aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling ved Morten Tøsdal har gleden av å presentere Rugdeveien 38 - En leilighet utenom det vanlige!
Aktiv Eiendomsmegling ved Morten Tøsdal har gleden av å presentere Rugdeveien 38 - En leilighet utenom det vanlige!

BERGEN Rugdeveien 38

Gjennomført leilighet på beste Landås! God standard og attraktiv beliggenhet. Altan. Kort vei til "alt"!

 • kr 2 950 000
 • BRA 58 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostningerkr 17 608
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 056 490
 • EierformAndel
 • Byggeår1958
 • Soverom1
 • ArealP-rom 55 m²
 • Andel fellesgjeldkr 88 882
 • Felleskostnaderkr 3 714
 • Tomt7 701 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 950 000 (Prisantydning) 88 882 (Andel av fellesgjeld)   3 038 882 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 776 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 608 (Omkostninger totalt)   3 056 490 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling ved Morten Tøsdal har gleden av å presentere Rugdeveien 38 - En leilighet utenom det vanlige! Den sjarmerende 2-roms leiligheten på beste Landås har blitt omhyggelig oppusset med en gjennomgående stil som gir leiligheten karakter. Hver detalj er grundig gjennomtenkt for å skape et godt hjem. - God planløsning - Pent bad og kjøkken - Herlig altan - Stort soverom - Innvendig bod på 2,29 m² - 2 eksterne boder på 2,2 m² og 4,9 m² - Ingen dokumentavgift. - Gangavstand til dagligvarebutikker, buss - og bybanestopp - Kort vei til de fleste høyskoler og universitet, samt Haukeland sykehus
Kjøkkenet er godt utnyttet og har mye skap- og benkeplass.

Rugdeveien 38, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 58 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 55 kvm Gang(4,3m²), bad(3,6m²), soverom(11,5m²), stue(23,6m²), kjøkken(8,8m²).
  Sekundærrom
  2. etasje: 3 kvm Bod(2,6m²).  Tomt
  7701m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med interne veier, grøntarealer, lekeplass og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på beste Landås. Borettslagets fellesområde er pent opparbeidet med flott hage, grøntområder og grillområde. Like ved leiligheten ligger Landåstorget hvor man får tilgang på blant annet søndagsåpen dagligvarebutikk, bibliotek, blomsterbutikk og populære San Marino Pizzeria. Det er svært god offentlige kommunikasjonen i området, med bussholdeplass like i nærheten. Her har bussene hyppige avganger til og fra Bergen sentrum. Skulle man ønske å benytte seg av bybanen finner man nærmeste stopp på Sletten senter, som er en kort spasertur unna. Herfra er det enkel adkomst sørover til Lagunen og Flesland. Her får man også tilgang på flere servicetilbud som blant annet vinmonopol, lege, klesbutikker, dagligvarebutikk, kafé og flere detaljbutikker. For den turglade er det kort vei til Ulriken, Landåsfjellet og Nattlandsfjellet, hvor man finner utfordrende tur- og treningsløyper. Det er også kort vei opp til Montana og Nattlandsfjellet hvor stiene opp til Ulrikens topp begynner. For de som ønsker seg en litt roligere tur er en tur rundt Tveitavannet å anbefale. Det er gangavstand til flere store arbeidsplassene som Haukeland syukehus, Haraldsplass og Odontologen. Det er også kort vei til flere studieinstutisjoner. Bergen sentrum ligger ca. 6 km unna, og har et rikt utvalg av butikker, handlesenter, restauranter, Grieghallen, Bystasjonen, jernbanestasjonen og hele det mangfoldige utvalget av kulturelle tilbud. Ellers kan det nevnes at Lagunen Storsenter ligger ca. 10 min kjøring fra leiligheten.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard. VESENTLIGE ENDRINGER ETTER BYGGEÅR: Opplysninger fra hjemmelshaver: - Badet ble pusset opp i 2009. - Kjøkkeninnredningen ble montert i 2009. - Rør-i-rørsystem fra 2009. - Oppgradert el.anlegg i 2009. - Varmtvannsberederen er fra 2008 (montert i 2009). - Malt og tapetsert til ulike tidspunkt.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling ved Morten Tøsdal har gleden av å presentere Rugdeveien 38 - En leilighet utenom det vanlige! Den sjarmerende 2-roms leiligheten på beste Landås har blitt omhyggelig oppusset med en gjennomgående stil som gir leiligheten karakter. Hver detalj er grundig gjennomtenkt for å skape et godt hjem. Denne leiligheten er mer enn bare et hjem; den er en hyllest til fortiden med all den moderne komforten du trenger. Velkommen inn! Det første som møter deg, er en romslig gang hvor man har god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Porttelefonen gjør det enkelt å slippe inn venner og kjente. Stuen og kjøkkenet er hjertet i leiligheten og begge rom stråler med gjennomtenkte detaljer. Kjøkkenet har innredning med slette fronter i treutførelse, laminat benkeplate, hvor det over benkeplaten er det benyttet tapet. Kjøkkenet er godt utnyttet og har mye skap- og benkeplass. Alle hvitevarene er integrert; keramisk platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Ved vinduet er det spiseplass hvor frokosten og morgenkaffen kan nytes til utsikt over nærområdet. Fra kjøkkenet er det inngang til bod/vaskerom med mye oppbevaringsplass. Stuen er av god størrelse og malt i pastell-lillafarge. Rommet har god plass til ønsket møblering, både spisegruppe og sofagruppe samt TV-møbel. Vindusflater gir mye naturlig lys og underbygger den gode atmosfæren. Fra stuen er det utgang til overbygget altan med utsikt mot rolig bakgård opparbeidet med grøntareal. Soverommet gir deg en følelse av ro med sin avslappende farge. Rommet har god plass til seng, nattbord og garderobe/kommode. I dag er det spedbygde garderobeskap i rommet som gir deg mye plass til oppbevaring av klær. Selv på badet er stilen ivaretatt. Flisene har et tidløst design og badekaret avrundede former. I tillegg til badekar inneholder badet vegghengt toalett, helstøpt servant, skap under servant med profilerte fronter og speilskap over. Tilhørende leiligheten er det to boder i kjelleren på 2,2m² og 4,9m².

  Standard
  Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater og tapet. Tak: Malte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom - Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Våtrom - Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Overflatene vil fungere slik de fremstod på befaringsdagen. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Varmtvannsbereder: Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling. 

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Borettslaget har et begrenset antall garasjeplasser som tildeles etter ansiennitet.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Stringhyller på soverommet medfølger ikke i handelen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 950 000 (Prisantydning) 88 882 (Andel av fellesgjeld)   3 038 882 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 776 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 608 (Omkostninger totalt)   3 056 490 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  762194

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2896337

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og evt. oppgradering av abonnement til tv og internett.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  26

  Part.obl.nr.
  956392101

  Felleskostnader pr. mnd.
  3714

  Andel fellesgjeld
  88882

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-13T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  12451

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Ny Landås Borettslag Avd G

  Borettslagets org.nr
  956392101

  Om borettslaget
  Borettslag består av 64 leiligheter. Styret i borettslaget jobber med sak om rørfornying. Det er pt. ikke lagt frem konkrete tilbud for generalforsamlingen.

  Gebyr forkjøpsrett
  7776

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 95217507295, Handelsbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 14.08.2023: 5.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 50 Saldo per 14.08.2023: 2 180 521 Andel av saldo: 29 448 Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.12.2035 ) Lånenummer: 95217507309, Handelsbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 14.08.2023: 5.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 70 Saldo per 14.08.2023: 4 400 881 Andel av saldo: 59 434 Første termin/første avdrag: 31.03.2021 ( siste termin 31.12.2040 )

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP615865

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Borettslaget avholder to dugnader hvert år; en på våren og en på høsten. Dugnad blir varslet på oppslagstavle i hver oppgang, evt. i postkassen. Det er ønskelig at alle andelseiere møter på generalforsamling som avholdes i mai/juni. I etterkant av generalforsamlingen blir det avholdt husmøte.

  Dyrehold
  Det er i utgangspunktet ikke tillatt å holde dyr i borettslaget, men brukeren av boligen kan søke styrets godkjenning til det. Søknad vil bli innvilget dersom det ikke er til stor ulempe for andre andelseiere i samme oppgang.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 25.01.1982.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplan på grunnen Eiendomen ligger i et område regulert til bebyggelse Plannavn: Årstad. Bergendalens østlige del, Kolstien/Strimmelen PlanID: 10610000 Dekningsgrad: 99,6% Ikrafttrådt: 23.06.1952 Bebyggelsen innen det regulerte område er delt i leiegårdsbebyggelse, åpen villamessig bebyggelse, kollektive anlegg Plannavn: Årstad. Gnr 161 bnr 974 mfl.,Erleveien 20 PlanID: 62400000 Dekningsgrad: 0,4% Ikrafttrådt: 20.04.2016 Saksnr: 201113982 Det foreligger en reguleringsplan, detaljregulering for Årstad. Gnr. 161 bnr 974 mfl., Erleveien 20. Kontakt megler ved spørsmål. Reguleringsformål: Gate med fortau PlanID: 62400000 Dekningsgrad: 0,3% Reguleringsformål: Uteoppholdsareal PlanID: 62400000 Dekningsgrad: 0,1% Hensynssoner Sonetype: Frisiktsone PlanID: 62400000 Dekningsgrad: 0,1% Kommuneplan Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018 PlanID: 65270000 Dekningsgrad: 100% Ikrafttrådt: 19.06.2019 Arealformål: Sentrumsformål Beskrivelse: Byfortettingssone Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Beskrivelse: Luftkvalitet - gul sone Dekningsgrad: 100% Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Beskrivelse: Aktsomhetsområder for steinsprang, jord- og flomskred og snøskred Dekningsgrad: 36,5% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 9,1% Kommunedelplan(er) Plannavn: ÅRSTAD/FANA/BERGENHUS. KDP LANDÅS PlanID: 9730000 Status: Endelig vedtatt arealplan Dekningsgrad: 100% Ikrafttrådt: 15.01.1996 Arealformål i kommunedelplan: PlanID: 9730000 Arealformål: Boligområdet Dekningsgrad: 100 % Status: Nåværende Restriksjonsområder i kommunedelplan: PlanID: 9730000 Type: Område unntatt fra rettsvirkning Dekningsgrad: 100% Planer i nærheten av eiendommen: Plannavn: ÅRSTAD. GNR 161 BNR 773, 795, 1151, 1152 OG 726, LANDÅS, DEL AV KOLSTIEN, FELT E PlanID: 16400000 Det foreligger en reguleringsplan for Årstad-Kolstien, gnr 161, del av bnr 726, del av bnr 795 m. fl. Kontakt megler ved spørsmål. Formål: Formålet med bebyggelsesplanen er å tilrettelegge for utbygging på foreslått fortettingsområde E i kommunedelplan for Landås bydel ( K.1. 973). I tillegg til planens spesielle bestemmelser gjelder bestemmelsene til kommunedelplanen så langt de passer. Vedtatt i bystyret 13.10.2003 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 161/870 - Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etg. Eiendom 161/870 - Garasjeuthus anneks til bolig Eiendom 161/974 - Bygning godkjent for riving/brenning Andre opplysninger: Eiendommen er berørtav Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 950 000 (Prisantydning) 88 882 (Andel av fellesgjeld)   3 038 882 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 776 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 608 (Omkostninger totalt)   3 056 490 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17608

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Morten Christoffer Tøsdal

Megler

Morten Christoffer Tøsdal

98 22 06 02

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev