aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å pressentere Landåssvingen 4!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å pressentere Landåssvingen 4!

BERGEN Landåssvingen 4

Hel tomannsbolig - Familiebolig med hage og dobbelgarasje. Utleiedel på loft (ikke godkjent). Ramme for tilbygg!

 • kr 8 990 000
 • BRA 259 m²
 • 6 soverom
 • Prisantydningkr 8 990 000
 • Omkostningerkr 241 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 231 792
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 953
 • Soverom6
 • ArealP-rom 219 m²
 • Tomt639.6 m²
 • Eierform tomt -
 • 8 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   241 792,- (Omkostninger totalt)   9 231 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Planløsning 1.etasje - Leilighet 1
Aktiv v/ Morten har gleden av å presentere Landåssvingen 4! En hel tomannsbolig med mange muligheter. Boligen fremstår godt vedlikeholdt med idyllisk hage og gode parkeringsmuligheter. Boligen har i dag tre leiligheter hvorav leilighet på loft ikke er omsøkt. Alle leilighetene har tilkomst via felles trappegang. Godkjent rammetillatelse for tilbygg ved carport og omgjøring av kjelleren til bolig. Boligen inneholder: Kjeller: Gang, kjellergang, vaskerom og rikelig med bodplass. 1. Etasje: Trappegang, gang, bad, to soverom, stue og kjøkken. 2. Etasje: Trappegang, gang, bad, to soverom, stue og kjøkken. Loft: Trappegang, gang, bad, soverom, soverom, stue og kjøkken. Velkommen!
Plantegning 2.etasje - Leilighet 2.

Landåssvingen 4, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Tomannsbolig (hel):
  Bruksareal
  Kjeller: 68 kvm
  1. etasje: 75 kvm
  2. etasje: 75 kvm
  3. etasje: 41 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 28 kvm Gang(14,3m²), kjellergang(2,6m²), vaskerom(8,1m²).
  1. etasje: 75 kvm Trappegang(7m²), gang(6,5m²), bad(3,5m²), soverom(8,5m²), soverom(13,1m²), stue(25,4m²), kjøkken(7,9m²).
  2. etasje: 75 kvm Trappegang(6,9m²), gang(6,1m²), bad(3,4m²), soverom(8,6m²), soverom(13,5m²), stue og kjøkken(34,1m²).
  3. etasje: 41 kvm Trappegang(2,8m²), gang(2,7m²), bad(3,2m²), soverom(6,7m²), soverom(5,5m²), stue og kjøkken(19,2m²).
  Sekundærrom
  Kjeller: 40 kvm Bod(7,1m²), bod(8,7m²), bod(7,6m²), bod(14,3m²).  Tomt
  639.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel, biloppstillingsplasser, noe plen og diverse beplantning

  Beliggenhet
  Boligen befinner seg sentralt på Landås like ved Landåshallen. Med kort vei til skole, restauranter, fritidstilbud og kollektivtransport har du boligen alt trenger innen gåavstand. Det finnes flere dagligvarebutikker like i nærheten. Bunnpris og Matkroken Landåstorget er de nærmeste. På Landåstorget ligger også flere butikker, blandt annet blomsterbutikk og spisesteder. For et utvidet tilbud er Sletten senter ca. 10 minutter unna. Her kan du nyte en god kaffe, besøke diverse butikker og handle på vinmonopolet. For ytterligere flere butikker ligger Bergen Sentrum en kort kjøretur unna. I nærheten ligger store arbeidsplasser som Haukeland Universitetssykehus, Odontologen og Haraldsplass. Av barnehage- og skoletilbud er det flere i nærheten: - Birken barnehage (1-3 år) - Den Internasjonale bhg - Sollien (1-5 år) - Kidsa Erleveien (1-5 år) - Landås skole (1-7 kl.) - Fridalen skole (1-7 kl.) - daVinci Montessoriskole (1-10 kl.) - NTG-U Bergen (8-10 kl.) - Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) - Langhaugen videregående skole - NTG Brann Stadion For den tur- og treningsglade finnes det flere gode muligheter. Her kan nevnes, Scala trening AS, SATS Wergeland, Nr1 Fitness Landås, Bergen Tennisarena og Trene Sammen Fantoft. For utendørs trenging kan Tveitevannet, Baunehytten, Ulriken, Nymarksbanen og Tranebanen anbefales. I nabolaget finner du flotte grønt- og friluftsområder både ved Lægdene og ved Brann Stadion. Flotte turområder i Christieparken og rundt Tveitevannet. Fra eiendommen er det kort vei opp til Montana hvor stiene opp til Ulrikens topp begynner.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Birken barnehage (1-3 år) Den Internasjonale bhg - Sollien (1-5 år) Kidsa Erleveien (1-5 år)

  Skolekrets
  Landås skole (1-7 kl.) Fridalen skole (1-7 kl.) daVinci Montessoriskole (1-10 kl.) NTG-U Bergen (8-10 kl.) Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) Langhaugen videregående skole NTG Brann Stadion

  Offentlig kommunikasjon
  Busstopp Vognstølen ligger 1 minutt unne til fots. Herfra går linje 12. Bybanestopp Sletten ligger 15 minutter unna til fots.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Opplysninger fra hjemmelshaver (opplysninger er informasjon fra tidligere eier): - Taktekkingen på garasjen ble skifetet i 2002. - Loftetasjen ble oppgradert i 1998 med blant annet: - Nytt røropplegg. - Oppgradert deler av el.anlegg. - Pusset opp badet, med ny gulvstøp og varmekabler. - Stigeledningen i hele huset ble skiftet i 2000, samtidig ble det lagt opp rør-i-rørsystem med unntak av på kjøkken og bad i 1. og 2.etasje. Rør-i-rørsystem ble lagt til kjøkken og bad i 2.etasje i 2013. - Badet i 2.etasje ble pusset opp i 2013. - El.anlegget i boligen ble oppgradert i perioden 2005 - 2013. - Kledning er malt i 2020.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å pressentere Landåssvingen 4!En hel tomannsbolig med mange muligheter. Boligen fremstår godt vedlikeholdt med idyllisk hage og gode parkeringsmuligheter. Boligen har i dag tre leiligheter hvorav leilighet på loft ikke er godkjent. Alle leilighetene har tilkomst via felles trappegang. Leilighetene er utstyrt med porttelefon med kamera slik at det er enkelt å slippe inn kjente og kjære. Leilighet 1: Det ble i 2022 gitt rammetillatelse til innlemming av kjeller i boenhet i 1. etasje og bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (kjellerstue, bad og soverom, totalt 62,3 kvm BRA). Videre i rammen er det et tilbygg som går der carporten er i dag noe som vil gi to romslige soverom. Leilighetens entré har god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i garderobeskap. De to soverommene er begge malt i behagelig farge og har plass til ønsket møblering med seng, nattbord og garderobeløsning. Stuen lar seg enkelt innrede med spisegruppe og sofagruppe. Det er montert varmepumpe i stuen, her er det også peisovn som varmer godt på kalde dager. Fra stuen er det utgang til balkong på 9 kvm. Kjøkkenet har innredning med slette fronter, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet fliser, stål oppvaskkum, ventilator. Badet er helfliset. I kjeller er i dag det vaskerom og bodareal med totalt 4 boder (7,1m², 8,7m², 7,6m², 14,3m²). Fra kjelleren er det praktisk inn/utgang til eiendommens hage. Leilighet 2: 3-roms leilighet som ble pusset opp i 2013 med nytt bad, nytt kjøkken, dobbel gips i tak og på vegger i alle rom. Rør-i-rør på kjøkken og ny stigeledning gjennom hele huset. Nye hvitevarer fra 2018 som medfølger, malt i lyse og trivelige farger og en praktisk planløsning og åpen stue - og kjøkkenløsning. Lys og luftig stue med plass til møblering av spisebord, sofa og tvmøblement. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong på ca.7,1 m² hvor varme sommerdager kan nytes. Kjøkkenet er utført med hvite slette fronter og benkeplate av laminat med kitchenboard på vegg over. Integrerte hvitevarer er induksjonsplatetopp. stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøl - og frys. Leiligheten har 2 store rom på ca.13,5 m² og 8,6 m². Begge soverommene har plass til ønsket møblering - stor seng, nattbord og garderobeskap. Badet ble pusset opp i 2013 og er pent helfliset i en klassisk sort-hvit stil. Det inneholder toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, skap over med speilfront og dusjdører i klart glass. Loft: Loftet er i dag innredet som en egen boenhet med kjøkken/stue og 2 soverom, men er i kommunens arkiver registrert som værelse, kott og tørkeloft. Tidligere eier har startet med innhenting av informasjon for en evt. godkjenning til ny enhet. Videre er det tegnet opp forslag til endring. Disse kan medfølge i handelen om ønskelig.

  Standard
  Gulv: Badene, vaskerommet og gangen i kjelleren har flislagte gulv, resterende rom har gulvbelegg og parkettgulv. Vegger: Badene har fliser, resterende rom har malte flater og tapet. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2:   Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Det gjøres oppmerksom på at rom som er innredet og ligger helt eller delvis under terreng regnes som risikokonstruksjon, og kan som følge av dette ha kortere levetid enn tilsvarende konstruksjoner over terreng. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Ved utskiftning av kledningen er det viktig og påse at det er tilstrekkelig lufting på baksiden av kledningsbordene. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen): Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,88m. Dagens krav er på 1 meter. Våtrom 1. etasje og loft Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble observert hull/skruehull på veggflatene i 1.etasje. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden, det bør det tas høyde for at membranen kan være skadet. Våtrom 1. etasje og loft Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. På loftet ble det stedvis målt motfall mot sluk på badet. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Våtrom 1. etasje og loft Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør (kobber) og sluk (utenom i 2.etasje) er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Eiendommen har dobbel garasje og carport. Det er i tillegg plass til flere biler på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  KLP

  Polisenummer
  80289286

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  8 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   241 792,- (Omkostninger totalt)   9 231 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Varmekabler på badene, vedovn og varmepumpe i 1. og 2.etasje.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  27929

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  1742305

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  6272298

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/161/686: 16.10.1952 - Dokumentnr: 8759 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  ÅRLIG AVGIFT NOK 207
  KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/
  UTLEIER
  KAN PANTSETTES
  MED FLERE BESTEMMELSER
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  FØRSTEFESTE NOK 100
  BEST OM AT EIENDOMMEN OG ANDEL AV
  BNR. 687 IKKE MÅ AVSKILLES UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER
  16.10.1952 - Dokumentnr: 8759 - Bestemmelse om gjerde Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
  16.10.1952 - Dokumentnr: 8759 - Festekontrakt - vilkår ÅRLIG AVGIFT NOK 207
  KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/
  UTLEIER
  KAN PANTSETTES
  MED FLERE BESTEMMELSER
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  FØRSTEFESTE NOK 100
  BEST OM AT EIENDOMMEN OG ANDEL AV
  BNR. 687 IKKE MÅ AVSKILLES UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER
  26.09.1952 - Dokumentnr: 8203 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4601 Gnr:161 Bnr:694
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1055858 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:161 Bnr:686


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for garasje datert 03.11.1981. Det foreligger samtykke til mindre tiltak på bebygd eiendom datert 12.09.2005. Det foreligger rammetillatelse til bruksendring bolig datert 16.07.2022. Det gis rammetillatelse til: Riving av eldre tilbygg og oppføring av nytt tilbygg mot nord på samme sted og med samme fotavtrykk, 29,4 m2 BRA. - Innlemming av kjeller til boenhet i 1. etasje, og bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (kjellerstue, bad og soverom), totalt 62,3 m2 BRA. Fasadeendringer i form av: - Fasade mot sør: 2 små vinduer i kjelleretasje endres til 1 avlangt vindu (ca. 2,2 m x 0,6 m). - Fasade mot vest: 4 små vinduer i kjelleretasje endres til 2 avlange vinduer (1,2 m x 0,6 m). - Fasade mot øst: 2 små vinduer endres til 1 avlangt vindu (1,2 m x 0,6 m).

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. Eier er selv ansvarlig for private stikkeldninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Årstad. Landåsveien 28A og tilgrensende eiendommer. PlanID: 10300000 Dekningsrad: 98,9% Plannavn: Årstad. Bergensdalens Østlige del. PlanID: 4000 Dekningsgrad: 1,1% Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018 PlanID: 65270000 Arealformål: Ytre fortettingssone 100%, Byfortettingssone < 0,1 % (0,3 m²). Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Luftkvalitet - rød sone 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 67% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Vei støy - Rød sone 33% Kommunedelplan(er): Plannavn: Årstad/Fana/Bergenhus. KDP Landås. PlanID: 97300000 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 161/684 - Tilbygg Eiendom 161/699 - Veksthus Eiendom 161/803 - Tilbygg Eiendom 161/805 - Tilbygg Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  8 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   241 792,- (Omkostninger totalt)   9 231 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  241792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev