aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Øyjordsveien 84
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Øyjordsveien 84

BERGEN Øyjordsveien 84

YTRE SANDVIKEN | Romslig & flott 3-roms hjørneleilighet i 2.etg | Fine sol- & utsiktsforhold | Like ved NHH & buss

 • kr 2 950 000
 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 131 478
 • EierformAndel
 • Byggeår1969
 • Soverom2
 • ArealP-rom 65 m²
 • Andel fellesgjeldkr 171 646
 • Felleskostnaderkr 4 330
 • Tomt1 080.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 950 000 (Prisantydning) 171 646 (Andel av fellesgjeld)   3 121 646 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 131 478 (Totalpris inkl. omkostninger)
Leiligheten har en god planløsning
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere en innbydende 3-roms leilighet med gjennomgående normal god standard, stor balkong & flott utsikt over nærområdet & byfjorden. Leiligheten ligger flott til som hjørneleilighet i byggets 2.etasje & inneholder entré, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue. - Sørvestvendt balkong på 10 kvm - Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad - Integrert platetopp, stekeovn, mikro & oppvaskmaskin - Peisovn i stuen - Bod i underetasjen på 11,3 kvm + bod på loft - Automatsikringer - Felles trimrom og sykkelparkering i u.etg. - Ingen forkjøpsrett - Fine turmuligheter i umiddelbar nærhet - Kort vei til NHH & idrettsanlegg - Tv/internett ink. i felleskost. - Mulighet for parkering - Mulighet for rask overtakelse
Balkongen er sørvestvendt med fine sol- og utsiktsforhold

Øyjordsveien 84, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 65 kvm Entre 4,5 m² Bad/vaskerom 4,1 m² Soverom 8,1 m² Stue 24 m² Soverom 8,4 m² Kjøkken 11,2 m²
  Primærrom
  2. etasje: 65 kvm Entre 4,5 m² Bad/vaskerom 4,1 m² Soverom 8,1 m² Stue 24 m² Soverom 8,4 m² Kjøkken 11,2 m²  Tomt
  1080.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt i borettslaget som er pent opparbeidet med plenareal, parkeringsplass og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Øyjordsveien 84 ligger flott til høyt i Øyjordsveien, og har en nydelig utsikt over nærområdet og mot byfjorden. Boligen ligger i et etablert nabolag med kort avstand til buss, skoler, butikk, turmuligheter m.m. Fra boligen kan du spasere ned til snuplassen på Øyjorden, og ta bussen hele veien til Nesttun - gjennom Bergen sentrum. Her er nye bussruter med hyppige avganger. Ellers kan du spasere ned til NHH hvor det er hyppige avganger til både Åsane og Bergen sentrum. På under 15 minutter kan du kjøre til Bergen sentrum og Åsane, hvor du finner et rikt servicetilbud med flere motebutikker, bowling, kino, restauranter, apotek og vinmonopol for å nevne noe. Boligen er omringet av flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Fortsett opp Øyjordsveien og følg grusstien videre. Her kommer du til uendelige turmuligheter på blant annet Eidsvågsfjellet og Sandviksfjellet. Videre ned Øyjordsveien kan du gå opp Schnitler skaret for videre tur på byfjellene. Ønsker du å gå en roligere tur, kan du gå over Furekammen og ned til Hellen festning. Det er med andre ord et rikt turtilbud i forskjellige vanskelighetsgrader, rett utenfor ytterdøren. Stemmemyren ligger i starten av Øyjordsveien. Her er det både treningsmuligheter i form av trening på idrettsbane, eller organiserte treningstimer i Stemmemyren Idrettshall. Trives du best på treningssenter kan du velge mellom nr1 fitness Ytre Sandviken og SATS sandviken for å nevne noen. Av skoler og barnehager i nærområdet finner du: - Øyjorden barnehage - Solbakken barnehage - Biskopshavn barnehage - Hellen skole - Rothaugen ungdomsskole - Norges Handelshøyskole (NHH)

  Adkomst
  Ca. 8 min gange ned til NHH hvor det også går hyppige bussavganger til sentrum og Åsane. Ellers er det kortere vei til bussholdeplass ved Øyjorden barnehage med hyppige avganger morgen og ettermiddag. Ca. 15 min på elsykkel til Bergen sentrum. Det går også veldig raskt med Ryde eller Voi opp til Øyjordensveien fra NHH.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehage, skoler og idrettsanlegg ligger like ved.

  Byggemåte
  Yttervegger: Yttervegger er oppført i betong og trekonstruksjonen med utvendig fasadeplater. Skillevegger og bærevegger er oppført i betong. Takkonstruksjon: Saltak av sperrekonstruksjoner med yttertekking av betongstein. Etasjeskille: Bygningen har etasjeskille av betong. Vinduer: Vinduer med 2-lags isolerglass i malte trekarmer fra 2004. Dører: Glatt entredør i utførelsen B-30. Balkongdør med 2-lags isolerglass i malt trekarm. Hvite formpressede dører innvendig i leiligheten.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Rørfornying av avløpsrør i regi av borettslaget vinteren 2019/2020. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Pipe utbedret i 2022. Kledd inn på nytt, samt nytt roterende avtrekk. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Det er mulighet for lading av elbil på borettslagets parkeringsplass. Plass tildeles etter ansinitet. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Tilstandsrapport for leieligheten i forbindelse med salg utført av Henne takst. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Det ble besluttet på borettslagets generalforsamling å øke felleskostanden fra 01.08.2023 for å kompensere for prisvekst. Økningen utgjør 5% for tidligere sats. Ny sats er kr 3930 + kr 400 i dugnadspenger per mnd.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Hagen har gleden av å presentere Øyjordsveien 84 - en flott 3-roms leilighet med gjennomgående normal god standard, stor balkong og flott utsikt over nærområdet og mot byfjorden. Leiligheten ligger flott til som hjørneleilighet i byggets 2.etasje og har en god planløsning. Entré/Gang: Du blir møtt av en lys entré/gang med oppbevaringsplass til ytterklær og sko. Her er også skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Bad/wc/vaskerom: Badet er er helfliset med varmekabler i gulv og downlights i himling. Badet er innredet med skyvedører i dusj, vegghengt toalett og en stor baderomsinnredning med god oppbevaringsplass. Her er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er også muligheter å benytte seg av felles vaskeri og tørkeloft i borettslaget. Kjøkken: Kjøkkenet i denne leiligheten ligger i front, og man nyter litt sjøutsikt gjennom kjøkkenvinduet. Kjøkkenet er romslig med sine 11,2 m² og her er god plass til en mindre spisegruppe. Kjøkkenet har downligts i himling. Her er god skap- og skuffeplass, samt benkeplass til matlaging og oppbevaring. Integrerte hvitevarer som platetopp med induksjon, oppvaskmaskin, komfyr og mikrobølgeovn. Stue: Leilighetens stue er romslig, lys og trivelig med god plass til en større sofagruppe og spisegruppe. De store vindusflatene og den åpne løsningen skaper en luftig og trivelig atmosfære. Det er downlight i himling også her, noe som kan bidra til å sette stemning i rommet når det blir mørkere ute. På kalde vinterdager kan du nyte varmen fra peisen, men den kan også nytes for hyggens skyld resten av året. Som hjørneleilighet har man også vindu mot nord og man nyter derfor ekstra godt med lysinnslipp i stuens areal. Utgang fra stue til sørvestvendt balkong på 10 m² med sol fra morgen til kveld. Her er fine utsiktsforhold med utsikt over nærområdet og mot byfjorden. Soverommene: Soverommene er på henholdsvis 8,1 og 8,4 m² og det er god plass til en standard soveromsinnreding. Garderobeskap på soverommene vil medfølge boligen. Innhold: Entre 4,5 m² Bad/vaskerom 4,1 m² Stue 24 m² Kjøkken 11,2 m² Soverom 8,1 m² Soverom 8,4 m² Bod u.etg.: 11,3 m² og bod på loft.

  Standard
  Leilighet med flere gode kvaliteter, god planløsning og med gjennomgående normal standard. Innredning og overflater har normal bruksslitasje iht alder. Innvendige overflater: Gulvene er belagt med: laminat og flis. Innvendige vegger er bekledd med: makt betong, malt platekledning og flis. Himlinger består av: tak ess. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: TG2 er satt på grunn av avvik fall iht krav. Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom: Det mangler drenering fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: TG2 er satt på grunn av lokal slitasje. Tiltak: Lokale utbedring må vurderes. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap: -Automatsikringer og jordfeilbryter. Kursfortegnelse: JA Samsvarserklæring: NEI TG2 er satt på grunn av ikke fremlagt samsvarserklæring på utførte arbeider etter 1.1.1999. Tiltak: Vurdering av el.anlegg er basert på en standard sjekkliste og visuell befaring. Takstmannen har ikke fagkompetanse på område og tilstandsgrader settes ut fra standard (NS 3600). På generelt grunnlag anbefales kontroll av el.anlegg av autorisert elektrikerfirma. Det tas forbehold om skjulte feil/mangler på el.anlegget. Dersom det ikke foreligger dokumentasjon på ombygging/endring av el.anlegg må kjøper ta en viss risiko ved, overnevnte forhold. Forhold som har fått TGIU: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke gjennomført da risikosone er etablert på skillevegg og vegg med kjøkkeninnredning. Fuktsøk ble utført på tilgjengelige vegger uten funn av unormale verdier.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer på kjøkken medfølger med unntak av kombiskap og løse småapparater. Hvitevarer på bad medfølger ikke.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget benytter Telia som leverandør av TV/Internett (FIber). Dette består av en 100 Mbps linje, basis TVpakke og 50 TV-poeng man kan bruke på ekstra kanaler eller strømmetjenester.

  Parkering
  Fast plass på felles parkeringsplass lyses ut når de blir ledige, og tildeles etter ansiennitet. Leie for parkering kr 100,- per mnd. Det er er mulighet for lading av el bil (mot innbetaling av depositum, kr 20 000,-, med kr 300,- per mnd).

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 950 000 (Prisantydning) 171 646 (Andel av fellesgjeld)   3 121 646 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 131 478 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på bad og peisovn i stuen. For øvrig elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  F

 • Formuesverdi primær
  379770

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1367171

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  413

  Part.obl.nr.
  950137991

  Felleskostnader pr. mnd.
  4330

  Andel fellesgjeld
  171646

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  27674

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Øyjordsv 82-84-86-88 Borettslaget

  Borettslagets org.nr
  950137991

  Om borettslaget
  Informasjon fra forretningsfører: Borettslaget er et frittstående borettslag som består av to boligblokker med til sammen 32 boenheter. 28 stk 3-roms leiligheter og 4 stk hybler. Borettslaget har eget treningsrom i kjelleren på hus nr. 84 (kr. 100). Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. Beboere plikter å vaske trappehus, kjeller og loft på omgang. Kosting og snømåking utomhus. (Laget har ikke vaktmestertjenester. Dugnadsplikt. 12 timer/år a kr 400. Betales via husleien. Andelseiere som deltar i dugnadsarbeid får godgjørelse/refusjon av felleskostnadene. Kontakt styret for nærmere informasjon. Nytt tak på blokkene og noe fasaderehabilitering er utført i 2009. Rørfornyelse ble utført i 2018-2019 Fellesvaskeri i kjeller. Ved bruk av vaskeriet benyttes pollettautomat. Ved legging av nytt gulv (parkett eller laminat) er trinnlydsplater pålagt. Bruk av gassgrill og oppbevaring av gasstanker på altanen er ikke tillatt. Det er foretatt en vedlikeholdsplan for de neste 10 årene for borettslaget Øyjordsveien 82-84-86-88. Denne er utarbeidet av takstmann med følgende vedlikeholdsbehov og kostnader: - Sum høy prioritet: (0-1 år) kr. 405 000.- - Sum middels prioritet: (2-5 år) kr. 385 000,- - Sum lav prioriet: (6-10 år)kr. 2 207 000,- Vedlikeholdsplanen kan fås av megler.

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. Boligen kan således selges til budgiver.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Dato: 05.04.2022 Opprinnelige lånebeløp: 6 100 000 Lånebeløp: 5 636 477 Låneform: Annuitet Rentesats: 2,10% Effektiv rente: 2,14% Renteberegning: Etterskudd Kapitalisering: Ved forfall Utbetalingsdato: 04.11.2019 Løpetid: 22 år 7 mnd Innfrielses dato: 30.10.2044 Første forfall: 30.04.2022 Terminlengde: 1 mnd Terminbeløp: 26 139 Terminomk.: 50

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer felles forsikring
  5110500

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Beborerne plikter å vaske trappehus, kjeller og loft på omgang, kosting og snømåking utomhus. Det er dugnadsplikt på 12 timer/år a kr. 400,-. Betales via husleien.

  Dyrehold
  Husdyrhold må søkes til styret.

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår. Det foreligger ferdigattest for vindusendring datert 29.02.1984 og ferdigattest for innredning av 2 hybelleiligheter på loft datert 15.08.1967.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplan på grunnen: Planid: 10940000 Plannavn: BERGENHUS. NORDRE ØYJORDEN, ØVRE DEL Ikrafttrådt: 03.03.1958 Dekningsgrad: 100,0 % Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (øvrig byggesone) etter kommuneplanen. Hensynssoner i kommuneplanen: Faresone: Faresone ras. Dekningsgrad 18,9 %. Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 34,1 %. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 10450000 Plannavn: BERGENHUS. SOLBAKKEN - NORDRE ØYJORDEN - Eldre reguleringsplan fra 1949 vedr. Solbakken og Nordre Øyjorden. Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Ved innvilgelse av fremleie betales et gebyr på kr 600,-.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 950 000 (Prisantydning) 171 646 (Andel av fellesgjeld)   3 121 646 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   3 131 478 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt vederlag tilsvarende kr. 49 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kommunal informasjon kr 3 900,-, tilretteleggingsgebyr kr 14 900, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, prospekter kr 1 500,-, eierskiftegebyr kr 6 215,- og opplysninger forretningsfører kr 3 100,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Marius Hagen

Megler

Marius Hagen

99 54 05 96

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev