aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Gerhard Grans vei 9!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Gerhard Grans vei 9!

BERGEN Gerhard Grans vei 9 H0301

Landås - Flott 3-roms leilighet med herlig innglasset balkong på 18,6kvm. Sentral beliggenhet i rolige omgivelser

  • kr 3 390 000
  • BRA-i 74 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 390 000
  • Omkostningerkr 5 586
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 565 169
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformAksje
  • Byggeår1958
  • Soverom2
  • Andel fellesgjeldkr 169 583
  • Felleskostnaderkr 4 880
  • Tomt48 704 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 390 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 169 583 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 559 583 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 2 793 Noteringsgebyr forretningsfører 2 793 Transportgebyr -------------------------------------------------------- 5 586 Omkostninger totalt 12 786 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 15 586 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 565 169 Totalpris. inkl. omkostninger 3 572 369 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 575 169 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Gerhard Grans vei 9! Dette er en flott 3-roms leilighet plassert internt i Mannsverk boliglag Kort fortalt: 2 soverom Innglasset balkong på 18,6m2 Tørkealtan fra bad som deles med nabo Malte flater fra 2024 3 boder i samme i etasje. Felles sykkelparkering i 1.et. Ettermiddag- og kveldssol. Varmtvann og radiatoroppvarming er inkl. i felleskostn. Gode solforhold ettermiddag/kveld Området: Sentral beliggenhet i skjermet omgivelser Svært gode muligheter for kollektiv transport Felles lekeplass og ballbinge på tomten Flotte turstier i nærområdet Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding!
Det er god utsikt over nabolag fra balkongen

Gerhard Grans vei 9 H0301, Vestland

  • Tomt
    48704m²

    Beskrivelse av tomt
    Festet tomt. Tomten er felles for aksjelaget og er pent opparbeidet med interne veier, grøntarealer, beplanting, lekeplass og ballbinge.

    Beliggenhet
    Gerhard Grans vei 9 er ideelt plassert i Mannsverk boliglag, med en intern plassering som gir fin utsikt over de omkringliggende fellesområdene. Selv om leiligheten har en sentral beliggenhet på Mannsverk, er den samtidig godt skjermet fra både støy og trafikk. Rett i nærheten finner du dagligvarebutikk Rema 1000 Nattland. Det er også gangavstand til andre hverdagsfasiliteter som blant annet 7-eleven og Pizzabakeren Landås. Sletten senter ligger bare en kort spasertur unna via en snarvei "over haugen", og inneholder blant annet Meny, Vinmonopolet og et bybanestopp som tar deg dit du skulle ønske. Området har svært gode transportmuligheter, det er et busstopp like over gaten i Nattlandsveien, hvor det går hyppige avganger mot sentrum omtrent hvert 5. minutt. For de som jobber eller studerer, er det dermed enkelt å komme seg til viktige institusjoner som blant annet Haukeland Universitetssykehus og flere høyskoler i Bergen Sentrum. Mannsverk barnehage er også bare et steinkast unna. Nærområdet byr på flotte turstier, blant annet mot Ulriken og innover i byfjellene, samt rundt Tveitevannet. I tillegg ligger treningssenteret Nr 1 Fitness bare et lite stykke unna for dem som liker å trene innendørs. På tomten er det også lekeplass og ballbinge

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Leiligheten ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

    Byggemåte
    Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i beotng- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtak av tresperrer, taket er tekket med takpapp. Taket er ikke besiktiget.

    Innhold
    Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Gerhard Grans vei 9! Dette er en flott og innholdsrik leilighet plassert internt i Mannsverk boliglag, dette er en sentral beliggenhet samtidig som at den ligger i rolige omgivelser skjermet fra støy. I 2024 ble veggflater i stuen, gangen og et soverom, samt fliser over benkeplaten malt i behagelige farger. Leiligheten har blant annet egen innglasset balkong, bod og tørkealtan fra bad som deles med nabo. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder: Gang(5,2m²), mellomgang(1,3m²), bad/vaskerom(6m²), soverom(11,4m²), soverom(12,8m²), stue(23,2m²), kjøkken(9,1m²), bod(2,3m²) I leilighetens gang er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Her medfølges det også et garderobeskap. For ytterligere oppbevaringsmuligheter er det inngang til bod fra leilighetens balkong. Stuen lar seg enkelt innrede med sittegrupper og annen møblering. Fra stuen er det også utgang til trivelig innglasset balkong på 18,6m2 med god utsikt over nabolaget. Her er det god plass til sittegruppe og eventuelt gassgrill. Badet er vell gjennomført og pusset opp i 2009. Badet inneholder: Vegghengt toalett, helstøpt servant, skap under servant med slette fronter, dusjdører i klart glass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fra badet er det utgang til tørkealtan på 4,3m2 som deles med nabo. Soverommene har rolige farger og godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusoverflater. Begge soverommene har garderobeskap som følger med. Hovedsoverommet har plass til stor seng og ønsket møblering. Det andre soverommet passer utmerket som gjesterom/barnerom eller hjemmekontor for de som ønsker det. Kjøkkenet er også pusset opp i 2009 og har rikelig med skap og skuffer til oppbevaring, her er det også plass til liten spisegruppe. kjøkkeninnredningen er med profilerte fronter, to av overskapene har glassfronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet fliser, stål oppvaskkum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: Våtrom: Merknad/vurdering av avvik: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Overflate gulv: Merknad/vurdering av avvik: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på badet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Membran, tettesjiktet og sluk: Merknad/vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk og tettesjikt skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Vinduer og ytterdører: Merknad/vurdering av avvik: Som følge av alder på vinduene og altandøren bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene og altandøren vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det er sprekk i vinduet på altandøren, øverst til venstre i ytreglass, for utbedring må ruten skiftes ut. Aksjelaget er informert og døren vil bli byttet av aksjelaget. Ingen kostnader tilfaller ny eier. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Merknad/vurdering av avvik: Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på vannforsyningsrørene. Som følge av alder må rørene jevnlig kontrolleres for sprekker og lekkasjer. For utbedring må rørene skiftes ut. Forhold som ikke er undersøkt: Varmtvannsberederen er felles for aksjelaget. Varmtvannsberederen/fellesanlegget er ikke kontrollert. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: Det er ikke opplyst om forrige tilsyn av anlegget. Det må utføres el.kontroll (av autorisert kontrollør) av hele anlegget. Det hefter en risiko for pålegg om utbedringer på elektriske anlegg etter utført utvidet kontroll.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering av biler og andre kjøretøyer skjer iht. gjeldende regler og oppsatte skilt.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 390 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 169 583 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 559 583 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 2 793 Noteringsgebyr forretningsfører 2 793 Transportgebyr -------------------------------------------------------- 5 586 Omkostninger totalt 12 786 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 15 586 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 565 169 Totalpris. inkl. omkostninger 3 572 369 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 575 169 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Varmekabler på badet, radiator i stuen. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

    Energiklasse
    G

  • Formuesverdi primær
    905571

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3441171

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Aksjenummer
    357

    Aksjens pålydende
    171

    Part.obl.nr.
    357

    Felleskostnader pr. mnd.
    4880

    Andel fellesgjeld
    169583

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-09-22T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    27591

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Aksjeselskapet
    Mannsverk Boliglag AS

    Aksjeselskapets org.nr
    930642983

    Om aksjeselskapet
    Mannsverk Boliglag AS består av til sammen 588 leiligheter fordelt på en høyblokk og 10 lavblokker. Sentralt beliggenhet på Landås med diverse butikker, treningsenter og barnehage lokalisert i boliglaget. Store grøntarealer i boområdet. Kort vei til busser, bybane, skoler, Haukeland sykehus, butikker og barnehager. Fra 2005-2007 har boliglaget gjennomgått en fullstendig fasaderehabilitering med blant annet innglasset balkonger. Festet tomt-Bergen Kommune. Alle trappeoppganger og fellesrom blir rengjort av eget firma. Boliglaget har driftskontor med sekretær og vaktmester. Alle som står oppført som eiere i en kjøpekontrakt, må være medlem. Innmelding skjer via www.vestbo.no. Ved innmelding betales en andelsavgift på kr 300. Hovedeier betaler ikke årskontingent. Denne betales av boligselskapet. Medeier(e) betaler en årlig kontingent på kr 300. Medlemskap må være opprettet innen overtakelsesdato og øvrige gebyrer må være innbetalt.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 12113414063, DnB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 06.08.2024: 5.54% pa. Antall terminer til innfrielse: 133 Saldo per 06.08.2024: 35 233 307 Andel av saldo: 54 640 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.09.2057) Lånenummer: 13551881920, Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 06.08.2024: 4.57% pa. Antall terminer til innfrielse: 50 Saldo per 06.08.2024: 36 322 696 Andel av saldo: 69 876 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 31.12.2036) Lånenummer: 13551881910, Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 06.08.2024: 4.57% pa. Antall terminer til innfrielse: 48 Saldo per 06.08.2024: 21 189 825 Andel av saldo: 40 764 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.06.2036)

    Styregodkjennelse
    Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Det er en forutsetning for at kjøper skal kunne overta eiendommen at kjøper er godkjent som ny aksjeeier av boligaksjeselskapet. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny aksjeeier må eiendommen videreselges for kjøpers regning. Et videresalg for kjøpers regning innebærer at kjøper ikke har noen økonomiske rettigheter knyttet til eiendommen og kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle tap som følge av videresalget. Likeledes vil en eventuell gevinst ved et videresalg tilfalle selger.    Kjøper kan gå til søksmål mot boligaksjeselskapets styre dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Selger forplikter seg til å medvirke og igangsette videresalg så snart det endelig er avklart at kjøper ikke vil bli godkjent som ny aksjeeier.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Hentet fra innkalling årsmøte 2024: I året som kommer mener styret det vil være riktig å konsentrere seg om oppgradering av rør i grunn, oppgradering av inngangsparti der det kreves uytbedring, torget og fortsette påbegynt arbeid. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sikringsordning fellesgjeld
    Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

    Aksjeselskapets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring

    Polisenummer felles forsikring
    SP0000943306

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Hundehold må godkjennes i oppgang og boligselskapet styre. Kattehold er tillatt med krav til ID-merking og kastrering, begge kjønn. Det er styret i boligselskapet som skal motta og behandle søknad fra en beboer som ønsker å holde dyr. Søknaden skal være skriftlig og sendes direkte til styreleder i boligselskapet.Søknadsskjema finnes på www.vestbo.no

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/160/797: 22.10.1959 - Dokumentnr: 8807 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste ÅRLIG AVGIFT NOK 10,112 BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT MED FLERE BESTEMMELSER PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT UOPPSIGELIG 22.10.1959 - Dokumentnr: 8807 - Bestemmelse om gjerde Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt. 22.10.1959 - Dokumentnr: 8807 - Festekontrakt - vilkår ÅRLIG AVGIFT NOK 10,112 BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT MED FLERE BESTEMMELSER PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT UOPPSIGELIG 08.02.1961 - Dokumentnr: 1038 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. daghjems- bygning 02.06.1961 - Dokumentnr: 4254 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skur 05.10.1962 - Dokumentnr: 7293 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skomaker- verksted 20.03.1958 - Dokumentnr: 3168 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:473 OGSÅ UTSKILT FRA GNR. 160, BNR. 974 OG 975 22.04.1960 - Dokumentnr: 3571 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:799 01.01.2020 - Dokumentnr: 1664740 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:160 Bnr:797

    Ferdigattest/brukstillatelse datert
    Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 26.02.1960. Tiltaket gjelder boligbygg på Gerhard Grans vei 9/19 er ferdig til innflytning. Det er utstedt ferdigattest på fasadeendring, datert 25.04.2007. Dagens planløsning avviker fra godkjente bygningstegninger. Opprinnelig planløsning viser bad og vaskerom hver for seg. Disse rommene er i dag slått sammen. Leiligheten er opprinnelig godkjent med 3 soverom. Dagens to soverom er utvidet. Konferer megler. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

    Vei, vann og avløp
    Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Adkomst til bolig via fylkesvei og kommunal vei

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til bebyggelse iht. reguleringsplan på grunnen. PlanID: 10770000 Plannavn: ÅRSTAD. PADDEMYREN Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 05.03.1954 Dekningsgrad: 85,7 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Landås Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 17,2 % Beskrivelse: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred Dekningsgrad: 7,7 % Hensynssoner Grønn støy i kommuneplanen: Beskrivelse: Stille områder - grønn sone Dekningsgrad: 26,4 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 2,8 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 3,0 % Restriksjonsområder i kommunedelplan: PlanID: 9730000 Restriksjonstype: Krav om reguleringsplan Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²) Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 10520000 Plannavn: ÅRSTAD. BERGENSDALENS SYDLIGE DEL, DISTR. SLETTEBAKKEN PlanID: 11170000 Plannavn: ÅRSTAD. GERHARD GRANS VEI 33X, FRIAREAL PlanID: 10520800 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 160 BNR 749 MFL., NORDAHL ROLFSENS VEI 39 PlanID: 11170100 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 160 BNR 801, 804, 805, GERHARD GRANS VEI, DE DØVES SYKEHJEM PlanID: 11150000 Plannavn: ÅRSTAD. SLETTEBAKKEN, IDRETTSOMRÅDE PlanID: 65510000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 160 BNR 694 MFL., KRISTOFER JANSONS VEI PlanID: 10750000 Plannavn: ÅRSTAD. KOLSTIEN GÅRD PlanID: 66340000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 160 BNR 184 MFL., OMRÅDEREGULERINGSPLAN SLETTEBAKKEN PlanID: 10750101 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 161 BNR 1030, NATTLANDSVEIEN 126 PlanID: 71280000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 160 BNR 750 MFL., WIERS-JENSSENS VEI Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 160/853 Bygningsnr: 301352345 Bygningstype: Garasjeuth.anneks til fritidb Status: Igangsettingstillatelse Dato: 05.06.2024 Eiendom: 160/477 Bygningsnr: 139234758-1 Endring: Tilbygg Bygningstype: Rekkehus Status: Rammetillatelse Dato: 06.12.2021 Eiendom: 160/694 Bygningsnr: 139747445 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 31.03.2023 Eiendom: 160/694 Bygningsnr: 301188656 Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Status: Igangsettingstillatelse Dato: 14.05.2024 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnende støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagsstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Konferer megler.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Verneklasse/sefrak
    Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

    Legalpant
    Aksjelaget har legalpant for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp) for aksjeeiers forpliktelser overfor aksjelaget. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeier.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 390 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 169 583 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 559 583 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 2 793 Noteringsgebyr forretningsfører 2 793 Transportgebyr -------------------------------------------------------- 5 586 Omkostninger totalt 12 786 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 15 586 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 565 169 Totalpris. inkl. omkostninger 3 572 369 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 575 169 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    5586

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,50% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: 8 500 Grunnpakke (Kommunale opplysninger, konsultasjonstime med stylist, serivutter, e-signering) 24 990 Markedspakke 7 990 Oppgjørshonorar 14 900 Tilretteleggingsgebyr 2 900 Visninger/overtagelse per stk. 6 385 Eierskiftegebyr 3 845 Utlegg opplysninger forretningsfører. 240 Utlegg utskrift av heftelser/servitutter (avg. fritt) pr stk   Totalt kr: 108 323   Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav et rimelig vederlag stort kr Mangler data for utført arbeid.

Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev