aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere en lekker leilighet i et attraktivt og sentrumsnært område ved Damsgårdssundet. Her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere en lekker leilighet i et attraktivt og sentrumsnært område ved Damsgårdssundet. Her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde.

BERGEN Michael Krohns gate 65

Nyere og meget stilfull 3-roms med fri utsikt og gode solforhold - innglasset balkong - felles takterrasser - heis

 • kr 5 790 000
 • BRA 84 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 5 790 000
 • Omkostningerkr 157 851
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 950 209
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2019
 • Soverom2
 • ArealP-rom 72 m²
 • Felleskostnaderkr 1 933
 • Tomt5 108.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 790 000,- (Prisantydning) 2 358,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 809,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,00))   157 851,- (Omkostninger totalt)   5 950 209,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere en lekker leilighet i et attraktivt og sentrumsnært område ved Damsgårdssundet. Her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde. Litt om kvaliteter: ?Arealeffektiv planløsning ?Innglasset balkong ?To romslige soverom på 15,4 kvm og 8 kvm ?Åpen løsning mellom kjøkken og stue på 37 kvm ?Mye lagringsplass i innvending bod på 7,8 kvm samt stor ekstern bod ?Felles takterrase for sameiet ?Selger eier også en parkeringsplass som kan selges ved riktig tillegg i pris ?Flere dagligvarebutikker, restauranter, treningsstudio i umiddelbar nærhet ?Kort vei til buss og bybane ?Gangavstand til sentrum ?Kort vei til byfjellene Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding hos megler!
Fin utsikt!

Michael Krohns gate 65, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Bolig:
  Bruksareal
  5. etasje: 84 kvm
  Primærrom
  5. etasje: 72 kvm Gang (4,4m²), bad/vaskerom (4,6m²), soverom (8m²), soverom (15,4m²), stue og kjøkken (37m²).
  Sekundærrom
  5. etasje: 12 kvm Bod (3,6m²), innglasset balkong (7,6m²).  Tomt
  5108.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er i hovedsak bebygget og er pent opparbeidet med belegningsstein, trapper og diverse prydebusker.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og sentral beliggenhet i et etablert boligområde langs populære Damsgårdssundet, her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde. Damsgård er et område som har vært i sterk utvikling de siste årene og fremstår urbant og nyskapende. Her finner du både dagligvarebutikker, treningssenter, restauranter og kaféer, parkområder studieinstitusjoner og sentrumskjernen like ved. Like utenfor døren finner du restaurantene Damsgård og Aster, samt Pizzabakeren, Sumo, Café Viken og Colonialen Kranen. Dagligvarebutikken Kiwi Damsgårdssundet finnes i samme bygg, samt Rema 1000, Joker og Bunnpris ligger like i nærheten. Småpudden gjør det enkelt å ta seg til Marineholmen og Møhlenpris. Her finner man blant annet Bergen Kaffebrenneri, Møllaren Cafe og Cornerteateret. Her er også den populære Marineholmen Sandstrand og Handelshøyskolen BI. Fra leiligheten er det ca. en 20 minutters spasertur til Bergen sentrum hvor du finner alt av servicetilbud. For studenten ligger studieinstitusjoner som UiB, Handelshøyskolen BI og HVL innen kort rekkevidde. Studentsenteret på Høyden når du på ca. 10 minutter. I tilknytning til sameiet finner du en barnehage. Meget praktisk for den travle familie. Bussholdeplass like utenfor eiendommen som tar deg til blant annet Bergen sentrum, Straume terminal og Haukeland sykehus. Det er også kort vei til bybanestoppene Florida og Danmarksplass som enkelt tar deg mot Flesland eller Bergen sentrum. På Danmarksplass finner man også populære restauranter/barer som Bien, Peppes Pizza, Arti og JAJA. Det er kort vei til turområder og flotte rekreasjonsområder like ved, blant annet Store Lungegårdsvann, Løvstakken og Damsgårdsfjellet. Ytterligere turmuligheter finner du på Fløyen og Vidden, samt på Ulriken og i Fjellveien. Flotte parkområder som Nygårdsparken og Muséhagen ligger et steinkast unna, samt treningssentrene EVO Damsgårdssundet, SATS og Itrain Danmarksplass ligger innen kort rekkevidde. Ved Kiwi og Bunnpris Damsgård er det bysykkelstativer hvor det er mulig å leie sykler. Laksevåg senter ligger ca. 10 minutter unna og tilbyr blant annet Meny butikk, vinmonopol og apotek.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av primært leilighetsbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere gode skoler og barnehager like i nærheten. Her kan nevnes blant annet: Skoler: - Møhlenpris skole (1-7 kl.) - Ny Krohnborg skole (1-10 kl.) - Møllebakken skole (1-10 kl.) - Danielsen ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) - Gimle Oppveksttun (8-10 kl.) - St. Paul Gymnas - Årstad videregående skole - Handelshøyskolen BI - Universitetet i Bergen Barnehager: - Gyldenpris barnehage (0-5 år.) - Møhlenpris Oppveksttun barnehage (1-5 år.) - Marineholmen barnehage Drift (0-5 år.)

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere en lekker leilighet i et attraktivt og sentrumsnært område ved Damsgårdssundet. Her har man alt man trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde. Alle flater er malt i behagelige farger som harmonerer pent med parkett på gulv i alle rom, for utenom bad som selvsagt har fliser. Planløsningen er smart, og leiligheten er godt utnyttet. Meget stilrent og lekkert kjøkken med åpen løsning til stue hvor det er utgang til en herlig innglasset balkong. Her kan du nyte morgenkaffen i hyggelige omgivelser hele året! Det første som møter deg, er en innbydende og åpen entré/gang. Her er det god plass til å sette fra seg sko og henge yttertøy i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Leiligheten har åpen stue- og kjøkkenløsning på 37 kvm. Store vindusflater sørger for rikelig med lysinnslipp og en luftig atmosfære i rommet. Stuen lar deg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og spisebord. Lekkert kjøkken med lyse slette moderne fronter og mørk laminat benkeplate med nedfelt vask. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass og integrerte hvitevarer som platetopp m/induksjon, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap m/frysedel. Over benkeplaten er det benyttet malte flater. Med den åpne løsningen mot stuen kan kokken enkelt holde samtalen i gang med gjestene. Det er totalt to soverom i leiligheten med henholdsvis 15,4 kvm og 8 kvm. Her har man plass til ønsket innredning - seng, nattbord, garderobeskap. Soverommene er malt i behagelige farger som sørger for lun og trivelig atmosfære. Alle soverommene har store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Baderommet på 4,6 kvm er helfliset med lyse fliser på vegg og mørke fliser på gulv. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med dusjdører i glass og benkeskap med helstøpt servant. Det er også skuffer under servant med slette fronter. Badet har gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. I 2. etasje disponerer leiligheten en bod på 7,8 kvm. Man må ut av bygget for å komme til boden. Alt i alt en lekker leilighet med god standard og en god planløsning i et attraktivt område.

  Standard
  Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV/Internett inngår i felleskostnadene.

  Parkering
  Det er parkeringsanlegg/ gjesteparkering i bygget som drives av AIMO Park og gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er soneparkering i området. Det er mulighet for kjøp av parkeringsplass i parkeringsgarasje. Selger eier en parkeringsplass som kan vurderes solgt mot riktig tillegg i pris. Det er to store innendørs sykkelparkeringer disponibelt for alle beboerne i sameiet.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 790 000,- (Prisantydning) 2 358,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 809,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,00))   157 851,- (Omkostninger totalt)   5 950 209,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren gulvvarme på badet, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, radiator i stuen. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  B

 • Kommunale avgifter
  14218

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.

  Formuesverdi primær
  1162353

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4184471

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis 37 414 kr for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger: kommunale avgifter og felleskostnader. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Felleskostnader pr. mnd
  1933

  Felleskostnader inkluderer
  Dekker kabel tv og internett, driftskostnader, kommunale avgifter/eiendomsskatt, vedlikehold og avdrag/renter lån.

  Andel fellesgjeld
  2358

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  13811

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Leiligheten er en del av 1912 Sameie. Sameiet består av 111 boligseksjoner og 6 næringsseksjoner. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ikke lån.

  Forkjøpsrett
  Det er intern forkjøpsrett i sameiet. Denne må klareres i etterkant av salget. Vi tar forbehold om at vedtekstbestemt forkjøprsrett ikke blir benyttet.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt. Sameiet kan likevel forby dyrehold i vedtektene eller ordensreglene. Har sameiet forbudt dyrehold, kan brukeren av seksjonen likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 24.09.2018 - Dokumentnr: 1309018 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 35
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 77/9721


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 16.06.2023, vedrørende nybygg bolig barnehage næring.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har tilkomst via både kommunal veg og fylkesveg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 60920000 Plannavn: ÅRSTAD/BERGENHUS. GNR 158 BNR 74 MFL., DAMSGÅRDSSUNDET SØR Ikrafttrådt: 30.05.2011 Dekningsgrad: 98,9 % PlanID: 60920004 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 74, DAMSGÅRDSSUNDET SØR, RENOVASJONSLØSNING Ikrafttrådt: 30.01.2020 Dekninsgrad: 1,0 % PlanID: 120000 Plannavn: ÅRSTAD. VESTRE ÅRSTAD OG UREN - KRONVIKEN - SOLHEIMSVIKEN Ikrafttrådt: 04.08.1936 Dekningsgrad: 0,2 % Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 60920000 Reguleringsformål: Annet kombinert formål Dekningsgrad: 98,6 % PlanID: 60920000 Reguleringsformål: Gangveg - gangareal - gågt. Dekningsgrad: 0,9 % PlanID: 60920000 Reguleringsformål: Gang-/sykkelvei Dekningsgrad: 0,2 % PlanID: 60920000 Reguleringsformål: Gatetun Dekningsgrad: 0,1 % PlanID: 60920000 Reguleringformål: Kjørevei Dekningsgrad: 0,1 % PlanID: 60920000 Reguleringsformål: Gatetun/gågate Dekningsgrad: < 0,1 % (1,6 m²) Begrensninger (Reguleringsplaner på grunnen) PlanID: 60920000 Reguleringsformål: Bevaring av bygninger Dekningsgrad: 81,7 % Bestemmelsesområder (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 60920004 Reguleringsformål: Trafikk, parkering Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom: PlanID: 60920003 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 74 MFL., DAMSGÅRDSSUNDET SØR Ikrafttrådt: 17.08.2017 PlanID: 17150004 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 77 MFL., DAMSGÅRDSSUNDET NORD Ikrafttrådt: 17.08.2017 Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Sentrumskjerne Dekningsgrad: 52,2 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Byfortettingssone Dekningsgrad: 47,8 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Historiske veifar Dekningsgrad: 0,1 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % PlanID: 65270000 Beskrivelse: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 58,5 % Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - Rød sone Dekningsgrad: 26,1 % Kommunedelplan(er): PlanID: 17330000 Plannavn: ÅRSTAD. KDP PUDDEFJORDEN-DAMSGÅRDSUNDET Ikrafttrådt: 31.05.2010 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 17330000 Arealformål: Annet byggeområde Dekningsgrad: 94,7 % PlanID: 17330000 Arealformål: Kontor Dekningsgrad: 3,8 % PlanID: 17330000 Arealformål: Veiareal Dekningsgrad: 1,2 % PlanID: 17330000 Arealformål: Veiareal Dekningsgrad: 0,2 % PlanID: 17330000 Arealformål: Gang- og sykkelareal Dekningsgrad: 0,1 % Retningslinjeområder i kommunedelplan: PlanID: 17330000 Retningslinjetype: Annen retningslinje Dekningsgrad: 98,5 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 60920001 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 75, DAMSGÅRDSVEIEN 69, 73 PlanID: 15850000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 62-68, 74 MFL., DAMSGÅRDSSUNDET SYD PlanID: 17150002 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 79 OG 81, DAMSGÅRDSVEIEN 73 OG 75 PlanID: 17150000 Plannavn: ÅRSTAD. GNR 158 BNR 77-86, 88, 89, 91 OG 92, DAMSGÅRDSVEIEN 85-97 PlanID: - Plannavn: IKKE OPPGITT (konferer saksopplysninger) Saksnr: 202228818 PlanID: 18250000 Plannavn: BERGENHUS/ÅRSTAD. GNR 164 BNR 350 MFL.,THORMØHLENS GATE, MARINEHOLMEN NÆRINGS- OG FORSKNINGSPARK Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 158/845 - Ombygging - Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer - Rammetillatelse - 19.07.2023 158/845 - Ombygging - Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer - Igangsettingstillatelse - 29.06.2023 158/75 - Tilbygg - Store sammenb. boligbygg på 5 etg. el. mer - Rammetillatelse - 30.09.2020 Andre opplysninger: Eiendommen er berørtav Eviny Termo AS siH konsesjonsomra°de for Jernvarmeanlegg. Hele eller delerav eiendommen antasa°være berørtav støy fraveitrafikk overgrenseverdiergiH av statlige myndigheter ogi kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa°overordnede støyberegninger. DeHe vil kunne fa°betydningfor behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blantannet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 790 000,- (Prisantydning) 2 358,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 809,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,00))   157 851,- (Omkostninger totalt)   5 950 209,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  157851

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- og oppgjørshonorar kr 6 900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 31 662,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunale opplysninger, innhenting av opplysninger i fra forretningsfører, søk eiendomsregister og elektronisk signering og utskrift av heftelser/servitutter (avg. fritt) pr stk. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 31 662 kroner. Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev