aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Sigurds Gate 17. En strøken 3-roms leilighet med fine kvaliteter.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Sigurds Gate 17. En strøken 3-roms leilighet med fine kvaliteter.

BERGEN Sigurds gate 17

Strøken 3-roms leilighet med fast garasjeplass | Heis |Ingen dok.avgift.|

 • kr 4 990 000
 • BRA 79 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 990 000
 • Omkostningerkr 17 475
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 254 337
 • EierformAndel
 • Byggeår1987
 • Soverom2
 • ArealP-rom 77 m²
 • Andel fellesgjeldkr 246 862
 • Felleskostnaderkr 5 872
 • Tomt445.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 990 000 (Prisantydning) 246 862 (Andel av fellesgjeld)   5 236 862 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 643 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 475 (Omkostninger totalt)   5 254 337 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Sigurds Gate 17. En strøken 3-roms leilighet med fine kvaliteter. Rommene er av god størrelse, har lekre detaljer og malt i behagelige delikate farger. 5 minutters gange til Torgalmenningen er dette en bolig som passer perfekt for den som ønsker å ta del i Bergen sentrum sitt pulserende byliv! Litt om kvaliteter: - Fast garasjeplass med ladeboks. - Sentral beliggenhet. - Strøken leilighet. - To store soverom. - Mulighet for et ekstra soverom. - Lekkert kjøkken. - Kort vei til "alt". - Gangavstand til universiteter. - Nærhet til fjell og natur. - Felleskostnadene inkl.: TV/internett, kommunale avgifter, eiendomsskatt, avdrag lån m.m. Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding til megler
Alternativ plantegning.

Sigurds gate 17, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet:
  Bruksareal
  4. etasje: 79 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 77 kvm Gang (9,5m²), bad/vaskerom (4,9m²), soverom (12m²), soverom (12,1m²), stue og kjøkken (37,8m²).
  Sekundærrom
  4. etasje: 2 kvm Bod (1,8m²).  Tomt
  445.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Bygningsmassen opptar store deler av eiendommen.

  Beliggenhet
  Boligen befinner seg midt i smørøyet av Bergen sentrum med kort vei til alt i fra dagligvarebutikker, servicefasiliteter, skoler, barnehager samt også fjell og nautur. Med kun 5 minutters gange til Torgalmenningen er dette en bolig som passer perfekt for den som ønsker å ta del i Bergen sentrum sitt pulserende byliv. Nærmeste dagligvarebutikk, KIWI Vaskerelven, finner du like rundt hjørnet og har alt en måtte trenge i en hektisk hverdag. For yttereligere flere tilbud ligger Extra Håkonsgaten, Bunnpris Torggaten og Rema 1000 Nygårdsgaten alle en kort spasertur unna. Bergen sentrum sine mange kjøpesentre med blant annet klesbutikker, vinmonopol og apotek kan du enkelt gå til og ligger alle innenfor 10 minutter å gå. I næromåret er det flust av koselige kaféer, restauranter og utesteder. Her kan nevnes profilerte steder som Pasta sentral AS, Cafe Opera, Engen Restaurant & Bar, Starbucks, Godt Brød Vestre Torggaten og Vaskeriet. For den tur- og treningsglade er det kort vei til flere av Bergen sine fineste fjell og turer. Med kort vei til både Løvstakken, Fløyen, Ulriken og Stoltzekleiven er det ingenting som mangler for eventyrlige turer for hele familien. En kan også gå koselige turer langs Damsgårdssundet, Bryggen eller opp til Skansen idrettsplass. Skulle en ønske å trene innendørs har Trene Sammen Vektertorget, Actic Norge AS, Bergen og Nr1 Fitness Nøstet alle førsteklasses treningsutstyr og ligger like i nærheten. Ved koselige og fine dager kan en enkelt spasere til flere av Bergen sentrum sine fine parker. Engen, Byparken og Muséhagen finner du like i nærheten og fungerer fint som et grønt avbrekk i både hverdag og helg. På en ellers grå ellers grå dag finner du Bergen Kino rett rundt hjørnet. Her kan du se filmer hele dagen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består av bygårdsbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  I området er det flere gode skoler og barnehager. Her kan nevnes blant annet: Skoler: - St Paul skole (1-10 kl.) - Christi Krybbe Skoler (1-7 kl.) - Nordnes skole (1-7 kl.) - Danielsen ungdomsskole Bergen (8-10 kl.) - Rothaugen skole (8-10 kl.) - Nygård skole - Bergen Private Gymnas - Danielsen Intensivgymnas - Amalie Skram videregående skole - Universitetet i Bergen - Handelshøyskolen BI - Høyskolen Kristiania Barnehager: - Rosetårnet barnehage (1-5 år) - Kalmargaten barnehage (2-5 år) - Sammen Jekteviken barnehage (0-5 år)

  Offentlig kommunikasjon
  Like rundt hjørnet finner du bussholdeplassene Olav Kyrres gate og Fesplassen. Her i fra kommer du enkelt til der du måtte ønske med stoppenes mange og hyppige avganger. Innen en kort spasertur kommer du også til Byparken og Kaigaten Bybanestopp. Her i fra kan du ta bybanen til både Flesland og Fyllingsdalen.

  Byggemåte
  Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betongkonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med fasadeplater. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med papp. Taket er ikke besiktiget.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere Sigurds Gate 17. En strøken 3-roms leilighet med fine kvaliteter. Rommene er av god størrelse, har lekre detaljer og er malt i behagelige delikate farger. Boligen befinner seg midt i smørøyet av Bergen sentrum med kort vei til alt i fra dagligvarebutikker, servicefasiliteter, skoler, barnehager samt også fjell og natur. Med kun 5 minutters gange til Torgalmenningen er dette en bolig som passer perfekt for den som ønsker å ta del i Bergen sentrum sitt pulserende byliv! Det første som møter deg er en praktisk entré med god plass til å henge fra seg både jakker og sko. Fra entréen kommer en rett til boligens åpne stue og kjøkkenløsning. Stuen er av god størrelse, malt i moderne og behagelige farger og har plass til både sofa- og spisebordsgruppe. Her er også flere store vinduer som gir godt med naturlig lys. Kjøkkenet finner sin praktiske plass ved hjørnet av stuen og er stilrent og moderne. Kjøkkenet har slette fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Over benkeplaten er det også benyttet malte flater. Av integrerte hvitevarer er det induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøl- og frys og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har også flere skap med god lagringsplass som bidrar til å holde kjøkkenet rent og pent. Ved siden av kjøkkenet er det god plass til spisebordsgruppen. Her kan gjestene nyte god mat for samtidig å holde samtalen gående med kokken på kjøkkenet. Begge soverommene er av god størrelse og har plass til både stor seng, nattbord og garderobeløsning. Samtlige soverom har store vinduer som gir godt med lysinnslipp og bidrar til en behagelig atmosfære. Boligen er også praktisk tilrettelagt for å lage ett ekstra soverom i stuen. Badet er helfliset med en blanding av lyse og mørke farger og inneholder toalett, servant med hyller, skap, speil med tilhørende lampe, dusjdører i glass og opplegg for både vask og tørk. Leiligheten har også en praktisk innvendig bod samt også en bod på loftet i bygget.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2: Våtrom Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Våtrom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badet vil fungere med dette avviket. Våtrom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Sluket er plassert bak forhøyet kant i dusjsonen. Eventuelt lekkasjevann vil ikke ledes direkte i sluket. Det bør lages åpning inn til sonen hvor sluket befinner seg. Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør (kobberrørene) og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Varmtvannsbereder: Det er påvist at varmtvannsberederen er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er i dag innført krav om at varmtvannsberedere av denne størrelsen ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann. På tidspunktet varmtvannsberederen ble montert var det ikke krav om fast tilkobling.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettlaget har avtale med Telenor for tv/internett.

  Parkering
  Garasje i felles garasjeanlegg.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 990 000 (Prisantydning) 246 862 (Andel av fellesgjeld)   5 236 862 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 643 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 475 (Omkostninger totalt)   5 254 337 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler i gangen og på badet, ellers elektrisk oppvarming. Teknisk tilstand på varmekilder er ikke kontrollert.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Formuesverdi primær
  1271898

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4578832

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  6

  Part.obl.nr.
  945885882

  Felleskostnader pr. mnd.
  5872

  Andel fellesgjeld
  246862

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesformue
  6304

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Sigurdsg 17-19 Borettslaget

  Borettslagets org.nr
  945885882

  Om borettslaget
  Borettlaget Sigurdsgate 17-19 består av 22 leiligheter. I 1989 ble kontorlokalene 1 og 2 etg. omgjort til hybler/leiligheter. Fellesterasse på ca: 69 kvm. Nytt bossnett i 2016.

  Gebyr forkjøpsrett
  7643

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. For de som har meldt forkjøpsrett er fristen 5 hverdager for å benytte forkjøpsretten etter at boligbyggelaget har fått melding om salg. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 95217526796, Handelsbanken Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 03.07.2023: 4.65% pa. Antall terminer til innfrielse: 114 Saldo per 03.07.2023: 4 577 233 Andel av saldo: 240 787 Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2051 ) Laget har byggelån hos Vestbo Finans AS på inntil kr 300.000,- frem til 31.12.2027. Dette skal brukes til vedlikehold/drift i laget. Lånet nedbetales over drift over 5 år. Når byggelånet erstattes av et nedbetalingslån vil fellesgjelden for dette bli fordelt på den enkelte andel. Fellesgjelden vil dermed øke tilsvarende.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Vestbo Finans AS.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP615939

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler. Krever styret sitt samtykke.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 29.09.1987. Det foreligger ferdigattest for boligbygg datert 14.11.1989.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Eiendommen har vannmåler. Adkomst via fylkesvei over i kommunal vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens Areadel 2018. PlanID: 65270000 Arealformål: Sentrumsformål Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Nygårdshøyden 100% Historisk sentrum 100% Hensynssoner Faresone i kommuneplanen: Luftkvalitet - gul sone 100% Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Vei støy - gul sone 28,2% Bestemmelsesområder i kommuneplanen: Byggegrense, utb.volum, funksjonskrav 100% Kommunedelplan(er): Plannavn: Bergenhus. KDP Sentrum. PlanID: 15780000 Arealformål: Annet byggeområde 100% Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom 164/783 - Påbygg - Annen hotellbygning. Eiendom 164/1068 - Underbygg - Hotellbygning. Eiendom 164/1068 - Tilbygg - Hotellbygning. Eiendom 164/1023 - Tilbygg - Annen kontorbygning. Eiendom 164/1068 - Tilbygg - Hotellbygning. Eiendom 164/963 - Tilbygg - Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer. Andre opplysninger Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 990 000 (Prisantydning) 246 862 (Andel av fellesgjeld)   5 236 862 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 643 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 475 (Omkostninger totalt)   5 254 337 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17475

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 2 000,- oppgjørshonorar kr 6 900 ,- og visninger/overtagelse kr 2 900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 27 900,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunale opplysninger og utlegg vedrørende innhenting av opplysninger i fra forretningsfører. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 27 900 kroner.  Alle beløp er inkl. mva. 

Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev