aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Idyllisk beliggende hytte med lang strandlinje helt i sjøkanten, med brygge

Bærø- Kragerø Idyllisk beliggende hytte med lang strandlinje helt i sjøkanten, med brygge.

 • BRA 45 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER226 372
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER9 726 372
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 922
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 45 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 9 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  225 000,- (Dokumentavgift)
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  226 372,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  9 726 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Alt på en flate.
Gang, 2 soverom, åpen kjøkkenløsning og stue/ spisestue.

Bod.

Bærøytangen 14, Vestfold og telemark

 • Enkel hytte oppført første gang i 1922. Det ble gjort en rekke arbeider i 10-årene som fulgte, og det er nok ikke så mye som gjenstår fra den opprinnelige hytta. I 1978 ble hytta påbygd mot nordvest.

  Hytta består av en gang, 2 soverom, kjøkken, spisestue/ stue.
  Hovedsakelig tregulv, malt panel på vegger og himling.

  Åpen kjøkkenløsning med hvite profilerte fronter hvor det er glass i overskapene. Integrert steketopp/ komfyr.

  Hyggelig lys stue med vedovn og utgang til overbygget terrasse.

  Familiesenger på begge soverommene.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Nyere utebod, bygd i 2011. 2 separate rom som består av redskapsbod og snurredo. Platting i forkant av boden.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist skader i beslagløsninger. Pipebeslaget ligger ikke tett ned mot tekkingen. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. Påviste skader må utbedres. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.
  - Takkonstruksjon: Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Skjevheter er påregnelig utfra alder og konstruksjonsmetode. Det vil ikke være økonomisk rasjonelt å rette på takkonstruksjonen som et enkeltstående tiltak.
  - Yttervegger: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.
  - Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
  - Dører: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tiltak: Dører må justeres. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet.
  - Det er påvist at dekket på terrassen har en del sprekker. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  - Det ble funnet spor etter borebiller i gulvbord, ved kjøkkenet. Tiltak: Forholdet må undersøkes nærmere.
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  - Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres.
  - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.
  - Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Riss og sprekker utbedres med murpuss.
  - Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.
  - Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Forhold som har fått TG3:
  - Etasjeskillere: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  - Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr. Det er stedvis registrert noe høyt fuktnivå i trekonstruksjoner i krypkjeller. Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde. Tiltak: Overvåk konstruksjonen jevnlig. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid. Utifra visuelle observasjoner fra lukeområdet, gir det grunnlag for å forsøke å foreta grundigere undersøkelser i de mindre tilgjengelige områdene. Det kan ikke utelukkes skader i disse områdene.
  - Forstøtningsmur: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Tiltak: Forstøtningsmuren må rives og ny mur bygges.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Sør Takst AS ved Thomas Kildahl, datert 26.02.22
 • Attraktivt beliggende i sjøkanten på Bærøytangen som ligger på nordsiden av Bærøy, noen små minutters båttur unna Kragerø sentrum.

  På Bærøy er det rikelig med muligheter for naturopplevelser. Det går sti sørover fra tomten og inn på øya hvor det er veier og turstier. Disse tar deg til offentlige sandstrender, skogsstier eller fjelltoppen "Bærøykjærringa" som ligger ca 70 moh, og knappe 500 meter fra eiendommen.

  I Kragerø sentrum arrangeres sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø har i tillegg en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden med sin fantastiske sjømat og pizza, Barekoza med deilige småretter, ferske reker rett fra fiskebrygga og Stop`n Halv med livemusikk. På sommerstid er Kragerø et yrende ferieparadis, og innbyggertallet firedobles. I sentrum finner du trange smug med sjarmerende, lokale forretninger og Bondens marked som arrangeres annen hver lørdag.
 • Området består av hovedsakelig hyttebebyggelse.
 • Se kartutsnitt på finn.no.
  Adkomst via sjøveien med egen båt eller ferje/ taxibåt.
 • Fundamentert med ringmur av betong og teglstein. Yttervegger av bindingsverk. Yttervegger med malt/beiset trekledning. Vinduer med enkle glass, samt isolerglassvinduer. Tredører, dels med glassfelter. Saltak i trekonstruksjon. Undertak av rupanel og bord. Lufting via gesimskassene. Yttertak tekket med asfalttakshingel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Det er veranda med bruksareal på 13 kvm. Det er betonggulv og trevegger.
  Det er elementpipe. Feieluken er ute. Etasjeskiller i trebjelkelag. Det er krypkjeller. Det er ikke innlagt vann. Det er biologisk toalett i uthuset. Oppvarming med strøm og ved.
 • 1. etg: Bra/p-rom: 45/45 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, stue/kjøkken/spisestue, 2 soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn og elektrisk.
 • Eiet tomt, ikke oppmålt, men boltet og grensebeskrevet i skylddelingsforretning fra 1944. Strandlinje på drøye 50 meter med flott sandstrand og 2 brygger. Tomten er flat og barnevennlig, opparbeidet med stor gressplen. Eiendommen har siden 20-tallet benyttet eksklusivt et areal utenfor tomtens grenser. Dette arealet ligger sørvest for tomten, og utvider i praksis de flotte ute- og lekearealene.

  Tomten har ellers svaberg og fine platåer tatt i bruk til hagemøbler/sitteplasser. Den er beplantet med blomster og 2 epletrær, 1 plomme -og pæretre, rips og prydbusker.
 • Eiendommen har rett til brønn på naboeiendommen iht til grunnseddel datert 18.12.1944. Selger opplyser at det har vært god kapasitet, de drikker vannet, men har aldri sendt det inn for testing.

  Snurredo.

  Muligheter for å påkoble seg til kommunalt vann/ kloakk som ligger i sjøen nær eiendommen. Konf. megler.
 • Formuesverdi kr 212 900 per 31.12.2019.
 • Kr. 16 280,- pr. år/2021.
  Disse omfatter renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Eika forsikring. Det betales årlig forsikringspremie på kr 4 310,-.
  Strøm og kommunale avgifter tilkommer.
 • Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertid brukstillatelse på eiendommen. Dette er heller ikke å forvente ut fra hyttas alder. Det foreligger heller ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tilbygg. I teorien medfører det at bruken er ulovlig. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Det foreligger godkjente tegninger som stemmer godt med dagens bruk. Manglende ferdigattest/midlertidig brukstillatelse antas å være helt uten praktisk betydning.
 • Selger står fritt til å leie ut.
 • Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.
  Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
  Tinglyst 25.07.1944, dagboknr:496. Skylddeling (grensebeskrivelse).
 • Eiendommen ligger under reguleringsplan for Bærøy sone 6 fra 1988. Området er regulert til fritidsbebyggelse.

  I reguleringskart er det to stiplede linjer som går over vestre del av tomten, tegnforklaringen tilsier "sti - gammelt tråkk". En av disse stiene går innover på Bærøy hvor det er flott turterreng, den er delvis gjengrodd da den har vært lite i bruk siste årene.

  I reguleringsplan står det: "I området kan oppføres fritidshus i 1 etasje, med møneretning som vist på planen. Uthus og eventuelle birom skal oppføres i tilknytning til fritidshuset. I området kan eksisterende bebyggelse forandres eller bygges til etter gjeldende forskrifter og vedtekter."

  Eiendommen ligger i strandsonen hvor det er byggeforbud, alle byggetiltak krever dispensasjon fra dette forbudet. Ved innlegging av vann/kloakk vil det normalt bli gitt dispensasjon for tilbygg inntil 8 kvm bebygd areal. Ved erstningsbygg er det i tillegg ofte gitt tillatelse til at overbygget areal, slik som på langveggen mot sjøen innlemmes i bruksarealet. Reguleringsbestemmelsene har i praksis liten eller ingen betydning for hvordan eiendommen kan utnyttes. Konf. megler.
 • Gnr. 31 Bnr. 73 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Eiendommen overtas som forevist. Selger tar med seg personlige- og ønskede eiendeler.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Eier har energimerket boligen og komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
  Skagerrak Sparebank kan tilby lån til konkurransedyktige vilkår. Vi formidler gjerne kontakt med kundebehandler.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Oppdragsgiver betaler oppgjørsgebyr kr: 3800,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke et markedsføringsgebyr på totalt kr. 20000,- som omfatter bl.a 3 annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. dette gebyret inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr. 36250,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket et vederlag på kr. 1500,- pr. time, oppad til kr. 20000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Grunde Grimsrud
  Mia Merete Grimsrud
  Sissel Grimsrud
  Tone Grimsrud
Torunn Bakke

Megler

Torunn Bakke

95 14 23 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev