utbedret og informert om at teknisk rom i kjelleren hvor vvb osv er plassert må holdes lunket. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Full rehabilitering av baderom utført i 2015. Arbeid utført: av Thygesen AS. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Byttet. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Noe murpuss falt av i kjeller. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Normale ujevnheter grunnet alder. Ikke kjent med noe unormalt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Retting av anmerkninger etter el-tilsyn. Arbeid utført av Aurskog Elektriske Instalasjon as. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Eltilsyn i 2017. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Bygd ny terrasse 2018.

  Innhold
  Dette er en innholdsrik enebolig med noe eldre standard. Unntaket er badet i første etasje som ble rehabilitert i 2015 med et flott resultat. Boligen går over to etasjer og har en god planløsning med blant annet to stuer, to bad/wc og store soverom. Eiendommen er på over 1,2 mål ? en velstelt hage med flotte solforhold og en romslig terrasse fra 2018. Det er parkering i garasje og beliggenheten er barnevennlig, ca. 10 min gange fra sentrum. Boligen har en lys og trivelig stue med spiseplass, peisovn og en luft-luft varmepumpe fra 2015. Det er kjøkken med spiseplass, kjellerstue som gir ytterligere spillerom, et praktisk kontor med vedovn og flislagte bad med gulvvarme. Boligen har to soverom, et innredet rom som benyttes som soverom og rikelig med lagringsplass. Kort fortalt - Innholdsrik enebolig. - Velholdt med noe eldre standard. - En garasje på ca. 37 kvm. - Rikelig med oppstillingsplasser. - Terrasse med trapp ned til hagen. - Solrik eiendom på over 1,2 mål. - Entré med nyere LED-spotter. - Kjøkken med plass til spisebord. - Stue med peisovn og spiseplass. - Kjellerstuen gir ekstra spillerom. - Et flott bad med regnfallsdusj. - Et bad/vaskerom med badekar. - To soverom og et innredet rom. - Et praktisk kontor med vedovn. - Innholdsrike garderobeløsninger. - Ytterligere lagringsplass i boder. - Sikringsskap med automatsikringer. - Varmtvannsbereder var ny i 2008. - Luft-luft varmepumpe var ny i 2015. - Bad i første etasje rehabilitert i 2015. - Terrassen ble oppført i 2018. - Terrassedør i stuen var ny i 2022. - LED-spotter i entreen er fra 2020. Planløsning 1. etasje: Entré/gang, trapperom, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue. Kjeller: Trapperom, bad/wc/vaskerom, innredet rom, kontor og kjellerstue. Annet: 2 boder, teknisk rom, kott og garasje. Entré Fra gårdsplassen går det trapp opp til et overbygget inngangsparti med velkomsttram og belysning. Inngangspartiet var nytt i 2002 og har en smart sportsbod som sørger for at hele adkomsten med letthet kan holdes ryddig. Innenfor døren venter en rommelig entré/gang med åpen garderobeløsning. Standarden er eldre, men velholdt ? og innfelte LED-spotter i himlingen ble montert i 2022. På høyre side er det skyvedør til kjøkkenet og åpen løsning inn til stuen. På venstre side er det dør til trappegang til kjelleren, samt dør til soverom. Helt i enden er det dør til bad og til hovedsoverommet. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom og har plass til spisebord ved vinduene. En hyggelig møteplass i hverdagen. Kjøkkenet er lyst og trivelig, og har en velutstyrt innredning med lyse, profilerte fronter, benkebelysning, laminerte benkeplater og en nedfelt oppvaskkum. Det er integrert ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til øvrige hvitevarer. Stue Boligen har en romslig vinkelstue med plass til spisebord. Vinduer og karnapp fyller rommet med dagslys fra flere retninger og det er utgang til en terrasse med gode solforhold. Stuen har peisovn for hygge og varme på kjøligere dager og en luft-luft varmepumpe som sørger for jevn komfort, året rundt. I det ene enden snor en vindeltrapp seg ned til kjellerstuen. Kjellerstue og kontor Kjellerstuen deles naturlig i to soner, så her er det god plass for sofagruppe, tv-løsning og en egen gaming zone. Dette gir ytterligere boltreplass for alle i familien. Det er lagt teppefliser på gulvet for ekstra komfort og det er også gulvvarme i deler av gulvet. To vinduer gir godt dagslys. Kjelleren har også et praktisk kontor med vedovn ? og et hjemmekontor passer kanskje perfekt når arbeidet kaller. Bad/wc/vaskerom Boligen har ett bad i hver etasje, hvorav badet i første etasje ble rehabilitert i 2015 med et flott resultat. Her er det delikate fliser på gulv og vegg, varme i gulvet, innfelte LED-spotter i himlingen og elektrisk styrt vifte. Videre er det speilskap med integrert LED-belysning, heldekkende servant på sort skuffemøblement og et matchende høyskap. Det er vegghengt toalett, og et nedsenket dusjhjørne med innsvingbare dører, hånddusj og regnfallsdusj. Bad 2 Badet i kjelleren trenger oppussing for å møte dagens krav til modernitet. Rommet har flislagt gulv med varme, baderomsplater på veggene og naturlig avtrekk. Det er speil, overlys, benkeplate med nedfelt servant, underskap, veggskap og et høyskap. Toalettet er gulvmontert og det er et frittstående badekar med dusj. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Soverom og garderobe Det er to store soverom i første etasje og et stort innredet rom i kjelleren som benyttes som soverom. Hovedsoverommet har plass til nattbord på begge sider av sengen og det er godt med oppbevaringsplass i plassbygde garderobeskap. Dessuten er det utgang til terrassen, noe som gir en fin forlengelse av rommet på svale sommerkvelder. Det andre soverommet har skyvedørsgarderobe med speilfronter, garderobenisje og et lagringskott. Innredet rom i kjelleren har skyvedørsgarderobe med speilfronter og to høytsittende vinduer som gir godt dagslys. For øvrig er det oppbevaringsplass i en kjellerbod, i teknisk rom i kjelleren og i en sportsbod ved inngangspartiet.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Våtrom > Generell > Bad/wc/vaskerom: Bad/wc/vaskerom i kjeller består av: Gulvmont. wc. Badekar med dusj. Baderomsinnredning med servantskap, overskap, speil og lysarmatur. Opplegg for vaskemaskin. Gulv: Keramiske fliser. Vegger: Baderomsplater. Oppvarming: Elektrisk gulvvarme Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet har slitasje og har nådd forventet levetid som våtrom. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Røykvarsler og slukkeapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Det mangler røykvarsler i kjeller. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av pappshingel og antas å være fra 2002 iht. eier (da boligen ble tilbygd). Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående trebordkledning hovedsaklig og stedvis liggende trebordkledning. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Trekledningen har stedvis slitasje og vedlikeholdsbehov. Konsekvens/tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trepanel. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Undertaket har stedvis misfarging etter lekkasje og/eller kondens. Det er ingen kjente lekkasjer pr. idag, dog kan dette ikke utelukkes. Det er stedvis misfarging på innvendig trekledning på gavlvegger - Det mangler vindsperre på gavlvegger. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Loft er en konstruksjon som jevnlig bør ettersees og kontrolleres. Misfarget undertak som har oppstått etter tidligere lekkasjer har normal ingen utbedringsbehov dersom beslag og taktekkingen nå er tett. Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og trevinduer med koblet glass. Vinduene er hovedsaklig fra byggeåret. 2 vinduer i kjellerstue er fra 1984. Vindu på bad/wc i 1. etasje er fra 2015. Vindusglass i karnappvindu i stue 1. etasje er av nyere dato, men årstall er ukjent. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduene fra byggeåret har slitasje og har nådd forventet levetid. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utskifting av vinduene fra byggeåret må påregnes i nær fremtid. Utvendig > Dører: Entredør er i edeltre utførelse med glassfelt. Entredør til bod er i edeltre utførelse. Terrassedør stue er i malt trekonstruksjon og med glassfelt med 2-lags glass prod. 2020. Terrassedør soverom er i malt trekonstruksjon og med glassfelt med 2- lags glass fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Entredør til bod subber i terskel/karm. Terrassedør på soverom er fra byggeåret og har slitasje og begrenset gjenværende brukstid. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Entredør til bod bør justeres/utbedres. Terrassedør på soverom bør skiftes ut i nær fremtid. Innvendig > Overflater: Gulv: Parkett, laminat, gulvbelegg, fliser, teppe og betong. Vegger: Trepanel, tapet, malte flater/plater, finerte plater, murpuss, baderomsplater og fliser. Himling: Himlingsplater og trepanel. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Enkelte rom i boligen har et generelt moderniseringsbehov for å møte dagens krav til standard. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Krav til standard vil være avgjørende for evt. tiltak. Innvendig > Gulv mot grunn - gulv i kjeller: Gulv i kjeller er av betongdekke på mark. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare ujevnheter på gulv i kjelleretasje. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Etasjeskille - gulv i 1. etasje: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Det ble påvist planavvik/skjevheter med ca. 5-10mm. på 2 meters lengde. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er stedvis gulvknirk. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør gjøres lokale tiltak mot gulvknirk. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. Tilkoblet peisovn i stue 1. etasje og vedovn på kontor i kjelleretasje. Pipe og ildsteder ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. I trapperom er det løfteranlegg for olje/parafin men dette er frakoblet og ikke i bruk. Det er ingen varmekilder som benytter olje/parafin i boligen i dag. Iht. eier er det ingen nedgravd brenselstank på eiendommen. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er avvik: kjeller har pipe stedvis løs murpuss. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Murpuss på pipe i kjeller bør utbedres. Innvendig > Rom Under Terreng: Teknisk rom har gulv av betong og vegger lettklinkerblokker/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier nederst på grunnmur og i betonggulv i kjelleretasje. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Rom Under Terreng - 2: Kontor i kjeller har gulv med teppe og vegger med plater. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders tretrapp mellom kjeller og 1. etasje i trapperom. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige trapper - 2: Vindeltrapp/ståltrapp mellom stue i 1. etasje og kjellerstue. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Innvendig > Innvendige dører: Malte slette dører og 3-speils trefyllingsdører. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dørene har normal slitasje. Enkelte dører subber i terskel/karm. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc: Bad/wc i 1. etasje består av: Veggmont. wc. Dusjnisje med dusjdører. Baderomsinnredning med servantskap, veggskap og speilskap. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det har forekommet frosne vannrør til dusj. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det må opprettholdes varme i teknisk rom under bad. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/wc/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vaskerommet har vegger av murte lettklinkerblokker og hulltaking er dermed ikke mulig. Det ble gjort enkle fuktsøk med overflateinstrument Protimeter MMS på baderommet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøres tiltak med fuktsikring av kjelleretasjen. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speils fronter. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum av metall. Ventilator med avtrekk. Opplegg for oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Benkeplater er stedvis løse. Det er glipe mellom benkeplate og vegg. Det er stedvis slitasjemerker og svelling på innredningen. Sokkellister på innredningen er løse. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør gjøres utbedringer. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er hovedsaklig av kobber og er fra byggeåret. Vannrør til bad/wc i 1. etasje er av plast (rør i rør) fra teknisk rom til bad/wc og er fra 2015. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder vannrør fra byggeåret. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av plast. Dels fra byggeåret og dels fra 2015. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Avløpsrør i kjeller fra kjøkken bør sjekkes nærmere og utbedringer må påregnes. Avvik på alder gjelder avløpsrør fra byggeåret. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Anlegget bør sjekkes av fagperson. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter, er fra 2008 iht. eier og er plassert i teknisk rom som har sluk i gulv. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Drenering: Det antas å være drenering med drensrør rundt grunnmur. Dreneringen er skiftet ut etter byggeåret iht. eier, dog er årstallet ukjent. Det er synlig grunnmursplate på utvendig grunnmur. Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Konsekvens/tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten er hovedsaklig flat. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrenget har dårlig fall fra grunnmur (relativt flat tomt). Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Vannledningen er fra byggeåret. Avløpsrør er fra byggeåret med ble fornyet med rørfornying i 2017 iht. eier. (kommunal utbedring). Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Terrassen ble oppført i 2018 iht. eier. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Det er avvik på kjelleretasje. Rom i kjelleretasje er i senere tid innredet til bla. soverom, kjellerstue og kontor og dette er ikke beskrevet på tegningen. 1. etasje stemmer hovedsaklig med dagens bruk, men det er avvik med bla: - Tilbygd inngangsparti har noe avvik i forhold til tegningen. - Trapp i stue og karnapp vindu i stue og 2 soverom som er ombygd til 1 soverom og dette er ikke beskrevet på tegningen. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Kommentar: Elektrikerarbeid i 2022 - samsvarserklæring er fremvist. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kommentar: Rom i kjeller er ikke godkjent iht. dagens bruk. Rom i kjeller er ikke byggemeldt/godkjent for beboelse/varig opphold. Rom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til lysforhold. Kjellerstue har 2 vinduer som er innadslående og har størrelse som tilfredsstiller krav til rømningsvei. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Garasjen er bygget ca. 40 cm større (i lengderetningen) i forhold til tegningen. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 04.09.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2017, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Luftbehandling skjer ved naturlig ventilasjon og elektrisk avtrekksvifte. Det er rør-i-rør system til badet i første etasje, og varmtvannsbereder fra 2008 er på ca. 200 liter og plassert i teknisk rom. Sikringsskapet har både automatsikringer og skrusikringer. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en garasje på ca. 37 kvm med vippeport og sidedør. Det er også rikelig med oppstillingsmuligheter på gårdsplassen. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   104 292,- (Omkostninger totalt)   3 594 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner, en luft-luft varmepumpe fra 2015 i stuen , samt gulvvarme i deler av kjellerstuen og på begge badene. Det suppleres med peisovn i stuen og en vedovn på kontoret i kjelleren.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  14620

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr 2 418 eiendomsskatten inneværende år.

  Info formuesverdi
  Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 075 826. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 4 088 140.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/192/829: 13.02.2013 - Dokumentnr: 127816 - Festenummer gitt bruksnummer Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:192 Bnr:1 13.02.2013 - Dokumentnr: 127816 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr: Knr:0221 Gnr:192 Bnr:1 Fnr:96 01.01.2020 - Dokumentnr: 1628854 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:192 Bnr:829

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på boligen, datert 22.06.70. Det er utstedt ferdigattest på garasjen, datert 04.01.78.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   104 292,- (Omkostninger totalt)   3 594 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  94542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,6% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 31 800,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 25 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev