aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Nordahl Rolfsens vei 30 C!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Nordahl Rolfsens vei 30 C!

BERGEN Nordahl Rolfsens vei 30C H0102

Lekker og moderne 4-roms leilighet med stor innglasset altan! Oppusset i 2020! Gangavstand til alle hverdagsfasiliteter!

 • kr 3 700 000
 • BRA 100 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 700 000
 • Omkostningerkr 14 138
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 895 340
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformAksje
 • Byggeår1958
 • Soverom3
 • ArealP-rom 80 m²
 • Andel fellesgjeldkr 181 202
 • Felleskostnaderkr 5 010
 • Tomt48 704.6 m²
 • Eierform tomt -
 • 3 700 000 (Prisantydning) 181 202 (Andel av fellesgjeld)   3 881 202 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 2 719 (Noteringsgebyr forretningsfører) 2 719 (Transportgebyr)   14 138 (Omkostninger totalt)   3 859 340 (Totalpris inkl. omkostninger)
Planløsning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Nordahl Rolfsens vei 30 C! En lekker og moderne 4-roms leilighet leilighet med høy standard og stor innglasset altan! I 2020 ble leiligheten oppgradert med blant annet oppussing av bad, nytt kjøkken, nye overflater og oppgradering av deler av el.-anlegget. Litt om kvaliteter: - Arealeffektiv planløsning - Stor og luftig stue - Innglasset altan på 18 m² og terrasseplatting - Moderne kjøkken fra Norema med integrerte hvitevarer - Lekkert bad - 3 store soverom - Ingen dok.avgift - Kort vei til de fleste Høyskoler og Universitet, samt Haukeland og Haraldsplass sykehus - Nærhet til dagligvarebutikk, Byfjellene, buss - og bybanestopp Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding hos megler!
Stuen er av god størrelse og kan enkelt innredes med både sitte- og spisegruppe.

Nordahl Rolfsens vei 30C H0102, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 100 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 80 kvm Gang/kjøkken(14m²), bad/vaskerom(6,2m²), mellomgang(1,9m²), soverom(10,2m²), soverom(12,6m²), soverom(8,2m²), stue(23,1m²)
  Sekundærrom
  1. etasje: 20 kvm Innglasset balkong(18m²), bod(2m²)  Tomt
  48704.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles festet tomt for aksjelaget. Tomten er opparbeidet med gangveier, grøntområder og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Velkommen til Nordahl Rolfsens vei! Leiligheten har en sentral beliggenhet til alt man skulle trenge i hverdagen. Landåstorget ligger en kort spasertur unna og kan tilby på servicetilbud som pizzeria, bibliotek samt diverse småbutikker. Like i nærheten finner man også Sletten shoppingsenter, med flere klesbutikker, vinmonopol, apotek, bank, legesenter, bokhandler og ikke minst delikatessebutikken Meny. Ved Sletten senter har bybanen stoppested. Herfra kan man ta bybanen til Høgskolen i Bergen, videre til sentrum, eller man kan reise i motsatt retning til Lagunen storsenter og snart videre til flyplassen på Flesland. Flere av byens største arbeidsplasser og skoler har lokasjon i nærområdet. Høgskulen på Vestlandet, Haukeland universitetssykehus, Odontologen, Haraldsplass diakonale sykehus, Brann stadion ligger i gang-og sykkelavstand fra leiligheten. Landås kan også by på gode turmuligheter. Det er kort vei til Landåsfjellet, Nattlandsfjellet og Ulriken. Ønsker man heller å ta seg en joggetur er det perfekt å gjøre dette rundt Tveitevannet som ligger ca. 5 minutter unna leiligheten. For de aktive finner du fotballbaner, idrettshall og diverse treningssentre som Nr1 Fitness og Fantofthallen klatre- og treningssenter innen kort avstand.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i pvckarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp/folie eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. I følge forrige eigar er heile badet pussa opp i 2020, nye fliser på golv og vegger, nye røyr i røyrsystem, sluk, servant og dusj. - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. I følge forrige eigar vart sluk bytta ut i 2020. - Er arbeidet byggemeldt? Forrige eigar har ikkje angitt om arbeidet er byggemeldt. - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. I følge forrige eigar er alt av avløp bytta ut i 2020. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. I følge forrige eigar vart elektrisk arbeid utført av Frøland og noss elektro i 2020 - Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. - Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Ja. Èit tilfelle i 2022 der det vart satt fram feller pga sjeggkre i andre boliger i borettslaget, ingen funn i denne leiligheten For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Nordahl Rolfsens vei 30 C! Dette er en flott 4-roms leilighet med sentral beliggenhet på Landås. I 2020 ble leiligheten oppgradert med blant annet oppussing av bad, nytt kjøkken, nye overflater og oppgradering av deler av el.-anlegget. Leiligheten ligger i blokkens 1.etasje og har trappefri og enkel adkomst. I entreen er det plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Fra entreen kommer man inn i leilighetens stue. Stuen er av god størrelse og kan enkelt innredes med både sitte- og spisegruppe. Her er det godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater. Fra stue er det utgang til en herlig innglasset altan som måler 18 m². Kjøkkenet ble montert i 2020 og har en moderne innredning fra Norema. Her er det godt med både skap- og benkeplass. Kjøkkenet har innredning med slette fronter, laminat benkeplate, oppvasskum og ventilator. Av integrerte hvitevarer finner vi induksjonsplatetopp, stekeovn, kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin og vinskap. Leiligheten har tre soverom. Hovedsoverommet er romslig og gir god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. De to andre soverommene passer fint til barnerom, gjesterom eller hjemmekontor om man har behov for det. Praktisk garderobeløsning på to av soverommene. Lekkert og romslig bad fra 2020! Badet er helfliset og har varmekabler i gulv. Badet inneholder vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, dusjvegg i klart glass, opplegg for vaskemaskin og fordelerskap til rørsystemet. Fra badet er det utgang til felles tørkealtan på 4 m². Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate gulv: Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. WC og innvendige vann- og avløpsrør: På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalteåpning hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger ikke fast parkeringsplass. Boliglaget har for utleie 132 parkeringsplasser og 48 garasjeplasser. Søknad om parkeringsplass og garasjeplass rettes til styret.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 700 000 (Prisantydning) 181 202 (Andel av fellesgjeld)   3 881 202 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 2 719 (Noteringsgebyr forretningsfører) 2 719 (Transportgebyr)   14 138 (Omkostninger totalt)   3 859 340 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, radiator i stuen. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  968738

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3681203

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator. Avvik kan forekomme.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Aksjenummer
  66

  Aksjens pålydende
  171

  Part.obl.nr.
  66

  Felleskostnader pr. mnd.
  5010

  Andel fellesgjeld
  181202

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-04T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  31197

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Aksjeselskapet
  Mannsverk Boliglag AS

  Aksjeselskapets org.nr
  930642983

  Om aksjeselskapet
  Leiligheten er tilknyttet Mannsverk Boliglag AS som består av 588 leiligheter fordelt på 1 høyblokk og 10 lavblokker. Fra 2005-2007 gjennomgikk boliglaget en fullstendig fasaderehabilitering med blant annet innglasset balkonger.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 12113414063, DnB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 05.06.2023: 4.19% pa. Antall terminer til innfrielse: 138 Saldo per 05.06.2023: 35 705 302 Andel av saldo: 74 868 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.09.2057 ) Lånenummer: 13551881920, Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 05.06.2023: 2.76% pa. Antall terminer til innfrielse: 55 Saldo per 05.06.2023: 39 089 455 Andel av saldo: 67 066 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 31.12.2036 ) Lånenummer: 13551881910, Husbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 05.06.2023: 2.76% pa. Antall terminer til innfrielse: 53 Saldo per 05.06.2023: 22 888 496 Andel av saldo: 39 270 Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 30.06.2036 )

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Det er en forutsetning for at kjøper skal kunne overta eiendommen at kjøper er godkjent som ny aksjeeier av boligaksjeselskapet. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny aksjeeier må eiendommen videreselges for kjøpers regning. Et videresalg for kjøpers regning innebærer at kjøper ikke har noen økonomiske rettigheter knyttet til eiendommen og kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle tap som følge av videresalget. Likeledes vil en eventuell gevinst ved et videresalg tilfalle selger.    Kjøper kan gå til søksmål mot boligaksjeselskapets styre dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Selger forplikter seg til å medvirke og igangsette videresalg så snart det endelig er avklart at kjøper ikke vil bli godkjent som ny aksjeeier.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

  Aksjeselskapets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000943306

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Hundehold må godkjennes i oppgang og boligselskapet styre. Kattehold er tillatt med krav til ID-merking og kastrering, begge kjønn. Det er styret i boligselskapet som skal motta og behandle søknad fra en beboer som ønsker å holde dyr. Søknaden skal være skriftlig og sendes direkte til styreleder i boligselskapet.Søknadsskjema finnes på www.vestbo.no

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/160/797: 22.10.1959 - Dokumentnr: 8807 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste ÅRLIG AVGIFT NOK 10,112 BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT MED FLERE BESTEMMELSER PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT UOPPSIGELIG 22.10.1959 - Dokumentnr: 8807 - Bestemmelse om gjerde Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt. 22.10.1959 - Dokumentnr: 8807 - Festekontrakt - vilkår ÅRLIG AVGIFT NOK 10,112 BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT MED FLERE BESTEMMELSER PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT UOPPSIGELIG 08.02.1961 - Dokumentnr: 1038 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. daghjems- bygning 02.06.1961 - Dokumentnr: 4254 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skur 05.10.1962 - Dokumentnr: 7293 - Bestemmelse om bebyggelse Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. skomaker- verksted 20.03.1958 - Dokumentnr: 3168 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:473 OGSÅ UTSKILT FRA GNR. 160, BNR. 974 OG 975 22.04.1960 - Dokumentnr: 3571 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:799 01.01.2020 - Dokumentnr: 1664740 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:160 Bnr:797

  Ferdigattest/brukstillatelse datert
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente bygningstegninger mottatt fra Bergen kommune. Det har opprinnelig vært ett stort soverom som i dag er delt i 2. Opprinnelig kott er innlemmet i ett av soverommene. Kott anses som S-rom, og er ikke rom for varig opphold. Tiltaket er dermed søknadspliktig. En eventuell omsøking vil stå for kjøpers regning og risiko. Konferer megler.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig vei til eiendommen. Private stikkveier på aksjelagets tomt. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse ihht. reguleringsplan på grunn. Planid: 10770000 Plannavn: Årstad. Paddemyren Ikrafttrådt: 05.03.1954 Dekningsgrad: 89,8 % Hensynsoner i kommuneplan: Kulturmiljø - Landås 100,0 % Faresone - Luftkvalitet - gul sone 31,0 % Faresone - Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred 6,3 % Grønn støy - Stille områder - grønn sone 21,6 % Gul støy - Vei støy - gul sone 3,3 % Rød støy - Vei støy - Rød sone 2,4 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 66340000 Plannavn: A°RSTAD. GNR 160 BNR 184 MFL., OMRA°DEREGULERINGSPLAN SLETTEBAKKEN Status: Planlegging igangsatt PlanID: Plannavn: ÅRSTAD. GNR 160 BNR 694 MFL., KRISTOFER JANSONS VEI Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelsesdato: 24.11.2021 Intensjonen med planen er å rive eksisterende enebolig og legge til rette for et nytt leilighetsbygg på eiendom 160/194 (Kristofers Jansons vei 58). Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 160/477 Bygningsnr: 139234758-1 Endring: Tilbygg Bygningtype: Rekkehus Status: Rammetillatelse Dato: 06.12.2021 Eiendom: 160/694 Bygningsnr: 139747445 Bygningtype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 31.03.2023 Eiendom: 160/694 Bygningsnr: 139747453 Bygningtype: Enebolig m/hybel/sokkelleil. Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 31.03.2023 Eiendom: 160/694 Bygningsnr: 23601273 Bygningtype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Bygning godkjent for riving/brenning Dato: 31.03.2023 Eiendom: 160/694 Bygningsnr: 301188656 Bygningtype: Stort frittliggende boligbygg pa° 3 og 4 etg. Status: Rammetillatelse Dato: 31.03.2023 Intensjonen med planen er å rive eksisterende enebolig og legge til rette for et nytt leilighetsbygg på eiendom 160/194 (Kristofers Jansons vei 58). Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Aksjelaget har legalpant for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp) for aksjeeiers forpliktelser overfor aksjelaget. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeier.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 700 000 (Prisantydning) 181 202 (Andel av fellesgjeld)   3 881 202 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 2 719 (Noteringsgebyr forretningsfører) 2 719 (Transportgebyr)   14 138 (Omkostninger totalt)   3 859 340 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  14138

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990 ,-, grunnpakke kr 6500,-, markedspakke kr 19 900,-, oppgjørshonorar kr 6900,- og visninger kr 2900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 9715 ,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg . Alle beløp er inkl. mva. 

Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev