aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Fosswinckels gate 38! En stor og luftig leilighet over to plan med mulighet for utleie midt i smørøyet av sentrum.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Fosswinckels gate 38! En stor og luftig leilighet over to plan med mulighet for utleie midt i smørøyet av sentrum.

BERGEN Fosswinckels gate 38

Flott leilighet med nyere bad og kjøkken i rolige omgivelser på Høyden. Sentral beliggenhet og nytt tak!

 • kr 8 990 000
 • BRA 150 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 8 990 000
 • Omkostningerkr 239 190
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 229 190
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1890
 • Soverom3
 • ArealP-rom 139 m²
 • Felleskostnaderkr 2 396
 • Tomt281.7 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 8 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   239 190,- (Omkostninger totalt)   9 229 190,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Alternativ plantegning - første etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Fosswinckels gate 38! En stor og luftig leilighet over to plan med mulighet for utleie midt i smørøyet av sentrum. Samtlige rom er av god størrelse og har sjarmerende vinduer som gir rikelig med lysinnslipp. De nydelige baderommene pusset opp i 2019, og også kjøkkenet er av god standard. Leiligheten er med andre ord perfekt for alle og enhver som ønsker god plass og et ønske om sette sitt eget preg på hjemmet. Kort om fasiliteter: - To bad og ett toalett fra 2019. - Lekkert kjøkken. - Mulighet for utleie. - To plan. - Koselig grøntareal utenfor leiligheten. - Sentral beliggenhet. - Gangavstand til alt. - Familievennlig. Velkommen til visning - husk påmelding hos megler!
Plantegning - første etasje.

Fosswinckels gate 38, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet over to etasjer
  Bruksareal
  3. etasje: 139 kvm
  4. etasje: 11 kvm
  Primærrom
  3. etasje: 139 kvm - Entré/gang: 14,6 m² - Toalettrom: 1,4 m² - Soverom 1/kontor: 8,8 m² - Bad: 3,9 m² - Vaskerom/trapperom/gang: 11,4 m² - Soverom 2/kontor: 10,9 m² - Tv-stue: 17,4 m² - Soverom 3: 13,3 m² - Bad: 5,7 m² - Stue: 35,5 m² - Kjøkken: 10,9 m²
  Sekundærrom
  4. etasje: 11 kvm - Loft/trapperom/bod (ikke målbart bruksareal - ca 7 m² gulvareal) - Loftsrom/bod: 10,5 m² - ca 17 m² gulvareal  Tomt
  281.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med uteplass, grøntarealer, interne veier og gateparkering.

  Beliggenhet
  Dette er den perfekte beliggenheten for deg som ønsker å bo "midt i smørøyet", men samtidig tilbaketrukket fra støy og trafikk. Det er få minutters gange til yrende byliv og alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på - caféer, restauranter og byens pulserende uteliv. I tillegg til flere studieinstitusjoner og et av bykjernens beste rekreasjonsområder - Nygårdsparken. For dem som liker parklivet er Botanisk hage og Musèhagen også i umiddelbar nærhet. Nærmeste dagligvarebutikk, KIWI Strømgaten, ligger et lite steinkast unna. I området finner du også Rema 1000 Lars Hilles Gate og Bunnpris Nygårdsgaten. For late dager er Foodora Market et glimrende alternativ og leverer dagligvarene rett til døren din. Ytterligere flere tilbud finner en ved en kort spasertur inn til Bergen sentrum. For studenten er det kort vei til de fleste universitet og høyskoler. På høyden finner man både realfagsbygget, Det juridiske universitet, samt UIB. En kort spasertur unna boligen ligger Marineholmen med Handelshøyskolen BI. Marineholmen er også et populært samlingssted om sommeren med flotte bademuligheter. For den turglade er det kort avstand til flotte turterreng i byfjellene. For den som liker å trene innendørs er det gangavstand til Trene Sammen City, SATS, og Actic Bergen for å nevne noen. Det er gode kollektivtransporttilbud med både buss og bybane. Holdeplasser for buss på både Festplassen og Møhlenpris med hyppige avganger ligger innen kort gangavstand. Kort fortalt er dette beliggenheten for deg som vil bo sentralt, men tilbaketrukket, i et populært område.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere gode skoler og barnehager like i nærheten. Her kan nevnes: Skoler: - St Paul skole (1-10 kl.) - Møhlenpris skole (1-7 kl.) - Møllebakken skole (1-10 kl.) - Danielsen ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) - Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) - Metis privatskole - Bergen Private Gymnas - Handelshøyskolen BI - Universitetet i Bergen Barnehager: - Rosetårnet barnehage (1-5 år) - Marineholmen barnehage Drift (0-5 år) - Møhlenpris Oppveksttun barnehage (1-5 år)

  Offentlig kommunikasjon
  Det er gode kollektivtransporttilbud med både buss og bybane. Holdeplasser for buss på både Festplassen og Møhlenpris med hyppige avganger ligger innen kort gangavstand. Nærmeste busstopp finner en ved Bergen busstasjon en kort gåtur unna. Her i fra går busser til tilnærmet alle områder i Bergen. I tillegg finner en Bybanen som tar deg enkelt både til Bergen sentrum og Flesland.

  Byggemåte
  Grunnmur av murkonstruksjoner. Yttervegger av mur- og trekonstruksjoner med pusset og malt fasade i front og malt trekledning mot bakside. Vinduer med isolerglass. Etasjeskillere av trebjelkelag. Sperretak tekket med betongtakstein og tegl.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Fosswinckels gate 38! En stor og luftig leilighet over to plan med mulighet for utleie midt i smørøyet av sentrum. Samtlige rom er av god størrelse og har sjarmerende vinduer som gir rikelig med lysinnslipp. De nydelige baderommene ble pusset opp i 2019, og også kjøkkenet er av god standard. Leiligheten er med andre ord perfekt for alle og enhver som ønsker god plass og et ønske om sette sitt eget preg på hjemmet. Det første som møter deg er en luftig og fin entré med god plass til å henge fra seg både jakker og sko. Entréen kan ved enkle grep lukkes igjen og dermed dele leiligheten i to. Praktisk om en ønsker å leie ut deler av leiligheten. Videre inn i leiligheten kommer du til leilighetens to stuer. Stuene er begge av god størrelse og er naturlig fordelt med en enkel vegg. Her er god plass til både sofa- og spisebords gruppe og kan enkelt møbleres til både hverdag og fest for større og mindre sosiale sammenkomster. Store sjarmerende vinduer gir godt med lysinnslipp og bidrar til en behagelig atmosfære. Kjøkkenet finner en ved stuen naturlig fordelt med en enkel vegg, Her kan kokken kokkelere i fred og ro i et nydelig kjøkken. Kjøkkenet har lyse profilerte fronter med benkeplate i stein, med store skap og flere skuffer som bidrar til å holde kjøkkenet rent og ryddig. Av integrerte hvitevarer finnes det induksjon platetopp, steikeovn og oppvaskmaskin. På motsatt ende av etasjen finner en et mindre rom vel egnet for både kjøkken og vaskerom. Her er god plass til et koselig spisebord hvor en kan nyte morgenkaffen. Rommet har enkel skapinnredning for også opplegg for vaskemaskin og utslagsvask. Etasjens tre soverom er alle av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og garderobeløsning. Hovedsoverommet har i tillegg integrert skyvedørsgarderobe som frigir godt med plass. Soverommene har godt med naturlig lys og lar seg enkelt brukes til blant annet hjemmekontor eller ønsket bruk. Leilighetens to baderom, fra 2019, er som kjøkkenet av nydelige behagelige farger og bærer moderne preg. Godt utsmykket med lekre detaljer skiller baderommene seg enkelt ut fra resten av leiligheten. I tillegg til to baderom er det et praktisk toalett med tilsvarende standard. I fra vaskerommet har du tilkomst til leilighetens loft via en enkel trapp. Loftsetasjen har en hems og et uinnredet loft, perfekt for oppbevaring.

  Standard
  Gulv: Fliser på bad og toalettrom. Belegg på vaskerom/gang og laminat på kontor/soverom. Ellers parkett. Vegg: Delvis flis på bad. Ellers malte flater og strier. Tak: Himlingsplater. Fra 14.08.2023 er det påbegynt rennovering av nytt tak og takvinduer. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Vinduer og dører: Oppsummering: Det gjøres oppmerksom på at punkterte vindusglass tidvis kan være svært vanskelig å avdekke. - Punktert takvindu over trapp (TG 2) Normal aldringsslitasje på karmer. TG 2 er satt med bakgrunn i alder (isolerglass over 30år) og det vil være risiko for at vindusglass punkterer. Anbefalte tiltak: Normalt vedlikehold av karmer. Yttervegger: Oppsummering: Stedvise skjevheter i trekledning. Generelt slitte flater (trekledning). Generelt svak ventilering underkant kledning. Det er ikke registrert bruk av musetetting mellom kledning og veggkonstruksjon. TG 2 pga alder/slitasje. Anbefalte tiltak: Normalt vedlikehold av fasader. Taktekking: Oppsummering Taktekking fra 1984. Det registreres mose på taket. TG 2 pga alder pga mosegroe på tak. Anbefalte tiltak: Sameiet har vedtatt renovering av taktekking i august 2023. Trapp: Oppsummering Ikke montert rekkverk i trapp (TG 2) Trappen er ikke i daglig bruk. Anbefalte tiltak: Anbefaler montering av rekkverk. Elektrisk: Oppsummering Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 01.01.1999 utover arbeider ifm bad og toalettrom. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. Elanlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Anbefalte tiltak: Grunnet ukjent historikk og manglende dokumentasjon anbefales det å gjennomføre en el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Øvrig: Vaskerom: Oppsummering Belegg er klemt i sluk. Ventil i tak med aktivt avsug. Overflater med normal bruksslitasje. Gulvet er tilnærmet flatt (TG 2) TG 2 pga alder og svake falforhold. Anbefalte tiltak: Fungerer til dagens bruk.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Sameiet har vedtatt renovering av taktekking i august 2023. Dette ble påbegynt 14.08.2023.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  8 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   239 190,- (Omkostninger totalt)   9 229 190,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Ildsted. Ellers elektrisk oppvarming og gulvvarme på bad og toalettrom.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  22061

  Kommunale avgifter år
  2023

  Formuesverdi primær
  1672878

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  6356937

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  150/445

  Felleskostnader pr. mnd
  2396

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene dekker forsikringer, vedlikehold og felles strøm

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt iht. sameiets vedtekter.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/164/659/3: 21.06.1878 - Dokumentnr: 900090 - Bestemmelse om bebyggelse Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:164 Bnr:659
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.11.1997 - Dokumentnr: 31768 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 150/440
  26.05.2003 - Dokumentnr: 16328 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 150/445
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr. 1


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger anmeldelse vedrørende ildsteder, varmeapparat og lignende fra 1901. Det foreligger stemplet bygningsanmeldelse fra 1924 som omhandler ombygging for å skaffe bygget to inngangspartier (et til hver av leilighetene) samt få innlagt vannklosett, bad etc. Det foreligger attest datert 23.09.1935 vedrørende forandring av 7 værelses leilighet i 2 etasjer til en 5 og en 2 værelses leilighet. Det foreligger ferdigattest datert 30.01.1985 vedrørende ombygn./vinduend til boligbygg. Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente byningstegninger mottatt fra Bergen kommune. Bygningstegningene viser at et rom betegnet som bod, er innlemmet i dagens vaskerom/kjøkken. Bod er S-rom og er ikke rom ment for varig opphold. En eventuell omsøking og godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har tilkomst via kommunal veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID: 8200201 Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 1299, NEDRE NYGÅRD KVARTAL 11 Ikrafttrådt: 24.03.2004 Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Nygårdshøyden Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Bestemmelsesområder i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Bestemmelsehjemmel: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100,0 % Kommunedelplan(er): PlanID: 15780000 Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM Ikrafttrådt: 10.12.2001 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 15780000 Arealformål: Boligområder Dekningsgrad: 99,1 % PlanID: 15780000 Arealformål: Fotgjengerstrøk Dekningsgrad: 0,9 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 11331000 Plannavn: BERGENHUS. NYGÅRDSHØYDEN, ENDRING TIL LEKE- OG OPPHOLDSGATER PlanID: 8200200 Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 1287, NEDRE NYGÅRD, KVARTAL 11 PlanID: 8200100 Plannavn: BERGENHUS. GNR 164 BNR 829 MFL., NEDRE NYGÅRD KVARTAL 6 PlanID: 8200000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 164, NEDRE NYGÅRD NORD Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 164/1236 - Påbygg - Store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg. - Igangsettingstillatelse - 24.02.2021 164/849 - Tomannsbolig, vertikaldelt - Rammetillatelse - 14.03.2023 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  8 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   239 190,- (Omkostninger totalt)   9 229 190,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  239190

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger/overtagelse kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 990,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 26 985,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunale opplysninger og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket. Alle beløp er inkl. mva. 

Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev