aktiv-eiendomsmegling
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Parkveien 2A!
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Parkveien 2A!

BERGEN Parkveien 2A H0102

Sjelden mulighet! Flott 3-roms leilighet i vakre Parkveien! Uteområde ved inngangspartiet og felles bakgård.

 • kr 4 460 000
 • BRA 57 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 460 000
 • Omkostningerkr 137 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 597 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1897
 • Soverom2
 • ArealP-rom 57 m²
 • Felleskostnaderkr 2 023
 • Tomt354.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 460 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 460 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 584 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse. Leiligheten inneholder stue, kjøkken, bad, to soverom og entré .
Velkommen til Nygårdshøyden og vakre Parkveien. Dette er kanskje en av Bergens flotteste gater. Parkveien ble bygget i 1880-årene og strekker seg fra Olaf Ryes vei sørover langs Nygårdsparken, til Realfagsbygget i Allègaten. Da Nygårdsparken åpnet i 1883 fikk den sin nordlige inngang fra Parkveien. Leiligheten har en tilbaketrukket, men likevel veldig sentrumsnær beliggenhet. I nabolaget på Nygård finner du flere dagligvarebutikker, kafeer, restauranter og et utvalg av fasiliteter. Her kan nevnes Nygårdsparken, Musèhagen og Universitetsmuseet i Bergen (Naturhistorisk og Kulturhistorisk samling). - Kort vei til flere studieinstitusjoner - Et par minutters gange til sentrumskjernen - Hyggelig uteområde ved inngangsparti - Felles bakgård Hjertelig velkommen til visning - Husk påmelding!
Parkveien ble bygget i 1880-årene og strekker seg fra Olaf Ryes vei sørover langs Nygårdsparken, til Realfagsbygget i Allègaten

Parkveien 2A H0102, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 57 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 57 kvm Stue , Kjøkken , Bad , 2 soverom , Entré  Tomt
  354.4m²

  Beliggenhet
  Velkommen til Nygårdshøyden og vakre Parkveien. Dette er kanskje en av Bergens flotteste gater. Parkveien ble bygget i 1880-årene og strekker seg fra Olaf Ryes vei sørover langs Nygårdsparken, til Realfagsbygget i Allègaten. Da Nygårdsparken åpnet i 1883 fikk den sin nordlige inngang fra Parkveien. Leiligheten har en tilbaketrukket, men likevel veldig sentrumsnær beliggenhet. I nabolaget på Nygård finner du flere dagligvarebutikker, kafeer, restauranter og et utvalg av fasiliteter. Her kan nevnes Nygårdsparken, Musèhagen og Universitetsmuseet i Bergen (Naturhistorisk og Kulturhistorisk samling). På andre siden av Nygårshøyden finner man Møhlenpris med blant annet offentlig badeplass, koselige kafeer og Hulen i Bergen. For studenten er dette den perfekte beliggenhet. Her finner du Studentsenteret i Bergen rett over gaten, samt flere av UIBs fakulteter i gatene nedenfor leiligheten. Til Handelshøyskolen BI Bergen spaserer man ned Nygårdshøyden eller gjennom Nygårdsparken til man er på Møhlenpris etter et par minutter. Til det juridiske fakultet på Sydnes tar det ikke mer enn 5-10 minutters gange før du er på Dragefjellet. Til sentrumskjernen og Torgallmenningen tar det ca. 10 minutter å gå. For den spreke er det et godt utvalg av treningssentre i nærområdet, samt kort vei til byfjellene.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Byggemåte
  Vinduer: Boligens vinduer består av 2-lags glass i trekarmer. Registrert årstall på glass er 2000. Vinduer er funksjonelle alder tatt i betraktning. Dører: Malt ytterdør med glassfelt til boligen. Altandør av tre med glassfelt fra soverom til utearealer. Dørene er funksjonelle.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Lekasje fra bad i etasje over. Ordnet via forsikring. - Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Fuktinnslag påvist etter lekkasje fra skorstein på bygningstaket. Utbedret i regi av sameiet. Feier sjekket piperør i 2023. Ingen anmerkninger. - Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Observert. Limfelle lagt ut. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Ventilasjonsanlegget renset i regi av sameiet. - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll utført ifm rensing av ventilasjon. - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Lekkasje fra bad i etasje over. Ordnet via forsikringselskap. - Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Med tid skal takstein skiftes i regi av sameiet. - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Rotte observert i murvegg i felles hovedinngang. Ordnet i regi av sameiet. - Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Ja. Observert i nabolelighet. For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Parkveien 2 A! Leiligheten ligger i byggets 1.etasje og inneholder: stue, kjøkken, bad, to soverom og entré. Ved leilighetens inngangsparti har man et hyggelig uteområde hvor man kan nyte fine sommerdager. For en mer skjermet opplevelse har sameiet en felles bakgård som kan benyttes av beboerne. Leiligheten har direkte adkomst til bakgård fra hovedsoverom. I stuen er det god plass til å innrede med både sitte- og spisegruppe. Til kalde kvelder varmer ildstedet i stuen godt. Fra stue går turen videre til kjøkkenet. Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass og inneholder kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkplater. Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er romslig og kan enkelt innredes med dobbeltseng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. Praktiske hyller i tak for oppbevaring. Det er også plass til et garderobeskap. Utgang til felles bakgård fra soverom. Soverom nummer to passer fint til barnerom, gjesterom eller hjemmekontor om man har behov for det. Her er det mye skapplass som medfølger handelen. Badet inneholder toalett, dusjhjørne, bederomsmøblement, helstøpt servant samt speil og lys over servant. I leilighetens entrè er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. For ytterligere oppbevaring disponerer leiligheten en bod i samme etasje på ca 2,3 m². Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.   Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2. Utvendig > Dører: Dørene tar litt i karm. Tiltak: Justering av dørene. Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en. Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Innvendig > Overflater: Det er noe små skader på noen vegger. Noen skruer etter oppheng på vegger. Det er noe merker og riss på parkett. Det er merke etter fukt et sted på parkett under vindu minste soverom. Det ble med fuktindikator ikke registrert unormale fuktverdier her under befaringen. Tiltak: Det er ikke nødvendig med større tiltak annet en sparling og maling. Området med merke etter fukt på soverom bør kontrolleres over tid. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er ved vanntest påvist noe vannansamlinger, renner ikke mot sluk. Noe hobbypreget på fuger i dusjsone. Det er litt riss på noen fuger på gulvet. Tiltak: Det må lages avrenningsmulighet inn til dusjsone. Fugene bør kontrolleres og evt skiftes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det lekker fra dusjhode og batteri til servant. Tiltak: Utbedring av avvik. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er noe rustmerker i rør i rør sentral. Tiltak: Det er ikke nødvendig med tiltak men det bør kontrolleres over tid om det kommer fukt/vann i skapet. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger ikke parkeringsplass. Parkering i offentlig gate etter områdets bestemmelser. Soneparkering i gate.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 460 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 460 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 584 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  6617

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  962686

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3465668

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  9/100

  Felleskostnader pr. mnd
  2023

  Felleskostnader inkluderer
  Regnskapsfører, strøm fellesarealer, nettleie fellesarealer, forsikring fellesarealer og diverse felleskostnader. Felleskostnader faktureres hvert kvartal med kr 8092,-.

  Andel fellesformue
  82559

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Leiligheten er tilknyttet Sameiet Parkveien 2A som består av 8 boligseksjoner. Pågående arbeid: Det pågår for tiden arbeid med service på og utbedring av brannvarslingssystem, belysning trappeoppgang og tiltak i forbindelse med rotteplage i 1. etasje. Sameiet er i en prosess med å utbedre taket. Styret er i gang med å hente inn pris for arbeidet. Dette vil kunne gi ytterligere økning i felleskostnad.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen lån.

  Forkjøpsrett
  Det foreligger ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Sameiet har ikke besluttet ytterligere økning av fellesutgift, men det vurderes økning fra og med 2024 sett i forhold til kostnad på vedlikeholdsarbeider.

  Sameiets forsikringsselskap
  Eika / Sogn Forsikring AS

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Trappevask foretas ukentlig etter fordeling fastlagt av styret. Stell og vedlikehold av forhage og bakgård , renhold av fortau og snømåking er et felles ansvar. Det forutsettes at alle eiere eller deres representanter deltar i felles oppgaver og dugnader. Styret vil vurdere om det skal gjennomføres dugnad til høsten.

  Dyrehold
  Dyrehold er betinget av forhåndsgodkjenning av sameiet. Ikke automatisk tillatt.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/164/527/2: 07.10.1890 - Dokumentnr: 900170 - Bestemmelse om bebyggelse Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:4601 Gnr:164 Bnr:527 Gjelder denne registerenheten med flere 28.10.1892 - Dokumentnr: 534 - Erklæring/avtale Bestemmelse om en mur Overført fra: Knr:4601 Gnr:164 Bnr:527 Gjelder denne registerenheten med flere 31.01.2003 - Dokumentnr: 3102 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere 31.01.2003 - Dokumentnr: 3102 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 9/100 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 8

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det foreligger attester på utført arbeid på eiendommen: Det foreligger attest, datert 27.09.1935. Tiltaket gjelder diverse forandringsarbeider. Det foreligger attest, datert 07.04.1937. Tiltaket gjelder installasjon av bad og wc. Det foreligger ferdigattest, datert 03.12.2002. Tiltaket gjelder fasadeendring bolig. Det foreligger ferdigattest, datert 22.01.2003. Tiltaket gjelder fasadeendring blokk/bygård/terrassehus.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Offentlig vei til eiendommen. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område avsatt til sentrumsformål ihht. kommuneplan. PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealformål: Sentrumsformål, grønnstruktur. Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Beskrivelse: Nygårdshøyden Dekningsgrad: 100,0 % Beskrivelse: Historisk sentrum Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Bestemmelseshjemmel: 5 - Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav Dekningsgrad: 100,0 % Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 164/1202 Bygningsnr: 139841271-1 Endring: Ombygging Bygningstype: Annen universitet/høgskolebygn Status: Rammetillatelse Dato: 15.06.2023 Saksnummer: 2023/12074 Gjelder bruksendring/ombygging av 10 nye boenheter. Adresse Hans Holmboes gate 22, 5007 Bergen. Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 460 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 460 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 584 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  137792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag kr 55 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedspakke kr 19 900,- oppgjørshonorar kr 6900 ,-, visninger kr 2900, - og grunnpakke kr 10 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og grunnpakke. Alle beløp er inkl. mva.

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev