aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Fageråsveien 19B!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Fageråsveien 19B!

BERGEN Fageråsveien 19B

Flott 3-roms leilighet med balkong og god standard! Kort vei til høgskoler, universitet og Haukeland. Ingen dok.avgift!

 • kr 3 490 000
 • BRA 66 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 490 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 565 832
 • EierformAndel
 • Byggeår1956
 • Soverom2
 • ArealP-rom 66 m²
 • Andel fellesgjeldkr 66 000
 • Felleskostnaderkr 3 890
 • Tomt1 664 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 490 000 (Prisantydning) 66 000 (Andel av fellesgjeld)   3 556 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 565 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Fageråsveien 19B! En flott 3-roms leilighet med balkong, god planløsning og sentral beliggenhet i et populært borettslag på Minde! Her bor man med gangavstand til Sletten senter hvor du finner et utvidet butikk - og servicetilbud i tilllegg til buss - og bybanestopp. Litt om kvaliteter: - Arealeffektiv planløsning - Pent bad (pusset opp i 2018) og kjøkken - 2 store soverom (13,5 m² og 7,5 m²) - Balkong med gode solforhold og nydelig utsikt! - Ingen dok.avgift eller forkjøpsrett - Gode lagringsmuligheter i eksterne boder - Kort vei til de fleste høgskoler og universitet - Nærhet til Haraldsplass og Haukeland Sykehus - Kort vei til flotte turterreng i Byfjellene Velkommen til en hyggelig visning- husk påmelding hos megler!
Fra stuen er det utgang til en herlig balkong.

Fageråsveien 19B, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Borettslagleilighet
  Bruksareal
  3. etasje: 66 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 66 kvm Gang(6,2m²), bad(3m²), soverom(7,5m²), soverom(13,5m²), stue(24,1m²), kjøkken(9,1m²).  Tomt
  1664m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte veier, plen og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Fageråsveien 19 B ligger sentralt til i et attraktivt boligområde på Wergeland, med nærhet til det meste. Borettslaget har en flott plassering, med vestvendt beliggenheten. Leiligheten ligger i øverste etasje, så her kan man glede seg over nydelig utsikt som strekker seg over Løvstakken, Bergensdalen, Fløyen og Ulriken. Med sin sentrale beliggenhet, tar det kun 6 min for deg å gå til bybanestoppet på Wergeland. Herfra er det hyppige avganger til og fra Bergen sentrum, øvrige bydeler eller Bergen Flesland. Veldig praktisk å komme seg til og fra jobb eller skole uten å være avhengig av bil. Verdt å nevne er at Høgskolen på Vestlandet ligger kun to stopp unna ved bruk av bybanen, og Handelshøgskolen BI fire stopp - helt perfekt for den aktive studenten! Wergeland busstopp med linje 10, 49, 82, 83, 740 med hyppige avganger ligger kun 5 min unna leiligheten. I gangavstand fra leiligheten ligger Rema 1000 Wergeland, Bunnpris Hope, og Vitus apotek Minde. Dersom det frister mer å gå ut å spise, ligger restaurant Stefano Wergeland 2 min unna, som tilbyr deilig pizza, pasta og annet. For ytterligere servicetilbud ligger Sletten senter ligger en fin spasertur unna, ca 11 min å gå, hvor du finner alle fasiliteter, servicetilbud, legesenter, Vinmonopolet mm. Det er kort vei til flere skoler og barnehager i nærområdet. Av skoler i nærheten: Fridalen skole (1-7 kl.) ligger 8 min unna, Slettebakken skole (1-7 kl.) 1km unna, daVinci Montessoriskole (1-10 kl.) - 1,2 km, NTG-U Bergen (8-10 kl.) ? 1,1 km, Langhaugen videregående skole ? 0,7 km. Av barnehager i nærheten: Minde barnehage (0-5 år) ? 0,6 km, Birken barnehage (1-3 år) ? 0,7 km og Årstad Brannstasjon barnehage (1-5 år) ? 0,8 km. I området finner du flere flotte grønt- og friluftsområder. Man kan blant annet gå opp Ulriken som er en av Bergens 7 naturperler. Fra Ulriken går det turstier videre til bl.a Rundemannen og Fløyen. Tveitevannet er også like i nærheten, her er det ypperlige forhold for en fin gå- eller joggetur. Treningssenteret SATS Wergeland ligger 7 min unna leiligheten, Rautjern kunstgressbane, 0,5 km unna, Bergen Tennis Arena Treningssenter 16 min unna. For den fotballinteresserte er det også gåavstand til Brann stadion, hvor man kan heie Bergens store stolthet ? SK Brann til topps!

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av tilsvarende boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av betongkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Fageråsveien 19B! En flott 3-roms leilighet med balkong, god planløsning og sentral beliggenhet i et populært borettslag på Minde! Her bor man med gangavstand til Sletten senter hvor du finner et utvidet butikk - og servicetilbud i tillegg til buss - og bybanestopp. Leiligheten ligger fint til i 3-etasje, har nydelige utsiktsforhold og en arealeffektiv planløsning med fin flyt mellom rommene. Alle flater er malt i behagelige og moderne farger. Parkett eller laminat i alle rom forutenom bad som selvsagt har fliser. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Entrée er lys og trivelig med god plass til å sette fra seg sko og henge yttertøy i ønsket møblement. Videre kommer man inn i leilighetens stue som er lys og luftig. Her er det godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater, i tillegg til fantastisk utsikt opp mot Løvstakken, mot Fløyen og utover nærområdet. Stuen lar seg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og spisebord. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på ca. 3,2 m² hvor varme sommerdager kan nytes! Kjøkkenet består av en klassisk innredning utført med hvite profilerte fronter og benkeplate av laminat med fliser på vegg over. Her er rikelig med skap - og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Kjøkkenet har opplegg for hvitevarer og kjøkkenbenk fra 2018. Det er plass til et lite frokostbord på kjøkkenet. Leiligheten har 2 romslige soverom på ca. 13,5 m² og 7,5 m² med store vindusflater som sørger for gode lysforhold. Begge soverommene har plass til møblering av stor seng og nattbord. Det er gode oppbevaringsmuligheter i store garderobeskap på begge soverommene. Badet ble pusset opp i 2018 og utført med mønstrete fliser på gulv og hvite fliser på veggflater, noe som skaper et moderne preg på badet. Det er innredet med servant i møbel, speil med lys, vegghengt toalett og dusj med foldedører i glass. Badet har gulvvarme, plass til tørketrommel og opplegg for vaskemaskin. For ytterligere lagringsmuligheter disponerer leiligheten 1 bod på loftet med et gulvareal på ca. 7 m², og 2 boder i kjelleren på ca. 4 m² og 5,4 m².

  Standard
  Beskrivelse av innvendige overflater (vegger, tak og gulv): Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har parkett og laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malt strie og tapet. Tak: Tak-ess plater og malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,87m. Dagens krav er på 1 meter.   Vesentlige endringer etter byggeår: Opplysninger fra hjemmelshaver: - Badet ble pusset opp i 2018. - Kjøkkenbenken er fra 2018. - Tak-ess platene i gangen ble montert i 2018. - Malt alle veggflater utenom på kjøkkenet. - Vedovnen ble montert i 2020. Pipen er også utbedret. - Gulvet på kjøkkenet ble lagt i 2022.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Oppvaskmasin og komfyr medfølger.

  Parkering
  Parkeringsplasser tildeles etter søknad til styret, etter ansinitet. Nedre parkeringsplass ved A-inngangen er gjesteparkering. Borettslaget har installert 2 ladestasjoner for el-bil ved parkeringplass

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Selger opplyser om følgende forhold; - Borettslaget har observert dårlig avrenning fra tak, men utbedring er under planlegging. Fukt er ikke observert i boder tilknyttet leiligheten. - Forhold som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld: Det vil fremmes forslag til bytte av tak på grunn av alder for neste generalforsamling. - Brannvesenet anbefalte rehabilitering av pipe ved forrige kontroll, grunnet alder. Planlegges gjennomført av borettslaget i forbindelse med bytte av tak. Ingen problemer med bruk av peis i leiligheten. Se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 490 000 (Prisantydning) 66 000 (Andel av fellesgjeld)   3 556 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 565 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming: Elektrisk og ved

  Info strømforbruk
  Selgers energibruk 2022: 11 561 kWh elektrisitet, og 1000 liter ved.

  Energiklasse
  G

 • Formuesverdi primær
  816489

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2939360

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  7

  Part.obl.nr.
  958472714

  Felleskostnader pr. mnd.
  3890

  Andel fellesgjeld
  66000

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-31T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  50358

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Bjørkhaug Borettslag

  Borettslagets org.nr
  958472714

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 17 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvbaltning AS ihht. kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Tor-Sigve Bjørndal. Borettslagets revisor er Revisorgruppen Hordaland AS.

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr.: HANBAN-95287163011 Type: A Restsaldo: 1.093.042,- Restløpetid: 18 år 4 md. Term. pr. år: 4 Type rente: Flytende Rente: 5,64 %

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Borettslagenes Sikringsordning AS (SBS). Avtalener løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  6601473

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold skal godkjennes av styret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/160/516: 20.10.1954 - Dokumentnr: 6726 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om bebyggelse 30.10.1959 - Urådighet - Dokumentnr.: 9217-2 - Lekeplassen eller andel derav ikke kan selges uten salg av tilknyttet beboelseseiendom. 24.11.1961 - Dokumentnr: 9080 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Bestemmelse om felles vegg 01.12.1953 - Dokumentnr: 8814 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1013 01.01.2020 - Dokumentnr: 1375894 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:160 Bnr:512

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest for Fageråsveien 19 a,b,c datert 21.09.1961. Vindusendring med ferdigattest datert 07.12.1981

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst fra kommunal- over til privat vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til leiegårdsbebyggelse, åpen villamessig bebyggelse og kollektive anlegg ihht reguleringsplan på grunn. Planid: 10520000 Plannavn: Årstad. Bergensadalen sydlige del, distr. Slettebakken. Ikrafttrådt: 22.05.1950 Dekningsgrad: 100 % Hensynsoner i kommuneplan: Kulturmiljø - Landås 100,0 % Wergelandsåsen-Storetveitåsen 1,7 % Faresone - Luftkvalitet - gul sone 100,0 % Gul støy - Vei støy - gul sone 10,4 % Planer i nærheten av eiendommen: Forslag til endring av reguleringsplan. Reguleringsbestemmelser for Fana, Nyhaugen PlanID: 30020000 Plannavn: Årstad. GNR 15, del av Nyhaugen, GNR. 13, del av Storetveit Status: Endelig vedtatt arealplan Plan lagt ut til Offentlig ettersyn med høringsfrist 10.10.2023. Opphevelse av eldre reguleringsplaner. PlanID: 30010000 Plannavn: Årstad/Fana. Mindereguleringen Status: Endelig vedtatt arealplan Plan lagt ut til Offentlig ettersyn med høringsfrist 10.10.2023. Opphevelse av eldre reguleringsplaner. PlanID: 20000 Plannavn: Årstad. Bergensdalen Midtre del Status: Endelig vedtatt arealplan Plan lagt ut til Offentlig ettersyn med høringsfrist 10.10.2023 Reguleringsplan - Wergelandsbakken PlanID: 70230000 Plannavn: Årstad. GNR. 13, BNR. 69 mfl., Wergelandsbakken Status: Planlegging igangsatt Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 160/566 Saksnr.: 202201612 Endring: Tilbygg enebolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 09.03.2022 Eiendom: 13/201 Saksnr.: 202218846 Endring: Ombygging - tomannsbolig Status: Rammetillatelse Dato: 20.07.2023 Eiendom: 13/243 Saksnr.: 201117174 Endring: Tilbygg enebolig Status: Meldingssak registrer tiltak Dato: 28.10.2011 Eiendom: 13/135 Saksnr.: 202200869 Endring: Tilbygg enebolig Status: Igangsettingstillatelse Dato: 19.01.2022 Eiendom: 160/518 Saksnr.: 202111970 Endring: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Bygning godkjent for riving/brenning + Rammetillatelse gitt Dato: 23.02.2022 Saksnr.: 202229024 - Enebolig - Rammetillatelse - 26.04.2023 Saksnr.: 202111970 - Enebolig - Rammetillatelse - 23.02.2022 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 490 000 (Prisantydning) 66 000 (Andel av fellesgjeld)   3 556 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 565 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 900, - samt utlegg til kommunal informasjon, markedspakke m.m. Alle summer er inkl. mva.

Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev