aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Jernbanebakken 3!
Velkommen til Jernbanebakken 3!

BERGEN Jernbanebakken 3

Lekker bygårdsleilighet med 2 soverom & god takhøyde| Ingen dok.avgift eller forkjøpsrett | Gangavstand til "alt" | Heis

 • kr 4 200 000
 • BRA 60 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 200 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 209 832
 • EierformAndel
 • Byggeår1902
 • Soverom2
 • ArealP-rom 60 m²
 • Andel fellesgjeldkr -
 • Felleskostnaderkr 4 420
 • Tomt167.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 200 000 (Prisantydning)   4 200 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 209 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen til Jernbanebakken 3! En nydelig bygårdsleilighet i attraktive omgivelser i Bergen Sentrum med god takhøyde og en svært god planløsning. Leiligheten holder en gjennomgående god standard og oppleves lun og innbydende med overflater malt tidsriktige farger. Innhold: Entré(4,3m²), gang(5m²), bad/vaskerom(7,4m²), soverom(9m²), soverom(10m²), stue og kjøkken(21,7m²), ekstern bod på 5m². Verdt å nevne: - Store soverom på 9m² og 10m² - Enkel tilkomst via heis - Felleskostnader dekker bl.a fjernvarme, internett og kommunale avgifter - Buss - og bybanestopp like utenfor døren på hhv. Stadsporten og Nonneseter med hyppige avganger mot Haukeland, Sandviken, Lagunen, Flesland og Fyllingsdalen - Kort vei til Byfjellene, Høyskoler og Universitet Velkommen inn!
Store vindusflater i samspill med god takhøyde sørger for en lys og luftig atmosfære.

Jernbanebakken 3, Vestland

 • Tomt
  167.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt for borettslaget.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en svært sentral beliggenhet i Bergen sentrum med gangavstand til "alt". Det er kort avstand til en rekke studieinstutisjoner, et rikt servicetilbud og det pulserende bylivet med flere kafeer, restauranter og utesteder. Fra leiligheten er det svært kort gangavstand til Jernbanestasjonen og Bergen Storsenter / bystasjonen - et kollektivt knutepunkt med hyppige buss-, bybane- og togavganger. På Bergen storsenter har man et bredt servicetilbud med flere butikker, apotek, vinmonopol m.m. Ellers er det kort gangavstand til resterende butikker og kjøpesentre i sentrum. For hverdagshandelen vil det være naturlig å benytte seg av Rema 1000 Marken og Coop Extra Bergen Storsenter som de nærmeste alternativene. Det er kort vei til flere av byfjellene med et stort utvalg turmuligheter, samt parkene i nærområdet og ikke minst Nordnes sjøbad på varme sommerdager. Trives du på treningssenter finner du blant annet Sammen City og Barrys Bootcamp som de nærmeste treningssentrene.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Sentrumsbebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av gråstein murt i betong, utvendig pusset. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner (dobbel teglsteinsmur), utvendig er veggene overflatebehandlet med puss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer. Parti med flat takkonstruksjon. Taket er tekket med sutak, lekter og skifer samt asfaltpapp. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Tilstandsrapport av Mats Hansen datert 03.08 viser at det er noe skjevheter i etasjeskille, og at dette anses som normalt gitt alder og byggemåte. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Det er nettopp blitt utført ekstraordinær innbetaling fra alle andelseierne på gjennomsnittlig kr.20.000,- som skal dekke utskifting av skadede vinduer og utbedring av deler av tak/fasade, slik at borettslaget fortsatt skal være gjeldfritt. Om det blir nøvendig med flere innbetalinger eller opptak av fellesgjeld vites ikke. Spottene i stuedel lager av og til litt durelyd som stort sett går over etter en liten stund. Det kan bli veldig varmt på badet da varmekablene er litt ustabile i reguleringen av varmen, men dette har aldri vært et problem for oss.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Jernbanebakken 3. En klassisk og innholdsrik bygårdsleilighet med 2 store soverom og god standard. Heis i bygget sørger for en trappefri adkomst. Her bor du i attraktive omgivelser i Bergen Sentrum, "midt i smørøye", men samtidig tilbaketrukket i fra byens støy. I 2008-2009 gjennomgikk borettslaget en rekke oppgraderinger hvor det blant annet ble rehablitering av fasader, det elektriske anlegget ble fornyet og det ble bygging av boder. Leiligheten har i senere tid gjennomgått flere oppgraderinger og har i dag flott listverk og delikate fargevalg på vegger. Planløsningen er smart og arealet er godt utnyttet med luftige rom. Store vindusflater i samspill med god takhøyde sørger for en lys og luftig atmosfære. Romslig entrè med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i stor garderobeskap. Stue/Kjøkken: Leiligheten har åpen stue- og kjøkkenløsning på 21,7 m², noe som gir en god luftighet og flyt i rommet. Veggflatene er malt i varme og harmoniske farger og stuen fremstår som svært innbydende. Her er det god plass til møblering av spisegruppe, sofa - og tvmøbler. Legg merke til de dype vinduskarmene. Lys og moderne kjøkkeninnredning utført med slette, hvite fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Her er det rikelig med skap - og benkeplass for både matlaging og oppbevaring. Integrerte hvitevarer er keramisk platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøl- og frys. Soverom: Boligens 2 soverom er begge av gode størrelser på henholdsvis 9m² og 10m². Soverommene har plass til ønsket møblering - dobbeltseng, nattbord og evt. skrivepult. Begge soverommene er utstyrt med store garderobeskap. Bad: Badet er pent helfliset i en tidløs grå - hvit utførelse og har gulvvarme. Det inneholder servant i møblement, speil og belysning, dusjhjørne med dører i klart glass og vegghengt toalett. Badet har plass til tørketrommel og opplegg for vaskemaskin i en praktisk løsning med benkeplate. Leiligheten har porttelefon med kamera som slipper inn gjester. For ytterligere lagrinsmuligheter medfølger en ekstern bod på ca. 5 m² i kjelleren. Her kan du flytte rett inn og trives i fra første stund!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom Overflate gulv Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Soneparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Saker gjennomgått på årsmøte: - "Gjennom vår forsikringsavtale med IF har vi en inkludert bygningssjekk fra Anticimex. Denne ble gjennomført i sommer og viste at fasademessig og bygningsmessig er alle bygningene i borettslaget ok." - Borettslaget består av 4 bygninger og styret har derfor etter vedtak på siste årsmøte sett på mulighetene for å dele opp borettslaget, ved å skille ut KOgt77. Grunner er at vedlikeholdsbehovet er forskjellig og gjør det kan være fornuftig å dele opp dette. Lekkasjer tak, vanninntrenging i leiligheter: Dette gjelder Jernbanebakken 5, og strekker seg tilbake til 2021. Vi har hatt inne flere firma som har forsøkt å reparere lekkasjen, og noe av dette er reparert. Etter dette er nye lekkasjer oppdaget. Det jobbes med å få reparert disse. Det er lekkasje i fasaden mot bakgården. Det er et omfattenede og kostbart arbeid, siden det medfører at fasaden må repareres med ny murpuss og males. Samtidig har vi besluttet å skifte ut 4 vinduer som er skadet pga samme lekkasjen. Prosjektet er midlertidig tettet. Vi måtte sette det på vent pga vinter, og tillatelse til å få sette opp stilas i bakgården til Zander K hotell. Dette krever kapital og styret har sendt ut varsel om at vi må dekke dette gjennom ekstra innbetaling fra andelseierne. Oppdatering fra styreleder per 15/08/2023: I følge styreleder er de ekstra ordinære innbetalingene nå foretatt og de er beregnet ut fra pristilbud som er innhentet for arbeidet med deler av tak og fasade som skal repareres. Dette arbeidet skal igangsettes høsten 2023. Det er også bestemt at borettslaget skal inngå samarbeid med OBOS prosjekt for å opprette en vedlikeholdsplan i borettslaget, for å organisere vedlikehold som bygget har behov for i fremtiden. Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema: Det er nettopp blitt utført ekstraordinær innbetaling fra alle andelseierne på gjennomsnittlig kr.20.000,- som skal dekke utskifting av skadede vinduer og utbedring av deler av tak/fasade, slik at borettslaget fortsatt skal være gjeldfritt. Om det blir nøvendig med flere innbetalinger eller opptak av fellesgjeld vites ikke. Spottene i stuedel lager av og til litt durelyd som stort sett går over etter en liten stund. Det kan bli veldig varmt på badet da varmekablene er litt ustabile i reguleringen av varmen, men dette har aldri vært et problem for oss. Notat fra selger angående løsøre og tilbehør: - Vegghengt bord i gang medfølger ikke. - Vegghengt nattbord på soverom medfølger ikke. Kulturminne: Lokalitetsnr: 89049 Art: Byanlegg Vernetype: Automatisk fredet Kategori: Arkeologisk lokalitet Matrikkelført: 12.09.2012 Oppdatert: 01.07.2023 Lenke: https://www.kulturminnesok.no/kart/?q=&am-county=&lokenk=location&am-lok=&am-lokdating=&am-lokconservation=&am-enk=&am-enkdating=&am-enkconservation=&bm-county=&cp=1&bounds=60.40486711666864,5.300002098083496,60.38763141314447,5.339484214782715&zoom=15&id=89049

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 200 000 (Prisantydning)   4 200 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 209 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på bad. Sentralvarme via radiator i stue. Det er blitt tatt opp at sentralvarmen mulig vil avvikles, men det er ikke vedtatt noe pt.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  933067

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3359040

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  24

  Part.obl.nr.
  996277526

  Felleskostnader pr. mnd.
  4420

  Kommentar fellesgjeld
  Ingen lån registrert for selskap.

  Andel fellesformue
  12022

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Jernbanebakken Borettslag

  Borettslagets org.nr
  996277526

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  2684855

  Dyrehold
  Det må søkes til styret før man anskaffer seg hund eller katt og rette seg etter de praktiske regler som gjelder for dyrehold.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen attest eller tegninger fra boligens byggeår i kommunens arkiver. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Byggeanmeldelse wc datert 26.07.1935 og uttalelse fra veivesenet datert 30.07.1935. - Tegninger wc. - Godkjenning av installasjon av wc datert 01.08.1935. - Attest på installasjon av 4 stk wc datert 02.09.1935. - Byggeanmeldelse installering av 4 elekt. bad datert 06.10.1938. - Tegning stemplet 07.10.1938. - Godkjenning byggeanmeldelse 4 stk bad datert 12.10.1938. - Attest for installasjon av 4 elektr. bad datert 08.11.1938. - Tegninger datert 17.09.1945. - Byggeanmeldelse endringer kjeller og leiligheter datert 15.09.1945, med uttalelse fra byggningsinspektøren den 13.09.1945 og brannvesen datert 17.10.1945. - Tegninger stemplet 19.09.1945. - Byggeanmeldelse forandring kjeller datert 23.10.1945. - Følgebrev for søknad til brannvesenet om forandring kjeller datert 05.11.1945. - Uttalelse fra helserådet vedr forandring kjeller datert 30.11.1945. - Uttalelse fra helserådet og brannvesenet datert 21.12.1945. - Tegninger stemplet 18.01.1946, 07.02.1946 og 22.10.1946. - Bygningsanmeldelse for lysark for ny rullebod datert 04.02.1946 med uttalelse fra bygningssjefen. - Godkjent byggemelding for oppføring av takark datert 14.02.1946. - Uttalelse fra brannvesenet vedr innredning av 5 etasje frafalles datert 23.04.1946. - Attest for oppførelse av takark, ominnredning i 4 etasje samt i kjeller datert 18.09.1946. - Situasjonsplan datert 09.01.1986. - Tegninger datert 09.01.1986. - Søknad om byggetillatelse rehabilitering boligbygg datert 16.01.1986. - Byggetillatelse rehabilitering bolig datert 02.05.1986. - Ferdigattest for rehabilitering boligbygg datert 27.01.1988. - Basiskart datert 31.05.2007. - Endrete plantegninger, snittegninger og fasadetegninger datert 01.06.2007. - Eksisterende tegninger datert 01.06.2007. - Søknad om tillatelse til tiltak, bruksendring datert 09.07.2007. - Avslag på søknad "sammenbygging av 3 leilighetsbygg med hovedombygging/oppdeling av leiligheter, fasadeendring og bruksendring som fører til at antall leiligheter øker fra 15 til 30 boenheter." datert 05.09.2007. - Revidert søknad datert 22.10.2007. - Rammetillatelse på vilkår/avslag på søknad om ansvarsrett "godkjenning søknad om rammetillatelse mottatt bygningsmyndighetene 31.07.2008 i samsvar med reviderte tegninger journalført den 18.03.2008 for vesentlig endring av 3 eksisterende bolighus, fasadeendringer og bruksendring av loftsetasje. Tiltaket medfører at antall boenheter økes fra 15 til 25 stk." datert 18.03.2008. - Igangsettingstillatelse for hovedombygging/oppdeling/fasadeendring blokk/bygård/terrassehus datert 19.06.2008. - Midlertidig brukstillatelse hovedombygging/oppdeling/fasadeendring blokk/bygård/terrassehus datert 20.07.2009. - Ferdigmelding datert 29.06.2009. - Ferdigmelding datert 27.08.2009. - Ferdigattest hovedombygging/oppdeling/fasadeendring blokk/bygård/terrassehus datert 17.09.2009.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - blokkbebyggelse og kombinert bebyggelse og anleggsformål. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 61120000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 166 BNR 555 MFL., OMRÅDE ØST FOR BERGEN JERNBANESTASJON Ikrafttrådt: 27.11.2013 Saksnr: 201405946 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til boligbebyggelse - blokkbebyggelse (100 %) og kombinert bebyggelse og anleggsformål (< 0,1 % (0,1 m²)). Hensynssone i kommuneplenen: Båndlegging kulturminneloven. Dekningsgrad 100 %. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til sentrumsformål. Hensynssoner i kommuneplanen: Kulturmiljø: Historisk sentrum. Dekningsgrad 100 %. Båndlegging: Båndlagt etter lov om kulturminner. Dekningsgrad 100 %. Faresone: Luftkvalitet - gul sone- Dekningsgrad 100 %. Bestemmelsesområder i kommuneplanen: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav. Dekningsgrad 100 %. Kommunedelplan: Planid: 15780000 Plannavn: BERGENHUS. KPD SENTRUM Ikrafttrådt: 10.12.2001 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til annet byggeområde. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 15590000 Plannavn: BERGENHUS. KDP FJELLSIDEN SØR Saksnr: 202004102 MÅLET MED PLANEN: 1. Sikre den kulturhistoriske tradisjonen Fjellsiden har som tur- og rekreasjonsområde for alle byens innbyggere og tilreisende, ved å opprettholde og forbedre turveier, utsiktsforhold og gangforbindelser. 2. Sikre en god videreutvikling av Fjellsidens kulturlandskap ved å stille krav til byggeprosjekt i planområdet, slik at de kan opprettholde eller forbedre de verdifulle kvalitetene området har som: - viktig del av bybildet og byens identitet, - karakteristisk landskapsområde og grønnstruktur med et biologisk mangfold, - kulturminne- og kulturminnemiljø, - et godt sted å bo. 3. Sikre lokal medvirkning og barns interesser i den videre utvikling av området. 4. Fastlegge gode løsninger på trafikale forhold, spesielt beboerparkering, som i minst mulig grad kommer i konflikt med tur- og rekreasjonsbruken. 5. Planen skal være et hensiktsmessig verktøy for effektiv saksbehandling av byggesaker i planområdet. Planid: 3850000 Plannavn: BERGENHUS. KONG OSCARS GATE 90-90A - KALFARLIEN 2 - Reguleringsplan for Kalfarveien 2; område for instutisjon. Planid: 8735000 Plannavn: BERGENHUS. NONNESETER - BIBLIOTEK - KVARTALENE Saksnr: 190810835 - Bebyggelsesplan fra 1995 for Bergen bibliotek og Bergen storsenter med tilhørende areal og infrastruktur. Planid: 4620000 Plannavn: BERGENHUS. GNR 166 BNR 870, REGULERINGSPLAN FOR MARKEN Saksnr: 201302469 - Forslag til reguleringsplan for Marken Planid: 16950000 Plannavn: BERGENHUS. BYBANE I BERGEN, DELSTREKNING 1 SENTRUM - NYGÅRDSTANGEN Saksnr: 200208973 - Formål med reguleringsplanen er å regulere trasé for bybane i Bergen fra og med Starvhusgaten til Bystasjonen. Verdifulle arkeologiske kulturlag i området skal vernes og viktige siktlinjer i den delen av ?middelalderbyen? som ligger innenfor planområdet, skal opprettholdes. Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS si?? konsesjonsomra°de for ??ernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Utleie/fremleie (kort- og langstid) av andel må meldes til styret slik at styret vet hvem som oppholder seg i borettslaget. Utleie/fremleie må for øvrig følge gjeldende lovverk. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 200 000 (Prisantydning)   4 200 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   4 209 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt vederlag tilsvarende kr. 35 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kommunale opplysninger kr 3 300,-, tilretteleggingsgebyr kr 9 900,-, opplysninger forretingsfører kr 3 688,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på et rimelig vederlag stort kr 10 000,- for utført arbeid og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Nika Nasibi

Megler

Nika Nasibi

95 44 57 91

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev