aktiv-eiendomsmegling

BERGEN Møllendalsveien 64

MØLLENESET - Fantastisk beliggenhet ved Store Lungegårdsvann. 67 Nydelige og attraktive leiligheter! Få ledige enheter.

 • kr 6 450 000 - 11 200 000
 • Priser fra og tilkr 6 450 000 - 11 200 000
 • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
 • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 6 450 000 - 11 200 000
 • Omkostninger fra og tilkr 35 892 - 54 542
 • Total inkl omkostninger fra og tilkr 6 485 892 - 11 254 542
 • Felleskostnader per måned fra tilkr 1 809 - 3 267
 • Areal primærareal - fra og til64 - 99 m²
 • Areal bruksareal - fra og til67 - 99 m²
 • Tomt2 973 m²
 • EierformEierseksjon
 • MatrikkelGNR. 163 BNR. 20
 • Informasjon om meglerforetaketAktiv Prosjektmegling Vestland AS Strandgaten 53 5004 BERGEN
 • OppdragsansvarligLena Leikvoll
 • Oppdragsnummer1508235006
 • Ved kjøp av ny bolig skal det kun betales dokumentavgift av tomteverdien. Dokumentavgift er 2,5 % av tomteverdien, se prislisten. Tinglysingsgebyr for skjøte er for tiden kr. 585,-, tinglysingsgebyr for eventuelle pantedokument er for tiden kr. 757,- inkl. pantattest. Det tas forbehold om endring av gebyrsatsene og beregningsgrunnlaget for disse. Dersom tomteverdi blir nedjustert, og kjøper har betalt inn for mye i dokumentavgift, vil megler tilbakebetale overskytende beløp til kjøper.

Meld deg på visning!

Påmelding

Møllendalsveien 64, Vestland

 • Om prosjektet
  Prosjektet består av 67 boligseksjoner med tilleggsarealer, en næringsseksjon på gateplan og en næringsseksjon som utgjør garasje/parkering. I tilegg vil det være fellesarealer. Utbygger for prosjektet er Mølleneset AS org.nr.: 987 008 474. Utbygger vil også være omtalt som selger i kontrakter og andre relevante dokumenter. Prosjektbeskrivelsen redegjør for hvilke materialer, arbeider og tjenester som inngår i leveransen, samt planlagt organisering av boliger, fellesarealer og garasje/parkering.

  Priser fra og til
  kr 6450000 - 11200000

  Omkostninger fra og til
  kr 35892 - 54542

  Fellesareal i bygg
  Sportsboder. Felles, innvendig sykkelparkering, også til lastesykkel med lademuligheter. Rom til mottak av matkasser/varer. Innvendige felles nedkast for søppelhåndtering er plassert i bygg A. I 1. etg. i bygg A er det planlagt et næringsareal på 170 m2.

  Garasje/parkering
  Parkeringskjeller kan kun benyttes til parkering av bil av dem som har ervervet slik rett. Det følger av prislisten hvilke boliger som har fortrinnsrett til kjøp av parkering. De som inngir bud på disse boligene må oppgi på kjøpstilbudet om en ønsker å kjøpe parkering. Oppgir en ikke dette, vil plassen bli tilbydd øvrige kjøpere. Pris på parkering er fast og utgjør kr 600 000,-. Av ledige leiligheter per 1.2.2023 kan følgende erverve parkering: Bygg A: A-208 Bygg C: C-101 og C-205. Det vil bli etablert 2 stk. handicap plasser i parkeringsanlegget i henhold til offentlige krav. Enkelte av leilighetene som erverver parkering vil få tildelt en HC-plass som sin parkeringsplass. Det gjøres oppmerksom på at kjøpere av leiligheter med tilknyttet HC-plass vil måtte akseptere bruksbytte dersom annen beboer med parkeringsplass har dokumentert behov for HC-plass jf. eierseksjonslovens §26. Bruken av HC-plasser administreres av det fremtidige styret i sameiet. Fri høyde i garasjen: 2 meter. Innkjørsel skjer via naboeiendommen gnr 163, bnr 602 hvor Møllegården borettslag og Lungegården eier de etablerte seksjonene. Det er inngått og tinglyst en avtale som regulerer rettighetene og forpliktelsene ved felles adkomst. Mulighet for montasje av ladepunkt med dynamisk lastestyring for elbil på alle biloppstillingsplasser. Ladepunkt tilbys som tilvalg. Dynamisk laststyring innebærer at ladepunktene til enhver tid benytter tilgjengelig kapasitet i det elektriske anlegget. Dette medfører at effekt ut i det enkelte ladepunkt vil variere ut fra antall biler som lader samtidig, samt øvrig belastning på det elektriske anlegget. I praksis betyr dette at ladetid vil variere. Det vil ikke bli etablert gjesteparkeringer. Forøvrig henvises det til Bygarasjen som har størst tilgjengelig parkeringsarealer. Det leveres felles, innvendig sykkelparkering med tilgang for alle beboere. Her blir det også mulighet for å parkere lastesykkel med lademuligheter.

  Boder
  Inkludert i kjøpesummen følger en sportsbod beliggende i sameiets fellesarealer. Dette er standard boder med nettingdører og -vegger. Leiligheter over 50 kvm vil få en sporstbod på 5 kvm. Leiligheter under 50 kvm vil få en på minimum 2,5 kvm.

  Fremdriftsplan og ferdigstillelse
  Byggestart 3 kvartal 2022. Innflytting 3 kvartal 2024.

  Forsikringsselskap
  Frem til overtakelsen vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtakelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Forretningsfører vil etablere forsikring på vegne av av eierseksjonssameiet. Kjøper må selv besørge innbofors.

  Tomteareal
  2973m²

  Fellesareal/utomhus/infrastruktur
  Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av eventuelle gangstier, lekeplasser og grøntareal. 

 • Kjøkken
  Stilrent klassisk kjøkken leveres fra Sigdal modell Amfi Eik 2.0 i Lakriz beis utførelse med laminert benkeplate. Integrert kjøl/frys, komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin leveres fra Siemens. På gulv blir det levert en lys 1-stavs eikeparkett.

  Bad
  Badene vil få delikate lyse beige fliser på gulv 30x30 cm og 5x5 cm dusjsone. Veggene vil få fliser i samme farge størrelse 30x60 cm. Det leveres moderne baderomsinnredning med skuffer og speil. Downlights med dimmer.

  Andre oppholdsrom
  Leilighetene vil holde en gjennomgående god standard på overflater og utstyr. På gulv blir det levert en lys 1-stavs eikeparkett i alle oppholdsrom. Veggene blir gipset og malt med listefri overgang til tak og generøs takhøyde. Store vindusflater gir optimale lysforhold. Downlights med dimmer leveres i gang/hall, bad og wc.

  Garderobe-fasiliteter
  Garderobe medfølger ikke.

  Diverse
  Noen boliger har rom markert med rosa sirkel. Disse har begrensninger knyttet til endring av farge på overflater for å ha tilfredsstillende lysforhold. Det medfølger sportsbod til hver leilighet. Rikelig med sykkelparkering i prosjektet og eget matkasserom. Fristen for å gjøre tilvalg er gått ut. Selger har derfor påkostet de siste usolgte enhetene. Konf. megler: C-101: Oppgradert kjøkken med øy. Elektriske punkter i sort utførelse. Oppgradert toalett. C-205: Elektriske punkter i sort utførelse. Oppgradert toalett. A-103: Oppgradert kjøkken Elektriske punkter i sort utførelse. Oppgradert til sorte detaljer på bad, 80cm baderomsmøbel og oppgradert toalett. Oppgradert toalett på WC. A-208 Oppgradert kjøkken ? langt mer innredning. Elektriske punkter i sort utførelse. Oppgradert toalett.

  Konstruksjon
  Byggene fundamenteres på peler til fjell og bygges i en kombinasjon av plass-støpt betong, prefabrikkert betong og bindingsverk i tre/stålstendere. Etasjeskiller og skillevegger mellom leilighetene er hovedsakelig i betong.

  Fasade
  Fasader utføres hovedsakelig i tre, med termofuru eller tilsvarende, samt platekledning i smauet mellom bygg A og bygg B.

  Balkonger/terrasser/uteplasser
  Balkonger og markterrasser leveres med tremmegulv. Avrenning fra balkong gjennom sluk og utvendig nedløp som kommer innenfor balkongens areal eller på fasade. Rekkverk i glass og spiler.

  Ventilasjon
  Det blir balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Hver leilighet får eget ventilasjonsaggregat plassert på vegg i innvendig bod eller himling. Alle ventilasjonskanaler legges skjult/innkasset, med unntak av kanalføringer i bod. Avtrekkshette i kjøkken har effektregulator for økt avtrekk ved matlaging. Kjøkkenhette med integrert motor. Innvendige dører har luftspalte av hensyn til luftgjennomstrømning.

  Brannsikring
  Alle leiligheter sprinkles, det blir synlige sprinkelhoder. Balkonger sprinkles iht. brannkrav. Fulldekkende automatisk brannvarslingsanlegg med multidetektorer og røykdetektorer i fellesarealene monteres etter gjeldende forskrifter. Kjelleretasjen sprinkles. Tilstrekkelige slukkemidler iht. myndighetskrav.

  Dører og vinduer
  Plassering og utforming av vinduer varierer i samme leilighetstype. Vinduer leveres med fabrikkmalt sort karm innvendig. Utvendig blir vinduene mantlet med lakkert aluminium i sort RAL farge. Innvendige dører type Swedoor Unique advanced line eller tilsvarende med demperpakning i karm, farge NCS S 0500-N. Innvendige foringer og belistning rundt dører i hvitmalt utførelse. Inngangsdør leveres som slett kompaktdør, med FG-godkjente låser og rustfri vrider. Balkongdør av tre med aluminiumsmantling, leveres i samme farge som vinduer.

  Bodløsning
  Det medfølger sportsbod til hver leilighet.

  Kabel-tv/bredbånd
  Det leveres uttak for bredbånd, kabel-tv og telefoni. På vegne av sameiet vil utbygger bestille installasjon av grunnpakke for TV-signaler og bredbånds-tilknytning fra signalleverandør. Bindingstid for avtalen må påregnes. Avtale for telefoni og trådløst nettverk bestilles av den enkelte.

  El-anlegg
  Elektro leveres iht. NEK 400. Alle synlige stikk og brytere leveres i Elko polar hvit utførelse eller tilsvarende. Stikkontakter leveres som «big-boks» forberedt for smarthusinnstallasjon. Det monteres LED-downlights med dimmer i alle bad, WC og gang/hall Utvendig stikk og lysarmatur på balkong. Hver leilighet får sikringsskap med automatsikringer. Strømmåler monteres i felles el-skap i trapperom. All installasjon i leiligheter legges i utgangspunktet som skjult anlegg, men åpen installasjon kan forekomme eksempelvis frem til branndetektor i tak, på lydvegger og betongvegger. Det utarbeides egen elektrotegning pr. leilighet som viser punktplassering av stikk, brytere, downlights etc.

 • Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. 

  Info om formuesverdi
  Formuesverdien er pt. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 30 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.

  Tilbud på lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Organisasjonsform
  Prosjektet er tenkt oppdelt i et eierseksjonssameie i samsvar med eierseksjonsloven. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Selger står fritt til å bestemme seksjonsnummer. Det er prosjektert 67 leiligheter fordelt på 3 bygg; A, B og C. Næringsareal på ca. 170m2 BTA i første etasje i bygg A samt næringsareal i kjeller som vil utgjøre parkering. Dette er da planlagt å utgjøre 67 boligseksjoner og to næringsseksjoner. Næringsseksjonen som består av garasjearealet er da planlagt å utgjøre et realsameie bestående av andeler som knyttes opp mot den enkelte boligseksjon som har ervervet parkering. Det tas forbehold om eventuelle endringer av antall eierseksjoner i prosjektet. Som seksjonseier i et eierseksjonssameie vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Uteområde/tilhørende hageparsell, balkong/terrasser er planlagt seksjonert som tilleggsdel til hver enkelt seksjon. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere slike eneretter annerledes enn det som er oppgitt ovenfor, eksempelvis ved bruksretter eller gjennom vedtektene. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets øvrige fellesareal og installasjoner. Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne. Styret vil bli valgt i forbindelse med et konstituerende sameiermøte som utbygger vil arrangere i forbindelse med ferdigstillelse. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

  Vedtekter/husordensregler
  Utkast til vedtekter for sameiet er utarbeidet. Vedtektene er et utkast, og endringer kan forekomme. Gjennom årsmøte i sameie kan vedtektene endres om vilkårene for dette er oppfylt. Det er noen forhold som er regulert i vedtektene som kan være av interesse for flere kjøpere og derfor kan trekkes frem. - Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Sameiet kan heller ikke etter gjeldende lovgivning og praksis legge ned noe generelt forbud. Det er videre lagt opp til noen naturlige begrensinger i råderetten over boligseksjonene hvor det må hentes inn samtykke fra styret. Seksjonseier har f.eks. ikke rett til å foreta arbeider som påvirker/berører Sameiets fellesarealer, fellesanlegg og utvendig tilleggsareal uten forhåndsgodkjenning fra styret/årsmøtet. Dette gjelder tiltak som: - "Alle installasjoner, herunder oppsetting/montering av antenner, varmepumper, sol/vindavskjerming, skillevegger/gjerder, plattinger, flislegging eller annet fast belegg på balkonger/terrasser, innglassing, boblebad/badestamp, fastmontert belysning og lignende. - "Styret kan gi bestemmelser om høyde på hekker og annen beplantning også innenfor tilleggsdel." Det er også lagt opp til noen særskilte beskrivelser av plikter og rettigheter for næringsseksjonen som er planlagt på gateplan i bygg A. Sistnevnte for å få en god regulering av forholdet mellom boligseksjoner og næringsseksjon. - "Eier av næringsseksjonen har rett til å skilte og profilere egen næringsvirksomhet i normalt omfang ved reklame og markedsføringsutstyr på fasade i tilknytning til næringsseksjonen. Fasade til næringsseksjonen defineres som fasadeareal frem til tilstøtende seksjoner eller øvrig fellesareal. Næringsseksjonen plikter å følge offentligrettslige lover og regler for virksomhetsskilt, inkludert relevante veiledere for dette utgitt av relevante bygningsmyndigheter i Bergen kommune. Det er planlagt etablert et eget tingsrettslig sameie for næringsseksjonen som omfatter parkeringsanlegget, heretter kalt Mølleneset Garasjesameie. Seksjonseiere som har ervervet parkeringsplass blir enten personlige sameiere i dette eller gjennom et realsameie hvor den eierandelen i sameiet knyttes opp mot boligseksjonen som tilbehør til denne jf. avhendingslovens § 3-4 annet ledd bokstav d . Det vil bli utarbeidet egne vedtekter for garasjesameiet. Disse vil regulere utleie og videresalg ved at garasjeplass kan, dersom den ikke skal følge boligseksjonen ved videresalg, kun overdras/selges til andre eiere av boligseksjoner i Sameiet. Den kan videre kun leies ut sammen med boligseksjonen eller til andre eiere av boligseksjoner i Sameiet.

 • Tinglyste heftelser/rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/163/20: 05.03.1982 - Dokumentnr: 5176 - Bestemmelse om gjerde Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
  skjøte/festekontrakt
  12.12.2018 - Dokumentnr: 1679240 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:602 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:602 Snr:2
  Bestemmelse om kostnader ved reparasjoner av skader
  25.10.2022 - Dokumentnr: 1207591 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Aktiv Oppgjør AS
  Org.nr: 987 281 758
  11.02.1982 - Dokumentnr: 3166 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4601 Gnr:163 Bnr:10
  UTSKILT FRA UTFYLT SJØGRUNN UTENFOR MØLLENDALSVEIEN 58 X
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1465433 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:163 Bnr:20
  09.12.2020 - Dokumentnr: 3462147 - Arealoverføring Areal overført fra: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:9
  Vederlag: NOK 203 000
  Omsetningstype: Fritt salg
  09.12.2020 - Dokumentnr: 3462201 - Arealoverføring Areal overført til: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:563
  Vederlag: NOK 756
  Omsetningstype: Fritt salg
  07.07.2022 - Dokumentnr: 750140 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet:
  Knr:4601 Gnr:163 Bnr:579
  Elektronisk innsendt
  12.12.2018 - Dokumentnr: 1679240 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:602 Snr:1
  Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:163 Bnr:602 Snr:2
  Gjelder også fremtidige parseller og utskilte seksjoner
  Bestemmelse om nedkjøringsrampe til parkeringskjeller
  Bestemmelse om tiltak for etablering av gjennomkjøring til parkeringskjeller
  Bestemmelse om drift vedlikehold av skader og reparasjoner
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
  Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted. Megler vil se til at det foreligger brukstillatelse ved overtakelse. Av erfaring vil det normalt kun bli utstedt midlertidig brukstillatelse ved overtagelse. I et slikt tilfelle vil megler legge til rette for sameiets nye styre eller den enkelte kjøper holder tilbake deler av kjøpesummen for å sikre ferdigstillelse av eventuelle gjenstående arbeider og at ferdigattest blir utstedt. Det er selgers ansvar å besørge at ferdigattest blir utstedt. I det tilfelle at ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ikke er dokumentert utstedt ved overtakelse, anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Velger kjøper likevel å overta er det ulovlig å bebo/ta boligen i bruk. Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og evt. bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper evt. krav om dagbøter. Megler vil i alle tilfeller følge opp selgers plikt til å legge frem ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i forbindelse med den enkelte kjøpers overtakelse av sin nye bolig.

  Adgang til utleie
  Boligene har bare én boenhet og ingen separat utleiedel. Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge eller leie ut sine seksjoner.Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Normalt vil det være et krav at et hvert salg eller bortleie av seksjoner skal meddeles skriftlig til sameiets forretningsfører/styre med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

  Vann, vei og avløp
  Boligene vil være tilknyttet offentlig vei og offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse
  Det er vedtatt en egen reguleringsplan for tomten og prosjektet: Bergenhus, gnr. 163 bnr. 20 mfl. Møllendal Øst felt B1 og B2 Nasjonal arealplan-ID 4601_66170000 Saksnr: 201816595 Vedtatt 24.11.2021 Intensjonen med planen er å legge til rette for et urbant bomiljø med leiligheter og publikumsrettet næringsvirksomhet i 1. etasje mot offentlig allmenning. For utfyllende opplysninger vises det til planbeskrivelsen, datert 19.03.2021. Planen kan leses hos megler. Området er på øst og sørsiden av Store Lundgårsvann gjennomgår en fornyelse ved transformasjon fra næring til bolig. Det vil gi området flere boliger, servicetilbud og rekreasjonsområder. Noen planer av interesse i området er: Møllendalsveien 63 som ligger sør for Mølleneset 64 er under regulering til primært boligformål. Plan 64970000 35 Bergenhus. Gnr 163 bnr 577 mfl., Møllendalsveien 63, saksnr 201528407.  Grønneviksøren Her er det følgende formål for videreutvikling: Formåletmed reguleringsplanen er å legge til rette for omformingav planområdet fra næring og kommunalteknisk drift til etmoderne og variert sentrumsområde med gode kvaliteter. Strandsonen skal opparbeides til parkformål, og Møllendalselven skal restaureres som park- og naturområde med god økologisk tilstand: "19530000 34 Bergenhus/Årstad. Gnr 162 bnr 40, 52, 53, 1335 OG Gnr 163 Bnr 4, 7 OG Bnr 1, 563, Møllendal vest, Grønneviksøren" Forøvrig er arbeidet med nye linjer for Bybanen startet opp.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Boligene selges til forbrukere i henhold til Bustadoppføringslova. Dersom kjøper ikke er forbruker kommer i utgangspunktet ikke bustadoppføringslovens regler til anvendelse. Partene er dog enige om at bustadoppføringsloven kommer til anvendelse med unntak av følgende paragrafer som således ikke kan påberopes: -§§8, 12, 16, 18, 24, 31, 47, 49 og 51-54. Dersom andre paragrafer i bustadoppføringsloven inneholder bestemmelser om at de ovennevnte paragrafer kan påberopes, vil også slike bestemmelser ikke være gjeldende mellom partene. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter Avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende.

  Salgsbetingelser og kjøpetilbud
  Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgaven med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

  Inneholder salgsoppgaven og kontraktsdokumentene bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser.

  Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgaven og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, ?møblerte? plantegninger m.m. er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre kan illustrasjonene være en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke nødvendigvis stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert.

  Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse og romskjema, er det leveransebeskrivelse og romskjema som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard fremkommer av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som ?god standard? etc.

  Betalingsbetingelser
  Ca 14 dager etter bindende avtale om kjøp forfaller 10% av kjøpesummen til betaling. I de tilfeller hvor det er kjøpt parkering omfattes dette av kjøpesummen. Omkostninger og oppstartsmidler sameie omfattes ikke. Resten av kjøpesummen, omkostninger forfaller ved overtagelse. Kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto. Betaling kan ikke sikres med pant i den kjøpte eiendom før overtakelse har funnet sted og skjøte til kjøper er tinglyst. Forskuddet må derfor være fri egenkapital (oppsparte midler) eller lån som sikres med pant i eiendom man i dag eier og som kan belånes. Det er en forutsetning for innbetaling av forskuddet at utbygger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslovens §12. Megler følger opp dette. Innbetaling skal derfor først skje til meglers klientkonto fra kjøper når megler ber om det og har bekreftet at nødvendig garanti foreligger. Megler besitter kjøpers delbetalinger frem til overskjøting, og kan ikke før overskjøting av boligen foreta utbetaling til selger, med mindre selger stiller bankgaranti i henhold til bustadoppføringsloves §47 (garanti som garanterer for forskuddet slik at det kan utbetales til selger). Renter på delinnbetalinger tilfaller kjøper frem til overtakelse eller §47 garanti foreligger.

  Salg av kontraktsposisjoner
  Hjemmel til den enkelte eiereksjoner blir ved overtakelse overført til den som er kjøper. Overføring til andre krever endringsavtale og samtykke fra selger. Selger kan nekte slike endringer. Kostnader for merarbeid ved endringer som selger aksepterer, må dekkes av kjøper. Transport (overføring eller videresalg) av kjøpekontrakt, herunder begrenset til ideelle eierandeler, krever også samtykke fra selger. Selger kan nekte overdragelse på fritt grunnlag. Dette gjelder også for overføring til nære relasjoner som familie etc. Transportgebyret/gebyr for å akseptere direkte overskjøting til 3. mann, fastsettes i det enkelte tilfelle, men utgjør normalt i dette prosjektet kr.100 000,- og betales av opprinnelig kjøper. Utgifter til eventuell bruk av megler kommer i tillegg. Selger vil normalt kreve at opprinnelig kjøper (kjøper 1) vil være solidarisk ansvarlig for at ny kjøper (kjøper 2) gjør opp ved ferdigstillelse/overtakelse. En eventuell transport skal være grundig dokumentert. Det skal opprettes en transportavtale mellom kjøper 1 og kjøper 2 som blant annet gjør rede for betalingsbetingelser. Herunder total kjøpesum, merverdi, refusjon av forskudd, ansvar for betaling av tilvalg og andre betingelser som selger eventuelt setter for å samtykke. Det gjøres oppmerksom på at det kun er svært begrenset gruppe kjøpere som kan transportere en kjøpekontrakt (selge videre kontraktsposisjonen) uten å måtte påta seg et fullt leveringsansvar etter bustadoppføringsloven eller avhendingsloven. Hvem dette er beror på en konkret helhetsvurdering hvor formålet med kjøpet og hvor hyppig en omsetter eiendom, vil være vesentlige elementer i vurdering om en opptrer i næring.

  Avbestilling
  Kjøper kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringslova §§ 52 og 53 frem til overtakelse har funnet sted. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr jfr. bustadoppføringslovens § 54. Dersom det aksepteres av kjøper, vil det utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle.

  Hvitvaskingsloven
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Kjøpekontrakt
  Utkast til kjøpekontrakt følger som vedlegg til salgsoppgave. Etter avtaleinngåelse vil kjøper få tilsendt akseptbrev med utkast til kjøpekontrakt. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt.


Dokumenter

Lena Leikvoll

Megler

Lena Leikvoll

48 08 13 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev