aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Nattlandsveien 102A!

Lekker 2-roms leilighet med stor altan! | Attraktiv og sentral beliggenhet med kort vei til høyskoler og Universitet!

 • 2 590 000
 • BRA 62 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING2 590 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 693 627
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 967
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 62 m²
 • ANDEL FELLESGJELD94 695
 • FELLESKOST./MND3 933
 • TOMT3 156 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 590 000,- (Prisantydning)
  94 695,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 684 695,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 693 627,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Nattlandsveien 102A!
En flott 2-roms leilighet med god planløsning og sentral beliggenhet i et populært borettslag! Her bor man med gangavstand til Sletten senter, buss og bybanestopp. Leiligheten har i løpet av de siste årene gjennomgått flere store oppgraderinger. Her kan nevnes ny kjøkkeninnredning, mikrosement på bad, ny baderomsinnredning, nytt elektrisk anlegg og nytt gulv. I 2020 ble ny rørfornying gjennomført i regi av borretslaget.

Alle flater er malt i behagelige delikate farger, gulvet er moderne, lys enstavs eikeparkett i hele boligen forutenom bad. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Planløsningen er smart og leiligheten er godt utnyttet. Store vindusflater sørger for gode lysforhold i hele boligen.

Entrèen er lys og trivelig med god plass til å sette fra seg sko og henge yttertøy i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Videre kommer man inn i leilighetens stue som er lys og luftig. Her er det godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater. Stuen deles naturlig inn i en spisedel og en stuedel og lar seg enkelt innrede med både sofagruppe, TV-møbel og spisebord. Fra stuen er det utgang til en stor og solrik altan hvor det er god plass til sittegruppe. Altanen er delvis overbygget og kan således nytes selv på grå regnværsdager.

Kjøkkenet er fra 2018 og består av en lekker innredning fra kvalitetsmerke Kvik som er utført med hvite glatte fronter, benkeplate av keramikk med nedfelt vask og kitchenboards på vegg over. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer fra Siemens; komfyr, oppvaskmaskin og kjøle/fryseskap. Det er vaskemaskin i innredning og det er montert fuktsensor i det ene kjøkkenskapet.

Leilighetens soverom er lyst og luftig med god plass til dobbeltseng og nattbord. Det er utstyrt med store garderobeskap. Her er stort vindu som sørger for lysinslipp av naturlig lys.

Badet er utført med mikrosement på gulv og vegger for et moderne preg. Det inneholder servant i møbel, vegghengt toalett, skap og dusj med glassvegg og skyvedør i glass. Badet har gulvvarme.

Det medfølger 2 stk boder i fellesarealer på 1,5 m² og 2,5 m².
Store vindusflater sørger for gode lysforhold!

Nattlandsveien 102A, Vestland

 • Gulv:Parkett. Fliser med mikrosement i bad.
  Vegger: Malte plater. Mikrosement på vegger i bad.
  Tak: Malte plater. Downlights i alle rom.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.
  Forhold som har fått TG2:

  Utvendig > Vinduer - 2: Vinduer er 35 år gamle og har noe bruks og vær slitasje.
  Tiltak: Vedlikehold.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag,
  men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Forhold som har fått TG3:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Noen fliser med bom.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold.
 • Leiligheten har en sentral og fin beliggenhet i et veletablert boligområde på Landås.

  Nattlandsveien borettslag har en svært sentral og attraktiv beliggenhet på Landås, bare en kort bil-, buss- eller bybanetur unna sentrum. Borettslaget har en sentral beliggenhet i et veletablert boligområde på Landås, med fin utsikt over nærområdet. Gode solforhold, og fine turmuligheter med blant annet Montana, Ulriken, Nattland og Tveitevannet i nærområdet.

  En rusletur på ca. 10 minutter tar deg til Sletten senter med blant annet apotek, restaurant, post, klesforretninger og dagligvarebutikk. Enda nærmere leiligheten ligger også en rekke dagligvarebutikker hvor den nærmeste, Rema 1000, ligger ca. 200 meter unna. Søndagsåpen butikk finner man på Landåstorget som også kan by på tannlegesenter, pizzeria, bibliotek og bensinstasjon.

  I området er det meget gode bussforbindelser med Nattlandsveien er like ved. Herfra er det hyppige bussavganger og kort reisetid til Haukeland sykehus samt Bergen Sentrum. Nærmeste bybanestopp ligger ved Sletten Senter.

  Det er flere idrettsanlegg i området; Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann stadion, Nymarkanlegget, Haukelandshallen mf.

  Gangavstand til barnehager og skoler. og den nye Høgskolen på Kronstad. Relativ kort avstand til Haukeland sykehus og den nye Høgskolen på Kronstad (20-30 min til fots).
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Flat takkonstruksjon.
  Antatt tekket med takpapp.
  Vegger i betong og trekonstruksjoner.
  Utvendig kledd med stålplater, fasadeplater og
  bordkledning.
  Vindu i stue med isolerglass i trekarm.
  Vindu fra 1996.
  Vinduer med isolerglass i trekarmer.
  Vinduer fra 1987.
  Entredør:
  Laminert tredør.
  B-30/35dB (brann og lyd-dør)
  Balkongdør:
  Tredør med isolerglass.
  Dør fra 1997.
  Balkong på 9,4 m²
  Dekke med terrassebord.
  Rekkverk med fasadeplater i stålramme.
  Rekkverkshøyde: 100 cm.

  Takstmann har gitt x punkter TG2 i sin Rapport. x punkter er gitt TG1.
 • Totalt bruksareal: 62 m²
  Totalt primærrom: 62 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.Etasje: Entrè/gang (8,61 m²), Kjøkken (9,27 m²), Bad (4,2 m²), soverom (9,8 m²), stue (25,83 m²)

  Leiligheten disponerer 2 boder i byggets underetasje på 1,5 m² og 2,5 m².

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Sentralfyring. Oppvarming av hele boligen. Varmt vann med egen måler.
 • Tomten består av grøntarealer og internveier.
 • Laget har 10 garasjeplasser, disse blir tildelt etter ansiennitet. Offentlig parkering på andre siden av gaten.
  Infrastruktur i garasje for El-bil.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
  Eiendommen har tilkomst via fylkesvei.
 • Forretningsfører: Vestbo
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Andelen er en del av borettslag BRL Natlandsveien 102. Borettslaget består av 37 leiligehter, fordelt på 20 stk. 1- roms leiligheter og 17 stk. 2- roms leiligheter. Borettslaget har kollektiv avtale for kabel-tv og bredbånd, tilknyttet Get.
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett. (Intern forkjøpsrett).
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er ikke tillatt med dyrehold i boligselskapet.
 • If Skadeforsikring
  If Skadeforsikring
  Polisenummer: SP615999
 • Formuesverdi som primærbolig kr 768 136 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 765 289 per 31.12.21
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • 3 933 pr. mnd. Inkluderer kabel-tv, bredbånd, varmtvann og oppvarming radiator (a-konto), avdrag og renter felles lån, fondsavsetning, vedlikehold, kommunale avgifter og eiendomsskatt.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 94 695,- pr. 13.06.22.
  Andel fellesformue kr 19 153,- pr. 13.06.22.
 • Lånenummer: 16363120885, DNB NOR ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 13.06.2022: 2.1% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 95
  Saldo per 13.06.2022: 3 073 544
  Andel av saldo: 94 695
  Første termin/første avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 30.12.2045 )
 • Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 54.396,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader, kommunale avgifter og eiendomsskatt. Merk at utgifter knyttet til strøm og innboforsikring ikke er hensyntatt.
 • Det finnes ikke ferdigattest eller midl.brukstillatelse fra byggeår i Bergen kommune sitt byggesaksarkiv. Det finnes stemplede og attesterte bygningstegninger datert 21.06.1966.
  Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 20.11.1998.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Reguleringsplaner på grunnen:
  Plannavn: Årstad. Bergendalens Sydlige del, Distr. Slettebakken.
  PlanID: 10520000
  Dekningsgrad: 0,3%.

  Plannavn: Årstad. Nattlandsveien, Traffikkregulering Trolleybusslinje 2, Vendesløyfe.
  PlanID: 108900000
  Dekningsgrad: < 0,1 % (1,7m²)

  Plannavn: Årstad. Kolstien Gård.
  PlanID: 10750000
  Dekningsgrad: < 0,1 % (0,1m²)

  Kommuneplan:
  Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018.
  PlanID: 65270000
  Arealformål: Grønnstruktur 57,3%, Ytre fortettingssone 41,1%, Øvrig byggesone 1,6%.

  Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen
  Landås 100%

  Hensynssoner Faresone i kommuneplanen:
  Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred 100%.

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  Vei støy - gul sone 45,1%

  Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen:
  Vei støy - Rød sone 22,8 %

  Kommunedelplan(er):
  Plannavn: Årstad/Fana/Bergenhus. KDP Landås.
  PlanID: 9730000
  Arealformål: Friområder 59,2%, Boligområder 40,8%, Industri < 0,1 % (0,8 m²), Byggeområde < 0,1 % (0,3 m²).

  Restriksjonsområder i kommunedelplan:
  Område unntatt fra rettsvirkning 40,7 %
  Krav om reguleringsplan < 0,1 % (0,3 m²)

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom 160/477 - tilbygg rekkehus.
  Eiendom 161/1071 - tilbygg rekkehus.
  Eiendom 161/1085 - tilbygg enebolig m/hybel/sokkeleil.

  Andre opplysninger
  Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens
  bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Andelsnr. 5 Orgnr. 953396971 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,85% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 26.245,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Karen Marie Egeland
Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev