aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Fridalsveien 37A.
Aktiv eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Fridalsveien 37A.

BERGEN Fridalsveien 37A

Minde| Pen 3-roms med store soverom og god standard! Høy førsteetasje med fint grøntområde. Sentral beliggenhet.

 • kr 3 315 000
 • BRA 75 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 315 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 375 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformAksje
 • Byggeår1950
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Andel fellesgjeldkr 60 000
 • Felleskostnaderkr 3 974
 • Tomt13 605 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 315 000 (Prisantydning) 60 000 (Andel av fellesgjeld)   3 375 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 850 (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 475 (Transportgebyr)   22 025 (Omkostninger totalt)   3 397 025 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning | Fridalsveien 37A
Aktiv eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Fridalsveien 37A. En flott 3-roms leilighet men en sentrumsnær beliggenhet. - Praktisk planløsning - Store soverom - Høy førsteetasje - Flott og skjermet grøntområde - Tv og internett inkludert i felleskostnadene - 3 store boder med god lagringsplass - Ingen dokumentavgift - 2 minutter gange til bybanestopp - Gangavstand til Høyskoler, Universitet kafeer, restauranter og turområder.
Stuen har et areal på 22,2 kvm, og er preget av store vindusflater som gir gode lysforhold.

Fridalsveien 37A, Vestland

 • Tomt
  13605m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med grøntareal og lekeplass.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en fin og tilbaketrukket beliggenhet i Fridalsveien med kort gange til det meste man skulle trenge i hverdagen. Dagligvarebutikken Bunnpris ligger kun et lite steinkast unna leiligheten, og populære iSushi like ved siden av. Rema 1000 Wergeland og Stefano Pizzeria er også en kort spasertur unna leiligheten. Ønsker man et utvidet servicetilbud finner man Sletten senter kun ett bybanestopp unna. Her finner man alt fra dagligvarebutikker, klesbutikker, apotek, vinmonopol, m.m. Nærmeste skole er Fridalen skole som er knappe 350 meter unna leiliogheten. For studenten er det kort vei til alle studieinstitusjoner med Høgskolen i Bergen som nærmeste som er ligger ca 1 km unna leiligheten. For den aktive og turglade sjel er det kort vei til både Sats Wergeland, og flotte løyper opp Ulriken, Tveitevannet og Solheimsvatnet. Nærmeste bybanestopp er Wergeland som tar deg i både retning Sentrum og Flesland.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Byggemåte Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan Eirik Bjordal: Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med korrigerte stålplater, mindre parti med trekledning Gulvsystemer: Etasjeskiller er av betongdekke. Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Innvendig > Overflater - Noe merker på overflater Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Pipe og ildsted - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad - Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe merker på dør under vask og sår fra spikerpistol i vindu. Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Boligens ventilasjon tilfredsstiller ikke dagens forskrifter. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Sikringsskap henger i felles gang. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innhold
  Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 75 kvm BRA / 75 kvm P-rom Leiligheten går over ett plan og følgende rom er inkludert i P-rom: Gang: 7,3m² Kjøkken: 7,9m². Bad:3,7m² Soverom: 11,4m² 13m² Stue 22,2 m² WC: 0,8m² I tillegg medfølger det en bod på loft og to boder i kjeller på henholdsvis 13,5 m², 6 m² og 8,2 m².

  Standard
  Innvendige overflater Gulv: Parkett og laminat Tak: Malte hvite tak i alle rom. Bad: Fliser på vegger og gulv. Toalett: Fliser på gulv og vegger. Entré: Stor og luftig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Stue: Lys og trivelig stue med god plass til ønsket møblement. Fra stuen er det utgang til balkong på 3,4 kvm. Kjøkken: Kjøkkenet ble montert i 2016 og er fra IKEA. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, micro og stekeovn. Bad: Flott bad med dusj og baderomsmøblement. Det er et eget toalettrom med fliser på gulv og vegger. Soverom: Leiligheten har 2 romslige soverom der begge har god plass til garderobeskap og dobbeltseng. Andre opplysninger: - Sikringsskap med automatsikringer. - Varmtvannsbereder på 200 liter

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Vanlig gateparkering. Mulighet for å søke om garasjeplass.

  Diverse
  Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Integrerte hvitevarer. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 315 000 (Prisantydning) 60 000 (Andel av fellesgjeld)   3 375 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 850 (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 475 (Transportgebyr)   22 025 (Omkostninger totalt)   3 397 025 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektriske panelovner.

  Info strømforbruk
  Selger informerer om et forbruk på 12.000 kWh per år.

  Energiklasse
  F

 • Formuesverdi primær
  824391

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2967808

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Aksjenummer
  15

  Aksjens pålydende
  1500

  Felleskostnader pr. mnd.
  3974

  Andel fellesgjeld
  60000

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-11T22:00:00Z

  Aksjeselskapet
  Inndalen Boligselskap AS

  Aksjeselskapets org.nr
  929148363

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Dyrehold
  Dyrevennlig aksjelag. Må ikke være til sjenanse for beboerne. Styret skal informeres.

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/162/1307: 20.12.1921 - Dokumentnr: 911768 - Bestemmelse om kloakkledn 27.01.1922 - Dokumentnr: 911674 - Bestemmelse om kloakkledn 06.12.1948 - Dokumentnr: 11066 - Bestemmelse om bebyggelse Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
  skjøte/festekontrakt
  31.12.1948 - Dokumentnr: 12077 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser
  28.03.1952 - Dokumentnr: 2621 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
  fellesledninger m.v.
  Med flere bestemmelser
  21.05.1952 - Dokumentnr: 4306 - Rettighet Rettighetshaver: Bergen Lysverker
  Org.nr: 971 031 220
  LEIEAVTALE
  ÅRLIG AVGIFT NOK 30
  MED FLERE BESTEMMELSER
  24.11.1961 - Dokumentnr: 9092 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
  fellesledninger m.v.
  09.11.1962 - Dokumentnr: 8256 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. innredning
  av frisersalong.
  16.10.1969 - Dokumentnr: 7949 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver Inndalsveien 88.
  07.10.1904 - Dokumentnr: 900060 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4601 Gnr:162 Bnr:193
  07.12.1945 - Dokumentnr: 5055 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Gnr. 14 bnr. 40, utskilt fra bnr. 10. (Bnr. 10 nå
  Fridalsveien 20 )
  27.06.1951 - Dokumentnr: 5757 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Grunnstykke 35.3 m2 utskilt fra Schweigårsvei 9.
  28.08.1969 - Dokumentnr: 6390 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:4601 Gnr:162 Bnr:1306
  01.01.2020 - Dokumentnr: 490922 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:162 Bnr:1307


  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Årstad. Bergensdalens midtre del. PlanID: 2000 Dekningsgrad: 99,4% Plannavn: Årstad. Bybane i Bergen, delstrekning 3 - Edvard Griegs Vei - Wergeland. PlanID: 16980000 Dekningsgrad: 0,6% Reguleringsformål: Gangvei 0,6% og Annen veigrunn < 0,1 % (0,0 m²). Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018. PlanID: 65270000 Arealformål: Byfortettingssone 100%. Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Minde-Nymark 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Luftkvalitet - rød sone 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 37,5% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Vei støy - Rød sone 13,3% Kommunedelplan(er): Plannavn: Årstad/Fana/Bergenhus. KDP Landås. PlanID: 9730000 Arealformål i kommunedelplan: Boligområder 100% Restriksjonsområder i kommunedelplan: Annen restriksjon 100% Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 162/1286 - Bygning godkjent for riving/brenning Veksthus Eiendom 162/1286 - Rammetillatelse Veksthus Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Aksjelaget har legalpant for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp) for aksjeeiers forpliktelser overfor aksjelaget. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeier.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 315 000 (Prisantydning) 60 000 (Andel av fellesgjeld)   3 375 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 850 (Noteringsgebyr forretningsfører) 9 475 (Transportgebyr)   22 025 (Omkostninger totalt)   3 397 025 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

Tommy Myrtvedt

Megler

Tommy Myrtvedt

98 08 63 25

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev