aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere en flott leilighet med en sentral og attraktiv beliggenhet i Møllendalsveien 4!

Flott andelsleilighet i sjøkanten til Store Lungegårdsvannet. Kort vei til bybane, Haukeland, Universitet og Høyskoler!

 • BRA 35 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER8 776
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 442 776
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 948
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 35 m²
 • ANDEL FELLESGJELD444 000
 • FELLESKOST./MND5 492
 • TOMT1 766 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 1 990 000,- (Prisantydning)
  444 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 434 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 776,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 442 776,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om en leilighet med kort vei til fasiliteter, men det er vanskelig å finne den rette! Leiligheten må ha en egen sjarm og en god atmosfære.

Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere en flott leilighet med en sentral og attraktiv beliggenhet i Møllendalsveien 4! Planløsningen er smart og leiligheten er godt utnyttet. Leiligheten har fine kvaliteter og overflater malt i behagelige og delikate farger som gir et helhetlig og gjennomført preg.

Entrèen er stor og romslig med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Leiligheten har åpen stue- og kjøkkenløsning på 18,7 kvm. Det er store vindusflater som bidrar til god luftighet og lys i rommet. Stuen lar seg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og spisebord.

Kjøkkenet er praktisk og godt utnyttet og består av en kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate i laminat med nedfelt vask. Her er det godt med skapplass for oppbevaring. Kjøkkenet har opplegg for hvitevarer. Den åpne løsningen gjør det enkelt for kokken å holde samtalen med gjestene.

Leilighetens soverom er på ca. 7,3 kvm. Her er plass til stor seng og garderobeskap.

Badet er ca. 3,1 kvm og utført med lysegrå fliser på gulv og hvite fliser på veggflater. Det er innredet med benkeskap med servant, dusjhjørne med foldedører i glass og toalett. Badet har gulvvarme.

Borettslaget har en stor felles takterrasse for beboerne. Her kan storslått utsikt og gode solforhold nytes!

For ytterligere lagringsplass disponerer leiligheten en praktisk bod på 3,5 kvm i 1.etasje

Alt i alt en flott leilighet med gode kvaliteter og en smart og arealeffektiv planløsning i et attraktivt og sentrumsnært området.
Vegger er malt i delikate og behagelige farger.

Møllendalsveien 4, Vestland

 • Gulv: Fliser på bad og ellers laminat i øvrige rom.
  Vegg: Fliser på bad. Ellers slette malte vegger.
  Tak: Slette malte himlinger.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  Elektrisk:
  Totalvurdering: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll. Det foreligger ingen dokumentasjon for anlegget i sin helhet, og får derfor TG 2.
  Anbefalte tiltak: Undertegnede har ikke elektro kompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.

  Bad:
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å spare overflater for belastning med fritt vann.
 • Det beste av to verdener!

  Leilighetens beliggenhet gir deg det beste av to verdener. Nydelig plassert mellom det pulserende bylivet og de flotteste fjellturene Bergen har å by på. Bygget ligger like ved elven der Møllendalselven møter Store Lungegårdsvann. Beliggenheten er perfekt for en sosial og aktiv livsstil. Her har du gangavstand til arbeidsplasser på Haukeland universitetssykehus, Danmarksplass, Kronstad og Nygårdstangen. Når bybanen åpner sin linje 2 i 2022 vil det nærmeste stoppet, Møllendal, være kun noen minutter unna. Dagligvarebutikk, som også er søndagsåpen, finner du like i nærheten.

  Fra industri til Bergens nye sentrumsbydel
  Navnet Møllendal kommer fra da det forgikk mølleaktivitet tilbake i middelalderen. I kildene finner en stedsnavnet Møllendal igjen i 1519, men det kan hevdes at navnet er enda eldre. Mølleaktiviteten ble avsluttet på 1900-tallet og erstattet med annen næringsvirksomhet.

  Området har i de senere år vært, og er under utvikling og utbygging, med en rekke nye prosjekter. Både leilighetskompleks og bybaneutbygging.
  Like ved eiendommen finner du KMD - fakultetet for kunst, musikk og design ved UiB. Den er tegnet av Snøhetta som er et internasjonalt arkitektfirma som blant annet har tegnet Biblioteket i Alexandria som ligger i Egypt og operahuset Oslo. Møllendal allmenning er blitt et naturlig samlingspunkt i Møllendal. Allmenningen er bygd opp omkring en hovedretning fra fasaden til KMD, og strekker seg helt ut i Store Lungegårdsvann med brygge- og badeanlegg.

  Matglede
  Området byr på flere dagligvarebutikker bl.a. Bunnpris & Gourmet Møllendalsbakken ligger like ved som også har en søndagsåpen avdeling. Det er også kort vei til Rema 1000 Danmarksplass. Om en skal handle inn til en bedre middag er den lokale slakteren Solheim Kjøtt på Danmarks plass absolutt et sted å besøke.

  Like nede i Møllendalsveien finner en Møllendal Fetevare som er kafé og fetevare. De har også en kveldsmeny for en bedre middag. En liten spasertur unna på Danmarks plass finner du noe for enhver smak. Området blomstrer nemlig av herlige avslappede spisesteder med riktig atmosfære. Kranen - Colonial i solhemsviken passer perfekt for en bedre frokost eller brunsj. Videre er det flere steder som absolutt er verdt et besøk! Bien som er inspirert av den franske bistrostilen med klassisk mat og drikke i nydelige omgivelser. Mingle Gastrobar er en kombinasjon av restaurant og bar, med fokus på smaksrike småretter.

  Aktivitet og rekreasjon
  Like utenfor gatedøren finner du gang- og sykkelstien rundt Lungegårdsvannet som passer til de fleste anledninger, enten det er en joggetur etter en lang dag eller en rolig spasertur med en du er glad i. Om en ønsker større utfordringer er det enkelt å ta seg opp Ulriken, Fløyen eller opp Isdalen og over Vidden.

  Om du foretrekker innendørs trening er det kort vei til en rekke sentre som bl.a. Sammen, Studio Pilates eller Sats/Elixia på Nygårdstangen. Besøk gjerne også AdO Arena (Alexander Dale Oen Arena) som ligger på motsatt side av vannet og er et svømmeanlegg med olympisk standard, sklier, stupebrett og varmekulp. Foretrekker du i stedet trening og rekreasjon i friluft, tar du deg raskt og enkelt bort til Nygårdsparken som er et yndet sted på sommerstid.

  Om en liker å være aktiv på sjøen er Store Lungegårdsvann et populært sted med noen av de mest sentrale båtplassene. Her er det også gode muligheter for kajakkpadling.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Bygget er oppført som plasstøpte betongkonstruksjoner, innvendig påforet med bindingsverk og platekledning. Etasjeskillere i betong. Flat
  takkonstruksjon med tekking av papp/belegg.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR:
  2004:
  - Oppgradert bad
  - Lagt inn «rør i rør» vannforsyning
  - Ny kjøkkeninnredning
 • Totalt bruksareal: 35 m²
  Totalt primærrom: 35 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré (3,2 m²), bad (3,1 m²), stue/kjøkken (18,7 m²), soverom (7,3 m²).

  For ytterligere lagringsplass disponerer leiligheten en praktisk bod på 3,5 kvm i 1.etasje.

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Elektrisk oppvarming og gulvvarme på bad.
 • Tomten består av eiendommens bygningsmasse.
 • Dagens rate for leie av parkering er kr 250 per måned. Ved salg må selger si opp avtalen og levere parkeringsbevis til styret. Hvis ikke må selger betale for parkering til styret mottar oppsigelse. Ny eier må kontakte parkeringsansvarlig for inngåelse av parkeringsavtale.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Eiendommen har tilkomst via kommunal vei.
 • Forretningsfører: OBOS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det må søkes til styret før man anskaffer seg husdyr og/eller reptiler, og man må rette seg etter de praktiske regler som gjelder for dyrehold. Søknadsskjema kan fås ved henvendelse til styret.
 • IF Skadeforsikring
  Polisenummer: 1380358
 • Formuesverdi som primærbolig kr 543 885 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 957 986 per 31.12.21
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 5 492 pr. mnd. Dekker felleskostnader, dugnad, TV-anlegg, kapitalkostnad lån 1, kommunale avgifter.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 444 000,- pr. 01.05.22 14:15.
  Andel fellesformue kr 14 012,- pr. 01.05.22 14:15.
 • Lånenummer: HUS601-13546865
  Annuitetslån, 4 terminer per år. Fast rente
  Rentesats per 01.05.22: 1,90 % pa.
  Saldo per 01.05.22: 51 087 728,-
  Andel av saldo: 439 610,-
  Forventet nedbetalt om 13 år og 1 mnd.

  Lånenummer: OBBK01-98207652032
  Annuitetslån, 12 terminer per år. Flytende rente
  Rentesats per 01.05.22: 2,75 % pa.
  Saldo per 01.05.22: 438 633,-
  Andel av saldo: 3 533,-
  Forventet nedbetalt om 10 år og 5 mnd.
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 65.904,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader inkludert kommunale avgifter. Merk at utgifter knyttet til strøm og innboforsikring ikke er tatt hensyn til.
 • Det foreligger ferdigattest datert 01.11.2004 for bruksendring kontor-/administrasjonsbygg.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Reguleringsplaner på grunnen
  Plannavn: ÅRSTAD. GNR 162 BNR 42/44, MØLLENDALSVEIEN 2-4
  Planid: 1190001
  Dekningsgrad: 100%

  Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen)
  Plannavn: Bolig/Kontor - 67,6%
  Plannavn: Felles parkeringsplass - 17,7%
  Plannavn: Felles avkjørsel - 12,8%
  Plannavn: Park - 2,0%

  Kommuneplan
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Planid: 65270000
  Dekningsgrad: 100%

  Arealformål i kommuneplanen
  Beskrivelse: Byfortettingssone - 98%
  Beskrivelse: Grønnstruktur - 1,9%
  Beskrivelse: Kombinerte formål i sjø & vassdrag - 0,1% (0,8 m²)

  Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen:
  Store Lungegårdsvann 0,6 %
  Historisk sentrum 0,5 %

  Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
  Luftkvalitet - rød sone 100,0 %

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  Helikopterstøy - Nygårdstangen - gul sone 100,0 %
  Vei støy - gul sone 90,2 %
  Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen:
  Vei støy - Rød sone 9,8 %

  Kommunedelplan:
  Plannavn; Bergenhus. KDP Store Lungegårdsvann søndre del.
  PlanID: 16850000
  Arealformål: boligområder 97,8%, Fotgjengerstrøk 1,7 %, annet byggeområdet 0,4%, vannareal for almen flerbruk <0,1%(0,2kvm).

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom 162/46 - rehablitering kontorbygg.
  Status: Igangsettingstillatelse.

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk,
  motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen
  av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.


  Utsnitt av reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Andelsnr. 34 Orgnr. 885234992 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 49 990,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 000, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 9 060,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Emilie Haugland Solheim
  Henning Haugland
Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev