aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Blekenberg 24.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Blekenberg 24.

BERGEN Blekenberg 24

Stort rekkehus over fire plan med mange muligheter og sentral beliggenhet!

 • kr 5 390 000
 • BRA 191 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 5 390 000
 • Omkostningerkr 151 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 541 792
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformSelveier
 • Byggeår1933
 • Soverom5
 • ArealP-rom 191 m²
 • Tomt183.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 •   5 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,00))   151 792,- (Omkostninger totalt)   5 541 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning - andre etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Blekenberg 24. Boligen ligger i et rolig, barnevennlig og attraktivt nabolag med kort avstand til sentrum, populære fjellturer, skoler, barnehager og store arbeidsplasser. Boligen strekker seg over fire plan, har terrasse og grøntarealer. Med blant annet fem soverom, to bad og to kjøkken er dette en bolig med mange muligheter som absolutt burde oppleves! Kort om fasiliteter: - Fire plan. - 5 soverom. - To bad og ett praktisk toalett. - Terrasse. - Peisovn. - Kort vei til kollektivtransport. - Nærhet til fjell og natur. - Kort vei til Bergen sentrum. - Oppussingsmuligheter. Velkommen til visning - husk påmelding hos megler!
Plantegning - første etasje.

Blekenberg 24, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Rekkehus
  Bruksareal
  Kjeller: 51 kvm
  1. etasje: 53 kvm
  2. etasje: 53 kvm
  3. etasje: 34 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 51 kvm Kjellergang (11,2m²), bad (3,3m²), vaskerom (8,7m²), innredet rom (5m²), kjellerstue(21,5m²).
  1. etasje: 53 kvm Entré (4,3m²), gang (4,6m²), mellomgang (1,1m²), trappegang (2,9m²), bad (5,9m²), soverom (7m²), soverom (9,6m²), stue og kjøkken (16,9m²).
  2. etasje: 53 kvm Gang (17,3m²), toalett (1,5m²), soverom (6,3m²), soverom (6,2m²), soverom (7,1m²), kjøkken (10,9m²).
  3. etasje: 34 kvm Loftetasje: Loftstue (29m²), bad (4,7m²).  Tomt
  183.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med murer, steinheller, bed og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Boligen befinner seg sentralt til på Solheim, like ved starten av Løvstakken. Her er kort vei til både kollektivtransport, fjell og natur, dagligvarebutikker og Bergen sentrum. Nærmeste dagligvarebutikk er Matkroken Blekenberg. I område finner en ellers Joker Søndre Skogvei, KIWI Bøhmergaten, Extra Danmarksplass, SPAR Kronstadparken og Rema 1000 Minde. På en ellers grå dag er hyggelige besøk hos Baker Brun Danmarksplass eller Café Viken ypperlige alternativ. For ytterligere flere tilbud er det kort vei til Bergen sentrum. En skal heller ikke gå langt for å komme til flere gode restauranter. Ved Danmarksplass finner du blant annet JAJA Restaurant & Bar og Peppes Pizza - Danmarkskrysset. For den tur- og treningsglade er det kort vei til flere av Bergen sine perler av fjell. Her kan nevnes blant annet Løvstakken, Ulriken og Fløyen. Skulle en ønske å gå langs strandlinjen finner du Damsgårdssundet like ved. Ellers er det kort vei til både Krohnsminde Idrettsplass og Kronstad Idrettsbane. Om en ønsker å trene innendørs har Family Sports Club, SATS, Itrain Danmarksplass, Sportic Danmarksplass, Nr1 Fitness Kronstad og Trene Sammen Kronstad tilbud for alle og enhver. På late sommerdager tar det ca. 20 minutter å gå til Marineholmen Sandstrand. Her kan du nyte sommeren ved stranden og er muligheter for utleie av diverse vannaktiviteter. Det er ca. 5 minutter til Bergen sentrum med bil. Til sentrum kommer du deg raskt med både bil, kollektivtransport, el-sparkesykler og til fots.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av tilsvarende boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere gode skole- og barnehagetilbud i området. Her kan nevnes: Skoler: - Ny Krohnborg skole (1-10 kl.) - Møllebakken skole (1-10 kl.) - Kronstad skole (1-7 kl.) - Møhlenpris skole (1-7 kl.) - Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) - Årstad videregående skole - St. Paul gymnas - Handelshøyskolen BI Barnehager: - Ny Krohnborg barnehage (1-5 år) - Søre Skogvei barnehage (1-5 år) - Solheimslien barnehage (1-5 år)

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste busstopp, Blekenberg, finner en like rundt hjørnet. Her kan en ta ruten nr. 10. For ytterligere flere ruter er det ca. 5 minutter å gå til Danmarks plass busstopp som tar deg der du måtte ønske. Samme sted finner du Bybanen som tar deg enkelt til Bergen sentrum og eller Flesland.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med skiferstein.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Blekenberg 24. Boligen ligger i et rolig, barnevennlig og attraktivt nabolag med kort avstand til sentrum, populære fjellturer, skoler, barnehager og store arbeidsplasser. Boligen strekker seg over fire plan, har terrasse og grøntarealer. 1. etasje: Første etasje er av god størrelse og har praktisk planløsning. Her er åpen stue- og kjøkkenløsning med god plass til både sofa- og spisegruppe. Rommet har store vinduer som gir rikelig med naturlig lys. Kjøkkenet har slette fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Over benkeplaten er det benyttet tapet. Her er også opplegg for oppvaskmaskin. Soverommene har plass til ønsket møblering. Badet er helfliset med mønster og inneholder toalett, helstøpt servant, innfliset badekar og dusjdører i klart glass. Det er også skap under servanten med profilerte fronter. Like utenfor entréen finner du boligens terrasse med plass til ønsket møblering og grill. Her kan du nyte morgenkaffen hele året! 2. etasje: Andre etasje har som første etasje en praktisk planløsning samt tre soverom, kjøkken og bad. I fra entréen har du også tilkomst til en altan med fin utsikt og ønsket møblering. Her kan du nyte utsikten i fred og ro. Kjøkkenet er naturlig adskilt fra gang og soverom, og har hvite slette fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Over benkeplaten er det benyttet fliser. Her er også plass til et koselig spisebord ved vinduet, perfekt for en rolig kveld eller hektisk hverdag. Soverommene er alle tre av tilnærmet lik størrelse og har plass til ønsket møblering. Fra gangen er det inngang til praktisk toalettrom. Gangen har også en herlig vedovn som gir godt med varme på en ellers kald vinterdag. Loft: På toppen av boligen er det en meget praktisk loftstue, malt i lyse og behagelige farger. Stuen kan enkelt møbleres etter eget ønske og fungerer fint som blant annet tv-stue eller hjemmekontor. Godt oppvarmet av stuens vedovn kan du sitte og nyte utsikten i fred og ro. Like ved stuen er det lokalisert et helfliset baderom med toalett, helstøpt servant og dusjkabinett. U.etasje: Kjelleretasjen er i dag åpnet opp og påbegynt oppussing.

  Standard
  Gulv: Entré, kjellergang og våtrommene har flislagte gulv, toalettrommet har gulvbelegg, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badene har fliser, resterende rom har panel og tapet. Tak: Panel og malt strie Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Det ble observert sprekk/riss/avskalling enkelte steder på grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, vedlikehold av murene må påregnes. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på utvendige fasader. Murpussen bør jevnlig kontrolleres og vedlikeholdes. Det ble observert sprekk/riss/avskalling av maling enkelte steder på murene, vedlikehold må påregnes. Det ble observert riss/sprekker i selve murpussen enkelte steder, mest gjeldende over vinduer på baksiden av bygningen, vedlikehold må påregnes. Det er viktig og tette igjen sprekker for å unngå fuktskader, sprekkene vil kunne utvide seg over tid om de ikke tettes og vedlikeholdes. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Ved utskiftning av taktekkingen bør selve konstruksjonen kontrolleres og utbedres ved behov. Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen): Over forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres, det må påregnes utskiftning av enkelte skiferstein. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,98m. Dagens krav er på 1 meter. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederne er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tankene fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget. Forhold som har fått TG3: Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene og ytterdører bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og ytterdører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det er observert morkne pakninger på enkelte av vinduene, vedlikehold eller utskiftning må påregnes. Ett av vinduene på loftet har punktert vindusrute, utvendig har samme vindu en del skader. Utskiftning må påregnes. Altandøren i 2.etasje har en del slitasje utvendig, utskiftning bør påregnes. Våtrom Overflate vegger og himling: Over forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det er påvist at våtrommene er oppført etter eldre forskrifter. Utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre våtrom, det må derfor tas høyde for oppgradering av våtrommene. Det ble observert en hull/skruehull på veggene på badet som ligger på loftet. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden, det bør det tas høyde for at membranen kan være skadet. Våtrom Overflate gulv: Over forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det er påvist at våtrommene er oppført etter eldre forskrifter. Utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre våtrom, det må derfor tas høyde for oppgradering av våtrommene. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
    5 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,00))   151 792,- (Omkostninger totalt)   5 541 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Varmekabler på badene og i kjellerstuen, vedovn, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  26514

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  1772781

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  6736569

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/158/501: 07.10.1932 - Dokumentnr: 911603 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser
  07.10.1932 - Dokumentnr: 911604 - Erklæring/avtale Bestemmelse om felles vegg
  02.08.1932 - Dokumentnr: 900585 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1201 Gnr:10006 Bnr:3
  HOVEDBRUKET ER OMMATRIKULERT
  01.01.2020 - Dokumentnr: 34697 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:158 Bnr:501


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger inflytningstillatelse datert 17.02.1933. Videre foreligger det innvilgelse for installasjon av WC på loft datert 12.04.1933. Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke foreligger bygningstegninger av andre etasje. Det er således uklart om dagens planløsning er godkjent for dagens bruk. I loftesetasjen er dagens bad godkjent som WC-rom og bodareal i godkjente tegninger. Loftsstuen er slått sammen av to rom som i godkjent tegninger er betegnet som værelse og bod. Bruksendring av disse rommene er søknadspliktig og tilfredsstiller dermed ikke kravene til varig opphold. Eventuell omsøking og godkjenning vil stå for kjøper regning og risiko. I kjelleretasjen viser godkjente bygningstegninger kun sekundærrom som er rom som ikke er godkjent for varig opphold. Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente bygningstegninger mottatt fra Bergen kommune. I første etasje er de to soverommene opprinnelig ett soverom og kjøkken er flyttet inn i stuen mens det er bygget bad på opprinnelig kjøkken. I kjelleretasjen er det i godkjente bygningstegninger vedbod, matbod, vaskerom og arbeidsrom. I loftsetasjen er det i godkjente bygningstegninger opprinnelig to boder, WC-rom og værelse. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har tilkomst via kommunal veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 120000 Plannavn: ÅRSTAD. VESTRE ÅRSTAD OG UREN - KRONVIKEN - SOLHEIMSVIKEN Ikrafttrådt: 04.08.1936 Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 10510000 Plannavn: ÅRSTAD. SØNDRE SKOGVEIEN OG BLEKENBERG Ikrafttrådt: 05.06.1950 Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Solheim Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Kommunedelplan(er): PlanID: 17330000 Plannavn: ÅRSTAD. KDP PUDDEFJORDENDAMSGÅRDSUNDET Ikrafttrådt: 31.05.2010 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 17330000 Arealformål: Boligområder Dekningsgrad: 100,0% PlanID: 17330000 Arealformål: Veiareal Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 10880000 Plannavn: ÅRSTAD. UTVIDELSE FIRDAGATEN - LØVSTAKKVEIEN Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 158/413 - Tilbygg - Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg. - Igangsettingstillatelse - 19.02.2021 158/543 - Ombygging - Andre småhus m/3 boliger el fl - Rammetillatelse - 16.05.2023 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
    5 390 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 134 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 390 000,00))   151 792,- (Omkostninger totalt)   5 541 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  151792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,20 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 26 562,-. Utleggene omfatter innhenting av kommunale opplysninger, annonsering og utlegg utskrift av heftelser/servitutter. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket. Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev