aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Garvergaten 10.
Aktiv eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Garvergaten 10.

BERGEN Garvergaten 10

Solheim | Flott 2-roms leilighet med en sentral beliggenhet på Danmarksplass. Kort vei til "alt" av servicetilbud!

 • kr 3 190 000
 • BRA 61 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 190 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 273 901
 • EierformAndel
 • Byggeår1982
 • Soverom1
 • ArealP-rom 61 m²
 • Andel fellesgjeldkr 66 300
 • Felleskostnaderkr 4 279
 • Tomt3 782 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 190 000 (Prisantydning) 66 300 (Andel av fellesgjeld)   3 256 300 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 273 901 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning | Garvergaten 10
Aktiv eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Garvergaten 10. Leiligheten har en god standard med romslige rom og en praktisk planløsning. Fra leiligheten er det kort vei til f.eks. matbutikker, treningsentre og bybanen. Her kan du trives fra første stund!
 • Lite bruksslitasje
 • Solrik terrasse på 36 kvm
 • TV, internett og varmtvann inkludert i felleskostnadene
 • Ingen dokumentavgift
 • Stor solrik terrasse
 • Gangavstand til dagligvarebutikker, buss - og bybanestopp
 • Flotte turterreng i Byfjellene like i nærheten
 • Kort vei til Høyskoler og Universitet Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: Gang, bad/vaskerom, soverom, kontor, stue og kjøkken. Hjertelig velkommen på visning - husk å melde deg på!
 • Romslig, lys og luftig stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen er målt til 27,7 kvm.

  Garvergaten 10, Vestland

  • Tomt
   3782m²

   Beskrivelse av tomt
   Tomten er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte gangveier, plen og diverse beplantning.

   Beliggenhet
   Boligen har en flott beliggenhet i en av Solheims mest populære boområder. Her bor man tilbaketrukket fra sentrumskjernen, samtidig som man har gangavstand til det meste en måtte trenge i hverdagen. Dagligvarebutikken Coop Extra og Kiwi kun et steinkast unna leiligheten. Videre er det større utvalg på Danmarks plass hvor du finner du noe for en hver smak. Området blomstrer nemlig av herlige avslappet spisesteder med riktig atmosfære. Kranen - Colonial i solhemsviken passer perfekt for en bedre frokost eller brunsj. Videre er det flere steder som absolutt er et verdt besøket! Bien som er inspirert av den franske bistrostilen med klassisk mat og drikke i ekte omgivelser. Mingle Gastrobar er en kombinasjon av restaurant og bar, med fokus på smaksrike småretter. Nærmeste skole og barnehage er Ny-Krohnborg oppveksttun som er knappe 1 minutt spasertur unna leiligheten. For studenten er det kort vei til alle studieinstitusjoner, som blant annet Handelshøyskolen BI, Høyskolen på Vestlandet og UiB. For den aktive og turglade er det kort vei til flotte løyper opp Ulriken og Løvstakken, rundt Lungegårdsvannet eller de andre byfjellene. Om du foretrekker innendørs trening er det kort vei til en rekke sentre som bl.a. SiB trening, samt Stamina og Itrain på Danmarksplass. Besøk gjerne også AdO Arena (Alexander Dale Oen Arena) som ligger på motsatt side av Lungegårdsvannet og er et svømmeanlegg med olympisk standard, sklier, stupebrett og varmekulp. Nærmeste busstopp er Skrivergaten som ligger like ved leiligheten. Her går buss nummer 10 i retning Sentrum og Wergeland med hyppige avganger. Ønsker man å reise med Bybane, finner man nærmeste stopp ved Krohnsminde som er ca 3 minutter gange unna.

   Adkomst
   Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

   Bebyggelse
   Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

   Byggemåte
   Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen: Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner Yttervegger: Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med korrigerte stålpater, mindre parti med trekledning. Takkonstruksjoner: Takkonstruksjonen er utført som saltakkonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte tre- og pvckarmer. Etasjeskiller: Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk Avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluket skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Vinduer og ytterdører Avvik: Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. WC og innvendige vann- og avløpsrør Avvik: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring Avvik: Det elektriske anlegget er av eldre dato. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget. Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

   Innhold
   Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 61 kvm BRA / 61 kvm P-rom Leiligheten går over et plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: Gang(5,3m²), bad/vaskerom(6m²), soverom(14m²), kontor(5,9m²), stue og kjøkken(27,7m²) I tillegg medfølger en ekstern bod som ikke ble oppmålt på befaringsdagen.

   Standard
   Velkommen til Garvergaten 10! Innvendige overflater Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har laminat og parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Entré: Lys og trivelig entré ønsker deg velkommen hjem. Det er god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Stue: Romslig, lys og luftig stue med åpen kjøkkenløsning. De store vinduene sørger for at det kommer rikelig med naturlig lys inn og det er god plass til sittegruppe mellom stue og kjøkken. Fra stuen er det utgang til solrik og usjenert terrasse på 36 kvm. Her er det god plass til en sittegruppe og for eksempel en grill! Kjøkken: Lys kjøkkeninnredning med slette fronter, 2 overskap har glassfronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet fliser, stål oppvaskkum og ventilator. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Det er god skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Soverom: Leilighetens soverom er av god størrelse, og malt i tidsriktige farger som resten av boligen. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord og en garderobeløsning. Bad: Flott bad med varmekabler i gulv. Badet fremstår innbydende og delikat og er innredet med toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, skap over med speilfront, dusjdører i klart glass og opplegg for vaskemaskin. Andre opplysninger: - Sikringsskapet er montert i fellesgang og inneholder automatsikringer. - Leiligheten har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet kobberrør til vannforsyningsrør.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Leverandør av TV og internett (fiber) er Telenor og er inkludert i felleskostnadene. Hvis man vil ha ytterlige kanalpakker enn grunnpakken, må man betale selv.

   Parkering
   Gateparkering etter gjeldende bestemmelser (sone 12) . Borettslaget disponerer i tillegg 2 stk gjesteparkering på borettslagets tomt. Det er parkeringsforbud innad i laget.

   Radonmåling
   Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 12

   Diverse
   Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Hvitevarer på kjøkkenet. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

   Prisantydning inkl. omkostninger
   3 190 000 (Prisantydning) 66 300 (Andel av fellesgjeld)   3 256 300 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 273 901 (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
   - Varmekabler på badet - Elektrisk oppvarming

   Energiklasse
   G

   Info energiklasse
   Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Formuesverdi primær
   759911

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   2735681

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.

   Tilbud på finansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

   Andelsnummer
   171

   Part.obl.nr.
   953459361

   Felleskostnader pr. mnd.
   4279

   Andel fellesgjeld
   66300

   Andel fellesgjeld år
   2023

   Andel fellesgjeld per dato
   2023-09-13T22:00:00Z

   Kommentar kommunale avgifter
   Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

   Borettslaget
   Solheim Borettslag

   Borettslagets org.nr
   953459361

   Om borettslaget
   Solheim borettslag består av 245 leiligheter og har som hovedmål å leie ut borettslagets boliger til sine andelseiere. Laget holder til i Bergen kommune. Felleslokalet i Løbergsveien 30 kan leies ut til diverse formål innenfor og utenfor laget. For boende i laget kan lokalet leies fra 60 årsdager og oppover, og for ikke-boende kan lokalet leies fra 70 årsdager og oppover. For boende og ikke-boende kan også lokalet leies til: barnedåp, barneselskaper, konfirmasjoner og ellers rolige arrangementer. Lokalet har en kapasitet på ca. 40 personer og totalt røykeforbud. Vedlikeholdsmann Arne Steffensen er fast ansatt i Solheim Borettslag. Han arbeider med vedlikehold i laget.

   Forkjøpsrett
   Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

   Styregodkjennelse
   Kjøper skal godkjennes av styret, og ny andelseier skal møte opp på styrekontoret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Det er personlig fremmøte, borettslaget har åpent kontor hver tirsdag mellom 18.30 og 19.30.   Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

   Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
   Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det skal være en GF den 1.11.2023 hvor det skal bestemmes om borettslaget skal ta opp lån for rehabilitering av alle leilighetene i borettslaget. Han antar at hvis det blir vedtatt vil borettslaget ta opp et lån på ca. 250 millioner, og at felleskostnadene vil øke med 15% de neste 3-4 årene. Vi oppfordrer interessenter til å lese salgsoppgaven og vedleggene. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

   Lånebetingelser fellesgjeld
   Bank: Handelsbanken Lånenr.: 95247112945 Lånebeskrivelse: Handelsbanken, flytende rente Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,05% Andel av saldo: 66 300,- Innfrielsesdato: 31.12.2029

   Sikringsordning fellesgjeld
   Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Klare Finans. Avtalen er gyldig til den sies opp av en av partene.

   Borettslagets forsikringsselskap
   IF Skadeforsikring NUF

   Polisenummer felles forsikring
   SP0003195551

   Vedtekter/husordensregler
   Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

   Beboernes forpliktelser og dugnader
   Det betales for dugnad i felleskostnadene, og andelseierne vil få tilbakebetalt hvis det jobbes dugnad.

   Dyrehold
   Skal søkes om til styret. Kun lov med hund og katt.

   Eierskiftegebyr
   6215

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/158/805: 15.12.1982 - Dokumentnr: 29668 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
   Knr:4601 Gnr:158 Bnr:272
   30.12.1982 - Dokumentnr: 31171 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
   Snr: 1
   Formål: Bolig
   Sameiebrøk: 6588/7995
   Snr: 2
   Formål: Bolig
   Sameiebrøk: 1407/7995
   EIENDOMMEN ER OPPDELT I 002 SEKSJONER
   Gjelder denne registerenheten med flere
   01.01.2020 - Dokumentnr: 592583 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:158 Bnr:805
   Gjelder denne registerenheten med flere


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.12.1982 som omhandler bolighus/garasje - nybygg.

   Vei, vann og avløp
   Eiendommen har adkomst via offentlig vei.  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger.

   Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsforhold Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS MIDTRE DEL Ikrafttrådt: 03.07.1923 Dekningsgrad: 100% Kommuneplan: Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplanen Sentrumsformål Byfortettingssone BY2 100,0 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen Historiske veifar 11,9 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen Luftkvalitet - gul sone 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen Vei støy - gul sone 39,3 % Planer i nærheten av eiendommen: 70240000 35 ÅRSTAD. GNR 159 BNR 133, DELFELT S11 MINDEMYREN 63890000 35 ÅRSTAD. GNR 159 BNR 52 MFL., REPERBANEN Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 159/611 Garasjeuthus anneks til bolig. Rammetillatelse 09.05.2020 159/611 og 612. Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Rammetillatelse 09.05.2020. Bygget blir synlig fra boligens vestside og det må påregnes noe støy i byggeperioden. Se vedlagt basiskart.

   Adgang til utleie
   Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

   Legalpant
   Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
   3 190 000 (Prisantydning) 66 300 (Andel av fellesgjeld)   3 256 300 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 273 901 (Totalpris inkl. omkostninger)

   Omk. kjøper beløp
   17601

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Vederlag: 39 900,- Grunnpakke: 14 000,- Markedspakke: 13 900,- Oppgjørshonorar: 6 990,- Tilrettelegging: 9 900,-

  Tommy Myrtvedt

  Megler

  Tommy Myrtvedt

  98 08 63 25

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev