aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord og Ola Øverland har gleden av å presentere Fabrikkgaten 7B.
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord og Ola Øverland har gleden av å presentere Fabrikkgaten 7B.

BERGEN Fabrikkgaten 7B

Kronstad I Nydelig 3-roms leilighet like ved bybanen. Bygg fra 2021, høy standard. Mulighet for å kjøpe garasjeplass!

 • kr 4 290 000
 • BRA 59 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 290 000
 • Omkostningerkr 120 343
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 412 381.27
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 021
 • Soverom2
 • ArealP-rom 59 m²
 • Felleskostnaderkr 2 736
 • Tomt2 327.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 290 000,- (Prisantydning) 2 038,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 301,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,00))   120 343,- (Omkostninger totalt)   4 412 381,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning I Fabrikkgaten 7B
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Andre Bergfjord og Ola Øverland har gleden av å presentere Fabrikkgaten 7B. En nydelig 3-roms leilighet i bygg fra 2021 med stor balkong og en høy standard. Her bor du like ved bybanen med kort vei til alle hverdagsfasiliteter!
 • Leiligheten fremstår som "ny" med svært lite bruksslitasje.
 • TV og internett inkludert i felleskostnadene.
 • 2 soverom av god størrelse.
 • Ingen TG2 eller TG3 - flytt rett inn!
 • Praktisk bod i kjeller på 7 kvm.
 • Solrik felles takterrasse!
 • Bybanen like ved leiligheten.
 • Kort vei til flotte turstier som Ulriken og Løvstakken.
 • Kort vei til HVL og Haukeland sykehus. Følgende rom er inkludert i P-rom: Gang, bad/vaskerom, to soverom og stue/kjøkken! Hjertelig velkommen på visning!
 • Stuens størrelse gir god mulighet til å innrede stuen med både tv- og spisestue.

  Fabrikkgaten 7B, Vestland

  • Tomt
   2327.6m²

   Beskrivelse av tomt
   På sameiets tomt er det lekeplass og beplantning. Bygningsmassen tar opp store deler av tomten.

   Beliggenhet
   Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet. Her bor du i kort avstand til alle hverdagsfasiliteter. Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000 Minde som ligger ca. 5 minutters gange unna. Ellers er det kort vei til bl.a Spar Kronstadparken, KIWI Kronstad (åpner ny butikk i midten av juni) og Extra Danmarksplass. Det er kort gangavstand til Danmarksplass hvor man finner Baker Brun og Albatrossen Kaffe. Av skoler og barnehager er det flust av gode alternativer i nærheten. Her kan nevnes blant annet følgende: Skoler: - Kronstad skole (1-7 kl.) - daVinci Montessoriskole (1-7 kl.) - Ny Krohnborg skole (1-10 kl.) - Møllebakken skole (1-10 kl.) - Gimle skole (8-10 kl.) - Årstad videregående skole - NTG Brann Stadion - Høgskulen på Vestlandet - BI - Lekefabrikken barnehage (0-6 år) - Gimle oppveksttun barnehagen (0-6 år) - Hunstad barnehage (1-6 år) For den som liker å trene ligger Nr1 Fitness Kronstad ca. 5 minutter unna. Det er også kort vei til Fight & Fitness, SATS, Itrain Danmarksplass og Family Sports Club. Andre aktiviteter som kan friste er utendørsbanen ved Høgskulen på Vestlandet, Ikita karateklubb og fotballbaner ved Nymark og Krohnsminde Idrettsplass. Fra leiligheten er det kort vei til flotte turterreng på Strandafjellet, Løvstakken, Landåsfjellet og Ulriken. Det er også kort vei til runder rundt Solheimsvatnet og Store Lungegårdsvann. Nærmeste bybansestopp er Kronstad som ligger et par hundre meter fra boligen. Herifra kan du ta banen både mot Bergen sentrum, Fyllingsdalen og Flesland. Ved Fjøsangerveien, en kort gåtur unna, finner du flere busstopp som tar deg der du måtte ønske. Hunstadsvingen bussholdeplass kan også by på rutene 20 og 27. Det tar ca. 5 minutter med bil inn til Bergen Sentrum.

   Adkomst
   Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

   Bebyggelse
   Området består av tilsvarende boligbebyggelse.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Av betongkonstruksjoner. Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell. Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i tre, betong og stålkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med stående trekledning, fasadeplater og teglsteinsforblending. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Etasjeskiller: Av betong. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Alle bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 2.etg: 59 kvm BRA / 59 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 2.etg:gang(8,2m²), bad/vaskerom(4,3m²), soverom(12,5m²), soverom(7,9m²), stue og kjøkken(22,5m²). I tillegg medfølger bod i kjeller på ca. 7 kvm.

   Standard
   Innvendige overflater Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Entré: Lys og trivelig entré med spotter i himling. Det er en praktisk garderobeskap løsning i gangen som gir god plass til klær, sko og lagring. Stue/kjøkken: Åpen kjøkken/stue løsning som skaper en lys og god atmosfære med utgang til balkong på 7,5 kvm. Det er god plass til stuemøbler og spisebord. Kjøkkeninnredning fra HTH med slette fronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet kitcehnboard, stål oppvaskkum, ventilator. Integrerte hvitevarer er induksjonsplatetopp, stekeovn, kjøl- og fryseskap og oppvaskmaskin. Det er god skap- og benkeplass for matlaging og lagring på kjøkkenet. Soverom: Leiligheten har 2 flotte soverom, begge av god størrelse. På begge soverommene er det god plass til dobbeltseng, nattbord og annet passende møblement. Soverommene er i likhet med resten av leiligheten malt i tidsriktige farger. Bad: Delikat bad med spotter i himling. Badet inneholder vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, dusjdører i klart glass, opplegg for vaskemaskin. Andre opplysninger: - Malt vegger i stuen og på soverom i 2021. - Sikringsskapet er montert i gangen og inneholder automatsikringer - Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør, plastrør til vannforsyningsrør.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Fiber internett og TV levert av Telenor. Dette er inkludert i felleskostnadene.

   Parkering
   Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Mulighet for å kjøpe garasjeplass hvis ønskelig, ta kontakt med megler for mer informasjon.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

   Diverse
   Følgende hvitevarer følger med handelen: hvitevarer på kjøkken. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   4 290 000,- (Prisantydning) 2 038,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 301,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,00))   120 343,- (Omkostninger totalt)   4 412 381,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt soverom. - Balansert ventilasjon

   Info strømforbruk
   Selger opplyser at årlig strømforbruk har vært på ca. 2000 kWh.

   Energiklasse
   C

  • Kommunale avgifter
   7235

   Kommunale avgifter år
   2023

   Info kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, feiing, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter har 4 terminer per år med hovedforfall 20/2, 20/5, 20/8 og 20/11.

   Formuesverdi primær
   969429

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   3489945

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Innboforskring, strøm etter forbruk, vannboren varme etc.

   Tilbud lånefinansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Sameiebrøk
   59/5095

   Felleskostnader pr. mnd
   2736

   Felleskostnader inkluderer
   Dekker tv/bredbånd, utvendig byggforsikring, strøm og vedlikehold fellesarealer, og div.driftskostnader.

   Andel fellesgjeld
   2038.27

   Andel fellesgjeld år
   2022

   Andel fellesgjeld per dato
   2022-12-30T23:00:00Z

   Andel fellesformue
   1557.44

   Andel fellesformue per dato
   2022-12-30T23:00:00Z

   Om sameiet
   Sameiet består av 72 seksjoner, herav 70 boligseksjoner, 1 seksjon for p-anlegg og 1 næringsseksjon.

   Styregodkjennelse
   Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

   Sameiets forsikringsselskap
   If Skadeforsikring NUF

   Vedtekter/husordensregler
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

   Dyrehold
   Sameiets vedtekter begrenser ikke adgangen til dyrehold. Vanlige naborettslige regler gjelder.

   Eierskiftegebyr
   6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/159/86/23: 13.05.1927 - Dokumentnr: 901676 - Erklæring/avtale Refusjonsplikt til kommunen
   Overført fra: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:86
   Gjelder denne registerenheten med flere
   09.12.1927 - Dokumentnr: 901677 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:85
   Overført fra: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:86
   Gjelder denne registerenheten med flere
   08.04.1932 - Dokumentnr: 990717 - Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser
   Overført fra: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:86
   Gjelder denne registerenheten med flere
   02.08.1940 - Dokumentnr: 3536 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver Fabrikgt. 9
   Overført fra: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:86
   Gjelder denne registerenheten med flere
   21.03.1946 - Dokumentnr: 1612 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om vann/kloakkledning
   Overført fra: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:86
   Gjelder denne registerenheten med flere
   07.01.2021 - Dokumentnr: 21194 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
   Snr: 23
   Formål: Bolig
   Tilleggsdel: Bygning
   Sameiebrøk: 59/5095


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger ferdigattest for nybygg bolig datert 25.05.2021.

   Vei, vann og avløp
   Eiendommen har tilkomst via fylkesveg, kommunal vei og privat vei.

   Regulerings- og arealplanner
   Området er i følge Bergen kommune regulert til boligbebyggelse. Reguleringsplaner over grunnen: Planid: 60050000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 86 OG 87, FABRIKKGATEN 7A OG 7B Ikrafttrådt: 20.05.2014 Reguleringsformål (Reguleringsplaner over grunnen): Planid: 60050000 Reguleringsformål: Bolig, forretning, kontor Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 60050000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 86 OG 87, FABRIKKGATEN 7A OG 7B Ikrafttrådt: 20.05.2014 Planid: 61140000 Plannavn: ÅRSTAD. DEL AV GNR 159, 15 OG 17 MFL., MINDEMYREN Ikrafttrådt: 27.04.2015 Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): Planid: 60050000 Plannavn: Boligbeb. - blokkbebyggelse Dekningsgrad: 41,9 % Planid: 60050000 Plannavn: Gårdsplass Dekningsgrad: 21,7 % Planid: 60050000 Plannavn: Bolig, forretning, kontor Dekningsgrad: 15,6 % Planid: 60050000 Plannavn: Annet uteoppholdsareal Dekningsgrad: 8,6 % Planid: 60050000 Plannavn: Kjøreveg Dekningsgrad: 6,6 % Planid: 61140000 Plannavn: Gatetun/gågate Ikrafttrådt: 3,1 % Planid: 61140000 Plannavn: Gate med fortau Ikrafttrådt: 2,4 % Planid: 60050000 Plannavn: Forretning, kontor Ikrafttrådt: < 0,1 % (0,2 m²) Planid: 61140000 Plannavn: Gangveg - gangareal - gågt. Ikrafttrådt: < 0,1 % (0,1 m²) Planid: 60050000 Plannavn: Boligbeb. - frittliggende småhusbebyggelse Ikrafttrådt: < 0,1 % (0,0 m²) Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen): Planid: 60050000 Sonetype: Frisiktsone Dekningsgrad: 1,2 % Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen): Planid: 60050000 Bestemmelseshjemmel: Verneverdier generelt Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Reguleringsplaner under grunnen: Planid: 60050000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 86 OG 87, FABRIKKGATEN 7A OG 7B Ikrafttrådt: 20.05.2014 Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen): Planid: 60050000 Reguleringsformål: Parkering Dekningsgrad: 97,5 % Reguleringsplaner under arbeid: Planid: 66520000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 92 MFL., DELFELT S23 MINDEMYREN Dekningsgrad: 4,4 % Planid: 71140000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 81 MFL., DELFELT S19 OG S20, MINDEMYREN Dekningsgrad: 0,6 % Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Arealformål i kommuneplanen: Planid: 65270000 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Planid: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - rød sone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Planid: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 14,2 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Planid: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 2,8 % Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 70520000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 943 MFL., MINDEMYREN NORD Planid: 66430000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 463, DELFELT S25 MINDEMYREN, INNDALSVEIEN Planid: 64860000 Plannavn: ÅRSTAD. BYBANEN BERGEN SENTRUM - FYLLINGSDALEN, DELSTREKNING 2 - MINDEMYREN Planid: 64480000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 88 MFL., KRONSTADPARKEN FELT N3 Planid: 64040000 Plannavn: BERGENHUS/ÅRSTAD. BYBANEN FRA SENTRUM TIL FYLLINGSDALEN, DELSTREKNING 1, NONNESETER - KRONSTAD Planid: 63800000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 551 MFL., BJØRNSONS GATE Planid: 61930000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 28 MFL., SYKKELKRYSSING AV FJØSANGERVEIEN Planid: 19200000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 457 MFL., INNDALSVEIEN Planid: 16980000 Plannavn: ÅRSTAD. BYBANE I BERGEN, DELSTREKNING 3 - EDVARD GRIEGS VEI - WERGELAND Planid: 71201 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 159 BNR 2, 4 MFL., KRONSTADPARKEN Planid: 70000 Plannavn: ÅRSTAD/BERGENHUS. MIDTRE ÅRSTAD Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 159/88 - Annen lagerbygning - 08.08.2017 159/94 - Garasjeuthus anneks til bolig - 19.03.2018 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

   Adgang til utleie
   Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

   Legalpant
   De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   4 290 000,- (Prisantydning) 2 038,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 301,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,00))   120 343,- (Omkostninger totalt)   4 412 381,- (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   120343

   Betalingsbetingelser
   Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Vederlag: 45 000 ,- Grunnpakke: 15 000 ,- Markedspakke: 19 990 ,- Oppgjørshonorar: 6 990 ,-

  Tarek André Bergfjord

  Megler

  Tarek André Bergfjord

  46 63 62 55

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev