aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Nydelige sol- og utsiktsforhold!
Nydelige sol- og utsiktsforhold!

BERGEN Nordre Skansemyren 15

Strøken familiebolig med storslått utsikt over Byfjorden og Bergen sentrum! Attraktiv beliggenhet! Bør ses!

 • kr 9 950 000
 • BRA 137 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 9 950 000
 • Omkostningerkr 261 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 10 211 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 953
 • Soverom3
 • ArealP-rom 133 m²
 • Felleskostnaderkr -
 • Tomt459 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 9 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 248 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 950 000,00))   261 792,- (Omkostninger totalt)   10 211 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning hovedetasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Nordre Skansemyren 15! En lekker familiebolig over to etasjer med tre soverom, stue, TV-stue og to bad. Boligen har moderne og tidsriktige overflater, god planløsning og nydelig beliggenhet og utsikt. Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Skansemyren med kort vei til alle hverdagsfasiliteter, sentrumskjernen, så vel som til byfjellene. - Moderne standrad - God planløsning - Herlig altan - Nydelig utsikt og gode solforhold - Godt vedlikeholdt - Kjøkken fra 2020 - Elbillader Velkommen til visning - Husk påmelding til megler!
Stuen er malt i behagelige farger og rommet er luftig og åpent.

Nordre Skansemyren 15, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Tomannsbolig
  Bruksareal
  2. etasje: 86 kvm
  3. etasje: 51 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 82 kvm Entré/gang(8,9m²), trappegang(4,1m²), bad(6,9m²), soverom(10,1m²), stue(36,1m²), kjøkken(12,6m²).
  3. etasje: 51 kvm Trappegang(6,5m²), bad(3m²), stue(22,9m²), soverom(9,9m²), soverom(8,6m²).
  Sekundærrom
  2. etasje: 4 kvm Bod(4m²).

  Bod
  Sekundærrom
  Kjeller: 3 kvm Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren på 2,7m². Tilhørende leiligheten er det en utvendig bod på 3,5m².  Tomt
  459m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for sameiet. Tomten er opparbeidet med trapper, murer, felles hage med plen og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Nordre Skansemyren 15 ligger i en rolig gate på Skansemyren. Her er man skjermet fra byens larm og trafikkstøy. Fra eiendommen har du nydelig utsikt over Bergen sentrum, Byfjorden, Laksevåg og Askøy. Og ikke minst deilige solforhold fra tidlig morgen til sent på kveld! Området øverst i Sandvikens Fjellside må sies å være et rolig og barnevennlig område. Det er kort vei til flere barnehager og skoler, så vel som til dagligvarebutikk og tur- og grøntområder. Her finnes noe for enhver smak - enten du ønsker en treningsøkt eller lett mosjon. Like utenfor gatedøren finnes turstier til Fjellveien, Stoltzen, Fløyen og byfjellene. Det er kun 100 meter å gå til Skansemyren Idrettsplass med aktiviteter som løpebane, treningsanlegg, trampoliner og beachvolleyballbane. Vinterstid er det kort vei til vinteraktiviteter når snøen faller. Enten man vil spenne på seg skiene like utenfor døren og ta en tur i nysnø i Fjellveien, eller i lysløypene på Fløyen, så er det kort vei. Skansedammen forvandles til skøytebane og svingene i Tippetue et ake-eldorado. Om man ønsker å spasere til sentrum tar det ca. 15-20 minutter. Her er det summende byliv, kulturtilbud, flust av butikker, caféer og servicetilbud. Fløibanestoppet, Skansemyren stasjon, ligger kun 100 meter fra boligen den ene veien. 100 meter den andre veien liggerSkansemyren Idrettsplass. Fløibanen er et godt alternativ for transport til og fra sentrum. En spasertur tar deg til Støletorget med blant annet nærbutikken Meny, 7-eleven, apotek, frisør og koselige caféer langs gaten. I området er det fotballbinge og naturskjønne parkområder hvor man kan boltre seg på late sommerdager. Skansedammen er å anbefale, som i nyere tid har fått en totalrehablitering. Her er det også skøytebane om vinteren. Det er kort gåavstad til Bellevue landhandleri.

  Adkomst
  En kan enkelt ta Fløibanen til stoppet Skansemyren på visningsdagen. Denne går hver halvtime og tar 4 minutter, de som skal av på mellomstasjon går foran køen, stasjon er 2 min fra boligen. Kommer du med bil er det anbefalt å parkere ved idrettsbanen og gå de siste metrene til Nordre Skansemyren 15. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skansemyren barnehage (1-5 år) 3 min 60 barn 0.3 km Fjellsiden barnehage (1-5 år) 15 min 35 barn 1.2 km Starefossen barnehage (1-5 år) 16 min 18 barn 1.2 km

  Skolekrets
  Krohnengen skole (1-7 kl.) 17 min 422 elever, 24 klasser 1.3 km Christi Krybbe Skoler (1-7 kl.) 20 min 173 elever, 14 klasser 1.5 km Rothaugen skole (8-10 kl.) 24 min 600 elever, 40 klasser 1.9 km Danielsen Intensivgymnas 22 min Danielsen videregående skole 22 min 520 elever, 20 klasser 1.7 km

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget. Opplysninger fra hjemmelshaver: - Badet på loftet ble pusset opp i 2003. I 2013 ble det utført takoppløft på badet, dette ble ikke godkjent og er i dag revet tilbake til opprinnelig stand. - Badet i 2.etasje ble pusset opp i 2018, i 2019 ble badet utvidet og det ble lagt ny membran på deler av badet samt nye fliser. I forbindelse med utvidelsen ble det lagt opp nytt røropplegg til badekaret. - Lagt skiferheller på utvendig platting i 2020. - Montert nytt gjerdet og port i 2020. - Montert HTH kjøkken i 2020. - Skiftet store deler av ytterkledningen (all kledningen mot sør) i 2020. - Terrassen ble oppgradert med nytt gulv og rekkverk i 2020. - Montert elbil-lader i 2020. - Montert nye gipsplater på overflatene i loftetasjen i 2021. - Lagt nye gulver på loftet i 2021. - Takkonstruksjonen ble forsterket i 2021. Det ble montert ny sutakspanel og ny takstein i 2021. - Oppgradert elektrisk anlegg på loftet og nye kurser i hovedetasjen i forbindelse med nytt kjøkken i 2020. - Alle sluk og avløp ble kontrollert og renset av rørlegger Bertelsen og Vu AS april 2023.

  Innhold
  Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en unik bolig, i barnevennlige omgivelser med gangavstand til barnehage, friområder og dagligvare så vel som bylivet. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten? Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere et flott hjem med god beliggenhet og nydelig utsikt. Boligen er moderne med gjennomgående høy standard på innredning og utstyr. Praktisk planløsning med luftige rom med store vindusflater mot den nydelige utsikten over Byfjorden og Bergen sentrum. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Skansemyren med kort vei til alle hverdagsfasiliteter. Du møtes av en velstelt eiendom. Storslått utsikt og gode solforhold. Leiligheten strekker seg over to plan. På innsiden møtes du av en luftig og romslig entré med garderobeløsning. Fra entréen er det inngang til de viktigste oppholdsrommene hvor familien kan samles. Stuen er malt i behagelige farger og rommet er luftig og åpen med naturlig inndeling mellom spisestue og sofagruppe. Her kan en dekke til hverdags og fest og nyte måltidene til den storslåtte utsikten. De store vindusflatene gir mye lysinnslipp og nydelig utsikt som er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet. Stuen har skyvedør ut til altan. Innenfor spisestuen ligger biblioteket, her kan du trekke det tilbake med en god bok. Stuen har også peis som gir god varme og koselig stemning. Kjøkkeninnredningen fra HTH med moderne overflater, ett overskap med glassfront, dekton benkeplate av 100 % naturmateriale som er meget slitesterk, stål oppvaskkum og ventilator. Kjøkkenet er velutstyrt med integrerte hvitevarer; integrert induksjonsplatetopp, integrert stekeovn og integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenet er utstyrt med Quooker som gir deg kokende vann rett fra springen. Det er mye skap og benkeplass. Fra kjøkkenet er det utgang til altan på 13,5m² med storslått utsikt. Baderommet i denne etasje er lekkert helfliset. Badet inneholder: vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter, speil med integrert lys, badekar, dusjvegg i klart glass, fordelerskap til rørsystemet og opplegg for vaskemaskin. I denne etasje er det også et soverom med god plass til ønsket møblering. Fra entréen er det trapp opp til 2.etasje hvor du finner 2 soverom, TV-stue, bad og walk-in closet. Begge soverommene er lyse og av god størrelse med plass til ønsket møblering. Badet er lekkert helfliset og inneholder, vegghengt toalett, helstøpt servant, skap under servant med slette fronter, dusjvegg i glass.

  Standard
  Gulv: Entré, boden og våtrommene har flislagte gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv. Vegger: Badene har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Våtrom loftetasje Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble observert hull/skruehull på veggflatene. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden, det bør tas høyde for at membranen kan være skadet. Våtrom loftetasje Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Stedvis er det ujevne overganger mellom flisene. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Våtrom loftetasje Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato på badet i loftetasjen. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. På vegghengttoalett i loftetasjen var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen nærmer seg over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  I boligens hovedetasje er kjøkkenet flyttet til opprinnelig soverom, bad er utvidet med deler av opprinnelig soverom og opprinnelig kjøkken er i dag bibliotek. Disse endringene er ikke søknadspliktige. Tidligere godkjente tegninger viser at boligen er godkjent med 4 soverom. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  9 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 248 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 950 000,00))   261 792,- (Omkostninger totalt)   10 211 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler i deler av entré/gang, badene og boden, vedovn i stuen.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  18225

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Dekker eiendomsskatt, renovasjon, vann og avløp.

  Formuesverdi primær
  1269214

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4569169

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Det betales kr 1403,- per mnd., dekker blant annet husforsikring, de bidrar også til en felles buffer for felles utgifter. Pr. i dag har sameiet en liten sum på bok.

  Velforening
  Det er et lite sameie med 3 seksjoner. Styreleder er Ståle Ellingsen.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiets forsikringsselskap
  Fremtind Forsikring AS

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/166/258/3: 14.07.1951 - Dokumentnr: 6311 - Bestemmelse om bebyggelse Diverse rettigheter og plikter iflg. festekontrakt.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:166 Bnr:258
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.12.1951 - Dokumentnr: 10914 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
  fellesledninger m.v.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:166 Bnr:258
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.07.1979 - Dokumentnr: 15065 - Bestemmelse iflg. skjøte Rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:166 Bnr:258
  Gjelder denne registerenheten med flere
  12.06.2006 - Dokumentnr: 275460 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 3
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 150/302


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 10.09.1959. Videre foreligger det ferdigattest for bruksendring bolig for innredning av loftet datert 11.01.2005. Det foreligger også ferdigattest for tiltak bruksendring, fasadeendring datert 25.04.2023.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet kommunal vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Det foreligger ikke reguleringsplan for eiendommen. I komunedelplan ligger eiendommen i et område med arealformål - boligområde. Planid: 15590000 Plannavn: Bergenhus. KDP Fjellsiden sør Ikrafttrådt: 19.02.2001 Dekningsgrad: 100% Komuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018 Hensynssoner i kommuneplan: Kulturmiljø - Fjellsiden, 100% Kulturmiljø - Byfjellene, 100% Kulturmiljø - Historisk sentrum, 100% Bestemmelsesområde i kommuneplan: Byggregrense, utb. volum, funksjonskrav, 100% Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 166/217 - Garasjeuthus anneks til bolig godkjent for riving/brenning, 20.04.2021 166/251 - Igangsettelsestillatelse til garasjeuthus anneks til bolig, 14.12.2020 166/256 - Igangsettelsestillatelse tomannsbolig, horisontaldelt, 23.05.2022 166/268 - Rammetillatelse til påbygg tomannsbolig, vertikaldelt, 30.03.2022 Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  9 950 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 248 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 950 000,00))   261 792,- (Omkostninger totalt)   10 211 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  261792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14990,- oppgjørshonorar kr 6.900,- og visninger kr 2.500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  55.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfattermarkedsapakke, kommunal info etc. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev