aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/Kim-André Arnesen presenterer Gyldenprisveien 43 - en flott nyoppusset 3-roms leilighet med trappefri adkomst i 3. etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/Kim-André Arnesen presenterer Gyldenprisveien 43 - en flott nyoppusset 3-roms leilighet med trappefri adkomst i 3. etasje.

BERGEN Gyldenprisveien 43

Lekker og nyoppusset 3-roms m/flott utsikt mot sentrum og byfjell - mye inkl. i fellesutgifter | Ingen dok. avgift

 • kr 3 190 000
 • BRA 75 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 190 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 305 832
 • EierformAndel
 • Byggeår1960
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Andel fellesgjeldkr 106 000
 • Felleskostnaderkr 5 733
 • Tomt3 053.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 190 000 (Prisantydning) 106 000 (Andel av fellesgjeld)   3 296 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 305 832 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim-André Arnesen har gleden av å presentere Gyldenprisvegen 43. En pen 3-roms leilighet med gjennomgående god standard. Leiligheten er oppusset og modernisert i 2022 med nytt kjøkken, nytt bad og nye overflater. El- og rørarbeider er utført av fagfolk. Leiligheten har to herlige uteplasser på 12 m² og 4 m². Gyldenprisveien 43 har en sentral beliggenhet i Solheimsviken. Her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde. Området har vært i sterk utvikling de siste årene og fremstår urbant og nyskapende, med flere spisesteder og servicetilbud innenfor gangavstand. Det er godt kollektivt tilbud i området og det er kun ca. 100 meter til nærmeste bussholdeplass.
Her er det også lagt møre royal på gulv.

Gyldenprisveien 43, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  3. etasje: 75 kvm Gang/kjøkken 17,5 m² Bad 4,3 m² Vaskerom 3,2 m² Stue 25,8 m² Soverommene er 11,4 m² og 9 m²
  Primærrom
  3. etasje: 75 kvm Gang/kjøkken 17,5 m² Bad 4,3 m² Vaskerom 3,2 m² Stue 25,8 m² Soverommene er 11,4 m² og 9 m²  Tomt
  3053.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet og beplantet fellesareal.

  Beliggenhet
  Gyldenprisveien 43 har en sentral beliggenhet i Solheimsviken. Her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde. Området har vært i sterk utvikling de siste årene og fremstår urbant og nyskapende, med flere spisesteder og servicetilbud innenfor gangavstand. Nærområdet byr på et godt utvalg av både dagligvarebutikker, treningsstudio, restauranter og kaféer, parkområder og studieinstitusjoner. Av dagligvarebutikker finner man Spar Karensfryd og Rema 1000 Gyldenpris like i nærheten. Like i nærheten finner du trivelige restauranter i Solheimsviken, Danmarksplass og Damsgård, blant annet restaurantene Colonialen Kranen, Arti Danmarksplass, Bien Snackbar, Peppes Pizza, Sumo, Pizzabakeren og Damsgårdstuene. Småpudden gjør det enkelt å ta seg til Marineholmen og Møhlenpris. Her finner man blant annet Bergen Kaffebrenneri, Møllaren Cafe og Cornerteateret. Her er også den populære Marineholmen Sandstrand og Handelshøyskolen BI. Det er ellers både gang- og sykkelavstand til Bergen sentrum, Høyskulen på Vestland, Det Juridiske Fakultet m.m. Det er godt kollektivt tilbud i området og det er kun ca. 100 meter til nærmeste bussholdeplass. For den turglade er det kort vei til flotte turterreng ved Løvstakken, Damsgårdsfjellet og Store Lungegårdsvannet. Av nærmeste turmulighet kan man kan spasere på Løvstien og gå videre opp "Skillingsbollen" til Løvstakken. Flere turmuligheter finner du på Fløyen og Vidden, samt på Ulriken og Fjellveien. Flotte rekreasjonsområder like unna ved Nygårdsparken som byr på grilling, soling og avslapping på varme sommerdager.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Vinduer: Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Et vindu med punktert isolerglass. Vinduet skal skiftes av borettslaget Dører: Hvit profilert B-30/35 db entredør. Balkongdører med isolerglass i trekarmer. Malte fyllingsdører. Dør med glassfelt mellom gang/kjøkken og stue. Etasjeskille: Etasjeskillere i betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Støp, membran og flis utført av Harry Berge. Varmekabler samt resten av elektro levert og montert av BEA elektro. Rør og avløp utført av Vestrheim AS. Rammeverk og plating utført av eier, faglært tømrer. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Avløp og vann utført av Vestrheim AS. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Alt elektrisk nytt, utført av Bea AS Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? To felles elbil-ladere til borettslaget Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Faglært tømrer lagt terassebord som egeninnsats Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Utskiftning av vinduer på bakside av blokken

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim-André Arnesen har gleden av å presentere Gyldenprisvegen 43. En pen 3-roms leilighet med gjennomgående god standard. Leiligheten er oppusset og modernisert i 2022 med nytt kjøkken, nytt bad og nye overflater. El- og rørarbeider er utført av fagfolk. Leiligheten har to herlige uteplasser på 12 m² og 4 m². Velkommen på visning! Stue: Lys og innbydende stue med nye overflater fra 2022. Rommet fremstår meget moderne. Stuen har et areal på 25,8 m² med gode innredningsmuligheter for både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på 4 m² med en upåklagelig utsikt mot Bergen sentrum, byfjellene og byfjorden. Kjøkken: Lekkert kjøkken fra 2022 med glatte hvite fronter og laminat benkeplate. Også fra kjøkkenet har man en nydelig utsikt, hvor man kan se Fløyfjellet fra kjøkkenvinduet. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer. Integrerte hvitevarer: - Stekeovn - Platetopp - Oppvaskmaskin - Kjøl- og fryseskap. Soverom: Leiligheten har to soverom på 11,4 m² og 9 m². Hovedsoverommet kan innredes med dobbeltseng, garderobe og annet soveromsmøblement. Soverom 2 egner seg som gjesterom, barnerom og/eller kontor og har plass standard soveromsinnredning. Usjenert balkong på 12 m², med utgang fra et soverom. På balkongen kan man innrede med sittegruppe og annet terrassemøblement. Bad / vaskerom: Pent bad fra 2022, utført av fagfolk. Badet er helfliset og innredet med dusjvegg, servant, møbler og veggmontert wc. Vaskerommet er fra 2022 og ble utført av fagfolk. Vaskerom med møbler, laminat benkeplate og opplegg for vaskemaskin. Bod: God lagringsplass i utvendig bod på 1,5 m² på balkong og en egen bod på 5,6 m² i underetasje.

  Standard
  Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Nettoareal for rommene: Gang/kjøkken 17,5 m² Bad 4,3 m² Vaskerom 3,2 m² Stue 25,8 m² Soverommene er 11,4 m² og 9 m² Utvendig bod på 1,5 m² på balkong. En egen bod på 5,6 m² i underetasje. Innvendige overflater: Laminat og fliser på gulver. Malt pusset betong, platet og malte vegger. Platet og malte himlinger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkene er ca 95 cm høyt. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke behov for tiltak. Dagens krav til høyde på rekkverk er 1 meter. Da bygget ble oppført var kravet 90 cm. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er for lite fall til sluk i vaskerommet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det er ikke behov for tiltak. Det er litt fall mot sluk og lite vannsøl i vaskero. Vaskerommet fungerer med dette avviket.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering/garasje: Følger ikke leiligheten. Borettslaget har 14 p-plasser og 28 garasjeplasser til utleie. Endring i felleskostnader: Styret har vedtatt å øke leieprisen for eksterne leietakere av p-plass til kr 500 pr. måned fra 1. juli 23.

  Diverse
  Styret har engasjert OBOS Prosjekt til å utarbeide en prioritert handlingsplan for større vedlikeholdsarbeid i borettslaget, herunder rørfornying, vannledninger, varme og vinduer. Fra årsmøte: Av oppgaver og hendelser gjennom året vil vi nevne: - Vannlekkasje i nr. 43, 401. Hendelsen oppsto egentlig i forrige styreperiode, men etterarbeidet har vært dette styrets ansvar. Heldigvis dekket forsikringen dette. Det påløp kun en egenandel. - Styret har selv observert rotter inn og ut av bossrommet, og det ble tatt kontakt med Pelias ? skadedyrbekjempelse. De har satt ut to feller. De har også gitt råd vedr. mating av fugler, hvor tette buskene skal være ned mot bakken, oppbevaring av plastavfall. - Styret har vasket fasaden, vasket garasjeportene, renset renner og høytrykkspylt kanter og gaten. Vi leide inn lift, og styremedlemmer delte på vaskingen ? oppe og nede. Vi klippet også rhododendronbuskene nede. Dette etter råd fra Pelias ? skadedyrbekjempelse. - Vi har hatt kontakt med Alt heis AS. Dette fordi avtalen med Telenor om alarm i heisene ble avsluttet. Det er nå montert nye systemer, av samme type som brukes i mobiltelefoner. - Vi har måttet inngå ny avtale med Bergen Kommune om parkeringsplasser. De er blitt betydelig dyrere. - Vi har ansatt ny renholder. Det er Kazin Mzuri som vasker nå. - Vi har vært i kontakt med OBOS og andre leverandører av fibernett. Det har resultert i at vi har valgt å beholde avtalen som vi hadde. - Vi har undersøkt i markedet om forsikringen vi har er god nok. Det viser det seg at den er. - Vi har hatt ryddedugnad i verkstedet (vegg i vegg med felleslokalet). Det ble kastet og ryddet, og rommet fremstår nå som ryddig og oversiktlig. - Vi har rengjort og gjort klar til maling på gulv i bossrommet. Nye plakater om behandling av kartong og generell orden i bossrommet er bestilt og blir hengt opp. Oppfølging av tidligere saker/handlingsplanen for 2022 og -23. Vi har fortsatt arbeidet rundt vannledninger/rørfornying, oppvarming og utskifting av vinduene på baksiden. For å kunne ta veloverveide valg, har vi knyttet til oss teknisk bistand fra OBOS-prosjekt. Så snart konkret informasjon om omfang, tidsbruk og kostnader foreligger, vil det bli invitert til beboermøter slik at beboere kan være med å diskutere løsninger og rekkefølge av vedlikeholdsprosjektene. Møtene vil bli holdt med bistand fra OBOS forretningsfører og OBOS prosjekt.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 190 000 (Prisantydning) 106 000 (Andel av fellesgjeld)   3 296 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 305 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Felles sentralvarmeanlegg, med radiator i stue.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  938275

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3377791

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  6

  Part.obl.nr.
  952581546

  Felleskostnader pr. mnd.
  5733

  Andel fellesgjeld
  106000

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-30T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Festetomt utgjør 4 962 kr av gjeld.

  Borettslaget
  Gyldenprisv 39/49 Borettslaget

  Borettslagets org.nr
  952581546

  Forkjøpsrett
  Borettslaget har ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: HANBAN-95227224690 Restsaldo: 5.060.705,- Restløpetid: 12 år 5 md. Terminer pr. år: 12 Type rente: Flyt Rente: 5,44 %

  Borettslagets forsikringsselskap
  Storebrand Forsikring AS

  Polisenummer felles forsikring
  410883

  Dyrehold
  Selvom det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for 3 stk. boligblokker i 4 etasjer med 2 mellombygg i 1. etasje for garasje og fyrhus. Ferdigattesten er datert den 13.12.1962. Det foreligger ferdigattest for installasjon av 1. stk varmeanlegg, datert 23.12.1966.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig til privat vei. Privat vei eies av Bergen kommune.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 10980000 Plannavn: ÅRSTAD. LØVSTAKKENS NORDSKRÅNING FRA BLEKENBERG TIL GYLDENPRIS Ikrafttrådt: 01.07.1958 Dekningsgrad: 100,0 % Planid: 5080000 Plannavn: ÅRSTAD/LAKSEVÅG. ØVRE GYLDENPRIS VEI 1X Ikrafttrådt: 23.07.1979 Dekningsgrad: < 0,1 % (2486,0 m²) Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg. Hensynssoner i kommuneplanen: Faresone: Luftkvalitet - gul sone. Dekningsgrad 100 %. Faresone: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred. Dekningsgrad 56,6 %. Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 11,7 %. Kommunedelplan: Planid: 17330000 Plannavn: ÅRSTAD. KDP PUDDEFJORDEN-DAMSGÅRDSUNDET Ikrafttrådt: 31.05.2010 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til boligområder. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 11240000 Plannavn: BERGENHUS. PUDDEFJORDSBROEN VEI TIL FYLLINGSDALEN Saksnr: 202229002 - Eldre reguleringsplan ikrafttrådt i 1963 vedr regulering av vei fra Puddefjordsbroen til Fyllingsdalen. Planid: 40230000 Plannavn: LAKSEVÅG. VEI OVER PUDDEFJORDENS VESTRE BROHODE TIL FYLLINGSDALEN Saksnr: 202229002 - Eldre reguleringsplan fra 1963 vedr. regulering av vei over Puddefjordbroens vestre borhode til Fyllingsdalen, Laksevåg. Planid: 130000 Plannavn: ÅRSTAD. LØVSTAKKENS NORDSKRÅNING, MELLOM BLEKENBERG OG GYLDENPRIS - Eldre reguleringsplan fra 1938 vedr Løvstakkens Nordskråning. Planid: 64130000 Plannavn: ÅRSTAD/LAKSEVÅG. GNR 158 BNR 797 MFL., GYLDENPRIS - HØYEGÅRDEN Saksnr: 201211827 - Ard Arealplan AS foreslår på vegne av Høyegården AS detaljregulering for et område på Gyldenpris i Årstad bydel. Innenfor planområdet ligger Høyegården, tidligere kjent som Kristian Høyes vinfabrikk fra ca. 1914. Byggene nyttes i dag til kontor, lager, dagsenter og bolig. I planforslaget legges det til rette for opprusting av anlegget til boligformål, herunder tilpasninger i bygningsmassen. I tillegg viser planforslaget et nytt leilighetsbygg. Totalt er det planlagt 35 boenheter. Planområdet omfatter også tilliggende kommunal veg, Gyldenprisveien, samt eksisterende boligblokker i nr. 18 og 20. Planid: 410000 Plannavn: ÅRSTAD/LAKSEVÅG. GYLDENPRIS OG STRANDEN Saksnr: 199938321 - Eldre reguleringsplan fra 1931 for bebyggelse av Gyldenpris og Stranden. Planid: 3380000 Plannavn: LAKSEVÅG/ÅRSTAD. KARENSFRYD - FRYDENBØ - GYLDENPRIS - Forslag til regulering for Frydenbølien. Planid: 10980100 Plannavn: ÅRSTAD. LØVSTAKKENS NORDSKRÅNING, ENDRET REGULERINGSPLAN - Eldre reguleringsplan fra 1963, endre regulerings- og bebyggelsesplan for Løvstakkens nordskråning fra Blekenberg til Gyldenpris. Planid: 17120000 Plannavn: ÅRSTAD/FYLLINGSDALEN/LAKSEVÅG. GNR 16 MFL., TURVEI RIPLEGÅRDEN - LANGEGÅRDEN Saksnr: 200212517 - Planens formål er å avklare arealbruk og det juridiske grunnlaget for etablering av turvei mellom Riplegården og Langegården. Planid: 71330000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 782, DAMSGÅRD - SMÅPUDDEN, SYKKELTILTAK Saksnr: 202229074 - Sykkelstrategi for Bergen 2020-2030 ble vedtatt høsten 2020. Hovedmålet for strategien er at flere skal sykle, det vil si at mer av transporten i Bergen skal foregå på sykkel. Planid: 11190100 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 606 OG 806, VIKEN, GYLDENPRISVEIEN Saksnr: 200018669 Gjelder Gyldenprisveien 19 og omkringliggende areal. Arealene i planområdet skal nyttes til følgende formål: - Byggeområde for boliger - Offentlig trafikkområde - Offentlig friområde - Spesialområde: Privat kjørevei/parkering Privat gangvei. Privat park Planid: 11480000 Plannavn: ÅRSTAD. GYLDENPRIS, VEIKRYSS - Eldre reguleringsplan fra 1966 for veikryss og veier på Gyldenpris. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen Eiendom: 158/797 Bygningsnr: 301147993 Bygningstype: Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer Status: Igangsettingstillatelse Dato: 22.06.2023 Saksnr: 202224658 - Gjelder Gyldenprisveien 16 Eiendom: 158/797 Bygningsnr: 301146399 Bygningstype: Parkeringshus Status: Igangsettingstillatelse Dato: 22.06.2023 Saksnr: 202224658 - Gjelder Gyldenprisveien 16 Eiendom: 158/797 Bygningsnr: 300724785 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 20.12.2022 - Gjelder Gyldenprisveien 16 Eiendom: 158/797 Bygningsnr: 300724783 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 20.12.2022 Saksnr: 20190011710 - Gjelder Gyldenprisveien 16 Eiendom: 158/797 Bygningsnr: 139219627-1 Endring: Påbygg Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Status: Rammetillatelse Dato: 20.12.2022 Saksnr: 202224658 - Gjelder Gyldenprisveien 16 Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsomra°de for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 190 000 (Prisantydning) 106 000 (Andel av fellesgjeld)   3 296 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 305 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr 40 000 ,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke markedspakke kr 15 900,-, kommunale opplysninger kr 5 900,-, opplysninger forretningsfører kr 3 500,-, eierskiftegebyr kr 6 250,-, tilretteleggingsgebyr kr 14 900,- oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 500,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Kim-André Arnesen

Megler

Kim-André Arnesen

93 28 26 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev