aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Nylundsveien 37A!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Nylundsveien 37A!

BERGEN Nylundsveien 37A

Flott 2-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet. Trivelige utearealer. Kort vei til fasiliteter.

 • kr 2 390 000
 • BRA 45 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 390 000
 • Omkostningerkr 72 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 462 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 948
 • Soverom1
 • ArealP-rom 45 m²
 • Felleskostnaderkr 2 040
 • Tomt584.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 59 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000)) 72 792 (Omkostninger totalt) 2 462 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Nylundsveien 37A! En lys og trivelig leilighet med sentral beliggenhet på Laksevåg. Veggene er malt i lyse og behagelige farger, gulvet er moderne og planløsningen er arealeffektiv og smart. - Sentral beliggenhet - Praktisk planløsning - Kort vei til hverdagsfasiliteter; dagligvarebutikk, busstopp, studieinstutisjoner - Nærhet til flotte turterreng på Løvstakken, Damsgårdsfjellet og resten av Byfjellene Velkommen til hyggelig visning - Husk påmelding til megler!
Plantegning.

Nylundsveien 37A, Vestland

 • Tomt
  584.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget/aksjelaget/eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer. Tomten er pent opparbeidet.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet i et veletablert og rolig boligområde på Laksevåg. Her bor du med alt du trenger i hverdagen innenfor kort rekkevidde. Fra boligen er det kort avstand til dagligvarebutikk, lekeplass, busstopp, studieinstutisjoner, skoler og barnehager. Her har du flott utsikt over blant annet Byfjorden med innseilingen, Bergen Sentrum, Sandviken, Fløyen og Askøy.Fra eiendommen er det kort vei til Laksevåg senter med blant annet Meny, vinmonopol og apotek. Det er også kort vei til Oasen senter hvor du finner en rekke ulike spisesteder, dagligvare og vinmonopol. For den spreke og aktive er det kort vei til flotte turstier i nærområdet, og ønsker man litt mer krevende løyper kan man gå opp blant annet Damsgårdsfjellet og Løvstakken. Den nylig anlagte og populære Løvstien ligger like ved. På varme sommerdager er det svært populært å ta turen til Krohnegården og bade i vannet. Her er det tilrettelagt med badestrand og flytebrygge. Sykkelavstand til sentrum hvor en finner et bredt utvalg servicetilbud og de større utdanningsinstitusjonene som blant annet BI og UiB. Med bil kommer du deg til sentrumskjernen på ca. 10 minutter. Nærmeste busstopp ligger 3 minutter unna og har hyppige avganger i retning Bergen sentrum og Fyllingsdalen, samt direktelinje til Haukeland Sykhus, Birkelundstoppen. (6 og 20 ).

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Grunnmurer av murt naturstein og betong. Etasjeskiller av trebjelkelag mot krypkjeller. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Vinduer med isolerglass. Valmet takkonstruksjon tekket med takstein.

  Innhold
  Areal: BRA: 45 m² P- rom: 45 m² (Entré/kjøkken: 11,8 m², Bad: 2,0 m², Stue: 19,3 m², Soverom: 10,5 m²). Aktiv Eiendomsmegling v/ Morten Tøsdal har gleden av å presentere Nylundsveien 37A! En lys og trivelig leilighet i byggets første etasje. Veggene er malt i lyse og behagelige farger, gulvet er moderne og planløsningen er arealeffektiv og smart. Entreen er utstyrt med knagger for oppheng av yttertøy, det er også plass til å sette fra seg sko. Videre inn i leiligheten kommer man til kjøkkenet. Kjøkkenet er av god størrelse og har mye skap og benkeplass. Innredningen er moderne med profilerte fronter i lyst tre, laminat benkeplate med nedfelte vasker. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Integrert keramisk platetopp og steikeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap. Fra kjøkkenvinduet har man flott utsikt mot Fløyen. I stuen finner både spisegruppe og sofagruppe sin naturlige plass. Fra stuen er det inngang til leilighetens soverom, hvor det er plass til innredning av seng og nattbord. Soverommet har åpen garderobeløsning med fortrekksgardin. Baderommet er helfliset og utstyrt med benkeskap med servant med skuffer under, gulvmontert toalett og innfellbare dusjdører i glass. Vask og tørk skjer hennholdsvis i felles vaskerom i egen maskin og på tørkeloftet.  Leiligheten har 2 boder i underetasjen på hhv. 2,8 m² og 1,7 m², samt en loftsbod med gulvareal på 4,6 m². Sameiet har flere uteplasser rundt boligen hvor soldagene kan nytes.

  Standard
  Gulv: Fliser på bad og entré. Ellers laminat på øvrige rom. Vegg: Fliser på bad. Ellers malte flater. Tak: Himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Avløpsrør: TG 2 pga alder. Anbefalte tiltak Ved eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken vil det være hensiktsmessig å skifte avløpsrør Vannledning: TG 2 pga manglende uttak for overløp (lekkasjesikring). Anbefalte tiltak Rørlegger bør kontrollere hvor overløpet ledes. Det må etableres et uttak fra overløpet som leder evt lekkasjevann til sluk.   Forhold som har fått TG3: Elektrisk: Registreres varmgang i stikkontakt for vvb (TG 3). Anbefalte tiltak Anbefaler å få inn elektriker for kontroll av stikk til vvb. Videre anbefales det å gjennomføre el-kontroll av anlegget. Våtrom - Bad: TG 3 settes pga registrerte fuktskader under sluk (sett fra krypkjeller) samt alder/slitasje på sluk. Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk Det bør planlegges for renovering av badet for å nå dagens krav til våtrom. Risiko ved evt lekkasje vil i hovedsak påvirke krypkjelleren da badet grenser mot denne. Det er foretatt hulltaking i vegg mot dusjsone uten at det er registrert fuktskader her. Som midlertidig tiltak anbefales det å benytte dusjkabinett for mindre belastning av fritt vann på gulv- og veggflater.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Sameiet har felles biloppstillingsplass med en el-bil lader. Det praktiseres "førstemann til mølla" prinsippet.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 59 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000)) 72 792 (Omkostninger totalt) 2 462 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming og gulvvarme på bad og del av soverom.

  Info strømforbruk
  Målt energibruk 6 604 kWh pr. år

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  8351

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  544384

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1959783

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert). Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr 37 151,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på kommunale avgifter og felleskostnader.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  520/3050

  Felleskostnader pr. mnd
  2040

  Felleskostnader inkluderer
  Dekker byggforsikring og sparing.

  Om sameiet
  Sameiet består av 5 seksjoner. Sameiet har ca. kr. 90 000,- fellesformue totalt.

  Dyrehold
  Sameiets vedtekter begrenser ikke dyrehold. Vanlige naboretslige regler gjelder.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 19.03.1987 - Dokumentnr: 9137 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 5
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 520/3050
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 005 SEKSJONER


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for oppføring av to etasjers våningshus av tre datert 18.04.1947. Videre foreligger tillatelse til utvidelse av uteplass datert 31.08.2001.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har tilkomst via kommunal veg.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplan på grunn: Planid: 40010000 Plannavn: Laksevåg. Stoe Damsgård Ikrefttrådt: 01.07.1925 Dekningsgrad: 100 % Reguleringsplanen er uten bestemmelser. kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Hensynssoner i kommuneplan: Kulturmiljø - Historisk senter Laksevåg, 100 % Faresone - Luftkvalitet gul sone, 100 % Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: 157/104 - Igangsettingstillatelse til garasjeuthus anneks til bolig, 25.09.2020 157/37 - Igangsettingstillatelse til garasjeuthus anneks til bolig, 13.03.2020 Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 59 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000)) 72 792 (Omkostninger totalt) 2 462 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  72792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev