aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Ole Landmarks vei 24!

BERGEN Ole Landmarks vei 24

Flott familiebolig med god planløsning, solrik terrasse på 16 m² og garasjeplass med lader! Gangasvtand til Bykjernen!

 • kr 6 000 000
 • BRA 83 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 6 000 000
 • Omkostningerkr 163 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 163 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 984
 • Soverom2
 • ArealP-rom 79 m²
 • Felleskostnaderkr 2 994
 • Tomt4 295.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 000 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000))

  163 042 (Omkostninger totalt)

  6 163 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i barnevennlige omgivelser, med kort vei til turterreng, skoler, barnehager og dagligvarebutikker. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten? Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Ole Landmarks vei 24! Litt om kvaliteter: - Praktisk planløsning - Åpen stue - og kjøkkenløsning - Pent bad og kjøkken - Separat vaskerom - Innvendig bod (3,5 m²) og ekstern bod (10 m²) - Fast garasjeplass med elbillader - Gangavstand til skoler, barnehager og kollektivtransport. - Kort vei til flotte turterreng i Byfjellene - Gangavstand til Bergen Sentrum Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding hos megler!

Ole Landmarks vei 24, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 38 kvm
  2. etasje: 45 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 34 kvm Gang/trapperom(8,2m²), bad(5,3m²), vaskerom(3,2m²), soverom(6,4m²), soverom(10,1m²).
  2. etasje: 45 kvm Stue(26,3m²), soverom(6,6m²), kjøkken(9,8m²), toalett(1,4m²).
  Sekundærrom
  1. etasje: 4 kvm Bod(3,5m²).  Tomt
  4295.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med asfalterte veier, gruslagte partier, bed og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Boligens beliggenhet gir deg det beste av to verdener. Nydelig plassert mellom det pulserende bylivet og de flotteste fjellturene Bergen har å by på. Beliggenheten er perfekt for en sosial og aktiv livsstil. Her har du gangavstand til arbeidsplasser på Haukeland universitetssykehus, Danmarksplass, Kronstad og Nygårdstangen. Kort vei til Møllendal hvor bybanens linje 2 har stopp. Dagligvarebutikk, som også er søndagsåpen, finner du også på Møllendal. Området byr på flere dagligvarebutikker bl.a. Kiwi Kronstad og Extra Danmarksplass. Om en skal handle inn til en bedre middag er den lokale slakteren Solheim Kjøtt på Danmarks plass absolutt et sted å besøke. Like nede i Møllendalsveien finner en Møllendal Fetevare som er kafé og fetevare. De har også en kveldsmeny for en bedre middag. En liten spasertur unna på Danmarks plass finner du noe for enhver smak. Området blomstrer nemlig av herlige avslappede spisesteder med riktig atmosfære. Kranen - Colonial i solhemsviken passer perfekt for en bedre frokost eller brunsj. Videre er det flere steder som absolutt er verdt et besøk! Bien som er inspirert av den franske bistrostilen med klassisk mat og drikke i nydelige omgivelser. Mingle Gastrobar er en kombinasjon av restaurant og bar, med fokus på smaksrike småretter. Omtrent like utenfor døren finner du gang- og sykkelstien rundt Lungegårdsvannet som passer til de fleste anledninger, enten det er en joggetur etter en lang dag eller en rolig spasertur med en du er glad i. Om en ønsker større utfordringer er det enkelt å ta seg opp Ulriken, Fløyen eller opp Isdalen og over Vidden. Om du foretrekker innendørs trening er det kort vei til en rekke sentre som bl.a. Sats Danmarksplass, Family Sports Club, og Sammen. Besøk gjerne også AdO Arena (Alexander Dale Oen Arena) som ligger på motsatt side av vannet og er et svømmeanlegg med olympisk standard, sklier, stupebrett og varmekulp. Foretrekker du i stedet trening og rekreasjon i friluft, tar du deg raskt og enkelt bort til Nygårdsparken som er et yndet sted på sommerstid. Om en liker å være aktiv på sjøen er Store Lungegårdsvann et populært sted med noen av de mest sentrale båtplassene. Her er det også gode muligheter for kajakkpadling.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av tilsvarende boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av betong og trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med folie. Opplysninger fra hjemmelshaver: - Kjøkkeninnredningen ble montert i 2008, utført av forrige eier. Flislagt over benkeplaten i 2023. - Toalettrommet i 2.etasje ble oppført i 2008 av forrige eier. - Taktekkingen ble skiftet i 2021, samtidig ble pipene oppgradert. - Gulvene i 2.etasje ble lagt i 2019. - Oppgradert til automatsikringer i 2023. - Malt overflater til ulike tidspunkt. - Eier opplyser at det skal monteres to nye innerdører.

  Innhold
  Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i barnevennlige omgivelser, med kort vei til turterreng, skoler, barnehager og dagligvarebutikker. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten? Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Ole Landmarks vei 24! Du møtes av en velstelt eiendom med et trivelig overbygget inngangsparti. Boligen er innholdsrik og har god standard på innredning og utstyr. Praktisk planløsning med luftige rom med store vindusflater mot den nydelige utsikten. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Møllendal med kort vei til alle hverdagsfasiliteter. På innsiden møtes du av en luftig og romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Entrèen har malte fliser på gulv. I denne etasjen ligger bad, vaskerom, bod og 2 soverom (deler av det ene soverommet er opprinnelig bod). Badet er pent helfliset med hvite fliser på gulver og hvitmalte fliser på vegger. Det inneholder helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter toalett, og dusjvegg i klart glass. Vegg i vegg med badet ligger et separat vaskerom som inneholder opplegg for vaskemaskin og utslagsvask. Begge soverommene er lyse og luftige med plass til ønsket møblering - stor seng, nattbord og garderobeskap. Boden er på ca. 3,5 m² og har gode lagringsmuligheter. Fra entrèen er det trapp opp til boligens 2.etasje hvor du finner de viktigste oppholdsrommene hvor familien kan samles - stue og kjøkken. I hele denne etasjen ble det lagt ny enstavs parkett i 2021. Stuen er stor og åpen med naturlig inndeling av de ulike sonene. Store vindusflater med masse lysinnslipp og nydelig utsikt er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet. Det er peisovn i stue som varmer godt på kalde dager. I stuen er det god plass til innredning med spisebord, sofagruppe og TV-møbel. Fantastisk atmosfære. Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse hvor gode sol - og flotte utsiktsforhold opp mot Ulriken kan nytes. Her er det god plass til møblering av flere sittegrupper. Terrassen har et overbygget parti med plass til benk. Kjøkkenet består av en innredning fra HTH utført med hvite slette fronter og benkeplate av heltre med fliser på veggen over. Her er rikelig med skap - og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Integrerte hvitevarer er keramisk platetoppp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Det er plass til spisebordsgruppe på kjøkken. I denne etasjen ligger et stort soverom med plass til ønsket møblering. Like innenfor dette soverommet ligger et praktisk toalettrom innredet med vegghengt toalett og servant i møblement speil og belysning. Det medfølger også en ekstern bod på ca.10 m².

  Standard
  Gulv: Badet og gangen har flislagte gulv, vaskerommet har gulvbelegg, resterende rom har laminat, parkett og tregulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene og altandøren bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene og altandører vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Altandøren har en del slitasje utvendig, vedlikehold eller utskiftning bør påregnes. Etter tidligere lekkasje (utbedret) er det slitasje på vindusforingene på takvinduene på soverommet i 2.etasje. Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Gjennomføringene under servanten på badet er ufagmesig utført. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Som følge av alder og type sluk er ikke tettingen i overgangen mellom gulv/sluk tilstrekkelig. Ved høy vannstand i sluket risikerer man lekkasje. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluk i støpejern må jevnlig kontrolleres og rengjøres, ved tett sluk vil man få høy vannstand i sluket som kan føre til lekkasje i overgangen mellom sluk/gulv. Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: Deler av el.anlegget er av eldre dato. Enkelte stikkontakter er uten jording. Det bør som et minimum gjennomføres el-kontroll av hele anlegget.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Fast plass i felles garasjeanlegg med elbil-lader.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente bygningstegninger mottatt fra Bergen Kommune. I 1.etasje er entrè flyttet og det er etablert et soverom i opprinnelig bod og vindfang. Det gjøres oppmerksom på at bodareal betegnes som s-rom og er ikke rom for varig opphold. En eventuell søknad for godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko. I 2.etasje har kjøkken og soverom byttet plass og det er etablert et toalett mellom stue og kjøkken. Dette tiltaket er ikke søknadspliktig da rommene flyttes fra p-rom til p-rom. Sameiet planlegger å male fasadene og har i den forbindelse innhentet en forhåndskalkyle som inkluderer maling av all yttervegg, inkl. rekkverk, vinduer og dørkarmer. Prisestimatet er på ca. kr. 2.000.000,-. Styret jobber med en finansieringsplan for dette arbeidet. Det kan bli en kombinasjon av økt husleie og gjennom ekstraordinær innbetaling til sameiet ved bruk av sameiebrøken. Det gjøres oppmerksom på at dette kan medføre til økte felleskostnader og evt. fellesgjeld.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 000 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000))

  163 042 (Omkostninger totalt)

  6 163 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, vedovn i stuen.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  15849

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Andre utgifter
  Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 51.777,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader, kommunale avgifter og eiendomsskatt. Kostnader for internett, strøm og innboforsikring er ikke hensyntatt.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  357/10042

  Felleskostnader pr. mnd
  2994

  Felleskostnader inkluderer
  Vedlikehold service på garasjedører, diverse vedlikehold i fellesarealer, lys, varmekabler i nedkjørsel til garasjene, kabel-tv Altibox, vedlikehold av felles grøntareal i tillegg til dugnader vår og høst, forretningsfører og revisjon og styrehonorar, renhold i felleskorridorer.

  Styregodkjennelse
  Det praktiseres ikke styregodkjenning ved overtagelse.

  Sameiets forsikringsselskap
  Forsikringsmegling

  Dyrehold
  Sameiets vedtekter begrenser ikke dyrehold. Naborettslige regler gjelder.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/162/202/24: 08.09.1983 - Dokumentnr: 22679 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
  fellesledninger m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:162 Bnr:202
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.09.1983 - Dokumentnr: 22680 - Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:162 Bnr:202
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.12.1986 - Dokumentnr: 41460 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:162 Bnr:198
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:162 Bnr:202
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.04.1983 - Dokumentnr: 9812 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 24
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 357/10042
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 026 SEKSJONER


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for bolighus datert 17.11.1983.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet o?entlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: Årstad. Ole Landmarks vei 2 og Kronstadveien 6C, endring av reguleringsplan. PlanID: 90011200 Dekningsgrad: 98,8% Plannavn: Årstad/Bergenhus. Midtre Årstad. PlanID: 70000 Dekningsgrad: 1,2% Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018 PlanID: 65270000 Arealformål: Sentrumsformål 100% Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Danmarksplass-Kronstad 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Luftkvalitet - rød sone 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Helikopterstøy - Nygårdstangen - gul sone 31,8% Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 162/138 - Tilbygg. Eiendom 162/151 - Tilbygg. Eiendom 162/205 - Garasjehus anneks til bolig. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 000 000,- (Prisantydning)
  0,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  150 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 000 000))

  163 042 (Omkostninger totalt)

  6 163 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  163042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14.990,- oppgjørshonorar kr 6.900,- og visninger kr 2.500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter markedsføring, uthenting av opplysninger, takst. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev