aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Inger Bang Lundsvei 9!

Bergen Inger Bang Lundsvei 9

Ny og strøken 2-roms eierleilighet med balkong og høy standard! Kort vei til Høyskoler, Universitet og sentrumskjernen!

 • BRA 50 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER104 342
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 094 342
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 022
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 43 m²
 • FELLESKOST./MND954
 • TOMT6 157 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  95 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  104 342,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 094 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere en ny og strøken 2 - roms leilighet med flott beliggenhet i 6.etasje.

Alle flater er malt i lys farger, gulvet er moderne, lys enstavs parkett i hele boligen forutenom bad som selvsagt har fliser. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Planløsningen er smart, og leiligheten er godt utnyttet. Meget stilrent og lekkert bad og kjøkken. Leiligheten har høy kvalitet på innredning og utstyr - bør oppleves!

Entrèen er lys og trivelig med god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy.

Leiligheten har åpen stue- og kjøkkenløsning. Dette gir en god luftighet og flyt i rommet. Store vindusflater gir rikelig med lysinnslipp og en luftig atmosfære i tillegg til flott utsikt. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong på 6,8 kvm hvor sommerdagene kan nytes. Glassfeltene lar seg enkelt både åpnes og lukkes, slik at balkongen kan brukes året rundt.

Stuen lar deg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og spisebord.

Leiligheten har en flott takhøy kjøkkeninnredning som er lys og moderne med slette hvite fronter, laminat benkeplate og nedfelt vask. Integrerte hvitevarer er induksjon platetopp, stekeovn, kombiskap og oppvaskmaskin.

Leilighetens soverom er av god størrelse med plass til stor seng og tilhørende nattbord. Soverommet er utstyrt med 2 store garderobeskap.

Baderommet er lekkert helfliset med hvite fliser på vegg og mørkegrå på gulv. Det er innredet med servant med skuffer under, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare dusjdører. Badet har gulvvarme, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Det er også felles sykkelbod med lås i garasjen i byggets underetasje.

Sameiet har to flotte felles takterrasser med utsikt over hele byen og gode solforhold.
Store vindusflater gir rikelig med lysinnslipp og en luftig atmosfære i tillegg til flott utsikt.

Inger Bang Lundsvei 9, Vestland

 • Gulv: Enstavs eikeparkett. Fliser på bad.
  Vegger: Malt gips/betong. Fliser på bad.
  Tak: Malt gips/betong
 • Eiendommen har en sentral og trivelig beliggenhet på Kronstad. Gangavstand til det du måtte trenge. Dagligvarebutikk, søndagsåpen butikk, Bergen sentrum, Haukeland sykehus, Høyskolen i Bergen, Universitetet i Bergen og Handelshøyskolen BI. Bybanestoppet på Danmarksplass og Kronstad er i umiddelbar nærhet fra bygget, og det er kort vei til Danmarksplass som er et supert utgangspunkt for kommunikasjon til øvrige bydeler.

  Like nedenfor boligen er det en Spar butikk. Om en ønsker et større utvalg har Danmarksplass finner du noe for en hver smak. Området blomstrer nemlig av herlige avslappet spisesteder med riktig atmosfære. Kranen - Colonial i Solhemsviken passer perfekt for en bedre frokost eller brunsj. Videre er det flere steder som absolutt er verdt et besøket! Bien som er inspirert av den franske bistrostilen med klassisk mat og drikke i ekte omgivelser. Mingel Gastrobar er en kombinasjon av restaurant og bar, med fokus på smaksrike småretter.

  For den aktive og turglade er det kort vei til flotte løyper opp Ulriken, rundt Lungegårdsvannet eller de andre byfjellene. Om du foretrekker innendørs trening er det kort vei til en rekke sentre som bl.a. SiB trening like nede i gaten, samt Stamina og Itrain på Danmarksplass. Besøk gjerne også AdO Arena (Alexander Dale Oen Arena) som ligger på motsatt side av Lungegårdsvannet og er et svømmeanlegg med olympisk standard, sklier, stupebrett og varmekulp.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Bæresystemet er hovedsakelig i betong og stål.
  Fasader av tegl, pusset plate og platekledning.
 • Totalt bruksareal: 50 m²
  Totalt primærrom: 43 m²
  Totalt sekundærrom: 7 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  - Entré (4,7 m²)
  - Bad (4,5 m²)
  - Stue/kjøkken (20,6 m²)
  - Soverom (10,7 m²)

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  Innglasset altan (6,8 m²)

  Øvrig areal:
  Gitterbod i u.etg på 2,5 m²

  Areal er hentet fra arealoppmåling gjort av takstmann. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Oppvarming er basert på fjernvarme. I stue og kjøkken er det vannbåren gulvvarme. Termostatstyrte varmekabler.
  I gulv på bad er det varmekabler. Varmt forbruksvann varmes opp med fjernvarme fra BKK. Det er montert forbruksmåler i hver leilighet.

  Balansert ventilasjon:
  Det monteres separat balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning for hver enkelt leilighet. For plassering av aggregater se plantegning.
 • Tomten er pent opparbeidet med internveier, lekeplass, grøntarealer og beplantning.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er også et parkeringshus rett overfor gaten.

  Det er faste plasser for biler i "Bildeleringen" i sameiets garasjeanlegg. På denne måten kan du enkelt ha tilgang til bil når du trenger det, og kun betale for den faktiske bruken.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.

  Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Eiendommen har tilkomst via kommunal vei.
 • Forretningsfører: OBOS EIENDOMSFORVALTNING AS
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tillatt ihht. sameiets husordenesregler. Vanlige naborettslige regler gjelder.
 • Tryg Forsikring
  Tryg Forsikring
  Polisenummer: 7958879
 • Formuesverdi som primærbolig kr 800 344 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 881 238 per 31.12.21

  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.

  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 954 pr. mnd. Dekker kr. 714,- felleskostnader brøk og kr. 240,- felleskostnader likt.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. .
  Andel fellesformue kr ,- pr. .
 • Sameiet har ingen felles lån.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Det vil tilkomme kommunale avgifter for hver enkelt bolig. Avgift er ikke fastsatt pr. dags dato.

  For nærmere opplysninger kontakt teknisk etat i Bergen kommune, eller besøk www.bergenvann.no/regulativt_m_priser.html
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 11.448,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på opplyste felleskostnader. (felleskostnader brøk og felleskostnader likt).

  Merk at utgifter knyttet til strøm, kommunale avgifter, eiendomsskatt, evt. ekstra felleskostnader som TV/bredbånd ol. og innboforsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaket datert 08.06.2022.
  Tiltak: Nybygg bolig og næring, utomhus/vei.

  "Det gis midlertidig brukstillatelse for 'for 'Bygg C (BBB1), parkeringsanlegg, avfallshåndtering/bossug og alle veier og uteoppholds- arealer for bygg C', jf. plan- og bygningsloven § 21-10.

  Hele tiltaket skal være ferdigstilt innen 31.12.2022, jf. byggesaksforskriften § 8-1."
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Heftelser
  1889/901143-1/106 Bestemmelse om veg 06.03.1889
  Rettighetshaver Gnr. 7, bnr. 56
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1911/901115-1/106 Bestemmelse om kloakkledn 24.05.1911
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1912/900404-1/106 Erklæring/avtale 07.08.1912
  Delvis byggeforbud på d.e.
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1913/902629-1/106 Bestemmelse om veg 02.04.1913
  Rettighetshaver Gnr. 7, bnr. 198
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1914/900594-1/106 Elektriske kraftlinjer 15.07.1914
  NSBs betingelser vedtas
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1917/914145-1/106 Erklæring/avtale 08.09.1917
  Skirvelse ang. regulering
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1958/1206-1/106 Erklæring/avtale 04.02.1958
  Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lagerskur
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1958/7091-1/106 Erklæring/avtale 06.08.1958
  Plikt til å fjerne lagerskur på bygningsrådets forlangende.
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1961/134-1/106 Erklæring/avtale 06.01.1961
  Plikt til å fjerne garasje på bygningsrådets forlangende
  Jfr. dnr. 4250 2/6-61 og dnr. 8735 11/11-61.
  Dnr. 4157 2/6-65.
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1994/27581-1/106 Bestemmelse om veg 19.10.1994
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:972
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/720317-1/200 Bestemmelse om parkering 03.05.2018
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:15
  Rett til to parkeringsplasser i fremtidig bygg
  Bestemmelse om begrensning av transport av parkeringsplassene
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/720317-2/200 Bestemmelse om adkomstrett 03.05.2018 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:15

  Bestemmelse om adkomsrett for vedlikehold
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/755154-1/200 Erklæring/avtale 11.05.2018 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:14
  Rett til kjøp av 3 parkeringsplasser i parkeringskjeller.
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/755154-2/200 Bestemmelse om adkomstrett 11.05.2018 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:14
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2021/1257188-1/200 Bruksrett 08.10.2021 21:00
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:159 Bnr:1017
  Bestemmelse om drift og vedlikehold
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2021/1257188-2/200 Bestemmelse om parkering 08.10.2021 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:1017
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2021/1257188-3/200 Bestemmelse om adkomstrett 08.10.2021 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:1017
  Overført fra: 4601-159/88
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2021/1370342-1/200 Bestemmelse om bebyggelse 02.11.2021 21:00
  rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:159 Bnr:1017

  Adkomstrett for nødvendig vedlikehold, rehabilitering, påbygg og ombygging
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Grunndata
  2021/1323689-1/200 Seksjonering 22.10.2021 21:00
  opprettet seksjoner:
  snr: 166
  formål: Bolig
  tillegsdel: Bygning
  sameiebrøk: 42/14547

  For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
 • Eiendommen er regulert til "Boligbebyggelse - blokkbebyggelse" 79,9 %, "Yteoppholdsareal" 9,6 %, "Kombinert bebyggelse og anleggsformål" 6,7 %, "Gangveg - gangareal - gågate" 3,6 % ihht. reguleringsplan på grunn.

  Reguleringsformål under grunn: "Parkering" 97,4 %.
  Planid: 64480000
  Plannavn: Årstad. Gnr. 159, bnr. 88 mfl., Kronstadparken felt N3
  Ikrafttrådt: 22.11.2017
  Dekningsgrad: 100 %

  Reguleringsplaner under arbeid:
  Planid: 61930000
  Plannavn: Årstad. Gnr. 159, bnr. 28 mfl., sykkelkryssing av Fjøsangerveien, 0,4 %

  Planid:71140000
  Plannavn: Årstad. Gnr. 159, bnr. 81 mfl., delfelt S19 og S20, Mindemyren, 0,2 %

  Hensynssoner i kommuneplan:
  Kulturmiljø - Danmarksplass-Kronstad, 10,7 %
  Faresone - Luftkvalitet - rød sone,100 %
  Gul støy - Vei støy - gul sone, 12,2 %
  Rød støy - Vei støy - Rød sone, 2,8 %

  Planer i nærheten av eiendommen:
  Planid: 61850000
  Plannavn: Årstad. Gnr. 159, bnr. 11 mfl., Kronstadparken, felt N2
  Planid: 6114000
  Plannavn: Årstad. Del av gnr. 159, 15 og 17 mfl., Mindemyren

  Planid: 75000
  Plannavn: Årstad. Gnr. 159, bnr. 8 mfl., Kronstadparken øst felt N1
  Planid: 71201
  Plannavn: Årstad. Gnr. 159, bnr. 2, 4 mfl. Kronstadparken

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  162/549: Igangsettelsestillatelse til påbygg til store sammenb. boligbygg på 3 og 4 etg., 16.06.2021.

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Gnr. 159 Bnr. 88 Snr. 166 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 30.135,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kathrine Hovden Erstad
  Stian Tonning
Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev