aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å kunne presentere Sandviksbodene 3A!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å kunne presentere Sandviksbodene 3A!

BERGEN Sandviksbodene 3A

Lekker og moderne 2-roms eierleilighet med høy standard og fransk balkong! Kort gangavstand til sentrumskjernen!

 • kr 3 890 000
 • BRA 53 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 3 890 000
 • Omkostningerkr 110 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 000 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2014
 • Soverom1
 • ArealP-rom 49 m²
 • Felleskostnaderkr 2 854
 • Tomt1 052.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 890 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,00))   110 292,- (Omkostninger totalt)   4 000 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å kunne presentere Sandviksbodene 3A! En lekker 2-roms eierleilighet med fransk balkong og kvaliteter utenom det vanlige! Leiligheten ligger i byggets tredje etasje og har tilkomst via heis. Flott felles inngang som er utført med skiferfliser og glassdører. Litt om kvaliteter: ?God planløsning ?Åpen stue - og kjøkkenløsning ?Fransk balkong ?Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer ?Lekkert helfliset bad ?Stort soverom ?Praktisk innvendig bod, samt bod i kjeller ?Gangavstand til sentrumskjernen, dagligvarebutikker og bussholdeplass ?Kort vei til de fleste høyskoler og universitet ?Nærhet til flotte turterreng i byfjellene ?Sameiet har flotte felles utearealer med felles brygge og grøntarealer Velkommen til visning - husk påmelding!

Sandviksbodene 3A, Vestland

 • Tomt
  1052.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med grøntarealer, internveier og brygge.

  Beliggenhet
  Sandviksbodene 3A har en attraktivt beliggenhet i hjertet av Sandviken med gangavstand til sentrumskjernen. Ca. midt mellom Torgallmenningen og Norgens Handelshøyskole. Innenfor gangavstand kan alle byens fasiliteter nås; butikker, handlesenter, restauranter og hele det mangfoldige utvalget av kulturelle tilbud. Meget gode bussforbindelser like utenfor inngangsdøren for den som ikke ønsker å gå til fots. Fra eiendommen har du umiddelbar nærhet til meget fine naturopplevelser, med variert og spennende turterreng. Områdene brukes til alt fra rekreasjon til trening. På få minutter kan en gå til Fjellveien og Stoltzekleiven hvor en virkelig kan få brukt hele kroppen. Belønningen får man når man kommer på toppen: Fantastisk panoramautsikt ut over Bergen og Byfjorden. Slutter ikke turen her, kan man fortsette videre til Fløyen, eller helt over vidden til Ulriken. Om været ikke skulle tillate det, er det ikke langt til flere treningssentre som SATS ved Sandviken Brygge og Vikinghallen. Meyermarken parkområde ligger kun et par minutter unna. Parken er et yndet område for naboer, venner og kjente å hygge seg på godværsdager. Plassen er perfekt for grilling, ballspill og avslapping på late dager. Om en ikke ønsker å dra noen sted er det godt å vite at leiligheten ligger like ved sjøen og det er opparbeidet nydelig felles brygge og fine plenarealer/fellesarealer i front av bygget. Noe som er perfekt om en skulle grille eller ønske en forfriskende dukkert.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.

  Bebyggelse
  Området består av tilsvarende boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager: Sandviken barnehage (3-6 år) Kidsa Ladegården (1-6 år) Kidsa Christinegård (0-5 år) Skoler: Eventyrskogen skole (1-4 kl.) Krohnengen skole (1-7 kl.) Christi Krybbe skole (1-7 kl.) Rothaugen skole (8-10 kl.) Danielsen Ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) Bergen katedralskole Danielsen videregående skole

  Offentlig kommunikasjon
  Gangavstand til bussholdeplass.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betong- og trekonstruksjoner(bindingsverk), utvendig er veggene kledd med trepanel og fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltak av tresperrer, taket er tekket med stålplater.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å kunne presentere en aldeles lekker 2-roms eierleilighet med fransk balkong og kvaliteter utenom det vanlige. Leiligheten ligger i byggets tredje etasje og har tilkomst via heis. Flott felles inngang som er utført med skiferfliser og glassdører. Forventningene er satt før du går inn i leiligheten. Velkommen inn! Alle flater er malt i lyse og delikate farger, gulvet er moderne utført med flott enstavs eikeparkett i alle rom foruten om bad. Dette gir leiligheten et helhetlig og gjennomført preg. Planløsningen er smart, og leiligheten er godt utnyttet. Meget stilrent og lekkert bad og kjøkken. Leiligheten har høy kvalitet på innredning og utstyr - bør oppleves! Entrèen er romslig med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Fra entrèen er det adkomst til en bod som fungerer ypperlig som garderobe eller omkledningsrom. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken. Man legger umiddelbart merke til de store vindusflatene som sørger for gode lysforhold og skaper en luftig atmosfære. Stuen lar seg enkelt møblere med sofagruppe, tv-benk og spisebord. I sommerhalvåret er det nydelig å kunne åpne den franske balkongen å slippe solen inn. Kjøkkenet er utformet i vinkel for en optimal utnyttelse. Den moderne kjøkkeninnredningen fra kvalitetsmerket HTH er både innholdsrik og praktisk. Rikelig med skap- og benkeplass, takhøye skap, detaljer i stål og integrerte hvitevarer levert av Miele og Siemens. Vinskap medfølger også i handelen. Kjøkkenet er av høy kvalitet og har smarte løsninger som bør oppleves! I forbindelse med entréen har du tilkomst til et lekkert helfliset bad. Vannbåren gulvvarmet sørger for den gode lune varmen vi alle er så glad i. Badet er tidløst utformet med mørke fliser på gulvet og lyse på veggene. Servant i møbel med lagring under og speil over samt høyskap med god lagringsplass. I hjørnet er det et nedsenket dusjhjørne med glassdører og tropedusj. Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Lyst og luftig soverom med god plass til stor dobbeltseng og en stol i den andre enden. Langs den ene veggen er soverommet utstyrt med en stor skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av klær og sko. Leilighetsbygget ligger like ved sjøen og sameiet har flotte felles utearealer som er opparbeidet med nydelig felles brygge og fine plenarealer/fellesarealer i front av bygget. En liten spasertur på 3 minutter tar deg til dagligvarebutikken Joker Sandvikstorget og ved ca. 10 minutters gange er du på Bryggen. Busstopp finner du like utenfor inngangsdøren. Fra leiligheten er det også kort vei til store utdanningsinstitusjoner som NHH, UiB, BI på Marineholmen.

  Standard
  Gulv: Badet har flislagt gulv, resterende rom har 1-stavs parkettgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Alle punkter er gitt TG1 i rapporten. Varmtvannsberederer gitt TGIU - Varmtvannsberederen er felles for sameiet. Varmtvannsberederen/fellesanlegget er ikke kontrollert.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv og internett inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 890 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,00))   110 292,- (Omkostninger totalt)   4 000 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren gulvvarme på badet, vannbåren varme fra varmepumpe (vann/vann) til radiator i leiligheten, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er inngått serviceavtale for årlig bytte av filter i ventilasjonsanlegget som administreres av sameiet.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  10600

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  1057026

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3805292

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr. 44.848,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på kommunale avgifter og felleskostnader. Merk at utgifter knyttet til strøm og innboforsikring ikke er hensyntatt.

  Sameiebrøk
  55/2483

  Felleskostnader pr. mnd
  2854

  Felleskostnader inkluderer
  Dekker utvendig byggforsikring, àkonto oppvarming, kabel-tv/bredbånd, drift og vedlikehold fellesarealer, og styrehonorar.

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Om sameiet
  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen felles lån.

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Sameiets forsikringsselskap
  Frende Skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Kan sees hos megler.

  Dyrehold
  Sameiets vedtekter begrenser ikke adgangen til dyrehold. Naborettslige regler gjelder.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/168/324/23: 04.04.1919 - Dokumentnr: 910386 - Erklæring/avtale Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. en
  heiseinnretning
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:324
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.03.1922 - Dokumentnr: 911736 - Erklæring/avtale Skrivelse ang. regulering
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:324
  Gjelder denne registerenheten med flere
  11.09.1943 - Dokumentnr: 3976 - Erklæring/avtale Bestemmelse om fjernelse av et lagerskur når Havnevesenet
  forlanger det.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:324
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.05.1952 - Dokumentnr: 4038 - Bestemmelse om kloakkledn Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:324
  Gjelder denne registerenheten med flere
  24.02.1989 - Dokumentnr: 5798 - Erklæring/avtale Disposisjonsrett for Bergen Kommune over et areal som er
  regulert til off. gangvei
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:324
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.11.2015 - Dokumentnr: 1088500 - Erklæring/avtale Bestemmelse om solidaransvar for drift/vedlikehold av vann- og avløpsledning
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.04.2017 - Dokumentnr: 287065 - Fredningsvedtak Fredningsvedtak for lafteveggene fra 1600-tallet i Sandviksbodene 3A.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.09.2014 - Dokumentnr: 827447 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 23
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 55/2483
  ----------
  Reseksjonering
  Bestemmelse om tilleggsdel garasje fra snr. 23 til snr. 12
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.11.2015 - Dokumentnr: 1088500 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:325 Snr:1
  Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:168 Bnr:325 Snr:2
  Gjelder også utskilte parseller
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 24.03.2017

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst fra fylkesvei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: bergenhus. Gnr 168 Bnr 321 mfl., Slaktehustomten bolig og næringsområde. PlanID: 16580000 Dekningsgrad: 100% Reguleringsformål: Annet kombinert formål 44,3%, blokkbebyggelse 33,9%, torg 10,8%, felles avkjørsel 8,4%, trafikkområde i sjø og vassdrag 1,9%, gang-/sykkelvei 0,8%. Reguleringsplaner under arbeid: Plannavn: Bergenhus. Bybanen fra sentrum til Åsane, hovedsykkelruten Festningkaien - Sandviksveien. PlanID: 65790000 Dekningsgrad: 8,9% Bergen kommune har utarbeidet forslag til offentlig reguleringsplaner for Bybanen og hovedsykkelrute fra sentrum til Åsane, med forlenget Fløyfjelltunnel. Byrådet har i møte 20.10.2022 fattet vedtak om å legge planforslaget ut til offentlig ettersyn. Høringsfrist er 21.12.2022. Plannavn: Bergenhus. Gnr 168, områdereguleringsplan for Kristianholm, Sandvikstorget og Rosegrenden. PlanID: 61690000 Dekningsgrad: < 0,1 % (0,5 m²) Kristiansholm foreslås omgjort til friområde med muligheter for allsidige kulturaktiviteter i mindre utbyggingssoner. Ny badevik foreslås opprettet og gjestehavn inkluderes på holmens nordøstre del. Sammen med Kystkultursenterets og Fiskerimuseets tilbud, skal denne løsningen gi Sandvikens befolkning et naturlig samlingspunkt med utgangspunkt i Sandvikstorget. Kommuneplan Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2018 PlanID: 65270000 Arealformål: byfortettingssone 95,8%, bruk og vern, sjø, vassdrag 4,2%. Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Historisk sentrum 100% Grendene 0,7% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Brannsmitte 5,4% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 36,7% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Vei støy - Rød sone 36,3% Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100% Kommunedelplan(er): Plannavn: Bergenhus. KDP Sandviken - Fjellsiden Nord. PlanID: 15750000 Dekningsgrad: 97,3% Arealformål: Erverv 94,8%, veiareal 2,6% og Annet byggeområde < 0,1 % (0,1 m²). Restriksjonsområder i kommunedelplan: Krav om reguleringsplan 97,3%, Område unntatt fra rettsvirkning < 0,1 % (0,1 m²). Plannavn: Bergenhus. KDP Bergen Havn. PlanID: 18740000 Dekningsgrad: 2,7% Arealformål: Vannareal for almen flerbruk 2,7%. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 168/14 - endring enebolig. Andre opplysninger Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 890 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,00))   110 292,- (Omkostninger totalt)   4 000 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  110292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr  6 500,- og visninger kr 2 900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 990,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 33 995,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunale opplysninger, pantesperre, informasjon fra forretningsfører og eierskiftegebyr fra forretningsfører. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 33 995 kroner.  Alle beløp er inkl. mva. 

Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev