aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Bussesund har gleden av å presentere Fløenbakken 41C. En sjarmerende og romslig 3-roms leilighet sentralt til i Møllendal.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Bussesund har gleden av å presentere Fløenbakken 41C. En sjarmerende og romslig 3-roms leilighet sentralt til i Møllendal.

BERGEN Fløenbakken 41C

Lekker 3-roms leilighet sentralt til på Møllendal med kort vei til "alt"!

 • kr 3 950 000
 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 950 000
 • Omkostningerkr 111 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 061 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1955
 • Soverom2
 • ArealP-rom 78 m²
 • Felleskostnaderkr 4 561
 • Tomt7 320.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,00))   111 792,- (Omkostninger totalt)   4 061 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Bussesund har gleden av å presentere Fløenbakken 41C. En sjarmerende 3-roms leilighet sentralt til i Møllendal. Boligen er av god størrelse og praktisk planløsning. Leiligheten er malt i moderne delikate farger og har flere vinduer som gir godt med lysinnslipp. Med gangavstand til alt i fra Haukeland sykehus, Bybane, Store Lungegårdsvann, dagligvarebutikker, skoler og arbeidsplasser er dette er med andre ord en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av! Litt om kvaliteter: - Sentral beliggenhet. - To store soverom. - Balkong. - Pen utsikt. - Bad med badekar. - Felles biloppstillingsplasser med elbillader. - Kort vei til kollektivtransport. - Gangavstand til skoler og universiteter. - Nærhet til fjell og natur. Velkommen til visning - husk påmelding hos megler.
Boligen befinner seg pent til i vakre Møllendal med kort vei til alt i fra dagligvarebutikker, nydelige turområder, arbeidsplasser og kollektivtransport. Området er velegnet for den som ønsker å bo i direkte nærhet til sentrum, men samtidig i fred og ro.

Fløenbakken 41C, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet:
  Bruksareal
  2. etasje: 78 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 78 kvm Gang (8,4m²), bad (2,7m²), soverom (13,3m²), soverom (13,4m²), stue (24,8m²), kjøkken (12,2m²).
  Sekundærrom
  2. etasje: 0 kvm



  Tomt
  7320.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for sameiet. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte veier, biloppstillingsplasser, plen og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Boligen befinner seg pent til i vakre Møllendal med kort vei til alt i fra dagligvarebutikker, nydelige turområder, arbeidsplasser og kollektivtransport. Området er velegnet for den som ønsker å bo i direkte nærhet til sentrum, men samtidig i fred og ro. Nærmeste dagligvarebutikk, Rema 1000 Haukelandsveien, finner du like rundt hjørnet. Like ved boligen finner du også butikkene Bunnpris Møllendalsbakken og Joker Møllendal. På en ellers grå dag kan en ta turen ned til områdets kaféer. Her kan Haralds Kaffebar, Hyssingen Kafé Og Bakeri og Spise Sammen Kafé Munck alle by på herlig bakst og trivelig stemning. For ytterligere flere dagligvarebutikker og kaféer er det kort vei inn til Bergen sentrum. På fine dager kan du enkelt spasere ned til Store Lungegårdsvann for både svømming og andre utendørsaktiviteter. Her finner du gode forhold for sosiale sammenkomster for både store og små. For den tur og treningsglade kan turer langs med Store Lungegårdsvann, opp til Ulriken, Fløyen og Isdalen, alle være glimrende turer for hele familien. Skulle en ønske å trene innendørs, ligger Trene Sammen Årstad et steinkast unna. En kort gåtur unna finner du også Trene Sammen Kronstad, Nr1 Fitness Kronstad, Fight & Fitness, SATS, Family Sports Club og Itrain Danmarksplass. Boligen er også sentralt plassert i forhold til både Haraldsplass- og Haukeland sykehus. Her kan du raskt og enkelt gå til jobb.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av eneboliger, rekkehus og leiligheter.

  Skolekrets
  I området finner du flere gode skoler, universiteter og barnehager. Her kan blant annet nevnes: Skoler: - Haukeland skole (1-7 kl.) - Kronstad skole (1-7 kl.) - daVinci Montessoriskole (1-10 kl.) - Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) - NTG-U Bergen (8-10 kl.) - Amalie Skram videregående skole - Metis privatskole - Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) - Produksjonsskulane i Vestland - VID vitenskapelige høgskole Barnehager: - Fløenbakken barnehage (1-5 år) - Karusellen barnehage (1-5 år) - Nubben barnehage (1-5 år)

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste bussholdeplass, Ulriksdal, ligger like rundt svingen. En kort gåtur unna kommer du også til Fløen Bybanestopp som tar deg enkelt både til Bergen sentrum og Fyllingsdalen.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og murkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Bussesund har gleden av å presentere Fløenbakken 41C. En sjarmerende og romslig 3-roms leilighet sentralt til i Møllendal. Boligen er av god størrelse og praktisk planløsning. Leiligheten er malt i moderne delikate farger og har flere vinduer som gir godt med lysinnslipp. Dette er med andre ord en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av! Det første som møter deg er en praktisk entré med god plass til å henge fra seg både jakker og sko. Stuen er av god størrelse, delvis malt i behagelige og delikate farger og har rikelig med naturlig lys. Her er god plass til både sofa- og spisebordsgruppe. I hjørnet av stuen finner du en sjarmerende vedovn, som bidrar til godt med oppvarming og koselige kvelder på en ellers kald dag. Tilhørende stuen finner du flere gode lagringsmuligheter med blant annet innebygget bokhylle. Fra stuen har du direkte adkomst til leilighetens balkong med plass til møblering. Her kan du nyte morgenkaffen hele året! Kjøkkenet finner du i enden av leiligheten og har kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Det er også ett overskap med glassfront og benyttet fliser over benkeplaten. Sammen med kjøkkenets egen kjøkkenøy og flere skap bidrar dette til et rent og pent kjøkken. Ved siden av kjøkkenet er det plass til et koselig spisebord, godt belyst av rommets store vindu. På kjøkkenet er det også tilrettelagt for vaskemaskin. Leilighetens to soverom er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og garderobeløsning. Soverommene har også flotte vinduer som gir godt med lys og et av soverommene har innebygget garderobeløsning. Badet er lyst helfliset og inneholder toalett, helstøpt servant, badekar og skap under servant med profilerte fronter. Dette er med andre ord et bad som lett faller i smak.

  Standard
  Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har parkett og laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har panel og malt strie. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling: Over forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det er påvist at badet er oppført etter eldre forskrifter. Utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre våtrom. Modernisering bør påregnes. Våtrom Overflate gulv: Over forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det er påvist at badet er oppført etter eldre forskrifter. Utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre våtrom. Modernisering bør påregnes. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel-tv inngår i fellesutgiftene.

  Parkering
  Felles biloppstillingsplasser på sameiets tomt, ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Frivillig dugnad i sameiet. Sameiet opplyser om at det søkes om å fjerne (legge under tak) de gamle ventilasjons- «skorsteinene» til bossjakter som ikke er i bruk. Styrets leder har vært i kontakt med Bergen Brannvesen og kan informere oss om at boss-sjaktene ikke er deres felt og kan dermed ikke uttale seg om det. Det er 8 stk. ventilasjons-» skorsteiner» - se foto, merket med gult. Det er besluttet i sameiet at det skal gjennomføres rørfornying av svløpsrørene i sameiet. Dette arbeidet starter i oktober 2023, og det er planlagt at arbeidet i denne leiligheten skal skje på nyåret 2024. Rørfornyingen vil medføre en kostnad for leiligheten på kr 128.776,-. Ny eier kan velge to alternativer for for finansiering på dette beløpet. Man kan dekke beløpet med egne midler ? Delt i tre fakturaer (forfallsdatoer 21. oktober 2023, 21. januar 2024, 21. mars 2024). Eller man ka ta opp lån via sameiet (Vestbo). Lånet gjennom Vestbo vil ha en rente på omtrent 8%, og et lån gjennom en privat bank vil ha en rente på rundt 5% - dette er et estimat basert på dagens situasjon og dette endrer seg over tid. Hvis du velger lånet gjennom sameiet, vil nedbetalingstiden være 5 år, og den månedlige avdragssummen vil være 2677 kr.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,00))   111 792,- (Omkostninger totalt)   4 061 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eldre vedovn i stuen (bør moderniseres), ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  15559

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  1076425

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3875130

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr..... for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader og kommunale avgifter. Kostnader for strøm og innboforsikring er ikke hensyntatt.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1 924/100 000

  Felleskostnader pr. mnd
  4561

  Felleskostnader inkluderer
  Sameieavgift, hage, kabel-tv, dugnad, trappevask, strøm loft, fondsavsetning, styrehonorar og forretningsførsel, strøm og vedlikehold fellesarealer.

  Andel fellesformue
  52658

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Søndre Fløenmarken Sameie består av 61 leiligheter.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold krevet styrets godkjenning.

  Eierskiftegebyr
  4700

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/163/69/17: 07.09.1926 - Dokumentnr: 901364 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse
  Bestemmelse om kloakkledning
  Overført fra Fløenbakken 55
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.06.1955 - Dokumentnr: 4884 - Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:69
  Gjelder denne registerenheten med flere
  14.06.1985 - Dokumentnr: 17786 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 17
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 1924/100000
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 059 SEKSJONER


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet o?entlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Bergenhus/årstad. Bybanen fra Sentrum til Fyllingsdalen, delstrekning 1, Nonneseter - Kronstad. PlanID: 64040000 Dekningsgrad: 20,3% Reguleringsformål: Vern av kulturmiljø eller kulturminne 18,7%, Bebyggelse og anlegg 1,6% og Annen banegrunn, grøntar. < 0,1 % (0,2 m²). Hensynssoner: Båndlegging kulturminneloven 18,7% Bestemmelsesområder: Anlegg- og riggomr. 4,1% Reguleringsplaner under grunnen: Plannavn: Bergenhus/årstad. Bybanen fra Sentrum til Fyllingsdalen, delstrekning 1, Nonneseter - Kronstad. PlanID: 64040000 Dekninsgrad: 5,8% Reguleringsformål: Annen banegrunn, tekn. anl. 5,8% Hensynssoner: Andre sikringssoner 5,8% Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018. PlanID: 65270000 Arealformål: Byfortettingssone 98,7% og Grønnstruktur 1,3%. Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Historisk sentrum 100% Fløen 99,9% Historiske veifar 2,2% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Luftkvalitet - gul sone 100% Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100% Kommunedelplan(er): Plannavn: Begenhus. KDP Store Lungegårdsvann søndre del. PlanID: 15590000 Dekningsgrad: 100% Arealformål: Boligområder 77,8%, Båndlegging etter lov om kulturminner 17,1%, Friområder 4,8%, Veiareal 0,2%, Grav- og urnelund 0,1% og Jernbaneareal < 0,1 % (3,3 m²). Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 163/15 - Rammetillatelse parkeringshus datert 26.02.2021. Eiendom 163/15 - Rammetillatelse tilbygg annen forretningsbygning datert 26.02.2021. Eiendom 163/15 - Verkstedbygning godkjent for riving/brenning datert 26.02.2021. Eiendom 163/15 - Garasjeuthus anneks til bolig godkjent for riving/brenning datert 26.02.2021. Eiendom 163/15 - Rammetillatelse Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer datert 26.02.2021. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra helikoptertra?kk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Styret skal godkjenne Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,00))   111 792,- (Omkostninger totalt)   4 061 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  111792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14.900 ,- oppgjørshonorar kr  6500,- og visninger kr 2500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49.900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 27.000,-. Utleggene omfatter innhenting av offentlig informasjon, innhenting informasjon fra forretningsfører, markedspakke og andre direkte utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Stian Bussesund

Megler

Stian Bussesund

97 02 12 77

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev