aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Persenbakken 7!

Bergen Persenbakken 7

Flott familiebolig med sjøutsikt over Byfjorden og Bergen sentrum! Solrik terrasse og gode parkeringsmuligheter!

 • BRA 140 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER286 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER10 276 142
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 911
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 139 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT233 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 9 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  270 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  286 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  10 276 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en unik bolig, i barnevennlige omgivelser med gangavstand til bl.a. barnehage og dagligvare. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten?

Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Persenbakken 7!

Boligen har praktisk planløsning med luftige rom med store vindusflater mot den nydelige utsikten over Byfjorden og Bergen sentrum. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Mulen med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Du møtes av en velstelt eiendom med arkitektonisk fremtoning og belegningsstein i innkjørselen. Storslått utsikt og gode solforhold. På tomten er det parkeringsplass for flere biler, samt en praktisk sportsbod på ca. 7 m².

1.Etasje:
På innsiden møtes du av en luftig og romslig entrè med gulvvarme og stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. I denne etasjen finner du 3 romslige soverom og bad.

Alle soverommene er lyse og luftige med plass til ønsket innredning - stor seng, nattbord og garderobeskap. Soverommene har store vindusflater som sørger for gode lysforhold.

Badet er romslig og utført med fliser på gulv - og veggflater. Det er innredet med benkeskap med servant, vegghengt toalett og dusjkabinett. Badet har varmekabler i gulv.

2.Etasje:
Fra entrèen er det trapp opp til 2.etasje. Her finner du de viktigste oppholdsrommene hvor familien kan samles - stue og kjøkken. Rommet er stort og åpent med naturlig inndeling. Store vindusflater med masse lysinnslipp og nydelig utsikt er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet.

I stuen er det god plass til innredning med sofagruppe og TV-møbel, samt stor spisebordsgruppe hvor det kan dekkes til både hverdag og fest. Stuen har peisovn som varmer godt på kalde dager.

Kjøkkenet består av en innredning med profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask. Kjøkkenet er velutstyrt med integrerte hvitevarer som
induksjon platetopp, steikeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kombiskap (kjøl/frys). Kjøkkenet er formet i vinkel og har rikelig med skap - og benkeplass for oppbevaring og matlaging.

Like ved trappen ligger et praktisk toalettrom som inneholder gulvmontert toalett og servant.

Loft:
Fra stuen er det trapp opp til boligens loftsetasje som har gulvflate på ca. 34 m².

U.Etg - Hoveddel:
Boligens vaskerom har varmekabler på gulv og inneholder opplegg for vaskemaskin, benkeplate og utslagsvask. Her er fordelerskap til «rør i rør» vannforsyning, VVB og sentralstøvsuger plassert.

Eiendommen har et stort og solrikt uteareal med terrasseplatting på ca. 38 m². Her er det plass til å møblere med flere sittegrupper, solsenger, parasoll og gassgrill.

U.Etg - Utleiedel (ikke omsøkt eller godkjent):
I boligens underetasje finner man en utleiedel som inneholder entrè, stue, kjøkken, soverom og bad.

Romslig entrè med plass til enkel oppbevaring av yttertøy og sko.

Åpen løsning mellom stue og kjøkken sørger for god luftighet og flyt i rommet. Det er god plass til møblering av sitte - og spisegruppe i stuen. Kjøkkenet har slettefronter og laminat benkeplate med nedfelt vask. Integrerte hvitevarer er stekeovn, induksjon platetopp og oppvaskmaskin.

Lyst og luftig soverom med plass til seng, nattbord og garderobeskap.

Badet er helfliset med gulvvarme. Det inneholder benkeskap med servant, gulvmontert toalett, dusjhjørne med dusjdører i glass og opplegg for vaskemaskin.
Fra stuen er det storslått utsikt over byfjorden!

Persenbakken 7, Vestland

 • Gulv: Fliser på bad, kjøkken (hoveddel) og vaskerom. Ellers i hovedsak laminat.
  Vegg: Fliser på bad. Ellers malte flater.
  Tak: Malte flater.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.
  Forhold som har fått TG2:
  Drenering:
  Totalvurdering: Det er ikke mulig å vurdere dreneringen med sikkerhet i forhold til funksjonalitet ut fra visuell besiktelse. Det kan være flere forhold under bakkenivå (vannårer i fjell/terreng, tilsig av fukt etc) som kan ha negativ betydning. På boliger av denne alder må det påregnes fare for noe
  fuktighet i grunnmur, dette fordi datidens byggeskikk ikke ble utført med tilfredstillende fuktsikring, ved bruk av knotteplast og drensrør, lik
  dagens byggeskikk tilsier. Ikke registrert synlige tegn til fuktinnsig. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.

  Radonsikring:
  Totalvurdering: Det er ikke utført radonmålinger i boligen. Det er krav til kartlegging av radon ved utleie av hele eller deler av boligen.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales å utføre målinger for å kartlegge radonkonsentrasjon i boligen.

  Rom under terreng:
  Totalvurdering: Påforede vegger mot terreng er utført med bruk av plastfolie som dampsperre. Dette øke risikoen for magasinering av fukt med påfølgende skadeutvikling. Det er dog ikke registrert skader som gølge av dette. TG 2 pga risikokonstruksjon.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga risikokonstruksjon: Anbefaler jevnlig tilsyn samt kontinuerlig bruk av aktiv ventilasjon.

  Yttervegger:
  Totalvurdering: Selve veggkonstruksjonen ble ikke inspisert da det er en lukket konstruksjon. For inspeksjon kreves destruktive åpninger, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert tegn til sopp- eller råteskader ved innvendig og utvendig besiktigelse. TG 2 pga
  manglende musetetting.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga manglende musetetting: Anbefaler ettermontering av musebørste.

  Loft:
  Totalvurdering: Normalt god stand alder tatt i betraktning. Ikke funnet lekkasjer inn mot loft eller skader som følge av kondens. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Jevnlig tilsyn anbefales på generelt grunnlag.

  Taktekking og beslag:
  Totalvurdering: Stedvise fuktskader på undertak. Ikke funnet tegn til forhøyede fuktverdier. TG 2 pga alder/slitasje.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder/slitasje: Fungerer med dagens tilstand. Ikke avdekket innvendige tegn til lekkasjer.

  Trapp:
  Totalvurdering: Trapp i trekonstruksjoner. Håndløper er etablert på 1 side. Dagens forskrift stiller krav til håndløper på begge sider. TG 2 pga alder/
  utidsmessighet.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder/utidsmessighet: Anbefaler montering av håndløper på vegg.

  Vannledninger:
  Totalvurdering: Ikke funnet lekkasjer. For vurdering av teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger. TG 2 pga alder på kobberrør.
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder på kobberrør: Fungerer med dagens tilstand. For vurdering av teknisk tilstand anbefales dette utført av rørlegger.

  Bad - 1.Etg:
  Totalvurdering overflater: Overflater med normale bruksslitasjer. TG 2 pga alder/slitasje og svake lokale fallforhold.
  Anbefalte tiltak overflater: TG 2 pga alder/slitasje og svake lokale fallforhold: Videre bruk av tett dusjkabinett anbefales.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet visuelle avvik i sluk. TG 2 pga alder/slitasje.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder/slitasje: Videre bruk av dusjkabinett anbefales. Det bør påregnes oppgraderinger av badet.

  Bad - Utleiedel:
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder (over 10 år).
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder (over 10 år): Fungerer med dagens tilstand og bruk.

  Vaskerom:
  Totalvurdering: Registrert noe fall mot sluk (under anbefalinger/krav i forskrift). Fungerer til dagens bruk. Generelt normalt god stand og funksjonelt til
  dagens bruk. TG 2 pga alder på tettesjikt (over 10 år)
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder på tettesjikt (over 10 år): Fungerer med dagens tilstand og bruk.
 • Boligen har en attraktiv og etterspurt beliggenhet i Persenbakken. Fra eiendommen har du nydelig utsikt over deler av Bergen sentrum, Byfjorden, Laksevåg, Askøy og nordover mot Ytre Sandviken. Og ikke minst deilige solforhold fra tidlig morgen til sent på kveld!

  Området øverst i Sandvikens Fjellside må sies å være et rolig og barnevennlig område. Det er kort vei til flere barnehager og skoler, så vel som til dagligvarebutikk og tur- og grøntområder. Her finnes noe for enhver smak - enten du ønsker en treningsøkt eller lett mosjon. Huset ligger ved foten av Skredderdalen med kort vei til Stoltzekleiven. Fjellveien ligger like i nærheten, her fra finnes turstier til Fløyen og byfjellene samt kort spasertur til Skansemyren med løpebane og treningsanlegg. Et annet alternativ til utendørsaktiviteter er idrettsplassen på Skansemyren med løpebane, treningsapparater, trampoliner og beachvolleyballbane.

  Vinterstid er det kort vei til vinteraktiviteter når snøen faller. Enten man vil spenne på seg skiene like utenfor døren og ta en tur i nysnø i Fjellveien, eller i lysløypene på Fløyen, så er det kort vei. Skansedammen forvandles til skøytebane og svingene i Tippetue et ake-eldorado.

  Om man ønsker å spasere til sentrum tar det ca. 15-20 minutter. Her er det summende byliv, kulturtilbud, flust av butikker, caféer og servicetilbud.

  Fløibanestoppet i Fjellveien ligger ca. 10 minutters gange unna og er et godt alternativ for transport til og fra sentrum. Buss nr. 10 har også hyppige avganger mot sentrum. Nærmeste stopp ligger ved Badstuen, Varegg sitt klubbhus.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Grunnmur av murt gråstein. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner/maskinlaft med utvendig trekledning i fasade. Etasjeskillere i trebjelkelag. Sperretak tekket med skifer.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier)
  2010-2022: SKiftet ut det meste av el-installasjon med unntak av på loft.
  2014:
  - Skiftet stuevinduer mot vest.
  - Skiftet soveromsvinduer i 1.etg mot vest.
  - Pusset opp stue i hoveddel.
  - Rehabilitert pipe samt kledd inn pipe over tak.
  2011:
  - Etablert og bygget utleiedel i u.etg (ikke omsøkt)
  - Lagt inn «rør i rør» vannforsyning til vaskerom og utleiedel.
  - Etablert mekanisk avtrekk til utleiedel samt med avsug fra vaskerom.
  2005:
  - Skiftet undertak og lekter på takdel som vender ut mot vei.
  - Ny kjøkkeninnredning.
  Ca 2003: Montert knotteplast på grunnmur ved inngangsparti.
  Ca 2000:
  - Pusset opp bad i 1.etg.
  - Skiftet all ytterkledning.
  Ca 1995-2000: Skiftet vannrør av kobber samt skiftet ut avløpsrør ned til kjellergulv.

  Takstmann har gitt 2 punkter TG0 i sin Rapport. 18 punkter er gitt TG1 og 12 punkter er gitt TG2.
 • Hoveddel:
  U.etg: P-rom 7 m² / BRA 7 m²
  1.etg: P-rom 52 m² / BRA 52 m²
  2.etg: P-rom 51 m² / BRA 52 m²
  Loft: P-rom 0 m² / BRA 0 m²

  Utleiedel (ikke godkjent)
  U.etg - Utleiedel: P-rom 29 m² / BRA 29 m²

  Totalt: P-rom 139 m²/ BRA 140 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.etg - utleiedel: Entré (3,9 m²), bad (4,0 m²), stue/kjøkken (14,0 m²), soverom 1 (8,3 m²).
  U.etg - hovedddel: Vaskerom (6,9 m²).
  1.Etg: Entré/gang/trapperom (13,4 m²), soverom 1 (9,8 m²), soverom 2 (11,3 m²), soverom 3 (7,8 m²), bad (7,3 m²).
  2.Etg: Trapp (2,4 m²), stue (34,6 m²), toalettrom (1,0 m²), kjøkken (11,9 m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  2.Etg: Trapperom til loft (1,2 m²)

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Ildsted i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Gulvvarme i stue, kjøkken, gang i 1.etg og vaskerom. Gulvvarme i utleiedelen.
 • Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein, terrassedekke, grøntareal og div. prydebusker.
 • Parkering for flere biler på egen tomt.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Adkomst via kommunal vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 363 606 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 908 981 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • Kr. 20 475 pr. år
  Inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 20 475,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på kommunale avgifter og eiendomsskatt. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Utleiedel i u.etasje er ikke omsøkt eller godkjent.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Uteleiedel i kjeller er ikke omsøkt og godkjent. En eventuell omsøking av dette vil stå for kjøpers regning og risiko.
 • Heftelser
  1911/901214-1/106 Bestemmelse iflg. skjøte 31.01.1911
  Forskjellige forpliktelser
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1932/912047-1/106 Erklæring/avtale 03.06.1932
  Bestemmelse om generende virksomhet
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Grunndata
  1911/900146-2/106 Opprettelse av matrikkelenheten 29.09.1911
  UTSKILT FRA DEL AV SMÅMØLLEN - NÅ UTPARSELLERT

  1914/900573-1/106 Sammenslått med denne matrikkelenhet: 27.03.1914
  ET GRUNNSTYKKE FRADELT SMÅMØLLEN
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2020/152294-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020
 • Reguleringsplaner under arbeid:
  Plannavn: Bergenhus. Bybane fra sentrum til Åsane, delstrekning 2, Sandbrogaten - Eidsvågtunnelen.
  PlanID: 65810000

  Kommuneplan:
  Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018
  PlanID: 65270000
  Arealformål: Bebyggelse og anlegg

  Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen:
  Ladegården 100%
  Historisk sentrum 100%

  Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen:
  Vei støy - gul sone 73,1%

  Bestemmelsesområder i kommuneplanen:
  Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100%

  Kommunedelplan(er):
  Plannavn: Bergenhus. KDP Sandviken - Fjellsiden Nord.
  PlanID: 15750000
  Arealformål: Boligområder 100% og Veiareal < 0,1 % (0,0 m²).

  Planer i nærheten av eiendommen:
  Plannavn: Begenhus. Gnr 168 Bnr 563 Mfl., Mulebanen.
  PlanID: 64180000
  Hensikten med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bygging av idrettshall med undervisningsfasiliteter og et strøksrettet parkeringsanlegg under eksisterende ballbane;
  Mulebanen. Ballbanen skal gjenoppbygges og fornyes. Planen skal bidra til å sikre områdets rekreasjons- og landskapsverdi, samt kulturminnehensyn knyttet til de fredede bygningene Christinegård med tilhørende parkanlegg. Det legges videre til rette for forbedring av forholdene for sykkel-, gang- og kollektivtrafikk. Planen tydeliggjør
  formål og fremtidige endringer for 3 ulike barnehageareal.

  Plannavn: Bergenhus. Øvre Sandviksveien 29A, Småmøllen 24 Rode 164A, 168D.
  PlanID: 3780000

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom 167/83 - Tilbygg enebolig.
  Eiendom 168/536 - Idrettshall.

  Andre opplysninger
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Gnr. 167 Bnr. 156 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 6 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 48 575,-. Utleggene omfatter annonsering, takst, foto, rådgiver styling, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gry Steffensen
  Petter Steffensen
Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev