aktiv-eiendomsmegling
Eiendommen ligger med nydelig utsikt over Byfjorden! Meget gode solforhold
Eiendommen ligger med nydelig utsikt over Byfjorden! Meget gode solforhold

BERGEN Øyjordsveien 22

Romslig familiebolig med garasje og nydelig utsikt i Ytre Sandviken!

  • kr 8 990 000
  • BRA 174 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 8 990 000
  • Omkostningerkr 243 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 9 233 890
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1968
  • Soverom3
  • ArealP-rom 149 m²
  • Tomt1 071.9 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 8 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   243 890,- (Omkostninger totalt)   9 233 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - hovedetasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Øyjordsveien 22! En romslig familiebolig over to plan med strålende beliggenhet og nydelig utsikt over Byfjorden! Boligen har store og luftige rom, sjarmerende ildsted, praktisk planløsning og store flotte vinduer som gir rikelig med naturlig lys. Med kort vei til skoler og barnehager, kollektivtransport, dagligvaretilbud, treningsmuligheter samt også fjell og natur er dette en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av! Litt om kvaliteter:
  • Meget flott beliggenhet med storslått utsikt
  • Garasje samt biloppstillingsplass
  • Nytt tak med hollandsglassert takstein
  • Skiftet kledning og vinduer på deler av bolig
  • Kort vei til kollektivtransport.
  • Kort vei til skoler og barnehager.
  • Nærhet til fjell og natur
  • Med kort vei til skoler og barnehager, kollektivtransport, dagligvaretilbud, treningsmuligheter samt også fjell og natur er dette en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av!

    Øyjordsveien 22, Vestland

    • Arealbeskrivelse
      Enebolig
      Bruksareal
      1. etasje: 89 kvm
      2. etasje: 85 kvm
      Primærrom
      1. etasje: 64 kvm Entré (6,8m²), gang/trapperom (23,4m²), bad (2,6m²), vaskerom (14,2m²), soverom (11,9m²).
      2. etasje: 85 kvm Stue (44,8m²), bad (3,1m²), soverom (11m²), tv-stue (13,3m²), kjøkken (9,3m²).
      Sekundærrom
      1. etasje: 25 kvm Bod (1,4m²), bod (15,8m²), bod (1,3m²), kott (0,6m²), bod med utvendig inngang (5,7m²).



      Tomt
      1071.9m²

      Beskrivelse av tomt
      Tomten er opparbeidet med asfaltert tilkomst, trapper, murer, steinheller, plen og diverse beplantning.

      Beliggenhet
      Boligen befinner seg attraktivt til i Ytre Sandviken. Kort veil til fritidsaktiviteter, trening, kollektivtransport, dagligvarebutikker for også skoler og barnehager er noen av grunnene til hvorfor en burde bosette seg akkurat her! Nærmeste dagligvarebutikk er SPAR Øyjorden en kort gåtur unna. I område finner en også Rema 1000 Helleveien, SPAR Eikeviken, Joker Nyhavn samt også butikkene Tarim og Verdens Mat. På en grå dag kan Kafé Hellen by på et koselig besøk og god mat. Pizzabakeren Sandviken, SUSHI ROOM og Ice Seafood AS er også glimrende alternativer for et enkelt og hyggelig måltid. For ytterligere flere dagligvarebutikker, restauranter og kaféer er det ca. 10 minutter med bil til Bergen sentrum. For den tur- og treningsglade kryr det av muligheter i området! Her kan nevnes turer til Langevannet, Indianerplassen, Ravnebergshytten, Sandvikshytten og Kvitebjørnen. En kan også oppleve fine turer til Biskopshavn badeplass, Helleneset og klatre ved Helleneset klatrevegg. Stemmemyren idrettshall og kunstgressbane ligger like nedenfor og kan by på glimrende treningsmuligheter. Skulle en ønske å trene innendørs har Nr1 Fitness Ytre Sandviken, Nr1 Fitness Eidsvåg og SATS alt en måtte ønske av treningsfasiliteter. Just Padel Sandviken ligger et lite stykke unna og kan by på god og artig trening for hele familien. For studenten er det meget kort vei til NHH Norges Handelshøyskole samt også Trene Sammen Lehmkuhlhallen. Med andre ord er boligen perfekt plassert for den som ønsker kort vei til både skoler og tilknyttende fasiliteter.

      Adkomst
      Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

      Bebyggelse
      Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger, småhus samt også leilighetsbebyggelse.

      Barnehage/skole/fritid
      Det er flere gode skoler og barnehager like i nærheten. Her kan nevnes: Skoler: - Hellen skole (1-7 kl.) - Rothaugen skole (8-10 kl.) - Åstveit skole (8-10 kl.) - Blokkhaugen skole (8-10 kl.) - Tertnes videregående skole - Bergen maritime vgs. - NHH Norges Handelshøyskole Barnehager: - Øyjorden barnehage (0-5 år) - Kidsa Sølvberget (0-4 år) - Sammen Blokksberg barnehage (0-5 år)

      Offentlig kommunikasjon
      Nærmeste busstopp, Øyjordsveien, ligger rett nedenfor boligen og byr på ruten 16E. Ellers er det kort vei til bussholdeplassen Handelshøyskolen som tar deg der du måtte ønske.

      Byggemåte
      Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskille av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med stående og liggende trekledning. Vinduer med isolerglass og enkle koblete glass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein.

      Sammendrag selgers egenerklæring
      Opplysninger fra hjemmelshaver: - Entréen ble bygget på i år 2000. - Badet i 1.etasje ble pusset opp i 2013. Toalettet servant og baderomsmøblement ble montert i 2023. - Badet i 2.etasje ble pusset opp i 2023. - Ytterkledningen i front og på en gavlvegg ble skiftet i 2021. - Taktekkingen ble skiftet i 2021. - Taktekkingen på garasjen samt kledningen er fra 2021. - Montert nytt pipebeslag i 2021. - Peisinnsatsen og varmepumpen er fra 2021. - Ny garasjeport fra 2023. - Se eget pkt. for vinduer og dører.

      Innhold
      Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Øyjordsveien 22! En romslig familiebolig over to plan med strålende beliggenhet og nydelig utsikt over Byfjorden! Boligen har store og luftige rom, sjarmerende ildsted, praktisk planløsning og store flotte vinduer som gir rikelig med naturlig lys. Med kort vei til skoler og barnehager, kollektivtransport, dagligvaretilbud, treningsmuligheter samt også fjell og natur er dette en bolig du absolutt ikke vil gå glipp av! Etter å ha parkert bilen i garasjen møtes du av en sjarmerende trappoppgang som tar deg opp til boligen. Her passerer du hagen med koselige plasser å oppholde seg. 2. etasje: Hovedetasjen er av god størrelse og har store flotte vinduer som gir godt med lysinnslipp. Stuen er romslig og har plass til både egnet sofa- og spisebords gruppe. Her er plass til å nyte utsikten for samtidig å dekke til både hverdag og fest. Stuens store vedovn fungerer som et naturlig skille i rommet og kan på kalde dager bidra til koselig stemning. I fra stuen har du direkte adkomst til boligens hage med god plass til ønsket møblering og grill. Hagen strekker seg godt ut fra boligen og har flere koselige plasser. Her kan du nyte den herlige utsikten hele året i frodige omgivelser. Spisebords gruppen er strategisk plassert ved siden av kjøkkenet og har plass til både stort spisebord og mange gjester. Kjøkkenet er av god størrelse med profilerte fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Det er benyttet fliser over benkeplaten og er i tillegg ett overskap som har glassfront. Av integrerte hvitevarer er det oppvaskmaskin. Her er også plass til et koselig spisebord. Etasjens to soverom er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og garderobeløsning. Det ene soverommet er i dag brukt som delt tv-stue og hjemmekontor og kan fint møbleres etter eget ønske. Badet er helfliset og inneholder toalett, helstøpt servant og dusjdører i klart glass. Det er benyttet skuffer under servanten med slette fronter og skap over med speilfront. 1. etasje: Underetasjen er både praktisk og av god størrelse. Her er blant annet et romslig soverom, allrom, vaskerom, bad og kjeller. Etasjen har i tillegg en bod med tilkomst fra både innsiden og utsiden. Du møtes av en romslig entré med god plass til å henge fra seg både jakker og sko. Allrommet er svært anvendelig og har god plass til koselige lesekroker og blant annet hjemmekontor. Soverommet er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og garderobeløsning. Badet er praktisk lokalisert ved vaskerommet og inneholder toalett, helstøpt servant og dusjdører i klart glass. Under servanten er det skap med slette fronter. Vaskerommet har plass til klesvask for hele familien og inneholder opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannsbereder. Vegg i vegg med vaskerommet og badet finner du boligens kjeller med stor plass. Her kan du oppbevare det du måtte ønske.

      Standard
      Gulv: Entré, gangen og badet i 2.etasje har flislagte gulv, vaskerommet har gulvbelegg, soverommet i 1.etasje har tregulv, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet i 2.etasje har fliser, resterende rom har malt strie, tapet og panel. Tak: Panel og malte flater. Både hus og garasje har Hollansk glassert takstein. Hele fremsiden (mot vest/Byfjorden) og mot syd (mot byn) har tre lags isolerglass. Dette gjelder også skyvedør. Alt er byttet i 2021. Foreligger kvittering på alt utvendig arbeid som altså er utført fagmessig. Garasjeport ble skiftet i 2023 og delen av garasjen som er kledning og ikke er i mur ble også skiftet i 2021. Det er også egen parkeringsplass utenfor garasjen Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjonstetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen som ikke er skiftet i nyere tid. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det bør påregnes utskiftning av enkelte vinduer. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Våtrom 1. etasje Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Det er observert avskalling av maling enkelte steder på murene på vaskerommet, vedlikehold må påregnes. Våtrom 1. etasje Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet på vaskerommet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen, vedlikehold bør likevel påregnes. Våtrom 1. etasje Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. Våtrom 2. etasje Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Støpejernsluk er av eldre dato og anses som utdatert. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Avløpsrør i støpejern var vanlig på 50-, 60 og 70-tallet, men også tidligere enn dette. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk/avløpsrør skiftes, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

      Innbo og løsøre
      Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

      Hvitevarer
      Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

      Parkering
      Parkering i egen garasje.

      Forsikringsselskap
      Gjensidige

      Radonmåling
      Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

      Diverse
      Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

      Prisantydning inkl. omkostninger
      8 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   243 890,- (Omkostninger totalt)   9 233 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    • Oppvarming
      Varmekabler i entré og badet i 2.etasje, vedovn og varmepumpe i stuen. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

      Energiklasse
      unknown

    • Kommunale avgifter
      21195

      Kommunale avgifter år
      2023

      Info kommunale avgifter
      De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

      Formuesverdi primær
      2122996

      Formuesverdi primær år
      2022

      Formuesverdi sekundær
      8067383

      Formuesverdi sekundær år
      2022

      Andre utgifter
      Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis 21 195 kr for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt som følger: kommunale avgifter. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

      Tilbud lånefinansiering
      Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

    • Tinglyste heftelser og rettigheter
      På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/168/1431: 03.02.1969 - Dokumentnr: 1013 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger m.v. Gjelder denne registerenheten med flere. Det foreligger en deklarasjon som gjelder for nåværende og fremtidige eiere av Øyjordsveien 22 og Øyjordsveien 24 (tidligere Rognlien 22 og Rognlien 24), hvor det fremkomer at utgifter knyttet til fellesanlegget (felles vann - og kloakkledninger med tilhørende kummer og reduksjonsventil) skal deles likt mellom partene, samt at partene ovenfor kommunen er solidarisk ansvarlig for tilsyn og vedlikehold. 12.10.1953 - Dokumentnr: 7249 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:1461 01.01.2020 - Dokumentnr: 1102876 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:168 Bnr:1431

      Ferdigattest/brukstillatelse
      Det foreligger approbasjon vedrørende oppføring av bolighus, datert 30.01.1969. Det foreligger approbasjon vedrørende oppføring av garasje, datert 28.06.1969. Det foreligger ferdigattest vedrørende Rognlien nr. 22, datert 08.04.1972.

      Vei, vann og avløp
      Eiendommen har tilkomst via kommunal veg. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

      Regulerings- og arealplanner
      Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 6300000 Plannavn: BERGENHUS. STEMMEMYREN IDRETTSPARK Ikrafttrådt: 21.11.1983 Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen): PlanID: 6300000 Reguleringsformål: Annet friområde Dekningsgrad: < 0,1 % (0,0 m²) Kommuneplan: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Arealformål: Bebyggelse og anlegg Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 65820000 Plannavn: ÅSANE/BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 3, EIDSVÅGTUNNELEN-TERTNESKRYSSET PlanID: 65810000 Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, DELSTREKNING 2, SANDBROGATENEIDSVÅGTUNNELEN PlanID: 11050000 Plannavn: BERGENHUS. ØYJORDEN - STEMMEMYREN, REGULERING AV VEIER Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

      Adgang til utleie
      Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

      Legalpant
      Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

      Kommentar konsesjon
      Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

      Kommentar odelsrett
      Det er ikke odel på eiendommen.

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      8 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,00))   243 890,- (Omkostninger totalt)   9 233 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

      Omk. kjøper beløp
      243890

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

      Meglers vederlag
      Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 28 062,-. Utleggene omfatter innhenting av kommunale opplysninger, annonsering, søk eiendomsregister og elektronisk signering og utlegg utskrift av heftelser/servitutter. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket. Alle beløp er inkl. mva. 

    Roger Glesnes

    Megler

    Roger Glesnes

    91 66 15 34

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev