aktiv-eiendomsmegling
Løbergsalleen 35 - Enebolig registrert med to boenheter.
Løbergsalleen 35 - Enebolig registrert med to boenheter.

BERGEN Løbergsalleen 35

Stort bolighus registrert med 2 enheter! Attraktiv og sentral beliggenhet hvor du har kort vei til "alt".

 • kr 4 900 000
 • BRA 167 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 900 000
 • Omkostningerkr 139 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 039 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1912
 • Soverom3
 • ArealP-rom 116 m²
 • Tomt679.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,00))   139 542,- (Omkostninger totalt)   5 039 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning 1.etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Bussesund har gleden av å presentere Løbergsalleen 35. Et stort og innholdsrikt bolighus registrert med 2 enheter. Boligen trenger oppussing. Dette kan være perfekt for deg som ser det store potensialet i eiendommen og som i tillegg har tid og kjærlighet å gi til prosjektet. Her er mulighetene mange! Boligen ligger i en rolig gate i et attraktivt nabolag hvor du har kort avstand til sentrum, populære fjellturer, skoler, barnehager og store arbeidsplasser. Boligen inneholder: Kjeller: Uinnredet kjeller(41,6m²). 1. Etasje: Gang/trapperom(7,7m²), bad(3,3m²), vaskerom(4,3m²), stue(26m²), kjøkken(15,8m²). 2. Etasje: Gang/trapperom(7,9m²), bad(2,9m²), soverom(12,5m²), soverom(8,2m²), stue(15,2m²), kjøkken(7,7m²). Loft: Uinnredet loft(6,3m²), innredet rom(1,7m²)
Lys og fin stue i hovedetasjen

Løbergsalleen 35, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 42 kvm
  1. etasje: 60 kvm
  2. etasje: 56 kvm
  3. etasje: 9 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 0 kvm
  1. etasje: 60 kvm Gang/trapperom(7,7m²), bad(3,3m²), vaskerom(4,3m²), stue(26m²), kjøkken(15,8m²)
  2. etasje: 56 kvm Gang/trapperom(7,9m²), bad(2,9m²), soverom(12,5m²), soverom(8,2m²), stue(15,2m²), kjøkken(7,7m²).
  3. etasje: 0 kvm
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 42 kvm Uinnredet kjeller(41,6m²).
  3. etasje: 9 kvm Uinnredet loft(6,3m²), innredet rom(1,7m²).  Tomt
  679.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med murer, plen og noe beplantning.

  Beliggenhet
  Boligen befinner seg sentralt til på Minde, med kort vei til alt i fra dagligvarebutikker, skoler og barnehager, kjøpesenter, treningsmuligheter samt også fjell og natur for å nevne noe. Dette er med andre ord en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av! Nærmeste dagligvarebutikk, Extra Minde, finner du en kort gåtur unna. For et ytterligere større tilbud ligger Rema 1000 Wergeland, Bunnpris Sletten, Spar Fjøsanger og Rema 1000 Fjøsanger alle like i nærheten og kan by på alt en måtte trenge. Flere av dagligvarebutikkene har itillegg gode parkeringsmuligheter og ligger sentralt til ved hovedveien. Raskt og enkelt i en ellers hektisk hverdag. På grå dager kan lettvint spasere ned til Wergeland for å tilbringe dagen inne på blant annet Cafe Ambrosia, Pizzabakeren Minde, Stefano Wergeland (La Piazzetta) og NawabS. For den tur- og treningsglade er det flust av muligheter i område. Med Løvstakken like bak boligen har en glimrende muligheter til å bestige et av de syv fjellene i Bergen. Fjellet byr på gode turopplevelser for hele familien og en herlig utsikt over Bergen. Turer rundt Kristianborgvannet, Tveitevannet og til Gamlehaugen er også alle fine turer en burde oppleve. Like i nærheten finner du også Wergeland fotballbane, Bergenshallen, Bergen Tennisarena og Turnhallen. Den nye sykkeltunnellen imellom Fyllingsdalen og Kristianborg må oppleves og kan by på 3 kilometer perfekt tilpasset til sykkel, sparkehjul og løping. Skulle en ønske å trene innendørs har SATS, Trene Sammen Fantoft, Scala trening AS og Nr1 Fitness Kronstad alle førsteklasses treningsmuligheter.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av tilsvarende boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  I området finner du flere gode skole- og barnehagetilbud. Her kan nevnes: Skoler: - Minde skole (1-7 kl.) - Bjørgvin Montessoriskole (1-10 kl.) - Fridalen skole (1-7 kl.) - Storetveit skole (8-10 kl.) - Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) - Langhaugen videregående skole - Årstad videregående skole - Rudolf Steinerskolen vgs. - Handelshøyskolen BI Barnehager: - Espira Grønnestølen barnehage (0-5 år) - Kristianborg barnehage (1-5 år) - Låven barnehage (0-5 år)

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste kollektivtransport, Kristianborg bussholdeplass, finner du like rundt svingen. Her i fra kan du ta ruter mot alle retninger i Bergen. Kristianborg er også et av Bybanen sine nyeste stopp og tar deg enkelt både til Fyllingsdalen og Bergen sentrum. Om en ønsker å ta bybanen mot Bergen Flesland er det kort vei til Wergeland bybanestopp.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong, delvis åpent mot grunn. Grunnmur og fundamenter av naturstein, murt i betong. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning, en av gavlveggen har aluminiumspanel eller lignende. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med skiferstein.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Bussesund har gleden av å presentere Løbergsalleen 35. Et stort og innholdsrikt bolighus registrert med 2 enheter. Boligen ligger i en rolig gate i et attraktivt nabolag hvor du har kort avstand til sentrum, populære fjellturer, skoler, barnehager og store arbeidsplasser. Boligen trenger oppussing. Dette kan være perfekt for deg som ser det store potensialet i eiendommen og som i tillegg har tid og kjærlighet å gi til prosjektet. Her er mulighetene mange! Resultatet vil kunne bli et strålende grunnlag for et godt familieliv i urbane omgivelser. Om en ønsker kan man selvsagt lage til en utleidel og ha gode leieinntekter. Utgangspunktet er uansett gitt, og her har man mulighet til å sikre seg en stor eiendom med sentral beliggenhet. Boligen inneholder: Kjeller: Uinnredet kjeller(41,6m²). 1. Etasje: Gang/trapperom(7,7m²), bad(3,3m²), vaskerom(4,3m²), stue(26m²), kjøkken(15,8m²). 2. Etasje: Gang/trapperom(7,9m²), bad(2,9m²), soverom(12,5m²), soverom(8,2m²), stue(15,2m²), kjøkken(7,7m²). Loft: Uinnredet loft(6,3m²), innredet rom(1,7m²) Her kan du bo i rolige omgivelser med kort vei til alle hverdagsfasailiteter - i tillegg har du det beste av turmuligheter like utenfor døren. Her kan man virkelig skape sitt drømmehjem. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger godkjente plantegninger som viser hva rommene er godkjent som. Det er således mulig at ikke alle rom er godkjent for varig opphold, uavhengig av dagens bruk. Eventuell omsøking for godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko.

  Standard
  Gulv: Badene har flislagte gulv, resterende rom har gulvbelegg og laminatgulv. Vegger: Badet i 2.etasje har baderomsplater, badet i 1.etasje har fliser, resterende rom har panel og malte flater. Tak: Panel og malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Det ble observert sprekk/riss/avskalling enkelte steder på grunnmuren, disse anses og være normale og indikerer ikke aktive setningsskader, vedlikehold må påregnes. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si.   Krypekjeller: Som følge av kjellerens oppbygning vil luftfuktigheten varier ved temperaturforandringer og endringer i utvendig klima, samt at man risikerer avdamping fra grunnen. Relativ luftfuktighet under 60 % anses å være tørt. Relativ luftfuktighet mellom 60-74 % er akseptabelt. I kjelleren vil den relative luftfuktigheten tidvis overstige 74% som indikerer at det vil være fuktighet. Utbedring av kjelleren må påregnes Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Ved utskiftning av taktekkingen bør selve konstruksjonen kontrolleres og utbedres ved behov. Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen): Over forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Taktekkingen må jevnlig kontrolleres. Som følge av alder på taktekkingen må det påregnes at denne må skiftes innen rimelig tid. Ved utskiftningen av taktekkingen må renner, nedløp og beslag skiftes. Pipen/skorstein bør kontrolleres av feier Loft (konstruksjonsoppbygging): Loftkonstruksjonen er av eldre dato og det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter. Dagens krav er på 1 meter. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør (kobberrørene) og sluk er av eldre dato (støpejern). Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. Forhold som har fått TG3: Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Trekledningen bærer preg av manglende vedlikehold og har en del slitasje. Kledningen må vedlikeholdes i sin helhet, det bør påregnes utskiftning av enkelte kledningnsbord. Det er ikke etablert tilstrekkelig lufting bak kledningen. Manglende lufting bak kledningen vil skade både kledningsbordene og bakveggen. Ved utskiftning av kledningen må det etableres tilstrekkelig lufting. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene og altandører bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Utskiftning av enkelte vinduer og altandør bør påregnes. Utvendig bærer vinduene og belistning preg av manglende vedlikehold, som et minimum må det vedlikeholdes utvendig. Bad Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Bad Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Bad Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. Det må påregnes at sluk og membran må skiftes ut.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Plass til å parkere flere biler på egen tomt.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,00))   139 542,- (Omkostninger totalt)   5 039 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Vedovn i stuen, varmekabler på badet i 1.etasje (defekte), varmefolie i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  19181

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Omfatter vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  1359605

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  5166498

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger:

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/18/17: 05.12.1908 - Dokumentnr: 900910 - Bestemmelse om veg 15.01.1971 - Dokumentnr: 300366 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:18 Bnr:24
  Med flere bestemmelser
  15.01.1971 - Dokumentnr: 300366 - Bestemmelse om bebyggelse Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
  av denne eiendom
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  04.12.1908 - Dokumentnr: 900140 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4601 Gnr:18 Bnr:3
  25.11.1970 - Dokumentnr: 909092 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:4601 Gnr:18 Bnr:290
  01.01.2020 - Dokumentnr: 904018 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:18 Bnr:17
  04.12.1908 - Dokumentnr: 900140 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:18 Bnr:3


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 04.07.1934, vedrørende Løbergsalléen nr. 35.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Årstad/Fana. Mindrereguering PlanID: 30010000 Plannavn: Årstad. Gnr 18 Bnr 350 Mfl., Fredlundsveien. PlanID: 64110000 Reguleringsformål: Annen veggrunn, tekn. anl. < 0,1 % (0,3 m²) Reguleringsplaner under grunnen: Plannavn: Fyllingsdalen/Årstad. Bybanen fra Sentrum til Fyllingsdalen, delstrekning 3, Mindemyren - Fyllingsdalen. PlanID: 64050000 Dekningsgrad: 7,9% Reguleringsformål: Annen banegrunn, tekn. anl. 7,9% Hensynssoner (Reguleringsplaner under grunnen): Andre sikringssoner 7,9% Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018. PlanID: 65270000 Arealformål: Sentrumsformål 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Historiske veifar 8,4% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Luftkvalitet - gul sone 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 71,5% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Vei støy - Rød sone 28,5% Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 18/100 - Garasjehus anneks til bolig. Eiendom 18/156 - Garasjehus anneks til bolig. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,00))   139 542,- (Omkostninger totalt)   5 039 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  139542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Stian Bussesund

Megler

Stian Bussesund

97 02 12 77

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev