aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Badstustredet 7! En rålekker leilighet på to plan midt i smørøyet av Bergen sentrum!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Badstustredet 7! En rålekker leilighet på to plan midt i smørøyet av Bergen sentrum!

BERGEN Badstustredet 7 snr 2

Nydelig og moderne selveier med lekkert kjøkken, to bad og to stuer. Her kan du bo godt!

 • kr 6 490 000
 • BRA 93 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 6 490 000
 • Omkostningerkr 179 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 669 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1884
 • Soverom2
 • ArealP-rom 93 m²
 • Felleskostnaderkr -
 • Tomt92.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,00))   179 292,- (Omkostninger totalt)   6 669 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - 3. etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Badstustredet 7! En rålekker leilighet på to plan midt i Bergen sentrum! Med kort vei til alt en kan tenke seg, er dette den perfekte muligheten for den som ønsker å bo både pent og sentralt. Leiligheten har god størrelse, store vindusflater, praktisk planløsning og to delikate bad. Her får du en leilighet du kan nyte fra første stund! Litt om kvaliteter: - Meget sentral beliggenhet. - Totaloppusset i 2015. - Tak og vinduer fra 2023. - To bad. - Utleiemuligheter. - Lekkert kjøkken. - Gangavstand til alt. - Kort vei til høyskoler og universiteter. - Nærhet til fjell og natur. - Historisk beliggenhet. Velkommen til visning - husk påmelding hos megler!
Plantegning - 2. etasje.

Badstustredet 7 snr 2, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 2 kvm
  2. etasje: 65 kvm
  3. etasje: 26 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 2 kvm Entré (1,6 m²).
  2. etasje: 65 kvm Gang (11,8 m²), Soverom (6,2 m²), Stue/kjøkken (18,3 m²), Stue (21 m²), Bad (5,9 m²).
  3. etasje: 26 kvm Soverom (11 m²), Gang (9 m²), Bad (5,7 m²).  Tomt
  92.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Bygget opptar i hovedsak tomten. Utearealet er ellers pent opparbeidet av brostein, internveier og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Boligen befinner seg sentralt til midt i Bergen sentrum. Med gangavstand til alt av servicefasiliteter, skoler og barnehager kan en nesten ikke komme nærmere på Bergen sentrum sitt pulserende byliv. Her kan blant annet nevnes Lille Lungegårdsvannet som ligger rett utenfor inngangsdøren, bussholdeplasser rett rundt hjørnet for også alt av dagligvarebutikker og restauranter en kunne ønske seg like i nærheten. Dette er med andre ord en bolig du ikke vil gå glipp av! I området kryr det av dagligvarebutikker og handlegater. De nærmeste dagligvarebutikkene er Coop Prix Marken og Rema 1000 Marken, som begge ligger en liten spasertur unna. For ytterligere flere dagligvarebutikker og handlegater er det ca. 5 minutter å gå til Torgalmenningen som kan by på en førsteklasses handleopplevelse. For den tur- og treningsglade er det flust av muligheter. Her er kort vei til Skansen med Skansemyren idrettsplass, Fløibanen, Stoltzekleiven og Rundemanen for å nevne noe. Koselige turer langs Lille Lungegårdsvannet, Bryggen og Nordnes er alle også glimrende alternativer. Skulle en ønske å trene innendørs har Trene Sammen Vektertorget og City, Barry's Bergen, Actic Norge AS, Bergen og SATS Bergen LHG alt en måtte ønske av treningsfasiliteter. For eleven eller studenten er det gangavstand til flere av Bergen sine beste skoler og universiteter. Om en derimot trenger kollektivtransport finner en både Bergen busstasjon og Festplassen bussholdeplass innen en kort gåtur.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Området byr på en rekke med gode skoler og barnehager. Her kan nevnes: Skoler: - St Paul skole (1-10 kl.) - Christi Krybbe Skoler (1-7 kl.) - Krohnengen skole (1-7 kl.) - Danielsen ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) - Rothaugen skole (8-10 kl.) - Amalie Skram videregående skole - Akademiet Bergen - Danielsen Intensivgymnas - Universitetet i Bergen - Handelshøyskolen BI - Høyskolen Kristiania Barnehager: - Marken barnehage (1-5 år) - Bergens Barneasyl (1-5 år) - Kalmargaten barnehage (2-5 år)

  Offentlig kommunikasjon
  En trenger ikke å dra langt for å komme til kollektivtransport. Med like lang vei til både Festplassen bussholdeplass og Bergen busstasjon kan du raskt og enkelt ta turen der du måtte ønske.

  Byggemåte
  Utvendig: Valmet tak av av sperrekonstruksjon med sutaksbord og overliggende takpapp eller tilsvarende. Taket er tekket med teglstein. Takrenner og nedløp i stål. Snøfangere er montert langs boligens randsoner. Yttervegger er oppført i trekonstruksjon av liggende laftet plank. Yttervegger er etterisolert og innvendig platet. Utvendig fasade er kledd med liggende enkelfalset kledning. Vannbord mot grunnmur. Malte vinduer med isolerglass i trekarmer. Leiligheten har en entredør med brann- og lydklasse (B30/35db) mot felles gang. Innvendig: Gulvene i leiligheten er bekledd med: - Laminat Veggene i leiligheten er bekledd med: - Malte plater. Takene i leiligheten er bekledd med: - Malte plater. Leilighetens overflater holder en normal standard, overflater har alminnelig brukslitasje ut ifra alder. Leiligheten har etasjeskille i tre. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Leiligheten har malte glatte innvendige dører. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 29.06.2023 av Frode Støldal Edvardsen og hans teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Badstustredet 7! En rålekker leilighet på to plan midt i smørøyet av Bergen sentrum! Med kort vei til alt en kan tenke seg, er dette den perfekte muligheten for den som ønsker å bo både pent og sentralt. Leiligheten er av god størrelse, har store vindusflater, praktisk planløsning og er malt i delikate og tidsriktige farger. Kjøkkenet er stilrent, og badene er lekkert helfliset. Dette er med andre ord en leilighet du absolutt ikke vil gå glipp av! 2. etasje: Det første som møter deg i leiligheten er en praktisk entré med god plass til å henge fra seg både jakker og sko. Videre inn i etasjen kommer du til etasjens store stue. Stuen er malt i delikate og tidsriktige farger og har god plass til både sofa- og spisebordsgruppe. To store vinduer gir godt med lysinnslipp og bidrar til en behagelig atmosfære. Leilighetens kjøkken finner du på motsatt side og er praktisk tilrettelagt. Kjøkkenet er av hvite glatte fronter, laminert benkeplate og har nedfelt stålvask og opplegg for oppvaskmaskin. Her er også godt med skapplass som bidrar til å holde kjøkkenet rent og pent. Av integrerte hvitevarer er det platetopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys. Her er også ventilator med mekanisk avtrekk. Med den store benkeplaten kan kokken kokkelere og drive flere operasjoner samtidig. Her er også plass til et mindre spisebord ved kjøkkenet. Perfekt for en hektisk hverdag. Etasjens soverom er av grei størrelse og har plass til stor seng, nattbord og garderobeløsning. Baderommet er lyst og stort og har fliser på gulv og microsement på vegger. Badet inneholder vegghengt toalett, dusj og servant med innredning og mekanisk avtrekkventil. Her finner du også leilighetens varmtvannsbereder samt også røropplegg. 3. etasje: Videre opp i leiligheten kommer til leilighetens tredje etasje. Etasjen er romslig og har blant annet et stort hovedsoverom, romslig stue og et herlig bad. Stuen er sentralt plassert midt i etasjen. Rommet er malt i lyse og moderne farger og har god plass til alt i fra sofagruppe til hjemmekontor. Flere takvinduer gir godt med naturlig lys og bidrar til en behagelig og avslappet romfølelse. Hovedsoverommet er av betydelig stor størrelse og har plass til både stor seng, nattbord, garderobeløsning og rikelig med lagringsplass. Baderommet er stilrent, lekkert helfliset og bærer moderne preg. Badet inneholder vegghengt toalett, dusj og servant med innredning for også opplegg for vaskemaskin. Her er også mekanisk avtrekkventil. Leiligheten disponerer også en bod i første etasje i bygget.

  Standard
  Gulvene i leiligheten er bekledd med: Laminat. Veggene i leiligheten er bekledd med: Malte plater. Takene i leiligheten er bekledd med: Malte plater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er avvik: Det er registrert noe høy slitasjegrad enkelte steder på vannbord og kledning. Treverk har ikke tilstrekkelig avstand fra terreng ved hjørne mot ytterbod. Konstruksjonen er original. Yttervegger har ikke samme lufting som dagens konstruksjoner. Beslag under vannbord mot grunnmur er stedvis slitt og skadet. Konsekvens/tiltak Tiltak: Jevnlig vedlikeholdsbehov. Kledning/vannbord nært terreng bør regelmessig kontrolleres.   Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er avvik: Det er montert sarnafil i overgang gulv og opp på grunnmur bak påforte innvendige vegger. Det er ikke registrert feil eller tegn til skader i området. Ukjent oppbygging mot innvendig grunnmur. Generelt: Treverk skal ha fuktinnhold lavere enn 15 vektprosent. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent øker faren for råte og muggsoppvekst dramatisk. Hvis fuktinnholdet ligger over 20 vektprosent, er allerede muggsoppen dannet. Fibermetningsgrad for treverk er 28 vektprosent. Det vil si at ved 28 vektprosent er det fritt vann i treverket. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Jevnlig kontroll av konstruksjonen på grunnlag av alder på grunnmur og utvendig drenering. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (5,9 m²): Det er avvik: Udokumentert utførelse. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Ingen tiltak nødvendig. Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Overflater Gulv > Bad (5,7 m²): Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad (5,7 m²): Det er avvik: Udokumentert utførelse. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Ingen tiltak nødvendig. Innhent dokumentasjon om mulig. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det må forventes at deler av dreneringen rundt boligen er eldre. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Ingen avvik registrert. Vurdering er gjort på grunnlag av alder og den tid byggeskikk, som ikke tilfredsstiller dagens krav til standard. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Ingen tiltak nødvendig. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen er oppusset og dels renovert i 2015/2016.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Bygget er under seksjonering og selger vil ikke kunne motta oppgjør før bygget er seksjonert. Konferer ansvarlig megler for mer informasjon. Dagens planløsning stemmer ikke overens med opprinnelige plantegninger.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,00))   179 292,- (Omkostninger totalt)   6 669 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming av boligen er elektrisk, med gulvvarme på bad x2 og i entré til 2. etasje.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. Megler har ikke fått opplyst kommunale avgifter for denne boligen da den er under seksjonering. Kostnader for kommunale avgifter må påregnes.

  Info formuesverdi
  Det inntektsåret en boligeiendom står ferdig, skal formuesverdien beregnes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Felleskostnader inkluderer
  Megler har ikke fått opplyst felleskostnader for denne boligen da den er under seksjonering. Kostnader for felleskostnader må påregnes.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/166/886: 04.11.1884 - Dokumentnr: 900128 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om byggeforbud av et smug
  04.11.1884 - Dokumentnr: 900050 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4601 Gnr:166 Bnr:888
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1454409 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:166 Bnr:886


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 31.05.2023, vedrørende ombygging av bolig m.m. Det foreligger ferdigattest datert 04.05.2023, vedrørende fasadeendring bolig m.m.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har tilkomst via kommunal veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 4620000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 166 BNR 870, REGULERINGSPLAN FOR MARKEN Ikrafttrådt: 09.02.1979 Dekningsgrad: 99,9 % PlanID: 4620100 Plannavn: BERGENHUS. MARKEN, SPAREBANKEN VEST Ikrafttrådt: 28.02.1984 Dekningsgrad: 0,1 % Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID: 4620002 Plannavn: BERGENHUS. MARKEN, GRØNNEVOLLEN 8 OG GRØNNESMAUET 3 Ikrafttrådt: 06.05.1983 PlanID: 4620001 Plannavn: BERGENHUS. MARKEN KVARTAL K 11, ENDRING AV FORMÅLSGRENSER Ikrafttrådt: 05.02.1982 PlanID: 4620003 Plannavn: BERGENHUS. GNR 166 BNR 870, MARKESMAUET 1 Ikrafttrådt: 18.02.1986 Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Sentrumskjerne Dekningsgrad: 99,8 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Grønnstruktur Dekningsgrad: 0,2 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Marken Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Båndlegging i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Båndlagt etter lov om kulturminner Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Brannsmitte Dekningsgrad: 100,0 % Bestemmelsesområder i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Bestemmelsehjemmel: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100,0 % Kommunedelplan(er): PlanID: 15780000 Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM Ikrafttrådt: 10.12.2001 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 15780000 Arealformål: Annet byggeområde Dekninsgrad: 99,5 % PlanID: 15780000 Arealformål: Fotgjengerstrøk Dekninsgrad: 0,5 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 65800000 Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 1, KAIGATENSANDBROGATEN PlanID: 65620000 Plannavn: BERGENHUS. RÅDHUSKVARTALET PlanID: 64840000 Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN TIL FYLLINGSDALEN - MIDLERTIDIG ENDEHOLDEPLASS I KAIGATEN PlanID: 16950001 Plannavn: BERGENHUS. BYBANE I BERGEN, STREKNINGEN SENTRUM - BYSTASJONEN PlanID: 8880000 Plannavn: BERGENHUS. FESTPLASSEN PlanID: 6900000 Plannavn: BERGENHUS. REGULERINGSPLAN FOR VÅGSBUNNEN PlanID: 6490000 Plannavn: BERGENHUS. RÅDHUSKVARTALET PlanID: 4620006 Plannavn: BERGENHUS. MARKEN, KVARTAL K 11, TORG PlanID: 10000 Plannavn: BERGENHUS. BRANNSTRØKET AV 1916 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Verneklasse/sefrak
  Boligen ligger i et område med lokaliserte kulturminner som går under art: byanlegg og vernetype: automatisk fredet. Konferer megler for mer informasjon.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,00))   179 292,- (Omkostninger totalt)   6 669 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  179292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger/overtagelse kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 990,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 26 985,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunale opplysninger og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 26 985 kroner. Alle beløp er inkl. mva. 

Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev