aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Helleveien 263

BERGEN Helleveien 263

YTRE SANDVIKEN | Flott 4-roms hjørneleilighet i 7.etg. | Heis | Nydelige sol- & utsiktsforhold | Rett ved butikk & buss

 • kr 3 150 000
 • BRA 74 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 150 000
 • Omkostningerkr 8 932
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 998 005
 • EierformAndel
 • Byggeår1 963
 • Soverom3
 • ArealP-rom 74 m²
 • Andel fellesgjeldkr 839 073
 • Felleskostnaderkr 8 140
 • Tomt4 952 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 150 000 (Prisantydning) 839 073 (Andel av fellesgjeld)   3 989 073 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   8 932 (Omkostninger totalt)   3 998 005 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkomme til Helleveien 263. Dette er en flott 4-roms hjørneleilighet med fantastisk beliggenhet i Ytre Sandviken. Leiligheten ligger i 7.etasje med heisadkomst, og kan skilte med svært gode solforhold og en upåklagelig utsikt som strekker seg over Byfjorden og mot Askøy. Alt dette kan nytes fra leilighetens vestvendte balkong. Kort oppsummert: - Svært gode sol- og utsiktsforhold - Vestvendt balkong på ca. 15 m2 - Flott beliggenhet i byggets 7. etasje - Heis i bygget - Hjørneleilighet - Leiligheten har 3 soverom - Romslig kjøkken med nydelig utsikt gjennom vinduet - Bad oppusset i 2019. Arbeid utført av Grevstad & Tvedt - Coop Prix ligger rett ved inngangsdøren til blokken - Busstopp "rett utenfor gatedøren" - Varmtvann og sentralvarme inkludert i felleskostnadene

Helleveien 263, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  7. etasje: 74 kvm
  Primærrom
  7. etasje: 74 kvm Entré/gang, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom og 3 soveorm  Tomt
  4952m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles og består primært av bygget, parkeringsplass, og grøntareal i bakkant av blokken.

  Beliggenhet
  Helleveien 226 ligger flott til i Ytre Sandviken - omringet av flotte turmuligheter og friluftsområder, samt med kort avstand til en rekke servicetilbud. Boligen har en nydelig utsikt over Askøy og Byfjorden, og på balkongen kan du nyte de meget gode solforholdene. Fra leiligheten er det kort gangavstand til busstopp med hyppige avganger til Bergen sentrum og til Åsane via Eidsvågneset. Fra Helleveien kan du kjøre til både Bergen sentrum og Åsane på under 15 minutter - begge steder tilbyr et rikt servicetilbud. For hverdagshandelen kan man benytte seg av Coop Extra som har inngang like ved inngangsdøren til blokken. Det er flere spisesteder i nærområdet. Det kan trekkes frem Mamma Mia pizzeria i kort gangavstand fra leiligheten, med kanskje byens beste pizza? Videre i Helleveien mot NHH finner man Pizzabakeren og Sushi Room. Om sommeren kan du benytte deg av bade- og friluftsområdet, Helleneset. Dette er en svært populær badeplass med både strand og stupebrett, samt utendørs basseng som blir fylt på gode sommerdager. For de lokalkjente er det også fine rekreasjons- og bademuligheter like nedenfor blokken ved Nedre Lønborg. Ellers er det også populære badesteder i Tømmervågen og Biskopshavn. Trives du godt i naturen tilbyr nærområdet en rekke flotte turer. Man kan benytte seg av turstiene rundt Hellen festning, Nedre Lønborg, eller gå videre fra festningen og opp Øyjorden. Herfra er det en rekke turmuligheter på Sandviksfjellet med mulighet til å gå videre til flere av byfjellene. Her er det med andre ord turmuligheter i flere vanskelighetsgrader. Det er en rekke flotte treningsmuligheter i område, bl.a. NHH treningssenter m/klatrevegg, Stemmemyren idrettsanlegg og svømmehall, klatrevegg på Helleneset og ved Hellen festning.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består i hovedsak av boligbebyggelse og servicebebyggelse.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Betong/murkonstruksjoner på antatt faste masser av sprengstein/fjell. Yttervegger: Yttervegger er oppført i betongkonstruksjoner og trekonstruksjoner. Fasader og terrasser ble rehabilitert ca år 2006 og består av Stenex fasadeplater og overflatebehandlett betong. Skillevegger og bærevegger er oppført i betong. Takkonstruksjon: Bygningen har en flat takkonstruksjon som er utvendig tekket med folie el.l membrantekking, Etasjeskille: Bygningen har etasjeskille av betong. Vinduer: Nordan vinduer med isolerglass i malte trekarmer fra 2011. Dører: Blå entredør med frostet isolerglass. Nordan balkongdør med energiglass fra 2005. Hvite formpressede dører innvendig i leiligheten.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Nytt bad 2019/2020 av fagpersonell. - Nye rør og avløp.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presente Helleveien 263. Dette er en flott 4-roms leilighet med fantastisk beliggenhet i Ytre Sandviken. Leiligheten kan skilte med svært gode solforhold og en upåklagelig utsikt som strekker seg over Byfjorden og mot Askøy. Alt dette kan nytes på leilighetens vestvendte balkong og gjennom vinduene i stuen og på kjøkkenet. Fra boligen er det svært kort vei til buss, butikk, turmuligheter, og natur- og badeplasser. Coop Extra ligger rett ved inngangsdøren til blokken. Velkommen på visning! Førsteinntrykket til leiligheten er en lys entré, vendt rett mot den flotte utsikten. Allerede her får man et glimt av Byfjorden. Entréen har plass til enkel oppbevaringsløsing for yttertøy og sko. Entré/mellomgangen fører deg til leilighetens tre soverom, badet og stuen. Stue i lys utførelse med et romslig areal på 22,3 m2. Rommet har store vindusflater som rammer inn den nydelige utsikten utenfor. Vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys i arealet og skaper en luftig romfølelse. Stuen har en praktisk planløsning som gjør det enkelt å innrede med både sofagruppe og spisegruppe. Fra stue er det utgang til herlig vestvendt balkong på ca. 15 m2. På balkongen kan man virkelig nyte de flotte sol- og utsiktsforholdene som området byr på. Kjøkkenets gode størrelse gir mulighet for spisebord - med tribuneplass for sjøutsikten. Her kan man nyter utsikt og en kopp kaffe på morgenkvisten. Kjøkkenet er innredet med en pen kjøkkeninnredning fra IKEA med profilerte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet er innredet med integrerte hvitevarer, som platetopp med induksjon, stekeovn og mikro, samt opplegg for kjøleskap og oppvaskmaskin. Hvitevarer på kjøkken vil medfølge boligen. Praktisk utforming på innredningen med halvøy som gir rommet både mer lagringsplass og mer arbeidsplass på kjøkkenbenk. Lekkert bad fra 2019 oppusset av Grevstad & Tvedt AS i regi av borettslaget. Badet er i lys utførelse med fliser på gulv og vegger. Det er innredet med foldedører i dusj, veggtoalett og baderomsinnredning med servant samt belyst speil. Opplegg for vaskemaskin. Termostatstyrte varmekabler i gulv og rør-i-rør system. Hvitevarer på badet vil medfølge boligen. Leiligheten har 3 soverom med areal på 7,9 m2, 8,1 m2 og 7,1 m2. Tre gode soverom med plass til standard soveromsinnredning og garderobeløsning. Leiligheten har en ekstern bod i byggets kjeller på 2,9 m2.

  Standard
  Leilighet med flere gode kvaliteter, god planløsning og med gjennomgående normal standard. Boligen har ikke fått noen TG3 i tilstandsrapporten. Innredning og overflater har normal bruksslitasje iht alder. Laget har gjennomført rehabilitering av fasader/ terrasser i ca år 2006, samt nytt felles inngangsparti. Bad og røropplegg fornyet 2019/2020 i regi av borettslaget. Det ble også etablert delvis balansert ventilasjon i leiligheten under fornyelsen av bad og røropplegg. Innvendige overflater: Gulvene er belagt med: 3-stavs parkett og flis. Innvendige vegger er bekledd med: malt betong, malt platekledning og flis. Himlinger består av: malt platekledning og tak ess. Leiligheten ligger i 7. etasje og inneholder: Entre 8,6 m2 Soverom 7,9 m2 Soverom 8,1 m2 Bad/vaskerom 3,1 m2 Stue 22,3 m2 Kjøkken 12,9 m2 Soverom 7,1 m2 Tilhørende: Leiligheten har en ekstern bod i byggets kjeller på 2,9 m2. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2. Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport: Avvik som kan kreve tiltak: Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap: -Automatsikringer -Jordfeilautomatsikringer Kursfortegnelse: JA Samsvarserklæring: Ikke fremlagt. Tilstandsgrad 2 er satt på grunn av ikke fremlagt samsvarserklæring på el arbeider utført etter 1.1.1999. Tiltak: Vurdering av el.anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmannen har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes ut fra standard (NS 3600). På generelt grunnlag anbefales kontroll av el.anlegg av autorisert elektrikerfirma. Det tas forbehold om skjulte feil/mangler på el.anlegget. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på ombygging/endring av el.anlegg må kjøper ta en viss risiko ved, overnevnte forhold. Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasjeplasser tildeles etter ansiennitet og håndteres av styret. Andelseie og besøkende må bruke utdelt parkeringskort fra styret for parkering ute. Biler uten gyldig parkeringskort bøtelegges av VestPark. Det er kun tillatt å parkere 1 bil pr leilighet på lagets parkeringsplasser.

  Diverse
  Informasjon fra borettslaget: - Det er felles vaskeri. Dette kan kun brukes fra kl. 08:00 til kl.20:00 på hverdager og fra kl.08:00 til kl. 14:00 på lørdager. Vaskeriene skal ikke brukes på søn- og andre helligdager. Vaskeri og tørkerom kan bookes på oppsatte tavler. - Rehabilitering av røropplegg, kjøkken og bad ble vedtatt på gf 05.06.2018. Prosjektet ble ferdigstilt des. 2020 og lån kr 42,5 mill. er tatt ut. Ytterligere opplysninger kan fås av styret. Utdrag fra generalforsamling 01.06.2022: - Pris for bruk av vaskeriet har i 2021 økt grunnet høyere strømutgifter. - Det har vært flere lekkasjer fra taket over butikken. Disse er utbedret. - Montering av nytt ringeanlegg ble ferdigstilt i april 2021. - Skjeggkre: Etter sanering utført av Anticimex se problemet ut til å være løst. - I 2021 ble det gjørt betydelig tekniske oppgraderinger av alle heiser. - Lagt ny isolasjon på loftet. - Styret har inngått filteravtale med Flexit og Exvent. Filtre byttes en gang i året. - Byttet leverandør for internett og kabel-tv fra Telenor til Telia (fiber). - Styret har etter forespøresl gitt andelseiere anledning til å benytte deler av bomberommet som treningsrom. - Det er montert kameraovervåkning grunnet hærverk i og utenfor blokken. - Montert nyt løsning for åpning av garasjeport. - Styret har inngått avtale med Ladeklar/Elaway om montering av 4 utvendige ladestasjoner. Saker under arbeid og planlegging: - Mindre rom ved bomberom skal bli tilrettelagt som hobbyrom til bruk for andelseiere. - I løpet av våren/sommeren vil det gjennomføres fasadevask og oppmaling av svalganger og heishus. Ytterdørene på den store heisen vil også bli malt. - Det har oppstått en lekkasje fra parkeringsplassen og ned i garasjeanlegget. Anbud må innhentes. - Det er etthvert behov for å skifte taket over butikken. Anbud må innhentes. Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema: - Nytt bad 2019/2020 av fagpersonell. - Nye rør og avløp. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 150 000 (Prisantydning) 839 073 (Andel av fellesgjeld)   3 989 073 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   8 932 (Omkostninger totalt)   3 998 005 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Radiator på soverommene og stuen. Termostatstyrte varmekabler på badet.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Formuesverdi primær
  1117510

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  4246538

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andelsnummer
  6

  Part.obl.nr.
  948882272

  Felleskostnader pr. mnd.
  8140

  Andel fellesgjeld
  839073

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Borettslaget
  Hellen Sentrum Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948882272

  Forkjøpsrett
  Intern forkjøpsrett i laget håndteres av styret. Forkjøpsrett avklares etter budaksept. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldene er 5 dager.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Bank: Husbanken Lånenr.: 13527207-1 Lånebeskrivelse: Husbanken Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,77% Andel av saldo 179 865,31 Innfrielsesdato: 01.07.2039 Bank: Husbanken Lånenr.: 13527207-5 Lånebeskrivelse: Husbanken Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 2,77% Andel av saldo 170 029,47 Innfrielsesdato: 01.07.2039 Bank: Nordea Bank Norge Asa Lånenr.: 60308103822 Lånebeskrivelse: Nordea Bank Lånetype: Annuitetslån Rentesats: 4,10% Andel av saldo 489 179,03 Innfrielsesdato: 30.12.2051

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Polisenummer felles forsikring
  SP0003197497

  Dyrehold
  Hold av husdyr må søkes til styret. I følge husordensreglene er katt ikke tillatt.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.04.1963. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Ferdigattest for endring tekniske rom/anlegg datert 01.07.2021.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger. Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til butikker, skivehus og offentlig friområde. Skivehus er en bygning med stor utstrekning i lengde og høyde (minst fem etasjer) uten fløyer. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 11010000 Plannavn: BERGENHUS. HELLEN - LØNBORG - BRUNESTYKKET Ikrafttrådt: 04.05.1959 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til butikker og skivehus. Planid: 60110000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 1785, 2071 MFL., HELLEN PANORAMA Ikrafttrådt: 28.06.2010 Saksnr: 200810509 Dekningsgrad: < 0,1 % (0,2 m²) - Arealet er avsatt til offentlig friområde. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (69,9 %) og grønnstruktur (30,1%). Hensynssoner i kommuneplanen: Faresone: Faresone ras. Dekningsgrad 21,9 %. Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 21,1 %. Rød støy: Vei støy - rød sone. Dekningsgrad 17,9 %. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 70350000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 216 BNR 853 MFL., FAGERDALEN, LAGER Saksnr: 202220645 - Ard Arealplan AS foreslår på vegne av Safari Eiendom AS detaljregulering for Fagerdalen ved Lønborglien nord i Bergenhus bydel. Området er i hovedsak uregulert og er i øvrig byggesone i kommuneplanens arealdel (KPA 2018). I planforslaget legges det til rette for å erstatte deler av eksisterende bygningsmasse med et større nybygg for lager og plasskrevende varehandel. Nybygg begrenser seg til felt BKB1 i plankartet. Resterende bebyggelse i planområdet reguleres i hovedsak i samsvar med eksisterende situasjon. Planforslaget innebærer en videreføring av dagens virksomhet i området, hvor det har vært drevet trelasthandel siden 1950-tallet (Adolf Jahnsen AS). Forslagsstiller skal leie ut til Neumann Bygg AS, og planforslaget er tilpasset Neumann sin virksomhet og behov. Kryss mellom fylkesveg Helleveien og kommunal veg Lønborglien foreslås utbedret, samt utbedring av privat atkomstveg Fagerdalen. Helvetesvatnet er avsatt til friluftsområde i KPA, og foreslås regulert som friluftsområde. Utfyllende opplysninger og forslagsstillers vurderinger fremgår av planbeskrivelsen med vedlegg. Planid: 66300000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 298 MFL., ASPEDALEN Saksnr: 202220530 - Ard Arealplan AS og Tysseland arkitektur AS foreslår på vegne av Byggmester Hitland AS detaljregulering for et område ved Aspedalen i Bergenhus bydel. Planforslagets hovedformål er å rive eksisterende enebolig på eiendom gnr. 168, bnr. 298 og legge til rette for en ny boligblokk over 4 etasjer med 7 boenheter Planid: 7220000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 168 BNR 3 MFL., LØNBORGLIEN Saksnr: 190411500 - Plan fra 1989 ifm. utbygging i Lønborglien. Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 150 000 (Prisantydning) 839 073 (Andel av fellesgjeld)   3 989 073 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   8 932 (Omkostninger totalt)   3 998 005 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  8932

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig. Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 49 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,-, salgsoppgave kr 1 500,-, saldoforespørsel kr. 1 000,-, visninger kr 2 500,-, opplysninger fra forretningsfører kr 3 750,-, eierskiftegebyr kr. 6 215,- og tinglysingsgebyr kr. 480,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva

Marius Hagen

Megler

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev