aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Mathias Hove har gleden av å presentere Cappes vei 14!

Bergen Cappes vei 14

Ærverdig og koselig Bergenshus med terrasse og tilbaketrukket beliggenhet i populær gate!

 • 5 990 000
 • BRA 96 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 990 000
 • OMKOSTNINGER165 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 155 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 896
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 86 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT49 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-))
  --------------------------------------------------------
  165 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 155 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Mathias Hove har gleden av å presentere Cappes vei 14! Et ærverdig Bergenshus med flotte utearealer i en av byens mest populære gater. Mange som skal kjøpe bolig leter ikke bare etter fire vegger, de leter etter noe med sjarm og karakter. Et hjem! Hvor en kan skape minner og føle seg velkommen. Vil du bo i et koselig Bergenshus med kort gangavstand til sentrumskjernen, bør denne falle i smak.

Bergenshuset vi har gleden av å presentere går over fire plan og ligger perfekt til i en herlig gate i Cappes vei like ved bykjernen. Den er innredet med et kjøkken, stue, et bad, et ekstra toalettrom, vaskeskjeller, 3 soverom og en herlig uteplass. Her er du fredelig tilbaketrukket, men kun få minutters gange fra byens puls.

Her bor du dessuten nært alt som skjer! Innen kort gange finner man en rekke kjekke kaféer, samt rikelig med kulturtilbud, kinoen, restauranter og dagligvarebutikker. Føler du for å ta en pause fra storbyens puls, kan du ta med deg en bok i et av områdets mange grøntområder som ved lille Lungegårdsvann.

1. etasje:
Entrèen er pusset opp med nye fliser på gulv, og har god plass til enkel oppbevaring av yttertøy og sko, samt god plass til større oppbevaringsmøblement innenfor døren til høyre. Fra entréen er det videre trapp opp til 1. etasje.

Vaskekjelleren er stor og utført med fliser på gulv. Det inneholder helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, opplegg for vaskemaskin, og plass til tørketrommel. Like innenfor vaskekjelleren ligger 2 boder med gode lagringsmuligheter.

2. etasje:
I denne etasjen finner man 2 soverom og et 1 praktisk toalettrom. Gangen er romslig og kan benyttes til f.eks et kontor, en liten stue eller ytterligere skapløsning for oppbevaring av klær.

Begge soverommene har plass til ønsket møblering - seng og nattbord. Soverommene er på 5,8 m² og 7,7 m².

Toalettrommet er utført med fliser på gulv og malte veggflater. Det inneholder toalett og vask.

3. etasje:
I denne etasjen ligger 1 bad, boligens 3. soverom på 5,8 m² og en stue/soverom på 15,2m².

Stuen lar seg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og en ekstra sosial sittegruppe.

Badet er utført med fliser på gulv og malte flater på vegger. Det inneholder toalett, helstøpt servant og har dusjgarnityr montert på veggen.

Loft:
I denne etasjen er det en åpen stue/kjøkken løsning på 18,8 m². Kjøkkeninnredningen består av slette fronter, et overskap med glassfronter og benkeplate av laminat. Integrerte hvitevarer er keramisk platetopp, integrert stekeovn og oppvaskmaskin.

Det er videre utgang til en stor og herlig terasse på 15,6 m² hvor varme vår - og sommerdager kan nytes. Terrassen har god plass til møblering av flere sittegrupper, parasoll og gassgrill.
2. etasje: I denne etasjen finner man 2 soverom og et 1 praktisk toalettrom. Gangen er romslig og kan benyttes til f.eks et kontor, en liten stue eller ytterligere skapløsning for oppbevaring av klær.

Cappes vei 14, Vestland

 • Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:

  Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet:
  Det ble observert sprekk/riss/avskalling av maling enkelte steder i grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, umiddelbare tiltak vil ikke være nødvendige. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.

  Vinduer og ytterdører:
  Som følge av alder på de vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov

  Våtrom Overflate vegger og himling:
  Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om.

  Ventilasjon:
  Boligen tilfredsstiller ikke kravet til ventilasjon etter dagens krav. Under oppføringstidspunktet til boligen var det
  andre krav som var gjeldende.
  For å oppfylle kravene til de nyeste bygningsforskriftene skal man nå benytte balansert ventilasjonsanlegg.

  Forhold som har fått TG3:

  Yttervegger:
  Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen som ikke er skiftet i nyere tid. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Stedvis er det en del slitasje på kledningen samt noe svelling av maling. Det er ikke etablert tilstrekkelig lufting bak kledningen. Manglende lufting bak kledningen vil skade både kledningsbordene og bakveggen. Ved utskiftning av kledningen må det etableres tilstrekkelig lufting på baksiden.

  Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak:
  Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen har store skjevheter. Ved utskiftning av taktekkingen må det påregnes oppretting av konstruksjonen. Det må også pårenges utskiftning av bjelker/forsterking av konstruksjonen.

  Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
  Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Det ble observert mose på takstein. Mosen bidrar til å holde på fuktigheten, og kan derfor øke faren for frostsprengning. Taksteinen bør rengjøres for mose.

  Våtrom Overflate gulv:
  Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter. På badet ligger sluket høyere enn resten av baderomsgulvet, eventuelt lekkasjevann fra installasjoner i rommet vil ikke ledes til sluk.

  Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk:
  Det er ikke mulig og observere hvorvidt det er benyttet membran i alle våtsoner. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.
 • En mer sentrumsnær beliggenhet enn dette er det vanskelig å få. Cappes vei 14 har en attraktivt beliggenhet i Fjellsiden ved foten av Fløyen. Her venter alle byens fasiliteter for dine føtter samtidig som man er tilbaketrukket fra byens larm og trafikkerte gater.
  En kort spasertur unna boligen finner man Rema 1000 Marken og Coop Prix Marken hvor hverdagshandelen enkelt kan utføres. For et utvidet butikk - og servicetilbud finner man Bergen Sentrum i den ene retningen og Bergen Storsenter i andre retning.

  For den turglade er det kort vei til gode tur og rekreasjonsområdet i nærområde, blant annet Fjellveien, Fløyen, videre til Brushytten og Rundemanen. For den som liker å trene innedørs har man et rikelig utvalg av ulike treningsstudioer. Fra boligen er det gangavstand til Barry`s Bergen, Trene Sammen City, SATS Lars Hilles Gate, og Actic Norge for å nevne noen.

  I området er det svært gode kollektivtilbud med både buss, bybane og tog. Nærmeste bybanestopp er Nonneseter som ligger et par minutters gange fra boligen. Både på Festplassen og på Bergen Busstasjon finner man busser med hyppige avganger til alle bydelene. Fra Busstasjonen går også Flybussen til Flesland, samt Kystbussen.

  For barna er det flere lekeplasser like i nærheten. Nærmeste barnehage ligger ca. 100 meter fra boligen.

  Det er flere skoler og barnehager i gangavstand fra boligen:
  - Christi Krybbe skole (1-7 klasse)
  - St. Paul skole (1-10 klasse)
  - Danielsen Ungdomsskole Bergen (8-10 klasse)
  - Danielsen Intensivgymnas
  - Marken barnehage (0-6 år)
  - Kidsa Ladegården (1-6 år)

  For studenten er det kort avstand til alle Universitet og Høyskoler som Handelshøyskolen BI, UiB, NHH, Høyskolen Christiania og Høyskolen på vestlandet.

  Alt i alt et av byens beste beliggenheter med kort avstand til alt man trenger i en travel hverdag.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger, småhus og leilighetsbygg.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.
  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag.
  Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning.
  Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.
 • Totalt bruttoareal: 108 m²
  Totalt bruksareal: 96 m²
  Totalt primærrom: 86 m²

  1.etg: P-rom 8 m² / BRA 18 m²
  2.etg: P-rom 28 m² / BRA 28 m²
  3.etg: P-rom 31 m² / BRA 31 m²
  Loft: P-rom 19 m² / BRA 19 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. Etasje: Entré/trapperom (5,2m²), vaskeskjeller (2,6m²).
  2. Etasje: Gang/trapperom (11,9m²), toalett (1,1m²), soverom (5,8m²), soverom (7,7m²).
  3. Etasje: Gang/trapperom (5,3m²), bad (3,2m²), soverom (5,8m²), stue (15,2m²).
  Loftetasje: Stue og kjøkken (18,8m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  1. Etasje: Bod (7,9m²), bod (1,5m²).

  Ekstra areal:
  Fra loftsetasjen er det utgang til en terasse på 15,6 m².

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler i våtrommene og toalettet, ellers elektrisk oppvarming.
 • Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen. I øverste etasje er det terrasse på baksiden.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Ta kontakt med bymiljøetaten for ytterligere opplysninger.
  Det finnes et innvendig parkeringsannlegg like i nærheten, her er det av og til parkeringsplasser for salg.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private
  ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk
  vedlikeholdsplikt.

  Eiendommen har tilkomst via kommunal vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 382 720 per 31.12.21 10:55
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 977 790 per 31.12.21 10:55
  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • Kr. 24 340 pr. år
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr 24 340 for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger: Kommunale avgifter.
 • Det foreligger ferdigattest angående installasjon av bad på loftet, datert 20. april 1949.

  Det foreligger ferdigattest angående innstalasjon av 1 stk W.C, datert 31. oktober 1956.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Eiendommen er trolig oppført rundt 1899. Det foreligger ikke tegninger fra byggeår. Det foreligger imidlertid noen tegninger fra 1948 som er stemplet av bygningsinspektøren og Bergens Vand- og kloakkvesen i 1949. (Se side 46 i prospektet). Tegningene gjelder imidlertid kun søknad om etablering av dusjrom på loftet. Strengt tatt gjelder godkjenningen bare det omsøkte tiltaket, slik at en ikke kan si med sikkerhet hva som er godkjent bruk av resten av eiendommen. Det vurderes likevel som mest sannsynlig at tegningene fra 1948 gir uttrykk for at bygget er godkjent med tre leiligheter siden det var tre kjøkken. Det støttes også av Tellingsoversikt fra folketellingen i 1910 hvor det er angitt at det var 11 hjemhørende personer i bygget og at det var 1 kvistleilighet.

  Det har sannsynligvis skjedd en sammenslåing av leiligheten i 2. etasje og på loftet ved at kjøkkenet på loftet er omgjort til dusj selv om det er uklart om det er søkt om sammenslåing eller om slik sammenslåing var søknadspliktig i 1949. Det vurderes imidlertid som søknadspliktig å reetablere loftet som en egen leilighet.

  I dag fremstår bygget som en bruksenhet. Areal som tidligere utgjorde felles trapp mv er omgjort fra tilleggsdel til hoveddel uten at dette er omsøkt eller godkjent. Dette er søknadspliktig. Det vurderes imidlertid slik at det er mulig å reetablere veggene i trappehuset i 1. etasje og kjøkkenet slik at det igjen blir to leiligheter i bygget. (Selger opplyser at det er lagt opp vann- og avløpsrør for montering av kjøkken.) Selger gir imidlertid ingen garanti for at dette ikke regnes som et søknadspliktig tiltak.

  I bakkant av bygget er det bygget en terrasse, levegg og en trapp som ikke er omsøkt. Trappen leder opp til et uteareal som befinner seg på naboeiendommen. Det er også revet en bod som er vist på de gamle tegningene.

  Det er heller ikke søkt om eller gitt tillatelse til fjerning av skorstein.

  På naboeiendommen Brattlien 29, 31 og 33 er det gitt tillatelse til oppføring av et leilighetsbygg med tre leiligheter. Tillatelsen er påklaget.
  For nærmere informasjon se: https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/offentlig-innsyn/innsynplanogbyggesak/saksinnsyn?q=166%2F808

  Dagens plassering av badet er i forhold til de godkjente byggetegningene plassert i rommet "kott".

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdien skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Følgende heftelser er tinglyst i eiendommen:
  1889/901132-1/106 Bestemmelse om gjerde - med flere bestemmelser.
  06.09.1889
  Heftelsen er tilgjengelig hos megler.

  1959/9989-1/106 Bestemmelse om kloakkledn
  25.11.1959
  Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Rettigheter på andre eiendommer:
  1889/901135-1/106 Bestemmelse om veg
  06.09.1889
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:166 Bnr:799
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:166 Bnr:801
  Rettigheten er tilgjengelig hos megler.
 • Reguleringsplaner under arbeid:
  Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 1, KAIGATEN-SANDBROGATEN
  Planid: 65800000
  Dekningsgrad: 100%

  Eiendommen ligger i et område som i kommueplan har arealformål sentrumsformål - Byfortetningssone, 100 %.
  Kommuneplan:
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Planid: 65270000
  Dekningsgrad: 100%

  Hensynsoner i kommuneplan:
  Kulturmiljø - Marken, 100 %
  Historisk sentrum, 100 %
  Båndlegging - Båndlagt etter lov om kulturminner, 10,3 %
  Faresone - Brannsmitte, 100 %
  Faresone - Ras, 37,1%

  Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
  Bestemmelseshjemmel: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav, 100%

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: Gnr/bnr - 166/542
  Beskrivelse: Tilbygg på et bo - og behandlingssenter
  Status: Igangsettingstillatelse

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk,
  motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen
  av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Utsnitt av reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 166 Bnr. 801 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 65 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 26 985,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jan Thomas Liseth
Mathias Toppe Hove

Megler

Mathias Toppe Hove

95 18 99 09

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev