aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Sandviksveien 49C.

BERGEN Sandviksveien 49C

Sandviken | Flott 2-roms med god standard og attraktiv beliggenhet. Gangavstand til "alt"! Ingen dokavgift, IN-ordning.

 • kr 2 950 000
 • BRA 55 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostningerkr 10 432
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 369 314
 • EierformAndel
 • Byggeår1 918
 • Soverom1
 • ArealP-rom 55 m²
 • Andel fellesgjeldkr 408 882
 • Felleskostnaderkr 6 208
 • Tomt3 595 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 990 000,- (Prisantydning) 408 882,- (Andel av fellesgjeld) 3 398 882,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 10 432,- (Omkostninger totalt)

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tommy Hermansen Myrtvedt har gleden av å presentere Sandviksveien 49C. Dette er en flott og romslig 2-roms leilighet, med gjennomgående gode kvaliteter. Sentralt beliggende i flotte Sandviken! Her bor du supert til med gangavstand til fjord, fjell og alt som Bergen har å by på. Beliggenheten, og leilighetens flotte særpreg, gjør dette til en super mulighet for deg som ønsker det lille ekstra. ?Nytt laminatgulv i 2022. ?Stort soverom på 16,9 m². ?Mulighet for 2 soverom. ?Felles og privat uteområde. ?Høy første etasje ?Felles vaskerom med plass til vaskemaskin ?Nærhet til NHH. ?Gangavstand til Bergen sentrum. ?Godt kollektivtilbud. ?Mange turmuligheter i nærområdet.

Sandviksveien 49C, Vestland

 • Tomt
  3595m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for borettslaget. Tomten er opparbeidet med trapper, murer og felles hage i bakgård.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og sentrumsnær beliggenhet i et veletablert og populært boligområde i Sandviken. Her bor du i hjertet av Sandviken, midt mellom Torgallmenningen og Norges Handelshøyskole med alt du trenger i en hektisk hverdag innenfor kort rekkevidde. Fra leiligheten er det gangavstand til Bergen sentrum med alle byens servicetilbud og fasiliteter: butikker, handlesenter, restauranter og hele det mangfoldige utvalget av kulturelle tilbud. Like rundt hjørnet finner du dagligvare butikken Sandviken dagligvare som har søndagsåpent, samt Joker, Bunnpris og Extra. Fra leiligheten er det kort avstand til Støletorget, her finner du blant annet apotek, café, døgnåpen 7-Eleven og Meny. Dette gjør hverdagshandelen enkel. Fra eiendommen har du umiddelbar nærhet til meget fine naturopplevelser, med variert og spennende turterreng. For den turglade er det et flust av muligheter. Fjellveien kan by på spaser-, eller joggeturer, Stoltzekleiven på utfordring med fantastisk utsikt som belønning eller Fløibanen koselige søndagsturer. Det er flere flotte parkområder like i nærheten, som Meyermarken, Sverresborg og Skansedammen. Parkene er et yndet område for naboer, venner og kjente å hygge seg sommer som vinter. Parkene er perfekt for blant annet grilling, ballspill og avslapping på late sommerdager, eller aking og skøyting på vinterstid. Treningssenteret SATS, Nr. 1 Fitness Sandviken og MyLife livsstilsenter ligger en liten spasertur unna. For studenten er det kort vei til alle studie- og utdanningsinstitusjoner, som blant annet NHH og NLA Høgskolen, samt UiB, Handelshøyskolen BI og Høyskolen på Vestlandet. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet:- Krohnengen skole (1-7 klasse)- Christi Krybbe skole (1-7 klasse)- Rothaugen skole (8-10 klasse)- Mulesvingen barnehage (0-6 år)- Kidsa Ladegården (1-6 år) Det er Bysykkel-stativ like i nærheten av leiligheten og bussholdeplass med hyppige avganger til sentrumskjernen og retning Åsane.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leiligheter og småhus i området.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i murkonstruksjoner, utvendig er veggene overflatebehandlet med murpuss og maling. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Taket er ikke besiktiget.

  Innhold
  1 etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, soverom og bad Tilhørende leiligheten er det en bod på loftet med et gulvareal på 5,8m². Tilhørende leiligheten er det en bod i kjelleren på 4,2m².

  Standard
  Sandviksveien 49C er en flott 2-roms leilighet med god standard. Boligen har en praktisk planløsning . Det er gjort oppgradering av gulv i 2022,det er lagt nye fuger på baderommet i 2022, det er montert nye gipsplater på stueveggene og mot naboen er det foret ut og etterisolert. Det er malt vegg og himlingsflater 2022 og lagt opp en 16. amp kurs i 2022. Entré: Flott inngangspart med plass til stol/benk. Praktisk og arealeffektiv løsning. Stue: Stor stue, med god plass til å møblere i flere soner. Soverom: Stort soverom, hvor du har plass til både hjemmekontor og garderobeskap. Kjøkken: Fint ivaretatt kjøkken med profilerte fronter, ett overskap har glassfront, laminat benkeplate, over benkeplaten er det benyttet malt strie, stål oppvasskum, ventilator. Det er intregrert keramisk platetopp, integrert stekeovn og opplegg for vaskemaskin. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2. Hvor: Våtrom Hva: Overflate vegger og himling Merknad: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Hvor: Våtrom Hva: Overflate gulv Merknad: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble målt ujevnt fall mot sluk, badet vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Når ikke hele flisen har kontakt med underlaget, vil det oppstå luftlommer. Dette blir kalt "bom", og kan medføre at flisen sprekker ved belastning. Grunnet størrelse på flisene og antall fliser med "bom" vurderes avviket som normalt og tiltak trengs ikke iverksettes. Hva: Vinduer og ytterdører Merknad: Som følge av alder på de eldste vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på de eldste vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Hva: VVS Merknad: På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Soneparkering i gaten.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 990 000,- (Prisantydning) 408 882,- (Andel av fellesgjeld) 3 398 882,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 10 432,- (Omkostninger totalt)

 • Oppvarming
  Elektriske panelovner. Varmekabler i gulv på badet.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  851347

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3064850

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  49

  Part.obl.nr.
  989042181

  Felleskostnader pr. mnd.
  6208

  Andel fellesgjeld
  408882

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-07T23:00:00Z

  Borettslaget
  Møbelsnekkernes Borettslag

  Borettslagets org.nr
  989042181

  Om borettslaget
  Møbelsnekkernes Borettslag består av tilsammen 62 leiligheter i bygård. Arkitekttegnet av Erlend Tryti. Felles vaskeri i kjeller hvor egen vaskemaskin kan benyttes samt felles tørkeloft. Felles terrasse og stor hage på baksiden av bygningen. Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

  Forkjøpsrett
  Boligselskapet har intern forkjøpsrett: Henvendelser sendes til Vestbo.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 50828031128, DnB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 08.02.2023: 3.94% pa. Antall terminer til innfrielse: 61.97 Saldo per 08.02.2023: 19 230 929 Andel av saldo: 324 186 Første termin: 31.03.2008Første avdrag: 30.09.2008 ( siste termin 31.05.2038 ) Laget har inngått IN-avtale Lånenummer: 12136018076, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 08.02.2023: 3.94% pa. Antall terminer til innfrielse: 80 Saldo per 08.02.2023: 10 163 585 Andel av saldo: 84 697 Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2042 ) Laget har IKKE inngått IN-avtale på dette lånet. Byggelån i Vestbo Finans på 1,6 ,millioner. Lånet er opptatt til nødvendig vedlikehold (blant annet skorsteiner.) Tilbakebetaling innen 31.12.2023 Når byggelånet erstattes av et nedbetalingslån vil fellesgjelden for dette bli fordelt på den enkelte andel. Fellesgjelden vil dermed øke tilsvarende

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boliglaget har avtale om sikring- og forskuttering av felleskostnader hos Vestbo Finans AS. Avtalen kan sies opp av hver av partene med en frist på 6 md.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Søknad om dyrehold må sendes til styret i laget for behandling.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest vedrørende installasjon av dusjbad datert 12.01.1971 Det foreligger ferdigattest vedrørende bolighus datert 01.03.1984 Det foreligger ferdigattest vedørende fasadeendring datert 15.12.2015

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner under arbeid: Plannavn: BERGENHUS. GNR 168, OMRÅDEREGULERINGSPLAN FOR KRISTIANHOLM, SANDVIKSTORGET OG ROSEGRENDEN PlanID: 61690000 Dekningsgrad: 100% Kommuneplan: Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 PlanID: 65270000 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommuneplanen: Arealformål: Sentrumsformål PlanID: 65270000 Dekningsgrad: 100% Hensynssoner - kulturmiljø: Hensynssonenavn: H570_2 PlanID:65270000 Dekningsgrad: 100% Hensynssonenavn: H570_7 PlanID:65270000 Dekningsgrad: 100% Henssynsoner faresone i kommuneplanen: Hensynssonenavn: H390_3 PlanId: 65270000 Dekningsgrad: 1,7% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Hensynssonenavn: H220_3 PlanID: 65270000 Dekningsgrad: 24,2% Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen: Hensynssonenavn: H210_3 PlanID: 65270000 Dekningsgrad: 7,3% Bestemmelseområder i kommuneplanen: Bestemmelseområde: #4 PlanID: 65270000 Dekningsgrad: 100% Kommuneplandeler: Plannavn: BERGENHUS. KDP SANDVIKEN - FJELLSIDEN NORD PlanID: 15750000 Dekningsgrad: 100% Arealformål i kommunedelplan: Arealformål: Boligområder PlanID: 15750000 Dekningsgrad: 100% Planer i nærheten av eiendommen: Plannavn: BERGENHUS. BYBANEN FRA SENTRUM TIL ÅSANE, HOVEDSYKKELRUTE FESTNINGKAIEN - SANDVIKSVEIEN PlanID: 65790000 Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 168/54 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Saksnr: 201504602

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 990 000,- (Prisantydning) 408 882,- (Andel av fellesgjeld) 3 398 882,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 10 432,- (Omkostninger totalt)

  Omk. kjøper beløp
  10432

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 39.900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 990,- og oppgjørshonorar kr 6 990,- . Det er gitt salgsgaranti på oppdraget.

Dokumenter

Tommy Myrtvedt

Megler

Tommy Myrtvedt

98 08 63 25

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev