aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Konsul Børs' Gate 28!

Visning avlyst boligen er solgt. Ta kontakt med megler for spørsmål

 • BRA 102 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER183 442
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 993 492
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 910
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 102 m²
 • ANDEL FELLESGJELD320 050
 • FELLESKOST./MND3 542
 • TOMT166 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 490 000,- (Prisantydning)
  320 050,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  6 810 050,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  171 300,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  183 442,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 993 492,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Konsul Børs' Gate 28 - Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om en bygårdsleilighet, men det er vanskelig å finne det riktige! For barnefamilier betyr dette nærhet til skoler, barnehager og grønne parkområder, i tillegg til rikelig med soverom og gode oppbevaringsmuligheter. For par har drømmeleiligheten store rom hvor man har mye plass til seg selv, venner og kjente. Beliggenheten skal være sentral i et historisk og urbant område hvor det oser av kulturelletilbud. Felles for både barnefamilier og par er at leiligheten må ha en egen sjarm og en god atmosfære. Størrelsen skal helst være god slik at man bor komfortabelt med best mulig bruk av boligens areal. Beliggenheten må være perfekt. Barnevennlig, men sentralt. Og mulighetene skal være mange. Kvalitetene bør helst være gode, slik at man kan flytte rett inn.

Vi i Aktiv eiendomsmegling har gleden av å presentere et hjem som er noe utover det vanlige. En generøs takhøyde på 2,75 meter og originale detaljer som er godt ivaretatt. Her er det historie i veggene og en særegen atmosfære som møter deg med en gang du ser fasaden! Hjørneleiligheten ligger i høy første etasje og har totalt 10 store vinduer, noe som gir gode lys og utsiktsforhold i alle rom som også er av imponerende størrelser. I tillegg har leiligheten en egen vinterhage inn mot bakgården.

Førsteinntrykket skapes før du går inn døren. Den klassiske fasaden er pent utsmykket. Dette skaper forventinger! Opp noen trinn, og du er ved leilighetens ytterdør. Her kommer du inn til en entré som gir tilgang til hele leiligheten. Man legger fort merke til den gode takhøyden og at det er god plass. Deretter kjenner man en god atmosfære og sjarmen av leiligheten. Her er det med andre ord mye historie i veggene.

Konsul Børs' gate er en rolig og barnevennlig gågate med ingen forbigående trafikk, samtidig som det er nært der hvor alt skjer! Innenfor noen få minutters gange finner du rikelig med kulturtilbud, restauranter og dagligvarebutikker. Selve hjertet i Bergen, Torgallmenningen, er kun minutter unna.

Denne boligen har godfølelsen, sjarm og sjel. Dersom du kjenner at det er dette du vil komme hjem til, ja da bør du virkelig komme og ta en titt.

Unikt for akkurat denne leiligheten er utvilsomt arealet på hele 102 m² som er fordelt på entrè (4,8 m²), 4 store soverom (9,7 m², 14,7 m², 19,1 m², 11,1²), en lys og luftig stue (19,4 m²), et romslig kjøkken med praktiske løsninger (9,6 m²), og et pent bad (5,8 m²). I tillegg til leilighetens areal medfølger også en nydelig vinterhage (7,4 m²) og 2 store kjellerboder (5,2 m² og 14,7 m²).

Det er også flotte fellesarealer som består av en herlig felles takterrasse hvor gode sol - og utsiktsforhold kan nytes. I bakgården er det felles uteplass hvor man kan nyte sene sommerkvelder. I tillegg er det felles vaskekjeller hvor det også er adgang til å bruke felles tredemølle. I denne etasjen er det også felles sykkelbod og felles oppbevaringsplass. Det er plassert avfukter i kjelleren som sørger for ren luft.

Leiligheten - rom for rom:
Det første som møter deg er en romslig entré. Her legger en merke til den gode takhøyden, nymalte vegger i delikate farger, rene linjer og originale detaljer som strekker seg videre inn i leiligheten. God plass til yttertøy og sko. Entréen gir tilgang til badet på høyre hånd, to soverom på venstre og stuen ligger rett fram.

Vi begynner med stuen som er praktfull. God takhøyde, originalt listverk og Fujitsu varmepumpe som sørger for et behagelig indre klima og varme i hele leiligheten. God plass til både sofagruppe, 2 go` stoler og stor spisebordsgruppe.

Vegg i vegg via fløydørene kommer en til hjørnerommet (soverom 3) på 19,1 kvm og som har 3 store vinduer fordelt på to sider. Dette rommet brukes som soverom, men kan enkelt benyttes som stue. Rommet er stort og har godt med naturlig lys, også her er takhøyden og de originale listene bevart. Det er rentbrennende peisovn i rommet.

Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen. Kjøkkeninnredningen er utført med slette og profilerte fronter og heltré benkeplate med nedfelt vask. Både benkeplaten og leilighetens tregulv er nylig blitt slipt. Det er rikelig med skap- og benkeplass for både matlaging og oppbevaring. Her er alt praktisk og funksjonelt. Forlengelse av benkeplate på den ene innredningen sørger ikke bare for gode arbeidsflater, men skaper også en sosial barløsning.

Fra kjøkkenet er det utgang til felles branntrapp hvor det videre er adkomst til egen fliselagt vinterhage med god plass til sittegruppe. Her kan en skyve fra glassene om man ønsker å åpne opp. Vinterhagen gir mulighet for å nyte egentid og slappe av med en god bok og et glass vin, eller nyte utsikten av hagen gjennom de store vindusflatene.

Badet ligger med tilkomst fra entréen. Praktisk og funksjonelt helfliset med varmekabler i gulvet. Servant med lagring under, badekar og gulvmontert toalett.

Soverom 2 er på 14,7 kvm og har store vindusflater som sørger for gode lysforhold. Rommet har mange muligheter og kan dekoreres med planter. Soverommet har rene linjer med klassiske preg og god plass til dobbeltseng med nattbord, skatoll og stol.

Soverom 4 er på 11,1 m² og har gode oppbevaringsmuligheter i innebygget skap over dørkarm og i frittstående klesskap. Også her er det originale listverket er bevart.

Soverom 1 er på 9,7 m² og er utstyrt med dobbelt garderobeskap. Har man ikke behov for 4 soverom er dette rommet perfekt som hjemmekontor eller omkledningsrom.
Praktfull stue med god takhøyde, originalt listverk og varmepumpe.

Konsul Børs' gate 28, Vestland

 • Gulv: Fliser på bad. Ellers heltré furugulv.
  Vegg: Fliser på bad. Ellers malte flater og trepaneler.
  Tak: Hinmlingsplater.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  Etasjeskille:
  Det ble ikke avdekket vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative konsekvenser. Viktig å merke seg at bjelkelag/
  etasjeskillere i eldre boliger ikke nødvendigvis tilfredsstiller dagens krav til stivhet da disse er bygget etter eldre forskrifter. TG 2 pga alder/skjevheter.
  Tiltak:
  TG 2 pga alder/skjevheter: Fungerer med dagens tilstand og bruk.

  Elektrisk:
  Se overnevnte. TG 2 pga manglende dokumentasjon og alder.
  Tiltak:
  TG 2 pga manglende dokumentasjon og alder: Det anbefales en utvidet el-kontroll.

  Vannledninger:
  Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll. TG 2 pga ukjent alder og teknisk tilstand.
  Tiltak:
  TG 2 pga ukjent alder og teknisk tilstand: Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

  Bad:
  Totalvurdering overflater: Overflater fremstår i normalt god stand. Det er dog ikke kontrollert under badekar grunnet manglende tilskomst. TG 2 pga alder og svake fallforhold.
  Tiltak overflater:
  TG 2 pga alder og svake fallforhold: Anbefaler etablering av enklere tilkomst til området under badekar.

  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk:
  Sluk er ikke kontrollert grunnet manglende tilkomst til området under badekar. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tekking (membran og mansjetter) ikke er kontrollerbare fordi dette bare kan gjøres ved å demontere fliser. Denne type destruktive undersøkelser blir aldri foretatt ved en tilstandskontroll for denne type rapport. TG 2 pga alder og manglende tilkomst til sluk.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk:
  TG 2 pga alder og manglende tilkomst til sluk: Det bør etableres bedre og enklere tilkomst til sluk for jevnlig rengjøring av vannlås samt for kontrollmulighet i sluk.
 • Boligen har en attraktiv beliggenhet på Møhlenpris, en del av sentrumskjernen som har gjennomgått betydelig revitalisering de siste årene. Her er det verdt å nevne bystranden like bortenfor BI.
  Gateløpene omkranses av historierike murgårder, og flere gateløp er omgjort til koselige gatetun med bord, benker og diverse installasjoner for utelek. Nærområdet har også dagligvarebutikker, koselige kaféer og et av bykjernens beste rekreasjonsområder - Nygårdsparken.
  Det tar knappe 10 minutter å gå til sentrumskjernen hvor du har hele byen for dine føtter med alt man kan tenke seg av servicetilbud.
  Det er også kun få minutters gange til bybanen, UiB, HiB, Juridisk Fakultet og ikke minst BI.
  Her er også to nærbutikker i området, hvor den ene har søndagsåpent. For de aktive og turinteresserte er det gangavstand til både Fløien og Løvstakken hvor det er mange varierte løyper. Møhlenpris fotballbane ligger også ca. 50 meter unna bygården.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Grunnmurer av murt gråstein/naturstein. Yttervegger oppført i murkonstruksjoner med tegl og murpuss i fasade. Etasjeskillere av trebjelkelag. Sperretak tekket med glasert takstein av tegl.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier)
  2019: Montert varmepumpe.
  2018: Nye vinduer med trekarmer (med unntak av kjøkkenvindu ut mot innglasset altan)
  2012:
  - Oppgradert avløpsrør for bygget.
  - Oppgradert bad.
  2010: Nye benkeplater på kjøkken.
  2008:
  - Ny kurs til komfyr og oppvaskmaskin.
  - Montert stråleovn i innglasset altan.

  Endringer/Vedlikehold sameiet: (Kilde: Eier)
  2013: Mur/fasade, utført av Murmester Tor Pedersen AS
  2015:
  - El.sjekk og opprydning i kjeller, samt installasjon av felles brannalarm i bygård, utført av FAG-elektrikeren.
  - Nytt dørtelefonanlegg, siedle, utført av Heikki Bruvik.
  2017: Nytt avløp ut til Konsul Børsgate, utført av Fyllingen Maskin.
  2018:
  - Nytt tak, utført av Taktekker Frantzen
  - Renovering mur bakgård og brannmurer mot nabogård, utført av Murmester Hilleren.
  - Nye vindu hele bygården, utført av Johnsen Glass.
  2019:
  - Installasjon av F-tech avfuktersystem i kjeller, utført av av F-Tech.
  - Renset avløp hele bygård, utført av TT-teknikk.
  2022: Ny mur, rehabilitering karnapp konsul Børsgate, utført av Murmester Hilleren.
  Nye ytterdører (1. etg., takterrasse og kjeller) er under prosjektering).
 • Totalt bruksareal: 102 m²
  Totalt primærrom: 102 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré (4,8 m²), bad (5,8 m²), soverom 1 (9,7 m²), soverom 2 (14,7 m²), stue (19,4 m²), soverom 3 (19,1 m²), soverom 4 (11,1 m²), kjøkken (9,6 m²).

  Leiligheten har tilhørende innglasset altan på 7,4 m².

  Leiligheten har to tilhørende boder i kjeller på hhv. 5,2 m² og 14,7 m².

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Ildsted og varmepumpe. Ellers elektrisk oppvarming og gulvvarme på bad.
 • Tomten består hovedsakelig av bygningsmasse.
 • Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei.
 • Forretningsfører: Daniel S. Uppstad
  Sameiet har ingen ekstern forretningsfører.
 • Eierseksjonen er en del av Sameiet Konsul Børsgate 28. Sameiet består av 4 seksjoner. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold krever styregodkjenning.
 • Gjensidige
  Gjensidige
  Polisenummer: 80244260
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 310 738 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 718 656 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 3 542 pr. mnd. Nedbetaling av lån, utvendig byggforsikring, strøm fellesarealer og driftskostnader.
 • Andel fellesgjeld kr 320 050,- pr. 02.05.22.
  Andel fellesformue kr ,- pr. 02.05.22.
 • Långiver: DNB
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 23.05.2022:4,9%.
  Dato siste termin: 15.01.2048.
  Saldo per 02.05.2022: kr. 1.265.000,-
  Andel av saldo: kr. 320.050,-
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 17 221 pr. år
  Inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 59.725,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader, kommunale avgifter og eiendomsskatt. Merk at utgifter knyttet til strøm og innboforsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest for "Endring boligbygg" datert 02.11.1990. For øvrig er det ikke utstedt ferdigattester på eiendommen.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Sameiet planlegger utskifning av ytterdører og maling av fellesgang. Dette kan føre til økning i felleskostnader eller i fellesgjeld.

  Løsøre og inventar medfølger.

  Eiendommen vil ikke bli ytterligere vasket ut etter visning.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  1984/388-2/106 Seksjonering
  05.01.1984
  Opprettet seksjoner:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 1/3
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 003 SEKSJONER

  1990/22430-1/106 Resek/tilleggssek
  26.07.1990
  Nye seksjoner:
  Snr: 4
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 1/4
  Seksjonsameieandeler:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 1/4
  SNR. 4 ER USKILT FRA SNR. 1,2 OG 3.
  A.465.

  1990/22430-2/106 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
  26.07.1990
  Endring av formål/brøk:
  Snr: 1
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 1/4
 • Eiendommen er ikke regulert. Arealbruk iht. Kommuneplan: Sentrumsformål - Byfortettingssone, dekningsgrad 100%. Plan-ID 65270000. I Kommunedelplanen er arealformålet angitt til "Boligområder", 99,9%, og "Fotgjengerstrøk", < 0,1% (0,1 m²).

  Eiendommen ligger i følgende hensynssoner:
  Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen:
  Møhlenpris 100%
  Historisk sentrum 100%

  Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
  Luftkvalitet - rød sone 100%

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Gnr. 164 Bnr. 322 Snr. 1 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 22.850,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marie-France Baron Bonarjee
Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev